SVT > Inrikes

Tuesday, 22 January, 13:11

SVT - 13 aug 18 kl. 06:36

Bostadsbristen i landet allt värre – ”Unga har inte råd”Den svåra bostadsbristen i Sverige är på väg förvärras ytterligare enligt Boverket. Ändå har bostadsfrågan lyst med sin frånvaro i valrörelsen. Men i dag kommer utspel och förslag från både regeringslägret och allianssidan. – Unga människor med vanlig inkomst har råd att köpa en vanlig etta. Så kan vi bara inte ha det, säger Mats Persson (L)..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Boverket, Mats Persson

Dela artikeln

2193 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bostadsbristeni , landetallt , värre, Ungahar inte , råd
Sydöstran - 14 maj 18 kl. 10:30

Färre unga startar företag i Blekinge

Allt färre unga väljer att starta eget företag i Blekinge och i hela landet. – Skolan måste bli bättre på att utbilda i entreprenörskap, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs..

YLE - 05 jul 13 kl. 04:23

Allt färre unga stadsbor tar körkort

Allt färre ungdomar i städer skaffar körkort. Ifjol tog bara drygt hälften av 18-åringarna i städerna körkort, visar uppgifter från Trafiksäkerhetsverket Trafi. 22-åriga Sofia Hägglund hör till den växande skaran av urbana unga som saknar körkort.

DN - 10 jul 17 kl. 08:44

Färre unga arbetslösa i landet

Arbetslösheten bland ungdomar fortsätter att minska och är nu nere på den lägsta nivån sedan 2008, enligt Arbetsförmedlingen. I slutet på juni var 52.000 unga i åldrarna 18-24 år inskrivna som arbetslösa på Arbetsförmedlingen, vilket är 6.

Länstidningen i Jämtland - 29 feb 16 kl. 18:39

Färre unga i länet startade eget förra året

De mest populära branscherna för unga nyföretagare var sport- och fritidsutbildning och artistisk verksamhet. Just sport- och fritidsutbildning är den bransch som är mest jämställd i landet vad gäller nyföretagande..

BT - 08 mar 14 kl. 08:27

Bostadsbristen slår mot utsatta kvinnor

Bostadsbristen drabbar våldsutsatta kvinnor och barn allt hårdare. De tvingas bo längre på jouren, flytta till vandrarhem eller i värsta fall tillbaka till en misshandlande partner/pappa. Bostadsbristen ökar för varje år.

BT - 08 mar 14 kl. 08:27

Debatt: Bostadsbristen slår mot utsatta kvinnor

Bostadsbristen drabbar våldsutsatta kvinnor och barn allt hårdare. De tvingas bo längre på jouren, flytta till vandrarhem eller i värsta fall tillbaka till en misshandlande partner/pappa. Bostadsbristen ökar för varje år.

GT - 07 mar 14 kl. 08:53

Bostadsbristen slår hårt mot de utsatta

Bostadsbristen ökar för varje år. Unga vuxna bor i allt större utsträckning kvar hemma och tvingas tacka nej till jobb eller utbildning för att de inte kan hitta bostad. Men bostadsbristen drabbar inte bara unga..

BT - 20 jan 14 kl. 13:49

Sveriges unga kräver fler hem

Ett nytt år har börjat. Ett år då det för första gången är en minoritet av landets 20 till 27-åringar som har egen bostad. En majoritet unga kommer under 2014 att tvingas bo i andra hand eller bli ”mambo” genom att bo hemma hos sina föräldrar.

Sydsvenskan - 31 jan 12 kl. 00:03

Prioritera bostäder åt unga

Vill regeringen komma till rätta med bostadsbristen bland unga måste den stimulera nyproduktion av bostäder. Det menar Danielle Zachrisson, bostadspolitisk samordnare på intresseorganisationen jagvillhabostad.nu.

DI - 20 apr 17 kl. 20:57

Hård kamp mot bostadsbristen i Malmö

Bostadsbristen är större än någonsin. I Malmö har kommunen kritiserats för att man köpt bostadsrätter för att minska hemlösheten. Nu stoppas borättssköpen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Psykolog vill slå hål på myter om mobilanvändning: ”Sluta prata skärmtid”

Larmen om mobiltelefonen är många, lika så myterna om hur mobilanvändningen påverkar oss. Men det finns ingenting som heter ”mobilberoende”. Det menar psykologen Siri Helle..

SVT - 2 timmar sedan

Efter kritiken – Lind svarar inte på frågor från public service

Redan första dagen som kulturminister kom kritik mot Amanda Lind (MP). Kritiken handlade om att hon i ett inlägg på sociala medier hyllat Mehmet Kaplan. Lind har kommenterat kritiken via mejl, men inte direkt för någon av public service-bolagen SVT eller SR..

SVT - 3 timmar sedan

Ygeman: Hoppas folk blickar framåt

Anders Ygeman (S) är tillbaka som minister – och det har fått kritik av oppositionen. Ygeman hoppas själv att väljarna blickar framåt..

SVT - 3 timmar sedan

Se nya energi- och digitaliseringsministern svara på frågor om sitt eget it-användande

Nya statsrådet Anders Ygeman (S) fick när han gästade Morgonstudion,på tisdagen i SVT, svara på frågor bland annat om hur aktiv han är på sociala medier som Snapchat, spelar dataspelet Fortnite eller använder sig av vårdappar när han blir sjuk? Se klippet hur han svarade..

SVT - 5 timmar sedan

Nya kulturministern Amanda Lind om sitt uttalande om Kaplan: ”Han är en del av vår historia”

Den nya kultur- och demokratiministern Amanda Lind (MP) medverkade i TV4 på tisdagen för att förklara sitt inlägg i sociala medier då hon hyllat sin företrädare Mehmet Kaplan som tvingades avgå som minister efter samröre med extremister..

SVT - 7 timmar sedan

22 januari: Nattens nyheter

SVT - 12 timmar sedan

Åkessons känga till nya regeringen: ”Löfven lovar allt till alla”

Isabella Lövin (MP) och SD-ledaren Jimmie Åkesson debatterade under måndagen i SVT:s program Aktuellt. Då passade Åkesson på att ge Stefan Löfven (S) en gliring..

SVT - 17 timmar sedan

Migrationsverket gav felaktiga uppgifter om olämpliga biträden

Migrationsverket har åter svartlistat en jurist som bedömts olämplig som offentligt biträde åt asylsökande. Myndigheten uppger också för SVT att man numera skickar besluten till Domstolsverket, så informationen kan nå Sveriges domstolar. Men vår granskning visar att det inte stämmer..

SVT - 18 timmar sedan

Åklagaren: ”De har planerat att utföra ett terrordåd i IS namn”

Kontakter med IS-anslutna personer visar att de misstänkta männen planerade ett attentat i Sverige, enligt åklagaren. Men försvaret är kritiska till bevisningen. – Den bevisningen på sina egna ben visar ingenting i målet, alltså att det förberetts en terroristaktion, säger advokat Robin Söder som företräder en av de misstänkta..

SVT - 19 timmar sedan

SVT:s meteorolog: Då slår halkan till – igen

Efter förra veckans blandning med kraftigt snöfall, försenade flyg och blixthalka på vägar kan vi vänta oss lugnare väder framöver – åtminstone fram till helgen. – Till helgen kan vi vänta oss mer omfattande halka, säger SVT:s meteorolog Per Stenborg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.