YLE > Finland

Tuesday, 21 August, 10:26

Liknande nyheter

Taggar: Iltalehti, Finnairplansom var på , vägtill , Vasa, träffades, av blixten planet fick vända
YLE - 03 mar 15 kl. 10:23

Gillrade fälla åt klocktjuv i Vasa

En Vasabo lockade ut en misstänkt klocktjuv på torget häromdagen. Tack vare det kunde polisen gripa mannen. Under den senaste veckan har sex så kallade smartklockor stulits från Soneras butik i Vasa.

YLE - 14 feb 15 kl. 18:00

IL: Tiotals hockeyfans omhändertogs av polisen i Vasa

Matchen mellan Vasa Sport och Pelicans hann inte ens börja innan det kom tråkiga nyheter från Vasa. Iltalehti rapporterar om bråk mellan supportrar och polisen tvingades omhänderta ungefär tio stycken personer. Upp till 50 personer rapporteras ha varit med i slagsmålet mellan Pelicans och Vasa Sport-supportrar enligt Iltalehti.

YLE - 23 apr 14 kl. 05:00

Bonuskonflikt i Vasa Sport

Vasa Sport steg till hockeyligan via ett kabinettsbeslut och det här har lett till en avtalskonflikt med en del av spelarna enligt tidningen Iltalehti. En del av spelarna har enligt Iltalehti en avtalsklausul som säger att de är berättigade till en resultatbonus om klubben stiger till ligan. Från föreningens sida anser man att bonusen är kopplad till idrottsliga resultat men spelarnas egen intresseförening, Suomen Jääkiekkoilijat verksamhetsledare Jarmo Saarela är av motsatt åsikt.

YLE - 01 jul 15 kl. 10:11

Våldsamt i Vasa enligt statistik

Vasa är våldsammast i svenska Österbotten. Det skvallrar polisens statistik om. Våldsammast i landet är Kinnula.

YLE - 06 okt 17 kl. 07:51

IL: Misstänkt sexuellt utnyttjande av barn på ungdomshem i Vasa

Enligt Iltalehti undersöker polisen ett misstänkt fall av grovt sexuellt utnyttjande av barn på ett ungdomshem i Vasa..

YLE - 21 sep 12 kl. 12:57

Polisen dementerar att servicestationer i Närpes, Malax och Laihela ska stängas

Enligt tidningen Iltalehti ska Polisens servicebyrå i Närpes, samservicebyrån i Malax och polisstationen i Liahela stängas. Tidningen uppger att uppgifterna kommer från en hemlig lista på inrikesministeriet. Biträdande polischef Matts Kronlund på Österbottens polisinrättning säger att nyheten kom som en överraskning.

YLE - 22 sep 12 kl. 12:50

Polisen dementerar stängning av stationer

Enligt tidningen Iltalehti ska Polisens servicebyrå i Närpes, samservicebyrån i Malax och polisstationen i Laihela stängas. Tidningen uppger att uppgifterna kommer från en hemlig lista på Inrikesministeriet. Biträdande polischef Matts Kronlund på Österbottens polisinrättning säger att nyheten kom som en överraskning.

YLE - 15 jul 14 kl. 17:00

Svenskan mår bra vid ryska gränsen

Hemkommunen säger förvånansvärt lite om ungas kunskaper i svenska. Det visar en utredning som Iltalehti har gjort. I vissa kommuner vid ryska gränsen är de ungas kunskaper i svenska bättre än på tvåspråkiga orter.

YLE - 16 dec 15 kl. 18:54

IL: VPS tappar målkungen – vill utomlands

Juho Mäkelä såg till att VPS med nöd och näppe klarade sig kvar i fotbollsligan. Nu får Vasaklubben klara sig utan skarpskytten, som siktar på spel utomlands eller i huvudstadsregionen. Efter 16 mål och fem målgivande passningar är Mäkelä redo för nya utmaningar.

