YLE > Finland

Thursday, 17 January, 18:10

Liknande nyheter

Taggar: Hangöelever, åtöver tusen , portioner, skolmati , juni
YLE - 17 aug 15 kl. 14:16

Avslappnad Niinistö charmade Hangöelever

President Sauli Niinistö besökte i dag den finska skolan för årskurserna 7-9 och gymnasiet i Hangö. Eleverna ville veta presidentens skonummer och hurdan Rysslands president Putin är i verkligheten. Till sist fick eleverna ta en selfie med presidenten.

YLE - 18 jul 13 kl. 05:40

Karis- och Hangöelever ska köra upp i Ekenäs

Spela upp klipp på ArenanSnart går det inte att köra upp för bilkörkortet varken i Karis eller Hangö utan enbart i Ekenäs eller i Lojo. Lena Stenström är trafiklärare vid bilskolan Trexo i Karis och hon tycker inte att det ger eleverna något till utan i stället försvårar situationen. - Det försvårar vårt jobb, klart att vi måste fara till Ekenäs för att köra där.

YLE - 18 mar 13 kl. 14:57

Hangöelever får använda mobiltelefon under lektionstid

Hangö stad vill inte begränsa användningen av mobiltelefoner på lektionerna på grund av risk för strålning.
Den tidigare sannfinländska fullmäktigeledamoten Johanna Sirén-Kaplas lämnade i december in en motion om att man borde undvika mobiltelefoners strålning i skolor under lektionstid. Hon hänvisade till en undersökning om mobiltelefoner där man säger att telefonerna inte borde vara i direktkontakt med huvudet.

YLE - 22 okt 17 kl. 07:12

Hangöelever: Många unga dricker och de kommer inte att sluta

Rasmus Rantanen, Andrea Müller och Li Winberg i Hangö är inte förvånade över att deras hemstad hör till de orter i landet som har det lägsta antalet helnyktra ungdomar..

YLE - 18 nov 15 kl. 07:43

Hangö vill ha kvar sina gymnasier

Hangöelever ska även i fortsättningen kunna studera i sin egen hemstad. Därför ska både Hangö gymnasium och Hankoniemen lukio finnas kvar. Det anser en enhällig bildningsnämnd som diskuterat den regionala gymnsieutredningen som gjorts i Lojo, Raseborg och Hangö.

YLE - 11 mar 13 kl. 05:27

Ingen protest av finska Hem och skola i Hangö

Den finska Hem och skolaföreningen i Hangö väljer att inte protestera mot skolornas sparprogram. Föreningen hoppas att sparandet avtar för följande läsår. Föreningen hoppas i stället att sparprogrammet i år är en engångsföreteelse och att skolorna nästa år kan andas ut igen.

YLE - 17 apr 14 kl. 04:00

Femmor i Hangö äter skolmat och chips

Femteklassare från Nyland deltog i en hälsoundersökning i januari i år. Resultatet från Hangö visar att 11-åringarna där ger gott betyg för skolmaten men äter också väldigt mycket chips i veckan. Totalt deltog 274 elever, varav 66 stycken var från Hangö, i Socialkompetens Ab:s undersökning om femteklassarnas välmående.

YLE - 12 mar 17 kl. 10:18

Unga i Hangö: Det är inte stor skillnad mellan partierna

Partierna i Hangö har väldigt likadana åsikter. Det konstaterar Emilia Multisilta, Jenni Rahja, Pontus Ahlvik och Johanna Bäckman i Hangö gymnasium. De lyssnade på en valdebatt som Hangö gymnasium och Hankoniemen lukio ordnade.

YLE - 09 nov 16 kl. 15:30

Framtidens skogsägare lärde sig om grönt guld i Hangö

Trots det täta snöfallet, eller kanske just därför, hörs det glada barnrop från skogen. Täktom skola i Hangö har stängt för flera år sedan, men ett stenkast ifrån har flera tiotals elever samlats för att lära sig mera om skog. Enligt Finlands skogscentral kommer var sjätte grundskolelev i Finland någon gång under sitt liv att vara en skogsägare.

