YLE > Finland

Tuesday, 21 August, 10:28

Liknande nyheter

Taggar: Hangöelever, åtöver tusen , portioner, skolmati , juni
YLE - 17 aug 15 kl. 14:16

Avslappnad Niinistö charmade Hangöelever

President Sauli Niinistö besökte i dag den finska skolan för årskurserna 7-9 och gymnasiet i Hangö. Eleverna ville veta presidentens skonummer och hurdan Rysslands president Putin är i verkligheten. Till sist fick eleverna ta en selfie med presidenten.

YLE - 18 jul 13 kl. 05:40

Karis- och Hangöelever ska köra upp i Ekenäs

Spela upp klipp på ArenanSnart går det inte att köra upp för bilkörkortet varken i Karis eller Hangö utan enbart i Ekenäs eller i Lojo. Lena Stenström är trafiklärare vid bilskolan Trexo i Karis och hon tycker inte att det ger eleverna något till utan i stället försvårar situationen. - Det försvårar vårt jobb, klart att vi måste fara till Ekenäs för att köra där.

YLE - 18 mar 13 kl. 14:57

Hangöelever får använda mobiltelefon under lektionstid

Hangö stad vill inte begränsa användningen av mobiltelefoner på lektionerna på grund av risk för strålning.
Den tidigare sannfinländska fullmäktigeledamoten Johanna Sirén-Kaplas lämnade i december in en motion om att man borde undvika mobiltelefoners strålning i skolor under lektionstid. Hon hänvisade till en undersökning om mobiltelefoner där man säger att telefonerna inte borde vara i direktkontakt med huvudet.

YLE - 22 okt 17 kl. 07:12

Hangöelever: Många unga dricker och de kommer inte att sluta

Rasmus Rantanen, Andrea Müller och Li Winberg i Hangö är inte förvånade över att deras hemstad hör till de orter i landet som har det lägsta antalet helnyktra ungdomar..

YLE - 18 nov 15 kl. 07:43

Hangö vill ha kvar sina gymnasier

Hangöelever ska även i fortsättningen kunna studera i sin egen hemstad. Därför ska både Hangö gymnasium och Hankoniemen lukio finnas kvar. Det anser en enhällig bildningsnämnd som diskuterat den regionala gymnsieutredningen som gjorts i Lojo, Raseborg och Hangö.

YLE - 11 mar 13 kl. 05:27

Ingen protest av finska Hem och skola i Hangö

Den finska Hem och skolaföreningen i Hangö väljer att inte protestera mot skolornas sparprogram. Föreningen hoppas att sparandet avtar för följande läsår. Föreningen hoppas i stället att sparprogrammet i år är en engångsföreteelse och att skolorna nästa år kan andas ut igen.

YLE - 17 apr 14 kl. 04:00

Femmor i Hangö äter skolmat och chips

Femteklassare från Nyland deltog i en hälsoundersökning i januari i år. Resultatet från Hangö visar att 11-åringarna där ger gott betyg för skolmaten men äter också väldigt mycket chips i veckan. Totalt deltog 274 elever, varav 66 stycken var från Hangö, i Socialkompetens Ab:s undersökning om femteklassarnas välmående.

YLE - 12 mar 17 kl. 10:18

Unga i Hangö: Det är inte stor skillnad mellan partierna

Partierna i Hangö har väldigt likadana åsikter. Det konstaterar Emilia Multisilta, Jenni Rahja, Pontus Ahlvik och Johanna Bäckman i Hangö gymnasium. De lyssnade på en valdebatt som Hangö gymnasium och Hankoniemen lukio ordnade.

YLE - 09 nov 16 kl. 15:30

Framtidens skogsägare lärde sig om grönt guld i Hangö

Trots det täta snöfallet, eller kanske just därför, hörs det glada barnrop från skogen. Täktom skola i Hangö har stängt för flera år sedan, men ett stenkast ifrån har flera tiotals elever samlats för att lära sig mera om skog. Enligt Finlands skogscentral kommer var sjätte grundskolelev i Finland någon gång under sitt liv att vara en skogsägare.

