Affärsvärlden > Ekonomi

Tuesday, 21 August, 22:24

Affärsvärlden - 10 aug 18 kl. 14:36

Handelskrig hotar lyxvarumärkenDesign, lyx och flärd har de senaste åren varit en bra investering, men sektorn riskerar att trilla ur den positiva trenden om handelskriget fortgår. Louis Vuittons ägare LVMH och Guccis förälder, Kering, har backat på börsen de senaste månaderna..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Vuittons, LVMH, Guccis

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Handelskrig, hotar, lyxvarumärken
Dagensanalys.se - 16 mar 16 kl. 10:00

YouTube och Instagram viktigare än Snapchat för Lyxvarumärken

Lyxvarumärken har traditionellt varit långsammare än andra att anpassa sig till digitala kanaler som Snapchat, Instagram och Facebook. De försöker fortfarande hitta deras digitala strategi för YouTube och sökmarknadsföring. Lyxvarumärken som Burberry, Chanel och Louis Vuitton bygger nu kampanjer i Snapchat med videoklipp och inlägg riktade mot Millennials.

DI - 18 maj 15 kl. 07:50

Lyxvarumärken stämmer Alibaba för förfalskade varor

Kinesiska teknik- och e-handelsjätten Alibaba har stämts av en grupp tillverkare av lyxvaror. Gucci, Yves Saint Laurent och andra varumärken som ägs av Paris-baserade Kering hävdar att shoppingjätten medvetet gjort det möjligt att sälja förfalskade produkter över hela världen genom sina sajter, rapporterar Recode..

SvD - 18 maj 15 kl. 07:53

Lyxvarumärken stämmer Alibaba för förfalskade varor

Kinesiska teknik- och e-handelsjätten Alibaba har stämts av en grupp tillverkare av lyxvaror. Gucci, Yves Saint Laurent och andra varumärken som ägs av Paris-baserade Kering hävdar att shoppingjätten medvetet gjort det möjligt att sälja förfalskade produkter över hela världen genom sina sajter, rapporterar Recode ..

GöteborgsPosten - 03 dec 13 kl. 22:12

Lyx och nischade märken

Utländska lyxvarumärken och svenska, nischade märken – så ser tendenserna ut på den svenska barnklädesmarknaden, enligt Lotta Ahlvar, vd på Svenska Moderådet..

Dagens Media - 26 jan 17 kl. 14:40

Svenska varumärken toppar internationell rapport

Trenden: Mot eskapism och bort från lyxvarumärken..

DI - 15 aug 18 kl. 17:58

Europabörser: Lyxvarumärken tappade 13 procent

De ledande europeiska börserna lyste rött på onsdagen då Turkietoron fortsatte att tynga index, trots att den turkiska liran stabiliserades något. Samlingsindexet Europe Stoxx 600 var ned 1,4 procent. FTSE 100-indexet i London var ned 1,7 procent..

Sydsvenskan - 06 apr 15 kl. 01:00

"Förbjuds varumärken på cigarettpaket överträds en farlig gräns."

Regeringens förslag för att minska rökningen strider mot grundlagen och hotar yttrandefriheten.
Dessutom äventyras framtiden för seriösa varumärken, samtidigt som konsumenternas rätt att göra informerade val beskärs.
Det skriver Anders Ericson, VD för Sveriges annonsörer..

Helsingborgs Dagblad - 06 apr 15 kl. 01:00

"Förbjuds varumärken på cigarettpaket överträds en farlig gräns."

Regeringens förslag för att minska rökningen strider mot grundlagen och hotar yttrandefriheten.
Dessutom äventyras framtiden för seriösa varumärken, samtidigt som konsumenternas rätt att göra informerade val beskärs.
Det skriver Anders Ericson, VD för Sveriges annonsörer..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Eurokris hotar tysk bilindustri

Än så länge går det bra för tysk bilindustri, även om försäljningen av nya bilar i Tyskland har gått ned, uppger Ekot.Den tyska BMW-fabriken i södra Tyskland skulle kunna bygga ännu fler bilar, enligt en av de 20.000 anställda där.

Opinionen.se - 26 apr 13 kl. 12:54

Antiskrytkampanj hotar lyxföretag

Konsumtionen av lyxiga varumärken som Gucci, Yves Saint Laurent och Hermès hotas av lågkonjunkturen och, inte minst, av nya vindar i Kina. Där driver myndigheterna kampanj mot korruption och skrytsam konsumtion, vilket drabbar lyxindustrin hårt. Franska PPR, som äger bland annat Gucci och Puma, missade sina egna säljmål första kvartalet i år och någon ljusning finns inte i sikte vare sig i Kina, krisdrabbade Europa eller Mellanöstern.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Ratos-vändning kräver tålamod

PORTFÖLJUPPDATERING Nordiska Värdeportföljen stiger, men inte lika snabbt som börsen. Ratos pressas på godkänd rapport trots låga förväntningar..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Trump: Räkna med utdraget tullbråk med Kina

USA:s president Donald Trump tror inte på något genombrott i samtalen om handelshinder med Kina i veckan. "Jag räknar inte med att de ska ge något", säger han till Reuters..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Hissbolaget fortsätter resan nedåt

Stockholmsbörsen handlades högre vid lunchtid på tisdagen..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Capio säljer fransk verksamhet till Vivalto

Capio och Vivalto Santé har träffat ett exklusivitetsåtagande avseende avyttring av Capio Frankrike till Vivalto..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Hissbolaget tappar efter rapport

Tisdagshandeln började med blygsamma indexförändringar på Stockholmsbörsen, men flera individuella bolag noterade trots det rejäla rörelser..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Negativt kassaflöde i Alimak för andra kvartalet i rad

Bygghissbolaget Alimaks kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till nästan -14 miljoner kronor, att jämföra med det positiva kassaflödet om 44 miljarder från motsvarande period förra året..

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

Förbättrat resultat för Projektengagemang

"2018 har börjat bra och med två stabila kvartalsresultat i ryggen ser vi positivt på fortsättningen av året", skriver Projektengagemangs vd Per Hedebäck i rapporten..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Jas-krasch sänker Saab-aktien

Saabaktien sjunker på börsen efter Jas-kraschen utanför Ronneby på förmiddagen. I övrigt är det små rörelser på Stockholmsbörsen, i likhet med de ledande Europabörserna..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Stark rapport från Bahnhof

Internetoperatören Bahnhof redovisade en stark tillväxt för årets andra kvartal. Bolaget meddelar i samband med delårsrapporten att man planerar att notera bolaget Elementica..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Trump kritiserar Feds räntepolitik

USA:s president Donald Trump är kritisk till Federal Reserves styrräntehöjningar och anser att centralbanken bör föra en mer expansiv penningpolitik..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.