Expressen > Kultur

Tuesday, 22 January, 14:17

Expressen - 13 aug 18 kl. 06:01

Svältande svenskar är närmare än vi trorMagnus Västerbros bok om svält visar vilket frugalt och fragilt land Sverige var för bara 150 år sedan.Sven Olov Karlsson läser en imponerande skildring om ett hungrade folk och det smakar Augustpris..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Västerbros, Sverige, Olov Karlsson, Augustpris

Dela artikeln

946 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svältande, svenskarär , närmare, änvi , tror
Kristianstadsbladet - 24 jun 14 kl. 11:47

Ärliga, hyggliga och fredliga svenskar

Foto: Lasse Ottosson

Jag vill uttrycka min glädje och hur positivt överraskad jag har blivit över den svenska mentaliteten, närmare bestämt hur ärliga och hyggliga svenskar är. Jag är från Ukraina, men innan jag kom till Sverige bodde jag på Island. Ingenstans har jag haft så många otroliga, behagliga och härliga upplevelser som här i Sverige.

BT - 19 nov 14 kl. 07:58

Svenskar de första européerna

Skandinaverna är närmare släkt med de första européerna än exempelvis fransmän eller tyskar. Det visar kartläggningen av "den första européen" - ett 37 000 år gammalt skelett. Skelettet tillhörde en man som levde i Kostenki i dagens Ryssland.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så många svenskar vill gå med i Nato

Svenskarna har traditionellt sett varit rejält tveksamma till att gå med i Nato – men under de senaste åren har något hänt. Allt fler tycker nu att det vore en bra idé.– Många blev förvånade förra året att Nato-opinionen hade svängt så kraftigt, att Nato-motståndet hade minskat så snabbt.

Dagens PS - 14 maj 18 kl. 12:16

Allt fler svenskar köper boende i Spanien

När svenskarna köper boende i Spanien är det Costa Blanca som gäller. Lägre priser just där har gett en ökning av bostadsköp med 78 procent på fem år. Allt fler svenskar köper boende utomlands.

Kristianstadsbladet - 22 nov 13 kl. 17:40

Svenskar fick inte resa in i Israel

Fyra svenskar från Palmecentret i Stockholm greps när de landade i Tel Aviv i Israel. De förhördes och hölls sedan i förvar i väntan på ett flyg tillbaka till Sverige.Svenskarna provocerade, enligt Israels ambassad.

BT - 22 nov 13 kl. 17:42

Svenskar fick inte resa in i Israel

Fyra svenskar från Palmecentret i Stockholm greps när de landade i Tel Aviv i Israel. De förhördes och hölls sedan i förvar i väntan på ett flyg tillbaka till Sverige. Svenskarna provocerade, enligt Israels ambassad.

BT - 22 nov 13 kl. 17:45

Svenskar fick inte resa in i Israel

Fyra svenskar från Palmecentret i Stockholm greps när de landade i Tel Aviv i Israel. De förhördes och hölls sedan i förvar i väntan på ett flyg tillbaka till Sverige. Svenskarna provocerade, enligt Israels ambassad.

BT - 22 nov 13 kl. 19:46

Svenskar fick inte resa in i Israel

Fyra svenskar från Palmecentret i Stockholm greps när de landade i Tel Aviv i Israel. De förhördes och hölls sedan i förvar i väntan på ett flyg tillbaka till Sverige. Svenskarna provocerade, enligt Israels ambassad.

YLE - 09 okt 14 kl. 12:27

Herman Lindqvist fortsätter upplysa svenskar om Finland

Författaren och populärhistorikern Herman Lindqvist är på turné i Österbotten för att prata om sin bok När Finland var Sverige. I femtio år har hans missionsuppdrag varit att informera svenskarna om Finland. Det går ganska dåligt, säger han själv.

Sydsvenskan - 18 nov 14 kl. 15:31

När svenskar kramas

Det sägs ibland att allt skulle bli så mycket enklare om bara fler invandrare blev som svenskar. Om de betedde sig svenskt. Anammade svensk kultur.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 timmar sedan

Farlig äventyrsresa in i Systemets spritdimmor

Måns Wadensjös nya roman utforskar Systembolaget som arbetsplats.Martina Montelius läser en skräckskildring av ett psykologiskt totalhaveri..

Expressen - 18 timmar sedan

Den sexuella extasen gör oss alla till förlorare

 Klarar samhället av att vi tappar kontrollen i extasens ögonblick?  Helena Granström skriver om männens oro i Arnault-domens spår. .

Expressen - 19 timmar sedan

Barnen får demonstrera i Farsta – för att det är konst

Alla får inte plats i det offentliga rummet.Dan Hallemar ser en protest-performance med barn i Farsta centrum..

Expressen - 23 timmar sedan

Ja, en riktig hippie som kulturminister!

Karin Olsson om den nya kultur, medie- och idrottsministern Amanda Lind..

Expressen - Igår: 06:30

Kärleken till hunden får oss att uthärda Hitler

Hédi Fried har tillsammans med Stina Wirsén gjort en bilderbok baserad på egna upplevelser av Förintelsen.Jens Liljestrand läser om den älskade hunden som blir trygghetssymbol i en värld av ofattbar ondska..

Expressen - Igår: 22:00

Lunch med Montelius live på Teater Brunnsgatan 4

På onsdag är det dags för Lunch med Montelius klang- och jubelavsnitt.Podcasten spelar in sitt 150:e avsnitt live på Teater Brunnsgatan 4..

Expressen - Igår: 19:00

När alkoholen tar över faller hela livet igenom

Går det att skapa och leva utan att dricka alkohol? Nina Lekander läser två välskrivande kvinnors uppgörelser med spriten..

Expressen - Igår: 16:00

Carmen har blivit PK på Kungliga Operan

Johanna Garpes "Carmen" skruvar ner schablonerna.Loretto Villalobos ser en uppdaterad version av den flitigt spelade operan..

Expressen - I förrgår: 11:30

Vackra kroppar undgår allt analytiskt motstånd

Hanna Nordenhök ser "Hålla andan" på Dramaten..

Expressen - I förrgår: 06:30

Vi har ett ansvar att göra motstånd

Imorgon tillträder en ny regering i en tid där både Sveriges och världens politiska kartor ritas om.Alice Bah Kuhnke sammanfattar och avslutar sin tid som kultur- och demokratiminister med att reflektera över fyra år i maktens och kulturens centrum..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.