YLE > Finland

Sunday, 21 October, 16:46

Liknande nyheter

Taggar: Hangöelever, åtöver tusen , portioner, skolmati , juni
YLE - 17 aug 15 kl. 14:16

Avslappnad Niinistö charmade Hangöelever

President Sauli Niinistö besökte i dag den finska skolan för årskurserna 7-9 och gymnasiet i Hangö. Eleverna ville veta presidentens skonummer och hurdan Rysslands president Putin är i verkligheten. Till sist fick eleverna ta en selfie med presidenten.

YLE - 18 jul 13 kl. 05:40

Karis- och Hangöelever ska köra upp i Ekenäs

Spela upp klipp på ArenanSnart går det inte att köra upp för bilkörkortet varken i Karis eller Hangö utan enbart i Ekenäs eller i Lojo. Lena Stenström är trafiklärare vid bilskolan Trexo i Karis och hon tycker inte att det ger eleverna något till utan i stället försvårar situationen. - Det försvårar vårt jobb, klart att vi måste fara till Ekenäs för att köra där.

YLE - 18 mar 13 kl. 14:57

Hangöelever får använda mobiltelefon under lektionstid

Hangö stad vill inte begränsa användningen av mobiltelefoner på lektionerna på grund av risk för strålning.
Den tidigare sannfinländska fullmäktigeledamoten Johanna Sirén-Kaplas lämnade i december in en motion om att man borde undvika mobiltelefoners strålning i skolor under lektionstid. Hon hänvisade till en undersökning om mobiltelefoner där man säger att telefonerna inte borde vara i direktkontakt med huvudet.

YLE - 22 okt 17 kl. 07:12

Hangöelever: Många unga dricker och de kommer inte att sluta

Rasmus Rantanen, Andrea Müller och Li Winberg i Hangö är inte förvånade över att deras hemstad hör till de orter i landet som har det lägsta antalet helnyktra ungdomar..

YLE - 18 nov 15 kl. 07:43

Hangö vill ha kvar sina gymnasier

Hangöelever ska även i fortsättningen kunna studera i sin egen hemstad. Därför ska både Hangö gymnasium och Hankoniemen lukio finnas kvar. Det anser en enhällig bildningsnämnd som diskuterat den regionala gymnsieutredningen som gjorts i Lojo, Raseborg och Hangö.

YLE - 11 mar 13 kl. 05:27

Ingen protest av finska Hem och skola i Hangö

Den finska Hem och skolaföreningen i Hangö väljer att inte protestera mot skolornas sparprogram. Föreningen hoppas att sparandet avtar för följande läsår. Föreningen hoppas i stället att sparprogrammet i år är en engångsföreteelse och att skolorna nästa år kan andas ut igen.

YLE - 17 apr 14 kl. 04:00

Femmor i Hangö äter skolmat och chips

Femteklassare från Nyland deltog i en hälsoundersökning i januari i år. Resultatet från Hangö visar att 11-åringarna där ger gott betyg för skolmaten men äter också väldigt mycket chips i veckan. Totalt deltog 274 elever, varav 66 stycken var från Hangö, i Socialkompetens Ab:s undersökning om femteklassarnas välmående.

YLE - 12 mar 17 kl. 10:18

Unga i Hangö: Det är inte stor skillnad mellan partierna

Partierna i Hangö har väldigt likadana åsikter. Det konstaterar Emilia Multisilta, Jenni Rahja, Pontus Ahlvik och Johanna Bäckman i Hangö gymnasium. De lyssnade på en valdebatt som Hangö gymnasium och Hankoniemen lukio ordnade.

YLE - 09 nov 16 kl. 15:30

Framtidens skogsägare lärde sig om grönt guld i Hangö

Trots det täta snöfallet, eller kanske just därför, hörs det glada barnrop från skogen. Täktom skola i Hangö har stängt för flera år sedan, men ett stenkast ifrån har flera tiotals elever samlats för att lära sig mera om skog. Enligt Finlands skogscentral kommer var sjätte grundskolelev i Finland någon gång under sitt liv att vara en skogsägare.

