UNT > Nyheter

Tuesday, 21 August, 14:22

Liknande nyheter

Taggar: Ett värnmot , främlingsfientlighet
Regeringen - 28 aug 13 kl. 08:41

Ökade insatser mot främlingsfientlighet och intolerans

Regeringen satsar ytterligare 20 miljoner kronor 2014-2017 för att utöka arbetet med att bekämpa främlingsfientlighet och intolerans.- När ledande politiker i flera europeiska länder spelar på främlingsfientliga och intoleranta värderingar väljer vi i stället att höja ambitionen ytterligare när det gäller att motverka främlingsfientlighet och liknande former av intolerans, säger integrationsminister Erik Ullenhag. Pressmeddelande: Ökade insatser mot främlingsfientlighet och intolerans Arbetsmarknadsdepartementet, 28 augusti 2013.

HBL - 03 apr 14 kl. 15:23

Nylander: Främlingsfientlighet bakom sannfinländsk motion

Det är bland annat främlingsfientlighet som ligger bakom sannfinländaren Pentti Kettunens riksdagsmotion om en tidigareläggning av pensionsförmånen för kvinnor som föder barn inom äktenskap. Det är bland annat främlingsfientlighet som ligger bakom sannfinländaren Pentti Kettunens riksdagsmotion om en tidigareläggning av pensionsförmånen för kvinnor som föder barn inom äktenskap. Det säger Svenska riksdagsgruppens ordförande Mikaela Nylander i ett pressmeddelande på torsdagen.

Regeringen - 14 apr 14 kl. 16:30

Satsning på kunskapshöjande insatser i skolan om främlingsfientlighet

Regeringen ger Skolverket i uppdrag att vidta kunskapshöjande insatser i skolan om främlingsfientlighet och liknande former av intolerans.

Pressmeddelande: Satsning på kunskapshöjande insatser i skolan om främlingsfientlighet
Uppdrag till Statens skolverk att vidta kunskapshöjande insatser i skolan om främlingsfientlighet och liknande former av intolerans

Arbetsmarknadsdepartementet, 14 april 2014.

Regeringen - 08 nov 12 kl. 13:44

Utredning om effektivare arbete mot främlingsfientlighet och liknande former av intolerans presenteras

Fredag den 9 november överlämnar "Utredningen om ett effektivare arbete mot främlingsfientlighet och liknande former av intolerans" sitt slutbetänkande till integrationsminister Erik Ullenhag. Betänkandet presenteras på en pressträff klockan 10.00 där särskilde utredaren Bengt Westerberg och Erik Ullenhag deltar.

VBL - 31 jan 13 kl. 15:57

Centerns ordförande: Främlingsfientlighet inte sunt

Centerns ordförande Juha Sipilä betonar att främlingsfientlighet inte är acceptabelt. Främlingsfientlighet är inte förenligt med sund fosterländskhet, sade Sipilä på torsdagen. Han talade på ett möte för UKK-föreningen, som hedrar minnet efter president Urho Kekkonen..

Regeringen - 02 jun 14 kl. 08:40

Presentation av skrift om beredskap mot främlingsfientlighet i kommuner

Vid en direktsänd pressträff klockan 10.00 i dag överlämnar stiftelsen Expo en exempelsamling på beredskap mot främlingsfientlighet i kommuner. Exempelsamlingen är inom EU-projektet Good Relations som syftar till att motverka främlingsfientlighet och liknande former av intolerans genom att främja goda relationer.

YLE - 29 jul 15 kl. 09:18

Okunskap om invandrare kan föda främlingsfientlighet

Integrationskoordinator Liselott Sundbäck från Borgå säger att främlingsfientlighet kan bero på att man egentligen är rädd för det man inte känner till. En del finländare har förutfattade meningar om invandrare. Riksdagsledamoten och sannfinländaren Olli Immonens Facebook-inlägg där han uppmanar till att bekämpa multikulturalism har knappast undgått någon.

UT - 17 jul 18 kl. 01:00

Debatt: Tio sätt att bemöta främlingsfientlighet

Sex av tio svenskar, 63 procent, känner oro för ökad främlingsfientlighet. Det visar en ny Sifoundersökning beställd av pr-byrån Westander. Vill du bli bättre på att bemöta främlingsfientlighet hos vänner, släktingar och bekanta?.

Regeringen - 26 jun 12 kl. 11:22

Ullenhag talade i Jerusalem om främlingsfientlighet och antisemitism

Integrationsminister Erik Ullenhag har idag tisdag den 26 juni deltagit i högtidlighållandet av 100-årsminnet av Raoul Wallenbergs födelse. Han höll tal vid ett högnivåsymposium på Yad Vashem, The International Institute for Holocaust Research, i Jerusalem. Pressmeddelande: Erik Ullenhag talade i Jerusalem om främlingsfientlighet och antisemitism Arbetsmarknadsdepartementet, 26 juni 2012.

YLE - 19 okt 12 kl. 15:04

Video om främlingsfientlighet ledde till Ugandaresa

19-åriga Jenny Blomqvist gjorde tillsammans deltog med en vän i Finlands Flyktinghjälps tävling och kommer nu att få åka till Uganda för att uppleva flyktingars situation i verkligheten. Unga i hela landet skickade in filmsnuttar om främlingsfientlighet i Finland och några kommer nu att få åka till Asien och Afrika. Blomqvist åker iväg den 9 november och hennes kompis åkert till Thailand redan på söndag.

Jönköpingsnytt - 24 jan 13 kl. 14:57

Ska demonstrera mot främlingsfientlighet

På söndag arrangeras en demonstration på Hovrättstorget mot främlingsfientlighet till minne av förintelsedagen. Bakom demonstrationen står SSU i Jönköping..

Fler nyheter från UNT

UNT - 1 timme sedan

Kvartetten som stängdes ut

Tala om att misshushålla med spelarkvalitet, skriver Nils R Östlund i sin insändare om Sirius utlånade spelare..

UNT - 3 timmar sedan

Sarah Sjöström gästade US

Sarah Sjöström är en av simvärldens allra bästa genom tiderna..

UNT - 3 timmar sedan

VA-tvång ger Knivstabor skyhöga kostnader

Vi lovar att strida mot påtvingat kommunalt VA för dem med egna godkända avlopp, skriver tre kristdemokrater i Knivsta..

UNT - 4 timmar sedan

Gränbybor kräver slut på stöket i området

"Vi som bor i Gränby har fått nog av oroligheter..

UNT - 7 timmar sedan

Afrikaskildring hittad i Uppsalaarkiv

Litteraturhistorikern Elena Balzamo fann en 200 år gammal handskrift i Carolina Redivivas samlingar i Uppsala..

UNT - 7 timmar sedan

SD:s valfoldrar är på villovägar

Tusentals valfoldrar som Sverigedemokraterna i Tierp beställt från sitt huvudkontor i Stockholm har försvunnit i posthanteringen på väg till Tierp..

UNT - 14 timmar sedan

Brandattack mot hus i Kvarngärdet

Sent på måndagskvällen hällde någon eller några ut bensin på en uteplats till en bostad, och tänkte på..

UNT - 16 timmar sedan

"Att be känns lite som terapi"

Ett hundratal åhörare kom till Fyrishov på måndagskvällen för att höra ett samtal mellan Runar Sögaard och Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna..

UNT - 16 timmar sedan

Larm: Bil i lågor på Kvargärdet

En bil har börjat brinna i närheten av Kvarngärdesskolan..

UNT - 17 timmar sedan

"Det känns helt klart obehagligt"

På måndagskvällen sköts en man i båda benen på Gitarrvägen i Gottsunda..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.