YLE - 16 dec 15 kl. 18:54

IL: Mäkelä lämnar VPS – vill utomlands

Juho Mäkelä såg till att VPS med nöd och näppe klarade sig kvar i fotbollsligan. Nu får Vasaklubben klara sig utan skarpskytten, som siktar på spel utomlands eller i huvudstadsregionen. Efter 16 mål och fem målgivande passningar är Mäkelä redo för nya utmaningar.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

För lite lön betalades till tusentals kommunalt anställda under flera år – nu väntar en mångmiljonräkning för kommunerna

Kommunerna kan ha en räkning på flera miljoner euro att vänta på grund av att de i flera års tid har betalat för låga löner till en del av de kommunalt anställda. Enligt Yles finska nyhetsredaktion har en del kommuner tolkat kollektivavtalet fel..

YLE - 30 minuter sedan

Arbetsmarknaden överträffade prognoserna – OP förutspår att arbetslösheten blir under åtta procent i år

OP-gruppen har publicerat sin ekonomiska prognos och där framgår det att tillväxten fortsätter på den globala marknaden. Också i Finland fortsätter tillväxten, och speciellt på arbetsmarknaden är draget bra..

YLE - 1 timme sedan

Finländsk bitcoinmiljonär råkade ut för brottsliga i Thailand - lurades på många miljoner

En ung finländsk man har råkat ut för ett sällsynt omfattande bedrägeri i Thailand. Finländaren hade gjort en förmögenhet på affärer med kryptovalutan bitcoin, och en thailändsk liga såg honom som ett lämpligt offer..

YLE - 2 timmar sedan

Villa Grantorp såld för en dryg halv miljon

Villa Grantorp vid Pojovikens östra strand har funnit nya ägare. Raseborgs stad satte villan i nyrenässansstil till försäljning som en del av stadens åtgärdsprogram 2020..

YLE - 4 timmar sedan

För lite lön betalades åt en del kommunalt anställda under flera år – nu väntar en mångmiljonräkning för kommunerna

Kommunerna kan ha en räkning på flera miljoner euro att vänta på grund av att de i flera års tid har betalat för låga löner åt en del av de kommunalt anställda. Enligt Yles finska nyhetsredaktion har en del kommuner tolkat kollektivavtalet fel..

YLE - 4 timmar sedan

Morgonkollen: 50 år har gått sedan Warszawapaktens trupper invaderade Tjeckoslovakien, och för kommunerna väntar räkning på flera miljoner efter tolkningsmiss av kollektivavtal

Barnträdgårdsläraren Katja Tuomi fick för lite lön i flera år, muslimer i Kina upplever att deras rättigheter begränsas, och det har gått 50 år sedan trupper ledda av Sovjet ockuperade Tjeckoslovakien..

YLE - 4 timmar sedan

Känslig information om din hälsa kan ligga uppe på Kanta-databasen utan att du vet om det: "Det är i första hand läkaren som avgör vad hen laddar upp"

Databasen Kanta anklagas för att innehålla för känslig information med tanke på hur många som kan använda den. Kanta svarar att det är undantagsfall och att det är din läkare som avgör vad som finns i din elektroniska fil..

YLE - 5 timmar sedan

Raseborg fortsätter stöda olönsam busstrafik - en tillfällig lösning till årsskiftet

Raseborg fortsätter stöda lokala bussbolag fram till årsskiftet. Totalt handlar det om 50 000 euro..

YLE - 5 timmar sedan

Elever: Trots att fattigdom orsakar mobbning tas frågan ofta inte upp i skolklasserna – expertgrupp på ministerium analyserar heller inte frågan

Rädda barnens rapport behandlar kopplingen mellan mobbning och fattigdom. Undervisnings- och kulturministeriets digra rapport som publicerades i år tar ändå inte upp fattigdom som en orsak till mobbning..

YLE - 13 timmar sedan

För få vill bo i stadens hyreshus i Hangö - nu beviljas stadens hyresbolag företagssanering

En ständigt minskande befolkning leder till problem för Hangö Hyreshus. Bolaget ägs av Hangö stad och nu har Statskontoret godkänt bolagets begäran från år 2015 om frivillig företagssanering..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.