YLE - 23 apr 15 kl. 04:00

För många gymnasieplatser i Hangö

Antalet sökande till andra stadiets utbildning varierar mycket från ort till ort. Gymnasieplatsernas antal är också missvisande. I Västnyland märks yrkesutbildningen som ett starkt alternativ medan exempelvis gymnasiet i Hangö har mycket färre sökande än vad det finns studieplatser.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

För lite lön betalades till tusentals kommunalt anställda under flera år – nu väntar en mångmiljonräkning för kommunerna

Kommunerna kan ha en räkning på flera miljoner euro att vänta på grund av att de i flera års tid har betalat för låga löner till en del av de kommunalt anställda. Enligt Yles finska nyhetsredaktion har en del kommuner tolkat kollektivavtalet fel..

YLE - 30 minuter sedan

Arbetsmarknaden överträffade prognoserna – OP förutspår att arbetslösheten blir under åtta procent i år

OP-gruppen har publicerat sin ekonomiska prognos och där framgår det att tillväxten fortsätter på den globala marknaden. Också i Finland fortsätter tillväxten, och speciellt på arbetsmarknaden är draget bra..

YLE - 2 timmar sedan

Finländsk bitcoinmiljonär råkade ut för brottsliga i Thailand - lurades på många miljoner

En ung finländsk man har råkat ut för ett sällsynt omfattande bedrägeri i Thailand. Finländaren hade gjort en förmögenhet på affärer med kryptovalutan bitcoin, och en thailändsk liga såg honom som ett lämpligt offer..

YLE - 2 timmar sedan

Villa Grantorp såld för en dryg halv miljon

Villa Grantorp vid Pojovikens östra strand har funnit nya ägare. Raseborgs stad satte villan i nyrenässansstil till försäljning som en del av stadens åtgärdsprogram 2020..

YLE - 4 timmar sedan

För lite lön betalades åt en del kommunalt anställda under flera år – nu väntar en mångmiljonräkning för kommunerna

Kommunerna kan ha en räkning på flera miljoner euro att vänta på grund av att de i flera års tid har betalat för låga löner åt en del av de kommunalt anställda. Enligt Yles finska nyhetsredaktion har en del kommuner tolkat kollektivavtalet fel..

YLE - 4 timmar sedan

Morgonkollen: 50 år har gått sedan Warszawapaktens trupper invaderade Tjeckoslovakien, och för kommunerna väntar räkning på flera miljoner efter tolkningsmiss av kollektivavtal

Barnträdgårdsläraren Katja Tuomi fick för lite lön i flera år, muslimer i Kina upplever att deras rättigheter begränsas, och det har gått 50 år sedan trupper ledda av Sovjet ockuperade Tjeckoslovakien..

YLE - 4 timmar sedan

Känslig information om din hälsa kan ligga uppe på Kanta-databasen utan att du vet om det: "Det är i första hand läkaren som avgör vad hen laddar upp"

Databasen Kanta anklagas för att innehålla för känslig information med tanke på hur många som kan använda den. Kanta svarar att det är undantagsfall och att det är din läkare som avgör vad som finns i din elektroniska fil..

YLE - 5 timmar sedan

Raseborg fortsätter stöda olönsam busstrafik - en tillfällig lösning till årsskiftet

Raseborg fortsätter stöda lokala bussbolag fram till årsskiftet. Totalt handlar det om 50 000 euro..

YLE - 5 timmar sedan

Elever: Trots att fattigdom orsakar mobbning tas frågan ofta inte upp i skolklasserna – expertgrupp på ministerium analyserar heller inte frågan

Rädda barnens rapport behandlar kopplingen mellan mobbning och fattigdom. Undervisnings- och kulturministeriets digra rapport som publicerades i år tar ändå inte upp fattigdom som en orsak till mobbning..

YLE - 13 timmar sedan

För få vill bo i stadens hyreshus i Hangö - nu beviljas stadens hyresbolag företagssanering

En ständigt minskande befolkning leder till problem för Hangö Hyreshus. Bolaget ägs av Hangö stad och nu har Statskontoret godkänt bolagets begäran från år 2015 om frivillig företagssanering..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.