YLE - 23 apr 15 kl. 04:00

För många gymnasieplatser i Hangö

Antalet sökande till andra stadiets utbildning varierar mycket från ort till ort. Gymnasieplatsernas antal är också missvisande. I Västnyland märks yrkesutbildningen som ett starkt alternativ medan exempelvis gymnasiet i Hangö har mycket färre sökande än vad det finns studieplatser.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Tanja växte upp på ryskt barnhem i Sibirien under sovjettiden: "Det var inte vackert men det var ett liv"

Tanja Ljungqvist är uppväxt på ryskt barnhem i Sibirien. Nu bor Tanja i Ingå och planerar en gemensam resa tillbaka till sin sibiriska barndomsmiljö tillsammans med sin vuxna dotter som aldrig tidigare varit där..

YLE - 2 timmar sedan

Här är fjolårets populäraste hundraser – labradoren fortfarande lika omtyckt, men allt fler väljer också traditionella finska raser

Labradoren toppar Finska kennelförbundets lista på de mest registrerade hundraserna år efter år. På plats nummer två är för första gången någonsin den finska lapphunden. Även två andra inhemska hundraser finns med på top tio-listan år 2018..

YLE - 3 timmar sedan

Svenska Yles Annvi Gardberg får Topeliuspriset för outröttligt sanningssökande och stort civilkurage

En lyhörd sanningssökare och en mångmedial grävande journalist som kompromisslöst står på journalistikens sida. Så lyder prismotiveringen som ger Svenska Yles Annvi Gardberg Topeliuspriset. Hennes program och artiklar om silvervatten och alternativa cancervårdformer har väckt stor debatt..

YLE - 3 timmar sedan

De sista Emsalöborna får vatten i kranen på torsdag - ska inte drickas ännu, men att duscha går bra

Vattenläckan på Emsalö i Borgå är reparerad och stamledningen desinficerad. Snart har alla Emsalöbor tryck i rören igen, men vissa ska vänta lite till innan vattnet går att dricka..

YLE - 3 timmar sedan

Chakib Hocine lämnar Ekenäs IF för hemlandet Kanada

Den 27-åriga mittbacken Chakib Hocine återvänder hem till Kanada och börjar spela för Halifaxlaget HFX Wanderers FC..

YLE - 7 timmar sedan

Staten skulle tjäna 6 miljoner om året om studerande fick förtjäna mer – Sampo Terho: "Alldeles utmärkt förslag"

En färsk rapport från [link:http://www.labour.fi/tiedotteet/opintotuen-tulorajoja-voitaisiin-nostaa-reippaasti/;Löntagarnas forskningsinstitut;standard;] visar att inkomstgränsen för studiestöd kunde höjas med hela 50 procent utan att staten förlorar något på det.

YLE - 5 timmar sedan

Ögonläkare: Fyrverkerigrytorna lämnade fula spår efter nyår – fler svåra skador än tidigare

På olika orter i Finland vårdades sammanlagt 13 patienter med ögonskador efter nyår. Det är fler än under de två tidigare åren..

YLE - 6 timmar sedan

Lokalt live: Följ med när sjukhuspersonal från Ekåsens tider vandrar runt i Raseborgs nya stadshus

Nu slår tjänstemännen upp dörrarna till sitt nyrenoverade hus och bjuder in sina arbetsgivare, invånarna i Raseborg..

YLE - 7 timmar sedan

Staten skulle tjäna 6 miljoner i året om studerande fick förtjäna mer – Sampo Terho: "Otroligt bra nyhet"

En färsk rapport från [link:http://www.labour.fi/tiedotteet/opintotuen-tulorajoja-voitaisiin-nostaa-reippaasti/;Löntagarnas forskningsinstitut;standard;] visar att inkomstgränsen för studiestöd kunde höjas med hela 50 procent utan att staten förlorar något på det.

YLE - 7 timmar sedan

Farlederna in till Ingå centrum fördjupas - kommunen tar över ansvaret

Ingå kommun har förhandlat med Trafikledsverket om att fördjupa farlederna till Ingå småbåtshamn till 2,4 meter. Kommunen kommer att ta över skötseln av farlederna till Ingå centrum..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.