SVT > Inrikes

Tuesday, 21 August, 22:22

SVT - 13 aug 18 kl. 06:36

Bostadsbristen i landet allt värre – ”Unga har inte råd”Den svåra bostadsbristen i Sverige är på väg förvärras ytterligare enligt Boverket. Ändå har bostadsfrågan lyst med sin frånvaro i valrörelsen. Men i dag kommer utspel och förslag från både regeringslägret och allianssidan. – Unga människor med vanlig inkomst har råd att köpa en vanlig etta. Så kan vi bara inte ha det, säger Mats Persson (L)..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Boverket, Mats Persson

Dela artikeln

2133 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bostadsbristeni , landetallt , värre, Ungahar inte , råd
Sydöstran - 14 maj 18 kl. 10:30

Färre unga startar företag i Blekinge

Allt färre unga väljer att starta eget företag i Blekinge och i hela landet. – Skolan måste bli bättre på att utbilda i entreprenörskap, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs..

YLE - 05 jul 13 kl. 04:23

Allt färre unga stadsbor tar körkort

Allt färre ungdomar i städer skaffar körkort. Ifjol tog bara drygt hälften av 18-åringarna i städerna körkort, visar uppgifter från Trafiksäkerhetsverket Trafi. 22-åriga Sofia Hägglund hör till den växande skaran av urbana unga som saknar körkort.

DN - 10 jul 17 kl. 08:44

Färre unga arbetslösa i landet

Arbetslösheten bland ungdomar fortsätter att minska och är nu nere på den lägsta nivån sedan 2008, enligt Arbetsförmedlingen. I slutet på juni var 52.000 unga i åldrarna 18-24 år inskrivna som arbetslösa på Arbetsförmedlingen, vilket är 6.

Länstidningen i Jämtland - 29 feb 16 kl. 18:39

Färre unga i länet startade eget förra året

De mest populära branscherna för unga nyföretagare var sport- och fritidsutbildning och artistisk verksamhet. Just sport- och fritidsutbildning är den bransch som är mest jämställd i landet vad gäller nyföretagande..

BT - 08 mar 14 kl. 08:27

Bostadsbristen slår mot utsatta kvinnor

Bostadsbristen drabbar våldsutsatta kvinnor och barn allt hårdare. De tvingas bo längre på jouren, flytta till vandrarhem eller i värsta fall tillbaka till en misshandlande partner/pappa. Bostadsbristen ökar för varje år.

BT - 08 mar 14 kl. 08:27

Debatt: Bostadsbristen slår mot utsatta kvinnor

Bostadsbristen drabbar våldsutsatta kvinnor och barn allt hårdare. De tvingas bo längre på jouren, flytta till vandrarhem eller i värsta fall tillbaka till en misshandlande partner/pappa. Bostadsbristen ökar för varje år.

GT - 07 mar 14 kl. 08:53

Bostadsbristen slår hårt mot de utsatta

Bostadsbristen ökar för varje år. Unga vuxna bor i allt större utsträckning kvar hemma och tvingas tacka nej till jobb eller utbildning för att de inte kan hitta bostad. Men bostadsbristen drabbar inte bara unga..

BT - 20 jan 14 kl. 13:49

Sveriges unga kräver fler hem

Ett nytt år har börjat. Ett år då det för första gången är en minoritet av landets 20 till 27-åringar som har egen bostad. En majoritet unga kommer under 2014 att tvingas bo i andra hand eller bli ”mambo” genom att bo hemma hos sina föräldrar.

Sydsvenskan - 31 jan 12 kl. 00:03

Prioritera bostäder åt unga

Vill regeringen komma till rätta med bostadsbristen bland unga måste den stimulera nyproduktion av bostäder. Det menar Danielle Zachrisson, bostadspolitisk samordnare på intresseorganisationen jagvillhabostad.nu.

