Expressen > Kultur

Tuesday, 21 August, 10:29

Expressen - 13 aug 18 kl. 06:01

Svältande svenskar är närmare än vi trorMagnus Västerbros bok om svält visar vilket frugalt och fragilt land Sverige var för bara 150 år sedan.Sven Olov Karlsson läser en imponerande skildring om ett hungrade folk och det smakar Augustpris..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Västerbros, Sverige, Olov Karlsson, Augustpris

Dela artikeln

769 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svältande, svenskarär , närmare, änvi , tror
Kristianstadsbladet - 24 jun 14 kl. 11:47

Ärliga, hyggliga och fredliga svenskar

Foto: Lasse Ottosson

Jag vill uttrycka min glädje och hur positivt överraskad jag har blivit över den svenska mentaliteten, närmare bestämt hur ärliga och hyggliga svenskar är. Jag är från Ukraina, men innan jag kom till Sverige bodde jag på Island. Ingenstans har jag haft så många otroliga, behagliga och härliga upplevelser som här i Sverige.

BT - 19 nov 14 kl. 07:58

Svenskar de första européerna

Skandinaverna är närmare släkt med de första européerna än exempelvis fransmän eller tyskar. Det visar kartläggningen av "den första européen" - ett 37 000 år gammalt skelett. Skelettet tillhörde en man som levde i Kostenki i dagens Ryssland.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så många svenskar vill gå med i Nato

Svenskarna har traditionellt sett varit rejält tveksamma till att gå med i Nato – men under de senaste åren har något hänt. Allt fler tycker nu att det vore en bra idé.– Många blev förvånade förra året att Nato-opinionen hade svängt så kraftigt, att Nato-motståndet hade minskat så snabbt.

Dagens PS - 14 maj 18 kl. 12:16

Allt fler svenskar köper boende i Spanien

När svenskarna köper boende i Spanien är det Costa Blanca som gäller. Lägre priser just där har gett en ökning av bostadsköp med 78 procent på fem år. Allt fler svenskar köper boende utomlands.

Kristianstadsbladet - 22 nov 13 kl. 17:40

Svenskar fick inte resa in i Israel

Fyra svenskar från Palmecentret i Stockholm greps när de landade i Tel Aviv i Israel. De förhördes och hölls sedan i förvar i väntan på ett flyg tillbaka till Sverige.Svenskarna provocerade, enligt Israels ambassad.

BT - 22 nov 13 kl. 17:42

Svenskar fick inte resa in i Israel

Fyra svenskar från Palmecentret i Stockholm greps när de landade i Tel Aviv i Israel. De förhördes och hölls sedan i förvar i väntan på ett flyg tillbaka till Sverige. Svenskarna provocerade, enligt Israels ambassad.

BT - 22 nov 13 kl. 17:45

Svenskar fick inte resa in i Israel

Fyra svenskar från Palmecentret i Stockholm greps när de landade i Tel Aviv i Israel. De förhördes och hölls sedan i förvar i väntan på ett flyg tillbaka till Sverige. Svenskarna provocerade, enligt Israels ambassad.

BT - 22 nov 13 kl. 19:46

Svenskar fick inte resa in i Israel

Fyra svenskar från Palmecentret i Stockholm greps när de landade i Tel Aviv i Israel. De förhördes och hölls sedan i förvar i väntan på ett flyg tillbaka till Sverige. Svenskarna provocerade, enligt Israels ambassad.

YLE - 09 okt 14 kl. 12:27

Herman Lindqvist fortsätter upplysa svenskar om Finland

Författaren och populärhistorikern Herman Lindqvist är på turné i Österbotten för att prata om sin bok När Finland var Sverige. I femtio år har hans missionsuppdrag varit att informera svenskarna om Finland. Det går ganska dåligt, säger han själv.

Sydsvenskan - 18 nov 14 kl. 15:31

När svenskar kramas

Det sägs ibland att allt skulle bli så mycket enklare om bara fler invandrare blev som svenskar. Om de betedde sig svenskt. Anammade svensk kultur.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 timmar sedan

Maja Lundgrens ljusnande framtid är vår

Framtiden har anlänt till den svenska samtidslitteraturen. Men inget liknar det vildsinta ljudet av Maja Lundgrens prosa. Hanna Nordenhök njuter av bångstyrig futurism som egentligen handlar om oss..

Expressen - 17 timmar sedan

Knytblusen är tillbaka hos borgerligheten

Camilla Thulin designade knytblusen som användes av Sara Danius. Nu visas Thulins senaste kollektion av borgerliga profiler som Alice Teodorescu och Dominika Peczynski. Emil Arvidson om den nya borgerliga kulturkvinnan.

Expressen - 22 timmar sedan

När fascismen växer går ingen säker

Med "Krilon" fortsätter Carolina Frände och Joakim Sten sitt utforskande av människans ansvar. Maria Edström drabbas av existentiellt svårmod på Kulturhuset Stadsteatern..

Expressen - 22 timmar sedan

Han dog med det Israel som han kämpat för

Göran Rosenberg minns Uri Avnery, den outtröttlige israeliske journalisten, politikern och fredsaktivisten..

Expressen - Igår: 06:00

Är Margaret Thatcher en förebild för min dotter?

Barnboken är politisk. Sommaren före valet tittar vi närmare på det aktuella utbudet. Jens Liljestrand läser "Godnattsagor för rebelltjejer" och funderar på systerskapets gränser..

Expressen - Igår: 17:00

Utan kristendom hänger människovärdet löst

Gud har återuppstått, och Joel Halldorf har skrivit en bok om hur det gick till.Carl Rudbeck tar sig an en solskenssaga om religionens lockelse..

Expressen - 18 aug 18 kl. 08:37

Inget kunde trösta Vilhelm Moberg efter succén

Vilhelm Moberg utvandrarserie var en formidabel succé men författaren blev ändå inte lycklig – snarare tvärtom.Ett exklusivt utdrag från Jens Liljestrands biografi "Mannen i skogen" berättar om grälsjukan och vilsenheten..

Expressen - 18 aug 18 kl. 07:00

Västerlandet har redan gått under

När man inte längre kan räkna med att allt ska bli bättre – innebär det att förtvivlan är allt som återstår?Bokaktuella Joel Halldorf och Kent Wisti skriver om hur vi måste återerövra hoppet..

Expressen - 17 aug 18 kl. 15:09

Ett barn skulle nog göra det här bättre

Är det bra att vara god? Den frågan ställde "Aktuellt" igår.Ida Ölmedal önskar att de hade gått till botten med saken..

Expressen - 17 aug 18 kl. 11:39

Kristina Lugn: "Jag tycker att alla bara ska skärpa sig"

Det nya avsnittet av "Lunch med Montelius" gästas av Martinas mor, författaren och akademiledamoten Kristina Lugn. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.