YLE - 23 apr 15 kl. 04:00

För många gymnasieplatser i Hangö

Antalet sökande till andra stadiets utbildning varierar mycket från ort till ort. Gymnasieplatsernas antal är också missvisande. I Västnyland märks yrkesutbildningen som ett starkt alternativ medan exempelvis gymnasiet i Hangö har mycket färre sökande än vad det finns studieplatser.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Ny port gör det lättare att hitta Tulluddens naturstig i Hangö

Det har varit svårt för besökare att hitta platsen där Tulluddens naturstig i Hangö börjar. Därför har Hangö stad byggt en ingångsport i början av naturstigen..

YLE - 1 timme sedan

Ligaspelarna Hanna och Matilda betalar 200 euro per månad för att spela ishockey medan killarna får betalt: “Jag skulle vara glad om jag fick spela gratis”

Medan killar som spelar ishockey på liganivå får lön för att spela måste Hanna Brofelt och Matilda Eriksson kämpa med sena träningskvällar och tidiga jobbmorgnar, ekonomi och jämlikhet. Men de brinner för sin sport och ser också att det har hänt en del positivt inom damhockeyn det senaste året..

YLE - 1 timme sedan

Diskussionen om yrkesskolorna går vidare: Olyckligt med nedskärningar och reform samtidigt

Det var bättre förr, tycker vissa. Andra hävdar att man själv bestämmer hur man använder sina resurser, även om de är knappa. Diskussionen om nedskärningarna och reformerna inom yrkesutbildningen går igen het efter söndagens artikel på temat..

YLE - 2 timmar sedan

Utrikespolitiska institutets Aaltola: Oroande, men inte överraskande att USA planerar lämna avtal om medeldistansrobotar

Bekymrande, men inte helt oväntat. Så kommenterar Utrikespolitiska institutets programdirektör Mika Aaltola USA:s hot om att dra sig ur nedrustningsavtalet INF gällande medeldistansrobotar..

YLE - 5 timmar sedan

Stjärnkock vill äta upp all skarv och säl

Inför strömmingsmarknaden i Åbo presenterar stjärnkocken Michael Björklund en ny strömmingspizza och berättar varför vi borde äta mera inhemsk fisk. Han berättar om också hur sälen och skarven blir god mat..

YLE - 6 timmar sedan

Hårda vindar och regn i natt

Den nya veckan inleds med blåsigt väder. Speciellt de som rör sig till sjöss ska vara uppmärksamma, säger meteorologerna..

YLE - 7 timmar sedan

HS: Lärare i yrkesskolor vittnar om allt fler elever som aldrig borde få ett riktigt jobb

Det finns allt fler så svaga elever vid yrkesskolorna att de exempelvis inte kan skickas ut på praktik till riktiga arbetsplatser, berättar lärare vid yrkesskolor till Helsingin Sanomat..

YLE - 7 timmar sedan

Forskare: Finländska SS-män gjorde sig skyldiga till krigsbrott och nästan hälften bekände sig till fascismen

Brev och dagböcker tyder på att även finländska SS-män deltog i avrättningen av judar och krigsfångar under andra världskriget. Docent André Swanströms nyutgivna bok Hakaristin ritarit omkullkastar den traditionella bilden av den finska Pantbataljonen..

YLE - 9 timmar sedan

Långtradarchaufför om brister i den tunga trafiken: ”Om lastbilens släp lossnar är det slarvigt påsatt, knappast något fel på låset”

Dåliga bromsar, påhängsvagnar som lossnar och manipulerade färdskrivare. Polisens övervakning av den tunga trafiken har lett till många anmärkningar, böter och till och med körförbud. Yrkestrafikanter anser att problemet beror på stress och prat i telefon.

YLE - 10 timmar sedan

Musiklärare Marina Lindholm: ”Faktum är att koncentrationen är sämre hos dagens barn"

I Marina Lindholms egen högstadieklass är det pli på eleverna. Sjundeklassisterna lämnar snällt ifrån sig mobilerna i början av lektionen och det är närmast ett kreativt kaos som tidvis råder i klassrummet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.