DI - 20 apr 17 kl. 20:57

Hård kamp mot bostadsbristen i Malmö

Bostadsbristen är större än någonsin. I Malmö har kommunen kritiserats för att man köpt bostadsrätter för att minska hemlösheten. Nu stoppas borättssköpen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 minuter sedan

Annie Lööf (C) och Jimmie Åkesson (SD) debatterar om integration

Integrationen är bland de viktigaste frågorna för väljare visar opinionsundersökningar. Partiledarna Annie Lööf (C) och Jimmie Åkesson (SD) möttes i tisdagens Aktuellt för att debattera hur nyanlända ska integreras i samhället..

SVT - 45 minuter sedan

Stefan Löfven försvarar regeringens försök att korta cancerköerna

Inför förra valet lovade Socialdemokraterna att alla cancerpatienter skulle få vård inom fyra veckor – men vallöftet är inte i närheten av att uppfyllas. Trots det försvarar statsminister Stefan Löfven sin politik. – Många av de här går i rätt riktning, säger han..

SVT - 2 timmar sedan

Trots S-löftet inför förra valet: Cancerköerna fortfarande extremt långa

Alla cancerpatienter ska få vård inom fyra veckor. Det löftet gav Socialdemokraterna inför förra valet. Men fyra år senare står det klart att det vallöftet inte är i närheten av att ha uppfyllts.

SVT - 4 timmar sedan

Ny överbelastningsattack mot Socialdemokraternas hemsida

Socialdemokraternas hemsida har utsatts för ytterligare en överbelastningsattack. IP-adresserna spåras uteslutande till Ryssland och Nordkorea, uppger partiet enligt Dagens Nyheter..

SVT - 4 timmar sedan

Fd Jas-pilot om kraschen: ”Man kommer aldrig att komma undan fågelkollisioner”

Det är bara en fråga om flygtimmar innan ett flygplan kolliderar med fåglar. Det säger före detta stridspiloten Mikael Grev med 17 år inom Försvarsmakten och erfarenhet av fågelkollisioner. – Normalt sett är det inte ett problem.

SVT - 4 timmar sedan

Naturvårdsverket polisanmäler omfattande bedrägeriförsök med elcykelbidrag

Naturvårdsverket har polisanmält ett misstänkt storbedrägeri kring bidragen för elcyklar. Närmare hundra utbetalningar misstänks vara falska, och ett tiotal har stoppats. Dessutom har man anmält en enskild elcykelkund som använt ett förfalskat tandkrämskvitto..

SVT - 4 timmar sedan

Skansen anklagar Alternativ för Sverige att stjäla folkdansbilder – AfS: ”Har aldrig publicerat någon film”

Under måndagen gick Skansen i Stockholm ut med ett meddelande på sin Facebooksida, där de anklagar det politiska partiet Alternativ för Sverige för att ta upphovsrättsskyddat material och använda det utan tillåtelse. Partiledare Gustav Kasselstrand menar dock att Skansen bara gett sig ut på ”den politiskt korrekta catwalken” – och att någon sådan film aldrig publicerats..

SVT - 6 timmar sedan

SVT-meteorologen: Sensommarväder i stora delar av landet

Hösten har gjort sitt intåg i vissa delar av Sverige, men i stort dröjer sommaren kvar, med särskilt höga temperaturer i syd. – Hösten har kommit lite grann i alla fall. Men om den drar ut över resten av landet snart är svårt att säga, säger SVT:s meteorolog Pererik Åberg..

SVT - 8 timmar sedan

Alliansens vårdförslag: Vill få ner kötiderna

Alliansen vill återinföra ett stimulanspaket för att få ner kötiderna inom vården – den så kallade kömiljarden. Det framkom i den femte och avslutande delen av Alliansens reformagenda..

SVT - 10 timmar sedan

Delvis sant att bara 1 av 5 utländska våldtäktsmän utvisas

Bara 19 procent av utländska våldtäktsmän utvisas, hävdar Moderaterna. Påståendet stämmer, men ger samtidigt inte hela bilden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.