YLE > Finland

Friday, 19 October, 21:56

Liknande nyheter

Taggar: Iltalehti, Finnairplansom var på , vägtill , Vasa, träffades, av blixten planet fick vända
YLE - 03 mar 15 kl. 10:23

Gillrade fälla åt klocktjuv i Vasa

En Vasabo lockade ut en misstänkt klocktjuv på torget häromdagen. Tack vare det kunde polisen gripa mannen. Under den senaste veckan har sex så kallade smartklockor stulits från Soneras butik i Vasa.

YLE - 14 feb 15 kl. 18:00

IL: Tiotals hockeyfans omhändertogs av polisen i Vasa

Matchen mellan Vasa Sport och Pelicans hann inte ens börja innan det kom tråkiga nyheter från Vasa. Iltalehti rapporterar om bråk mellan supportrar och polisen tvingades omhänderta ungefär tio stycken personer. Upp till 50 personer rapporteras ha varit med i slagsmålet mellan Pelicans och Vasa Sport-supportrar enligt Iltalehti.

YLE - 21 sep 18 kl. 13:00

Finnairplan på väg till Vasa till Helsingfors måste vända om på grund av hård vind

Finnairs flyg från Helsingfors till Vasa måste vända om på grund av hård vind på torsdagen. Planet landade i Vasa fyra timmar försenat..

YLE - 21 sep 18 kl. 13:00

Finnairplan på väg till Vasa från Helsingfors måste vända om på grund av hård vind

Finnairs flyg från Helsingfors till Vasa måste vända om på grund av hård vind på torsdagen. Planet landade i Vasa fyra timmar försenat..

YLE - 23 apr 14 kl. 05:00

Bonuskonflikt i Vasa Sport

Vasa Sport steg till hockeyligan via ett kabinettsbeslut och det här har lett till en avtalskonflikt med en del av spelarna enligt tidningen Iltalehti. En del av spelarna har enligt Iltalehti en avtalsklausul som säger att de är berättigade till en resultatbonus om klubben stiger till ligan. Från föreningens sida anser man att bonusen är kopplad till idrottsliga resultat men spelarnas egen intresseförening, Suomen Jääkiekkoilijat verksamhetsledare Jarmo Saarela är av motsatt åsikt.

YLE - 01 jul 15 kl. 10:11

Våldsamt i Vasa enligt statistik

Vasa är våldsammast i svenska Österbotten. Det skvallrar polisens statistik om. Våldsammast i landet är Kinnula.

YLE - 06 okt 17 kl. 07:51

IL: Misstänkt sexuellt utnyttjande av barn på ungdomshem i Vasa

Enligt Iltalehti undersöker polisen ett misstänkt fall av grovt sexuellt utnyttjande av barn på ett ungdomshem i Vasa..

YLE - 21 sep 12 kl. 12:57

Polisen dementerar att servicestationer i Närpes, Malax och Laihela ska stängas

Enligt tidningen Iltalehti ska Polisens servicebyrå i Närpes, samservicebyrån i Malax och polisstationen i Liahela stängas. Tidningen uppger att uppgifterna kommer från en hemlig lista på inrikesministeriet. Biträdande polischef Matts Kronlund på Österbottens polisinrättning säger att nyheten kom som en överraskning.

YLE - 22 sep 12 kl. 12:50

Polisen dementerar stängning av stationer

Enligt tidningen Iltalehti ska Polisens servicebyrå i Närpes, samservicebyrån i Malax och polisstationen i Laihela stängas. Tidningen uppger att uppgifterna kommer från en hemlig lista på Inrikesministeriet. Biträdande polischef Matts Kronlund på Österbottens polisinrättning säger att nyheten kom som en överraskning.

YLE - 15 jul 14 kl. 17:00

Svenskan mår bra vid ryska gränsen

Hemkommunen säger förvånansvärt lite om ungas kunskaper i svenska. Det visar en utredning som Iltalehti har gjort. I vissa kommuner vid ryska gränsen är de ungas kunskaper i svenska bättre än på tvåspråkiga orter.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

”Raseborg har nu Finlands finaste stadshus” - se de första bilderna

Raseborgs nya stadshus på Ekåsenområdet i Ekenäs är nu så gott som inflyttningsklart. På fredagsmorgonen visades det nya renoverade huset för första gången för pressen..

YLE - 7 timmar sedan

Operationer av kvinnosjukdomar kan flytta bort från Raseborg

Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt vill koncentrera den gynekologiska kirurgin till sjukhus som sköter förlossningar. Det betyder att Raseborgs sjukhus kan bli av med den delen av kirurgin..

YLE - 7 timmar sedan

Pargas- och Kimitoöbarn får mat under strejken, Åbobarn ska ha egen matsäck

Kimitoön berörs inte alls av strejken, Pargas har lyckats ordna skolmat på olika sätt, medan daghemsbarnen och skoleleverna i Åbo måste ta med sig egen mat på måndag och tisdag..

YLE - 8 timmar sedan

Jourfrågan - en långkörare som inte ännu är över

Torsdagens beslut i riksdagens social- och hälsovårdsutskott innebär att Vasa centralsjukhus inte får omfattande jour. Men vad betyder egentligen omfattande jour, och hur skiljer det sig från läget idag? Vi ger dig en sammanfattning av hur frågan har stötts och blötts..

YLE - 9 timmar sedan

Bussar ersätter tåg på kustbanan under veckoslutet

På grund av banarbete ersätts tågen mellan Helsingfors och Åbo helt eller delvis av bussar under tiden lördag (20.10) klockan 18 och söndag (21.10) klockan 14..

YLE - 10 timmar sedan

Polisen: Det handlade om brott mot liv då Försvarsmakten kallades in i Kuortti

Polisen i mellersta Finland bad Försvarsmakten om handräckning efter att en person dödats i en privatbostad i Leivonmäki i kommunen Joutsa..

YLE - 10 timmar sedan

Egen smörgås med – så här ordnas matserveringen i Raseborg under strejken

Under JHL:s två strejkdagar måste de allra flesta elever i Raseborg ta egen matsäck med. Så blir det även på vissa daghem. De äldre får mat som normalt, meddelar staden..

YLE - 10 timmar sedan

Tonen hårdnar mellan fackförbunden och regeringen – industrifacket säger upp konkurrenskraftsavtalet

Industrifacket har sagt upp konkurrenskraftsavtalet om arbetstidsförlängningen för 100 000 fackanslutna..

YLE - 12 timmar sedan

Utredning: Busschauffören bromsade för sent vid olyckan i Kuopio som krävde fyra dödsoffer

Olycksutredningscentralen har i stora drag rett ut händelseförloppet i samband med den bussolycka i Kuopio som krävde fyra människors liv den 24 augusti 2018. Busschauffören bromsade för sent då bussen närmade sig korsningen efter avfarten från motorvägen..

YLE - 11 timmar sedan

Alla skolelever i Borgå måste ta matsäck med på måndag och tisdag – strejken drabbar fler än väntat

Borgå lokalservice meddelar nu att man inte har möjlighet att servera någon skolmat på måndag och tisdag. Orsaken är fackförbundet JHL:s strejk..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.