Jönköpingsnytt > Nyheter

Tuesday, 21 August, 14:22

Jönköpingsnytt - 13 aug 18 kl. 06:32

Efter torkan: ”Servera mer kött”Tre personer från Centerpartiet vill i en motion att Jönköpings kommuns måltidsverksamheter får i uppdrag att tillfälligt prioritera nötkött i större utsträckning i sina menyer för att därmed utöka sina inköp av svenskt nötkött.
.
Läs mer på Jönköpingsnytt
Läs mer om:
Centerpartiet, Jönköpings

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter torkan, Servera, mer, kött
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Kommunerna ska servera mer lokal mat

Dalslandskommunerna och Säffle är på väg att gemensamt satsa på att servera mer närproducerade livsmedel i sina förskolor, skolor och i omsorgen.Åmåls kommun har för sin del godkänt den nya policyn..

Sydsvenskan - 30 mar 14 kl. 05:30

Biograf Spegeln vill servera mer än film

Biograf Spegeln vill bygga ett riktigt kök och servera varm mat.
Planen är att ha nypremiär i juli..

BT - 06 sep 13 kl. 11:46

Ett viktigt steg för mer närproducerat

Om huvuddelen av de livsmedel vi konsumerar ska produceras ?någon annanstans? riskerar fokus att hamna enbart på låga slutpriser, och risken är då att det blir på bekostnad av kvalitet, miljön och andra sociala faktorer.

SmålandsPosten - 11 nov 13 kl. 06:11

Politiker vill ha mer vilt på kommunens bord

Mer viltkött i de kommunala köken vill samverkanspartierna i Tingsryds kommun ha. Nu har de lämnat in en motion till kommunfullmäktige för att frågan ska lyftas en gång för alla. Att införa mer viltkött i kommunens verksamheter skulle gagna både klimatet och lantbruket.

UNT - 14 nov 14 kl. 17:10

Mindre skumpa, mer öl på banken

Brittiska centralbanken kommer att i fortsättningen servera mer öl och mindre vin och champagne i officiella sammanhang..

Helsingborgs Dagblad - 14 nov 14 kl. 17:17

Mindre skumpa, mer öl på banken

Brittiska centralbanken kommer att i fortsättningen servera mer öl och mindre vin och champagne i officiella sammanhang. Förändringen kommer efter det att Mark Carney tagit över som ny chef för Bank of England. Hittills har banken köpt in 648 flaskor öl i år — mot bara 24 flaskor i fjol..

BT - 14 nov 14 kl. 17:10

Mindre skumpa, mer öl på banken

Brittiska centralbanken kommer att i fortsättningen servera mer öl och mindre vin och champagne i officiella sammanhang. Förändringen kommer efter det att Mark Carney tagit över som ny chef för Bank of England. Hittills har banken köpt in 648 flaskor öl i år - mot bara 24 flaskor i fjol.

SvD - 14 nov 14 kl. 17:10

Mindre skumpa, mer öl på banken

Brittiska centralbanken kommer att i fortsättningen servera mer öl och mindre vin och champagne i officiella sammanhang. Förändringen kommer efter det att Mark Carney tagit över som ny chef för Bank of England. Hittills har banken köpt in 648 flaskor öl i år - mot bara 24 flaskor i fjol..

GöteborgsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Kungsbacka vill köpa mer av lokala odlare

Kungsbacka kommun vill servera mer närodlat. Därför ska nu upphandlingarna anpassas så att fler lokala odlare ska kunna erbjuda sina produkter..

YA - 27 jul 18 kl. 00:01

Värmen leder till beslut att servera mer kall mat

Värmeböljan har lett till förändringar i menyerna på äldreboendena. Nu serveras kall mat på kvällarna. Samtidigt ställer värmen till det i flera kök.

Fler nyheter från Jönköpingsnytt

Jönköpingsnytt - 30 minuter sedan

Poängsprutan stannar i klubben

Jönköpings IK presenterar en viktig nyhet inför kommande säsong. Lagets bästa poängplockare i fjol, Micaela Lundmark, stannar i laget.
.

Jönköpingsnytt - 15 minuter sedan

Matjätte återkallar Ravioli

Orkla Foods Sverige återkallar Felix Ravioli i köttsås 560 gram med alla bäst-före-datum till och med 03.07.2021.

Jönköpingsnytt - 15 minuter sedan

Varmare vatten i Vättern – här är förlorarna

Vättern tros få högre temperaturer i framtiden, vilket kan ge flera konsekvenser. Nu pekar Länsstyrelsen i Jönköpings län på vad som är största hoten för Vättern.
.

Jönköpingsnytt - 2 timmar sedan

Mycket pirr i magen första dagen i ettan

I dag började skolorna igen och för de blivande ettorna var det en extra stor dag.
–Det känns väldigt pirrigt, berättar Alice som börjar i förstaklass på Barnarpsskolan.
.

Jönköpingsnytt - 2 timmar sedan

Lyckat kval med käpphäst!

Vissmålen har arrangerat kval till Elmia Scandinavian Horseshows käpphästgrandprix.
.

Jönköpingsnytt - 2 timmar sedan

Högskolan lockar internationellt

Nu i veckan drar terminerna igång på Jönköping University. Av de 3 200 nya studenterna är över 1 000 internationella studenter från runt om i världen.
.

Jönköpingsnytt - 4 timmar sedan

MAIS-spelarna får landslagschans

Mikael Hill har tagit ut säsongens första landslagstrupp inför en samling i Uppsala. 22 spelare är uttagna, varav två spelar i Mullsjö AIS.
.

Jönköpingsnytt - 4 timmar sedan

Domen mot J-Södra efter röda korten

Jesper Svensson drog på sig ett grovt rött kort mot IFK Värnamo. Nu står det klart att det inte blir någon ytterligare avstängning för Jönköpings Södras mittfältare.
.

Jönköpingsnytt - 5 timmar sedan

Jönköping sticker ut i undersökning

Antalet anlagda skolbränder i Sverige har ökat med 47 procent på två år, och är det högsta sedan 2008.
I Jönköpings län har dock antalet anlagda skolbränder minskat från 9 till 8 stycken och man ser också en minskning i kommunerna.
.

Jönköpingsnytt - 6 timmar sedan

Kultband tillbaka till Jönköping

I mitten av november är det dags igen. Weeping Willows beger sig åter ut på Sverigeturné med "Christmas Time Has Come Tour 2018". Den 16 december kommer bandet till Jönköping då man uppträder i Jönköpings Konserthus.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.