Expressen > Kultur

Tuesday, 23 October, 04:07

Expressen - 13 aug 18 kl. 06:01

Svältande svenskar är närmare än vi trorMagnus Västerbros bok om svält visar vilket frugalt och fragilt land Sverige var för bara 150 år sedan.Sven Olov Karlsson läser en imponerande skildring om ett hungrade folk och det smakar Augustpris..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Västerbros, Sverige, Olov Karlsson, Augustpris

Dela artikeln

846 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svältande, svenskarär , närmare, änvi , tror
Kristianstadsbladet - 24 jun 14 kl. 11:47

Ärliga, hyggliga och fredliga svenskar

Foto: Lasse Ottosson

Jag vill uttrycka min glädje och hur positivt överraskad jag har blivit över den svenska mentaliteten, närmare bestämt hur ärliga och hyggliga svenskar är. Jag är från Ukraina, men innan jag kom till Sverige bodde jag på Island. Ingenstans har jag haft så många otroliga, behagliga och härliga upplevelser som här i Sverige.

BT - 19 nov 14 kl. 07:58

Svenskar de första européerna

Skandinaverna är närmare släkt med de första européerna än exempelvis fransmän eller tyskar. Det visar kartläggningen av "den första européen" - ett 37 000 år gammalt skelett. Skelettet tillhörde en man som levde i Kostenki i dagens Ryssland.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så många svenskar vill gå med i Nato

Svenskarna har traditionellt sett varit rejält tveksamma till att gå med i Nato – men under de senaste åren har något hänt. Allt fler tycker nu att det vore en bra idé.– Många blev förvånade förra året att Nato-opinionen hade svängt så kraftigt, att Nato-motståndet hade minskat så snabbt.

Dagens PS - 14 maj 18 kl. 12:16

Allt fler svenskar köper boende i Spanien

När svenskarna köper boende i Spanien är det Costa Blanca som gäller. Lägre priser just där har gett en ökning av bostadsköp med 78 procent på fem år. Allt fler svenskar köper boende utomlands.

Kristianstadsbladet - 22 nov 13 kl. 17:40

Svenskar fick inte resa in i Israel

Fyra svenskar från Palmecentret i Stockholm greps när de landade i Tel Aviv i Israel. De förhördes och hölls sedan i förvar i väntan på ett flyg tillbaka till Sverige.Svenskarna provocerade, enligt Israels ambassad.

BT - 22 nov 13 kl. 17:42

Svenskar fick inte resa in i Israel

Fyra svenskar från Palmecentret i Stockholm greps när de landade i Tel Aviv i Israel. De förhördes och hölls sedan i förvar i väntan på ett flyg tillbaka till Sverige. Svenskarna provocerade, enligt Israels ambassad.

BT - 22 nov 13 kl. 17:45

Svenskar fick inte resa in i Israel

Fyra svenskar från Palmecentret i Stockholm greps när de landade i Tel Aviv i Israel. De förhördes och hölls sedan i förvar i väntan på ett flyg tillbaka till Sverige. Svenskarna provocerade, enligt Israels ambassad.

BT - 22 nov 13 kl. 19:46

Svenskar fick inte resa in i Israel

Fyra svenskar från Palmecentret i Stockholm greps när de landade i Tel Aviv i Israel. De förhördes och hölls sedan i förvar i väntan på ett flyg tillbaka till Sverige. Svenskarna provocerade, enligt Israels ambassad.

YLE - 09 okt 14 kl. 12:27

Herman Lindqvist fortsätter upplysa svenskar om Finland

Författaren och populärhistorikern Herman Lindqvist är på turné i Österbotten för att prata om sin bok När Finland var Sverige. I femtio år har hans missionsuppdrag varit att informera svenskarna om Finland. Det går ganska dåligt, säger han själv.

Sydsvenskan - 18 nov 14 kl. 15:31

När svenskar kramas

Det sägs ibland att allt skulle bli så mycket enklare om bara fler invandrare blev som svenskar. Om de betedde sig svenskt. Anammade svensk kultur.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 9 timmar sedan

Frågan är vilka böcker som verkligen riktar sig till barn

En serieroman, fyra bilderböcker och en roman är nominerade för Årets svenska barn- och ungdomsbok.Gunilla Brodrej undrar vilka av dem som egentligen är skrivna för barn..

Expressen - 9 timmar sedan

De här barnböckerna är som galonbyxor från Gucci

Anders Holmer har skapat två snygga bilderböcker med rim och rytm.Nils Forsberg blir både imponerad och uttråkad..

Expressen - 10 timmar sedan

Det är överraskningarnas Augustår i år

Årets skönlitterära Augustnomineringar är en liten skräll.Anna Hellgren påminner om att Augustpriset har ett syfte. .

Expressen - 14 timmar sedan

Så saboterar ängsliga redaktörer språkglädjen

Linda Skugge om paradoxen mellan ängsliga förlagsredaktörer och kraven i Högskoleprovet..

Expressen - 21 timmar sedan

"Det här skulle kunna bli en magisk film"

Att skriva bra för film är en helt annan sak än att skriva skönlitteratur.Linda Skugge läser John Augusts hypade debut..

Expressen - 22 timmar sedan

Obrottsligt lojalt när LasseMaja goes Dramaten

LasseMajas detektivbyrå tar plats på Dramaten när Valleby gör en helgalen uppsättning av "Hamlet".Jens Liljestrand ser en hantverksmässigt helgjuten men konstnärligt ointressant produktion..

Expressen - Igår: 13:31

Magiskt marionettspel hos Alice i Underlandet

Margareta Sörenson har skrivit en kortversion av "Alice i Underlandet".Amelie Björck känner sig trollbunden på Marionetteatern..

Expressen - Igår: 12:19

Persbrandt är mer Molière än revolutionär

Persbrandts Argon är en hommage till Molière.Maria Edström ser en hypokonder som kunde varit mer revolutionär..

Expressen - Igår: 07:00

Tanken på undergången är för absurd för att ta in

Hur lever man med vetskapen om att planeten är på väg att bli obeboelig?Jens Liljestrand återvänder till klimatdebatten efter sommaren katastroftorka..

Expressen - I förrgår: 20:00

De sovjetiska affischerna är fantastiska

Det ryska avantgarde som frodades under 1920-talet är unikt i sitt slag.Hynek Pallas ser en fantastisk affischutställning på Liljevalchs i Stockholm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.