SVT > Inrikes

Sunday, 21 October, 22:40

SVT - 13 aug 18 kl. 06:36

Bostadsbristen i landet allt värre – ”Unga har inte råd”Den svåra bostadsbristen i Sverige är på väg förvärras ytterligare enligt Boverket. Ändå har bostadsfrågan lyst med sin frånvaro i valrörelsen. Men i dag kommer utspel och förslag från både regeringslägret och allianssidan. – Unga människor med vanlig inkomst har råd att köpa en vanlig etta. Så kan vi bara inte ha det, säger Mats Persson (L)..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Boverket, Mats Persson

Dela artikeln

2194 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bostadsbristeni , landetallt , värre, Ungahar inte , råd
Sydöstran - 14 maj 18 kl. 10:30

Färre unga startar företag i Blekinge

Allt färre unga väljer att starta eget företag i Blekinge och i hela landet. – Skolan måste bli bättre på att utbilda i entreprenörskap, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs..

YLE - 05 jul 13 kl. 04:23

Allt färre unga stadsbor tar körkort

Allt färre ungdomar i städer skaffar körkort. Ifjol tog bara drygt hälften av 18-åringarna i städerna körkort, visar uppgifter från Trafiksäkerhetsverket Trafi. 22-åriga Sofia Hägglund hör till den växande skaran av urbana unga som saknar körkort.

DN - 10 jul 17 kl. 08:44

Färre unga arbetslösa i landet

Arbetslösheten bland ungdomar fortsätter att minska och är nu nere på den lägsta nivån sedan 2008, enligt Arbetsförmedlingen. I slutet på juni var 52.000 unga i åldrarna 18-24 år inskrivna som arbetslösa på Arbetsförmedlingen, vilket är 6.

Länstidningen i Jämtland - 29 feb 16 kl. 18:39

Färre unga i länet startade eget förra året

De mest populära branscherna för unga nyföretagare var sport- och fritidsutbildning och artistisk verksamhet. Just sport- och fritidsutbildning är den bransch som är mest jämställd i landet vad gäller nyföretagande..

BT - 08 mar 14 kl. 08:27

Bostadsbristen slår mot utsatta kvinnor

Bostadsbristen drabbar våldsutsatta kvinnor och barn allt hårdare. De tvingas bo längre på jouren, flytta till vandrarhem eller i värsta fall tillbaka till en misshandlande partner/pappa. Bostadsbristen ökar för varje år.

BT - 08 mar 14 kl. 08:27

Debatt: Bostadsbristen slår mot utsatta kvinnor

Bostadsbristen drabbar våldsutsatta kvinnor och barn allt hårdare. De tvingas bo längre på jouren, flytta till vandrarhem eller i värsta fall tillbaka till en misshandlande partner/pappa. Bostadsbristen ökar för varje år.

GT - 07 mar 14 kl. 08:53

Bostadsbristen slår hårt mot de utsatta

Bostadsbristen ökar för varje år. Unga vuxna bor i allt större utsträckning kvar hemma och tvingas tacka nej till jobb eller utbildning för att de inte kan hitta bostad. Men bostadsbristen drabbar inte bara unga..

BT - 20 jan 14 kl. 13:49

Sveriges unga kräver fler hem

Ett nytt år har börjat. Ett år då det för första gången är en minoritet av landets 20 till 27-åringar som har egen bostad. En majoritet unga kommer under 2014 att tvingas bo i andra hand eller bli ”mambo” genom att bo hemma hos sina föräldrar.

Sydsvenskan - 31 jan 12 kl. 00:03

Prioritera bostäder åt unga

Vill regeringen komma till rätta med bostadsbristen bland unga måste den stimulera nyproduktion av bostäder. Det menar Danielle Zachrisson, bostadspolitisk samordnare på intresseorganisationen jagvillhabostad.nu.

DI - 20 apr 17 kl. 20:57

Hård kamp mot bostadsbristen i Malmö

Bostadsbristen är större än någonsin. I Malmö har kommunen kritiserats för att man köpt bostadsrätter för att minska hemlösheten. Nu stoppas borättssköpen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Federley: ”Center-hatet” har eskalerat efter valrörelsen

Ilskan mot Centerpartiet har eskalerat efter valrörelsen, det säger Fredrick Federley (C), som beskriver det som att en ”väldigt moderatnära” svans med alla medel har försökt trycka bort Centerpartiet..

SVT - 3 timmar sedan

Fler björnattacker än tidigare år

I helgen har det rapporterats om två björnar som har skjutits efter att ha angripit älgjägare. – Det är ett större antal attacker i år än tidigare år, säger Benny Gäfvert vid Rovdjurscentret de 5 Stora..

SVT - 4 timmar sedan

Centerpartiets strategi: Vill locka över Miljöpartiet

Centerpartiet vill locka över Miljöpartiet för att bli det största blocket. Det säger Centerpartiets Fredrick Federley, i SVT:s Agenda i kväll..

SVT - 4 timmar sedan

Regeringen förbereder opolitisk budget

Statsminister Stefan Löfvens (S) övergångsregering kan tvingas lägga fram en opolitisk budget i höst. Många vallöften kommer då att strykas..

SVT - 6 timmar sedan

Utbildning ska göra det lättare att utreda sexbrott

En majoritet av alla sexualbrott polisanmäls inte, och av de våldtäkter som kommer till polisens kännedom klaras få upp. 2017 ledde en av tio polisanmälningar om våldtäkt till åtal. Men genom en ny utbildning som är särskilt inriktad på sexualbrott ska polisen nu bli bättre på att utreda våldtäkter och andra sexualbrott..

SVT - 11 timmar sedan

Svensk medborgare efterlyst för mord i Norge

Norsk polis har gått ut med en efterlysning på en svensk medborgare som misstänks ha knivmördat en person i Oslo tidigare i veckan. Mannen misstänks också ha utfört ett knivrån i staden..

SVT - 14 timmar sedan

Allt fler polisanmäls för vab-fusk – explosionsartad ökning

Det upptäckta vab-fusket ökar explosionsartat i år. Hittills har över 43 miljoner kronor krävts tillbaka från föräldrar som gjort fel, enligt siffror som TT tagit del av. Antalet polisanmälningar har nästan fördubblats..

SVT - 15 timmar sedan

Säpo: Raderad mobilinfo försvårar arbete

Säkerhetspolisen oroas över att vissa telefonoperatörer raderar information om sina abonnenter. Det kan försvåra arbetet mot terrorbrott, varnar myndigheten..

SVT - Igår: 15:57

Högskoleprov i helgen – allt färre väntas fuska

Klockan 08.10 på söndag går startskottet. Närmare 50 000 personer ger sig då i kast med de 160 frågor som kan bana väg till en hett eftertraktad högskoleutbildning.

SVT - Igår: 15:32

Åkesson: Extraval ”i den bästa av världar”

SD:s partiledare Jimmie Åkesson efterlyser vid sitt tal i Norrköping på nytt samtal med andra partier, men säger att han inte kommer att ge sitt stöd till någon utan att få något tillbaka. Ett extraval säger han sig tro vara osannolikt, men han framhåller att det skulle gynna SD. – I den bästa av världar kommer vi dit.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.