Nyan > Svenskfinland

Sunday, 21 October, 23:47

Nyan - 13 aug 18 kl. 06:00

Ungdomar dömda för mängder av brottNio unga män har dömts för en lång rad brott, både på Åland och i Österbotten. En av dem, som är minderårig, dömdes av Ålands tingsrätt för hela 28 olika brott.
Samtliga brott har skett inom tidsperioden hösten 2016 till och med början av det här året. Av de nio dömda har en man, född 2001, dömts för 28 olika brott. Bland brotten finns sju bilstölder, olovlig körning, grovt äventyrande av trafiksäkerheten och narkotikabrott.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åland, Österbotten, Ålands, Nya Åland, Wiklöf Holding Arena, Mariehamn, Saltvik, Östra, Jansson, Nyan

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungdomar, dömdaför , mängderav , brott
Helsingborgs Dagblad - 29 okt 14 kl. 12:54

Fyra ungdomar dömda

Åtalade för en lång rad brott..

Kristianstadsbladet - 09 jan 13 kl. 12:11

Bromölla har högst andel dömda unga

Foto: Lasse Ottosson
Bromölla har högst andel dömda tonåringar i nordöstra Skåne. Det visar en ny undersökning som SVT tagit fram.
I Bromölla är 8,8 procent av ungdomarna i åldern 15 till 19 år dömda för brott.

Skånskan - 24 jan 16 kl. 14:00

Hedersförtrycket av ungdomar är farligt

Ledarredaktion 28 procent av 1100 tillfrågade ungdomar i segregerade områden i Sverige säger sig bli mycket hårt kontrollerade av föräldrar och manliga släktingar. Det är huvudsakligen flickor, men problemet är inte könsrelaterat: även unga män får sina livsval bestämda av auktoritära släktingar. Ibland tvingas de att bli förövare.

Skånskan - 18 mar 18 kl. 20:21

4 800 000 brott/år utan konsekvenser – det har konsekvenser

ERWP.fif(0)För varje anmält brott (1.5 millioner per år) begås c:a tre oanmälda, totalt 5 millioner.

Helsingborgs Dagblad - 03 jan 14 kl. 19:20

Tonårsflickor dömda för 23 brott

Förra året attackerade nio flickor — mellan 16 och 18 år gamla — andra ungdomar i Göteborg med sparkar, slag och hot. På fredagen dömdes flickorna för 23 brott, bland annat misshandel, olaga hot och ofredande. — Så fort de har stött på någon som de stört sig på har de tyckt att de har haft rätt att både använda hot och våld, säger åklagare Helena Treiberg Claeson till P 4 Göteborg..

Kristianstadsbladet - 03 jan 14 kl. 19:18

Tonårsflickor dömda för 23 brott


Förra året attackerade nio flickor - mellan 16 och 18 år gamla - andra ungdomar i Göteborg med sparkar, slag och hot. På fredagen dömdes flickorna för 23 brott, bland annat misshandel, olaga hot och ofredande. - Så fort de har stött på någon som de stört sig på har de tyckt att de har haft rätt att både använda hot och våld, säger åklagare Helena Treiberg Claeson till P 4 Göteborg.

BT - 03 jan 14 kl. 19:19

Tonårsflickor dömda för 23 brott

Förra året attackerade nio flickor - mellan 16 och 18 år gamla - andra ungdomar i Göteborg med sparkar, slag och hot. På fredagen dömdes flickorna för 23 brott, bland annat misshandel, olaga hot och ofredande. - Så fort de har stött på någon som de stört sig på har de tyckt att de har haft rätt att både använda hot och våld, säger åklagare Helena Treiberg Claeson till P 4 Göteborg.

UNT - 03 jan 14 kl. 19:18

Tonårsflickor dömda för 23 brott

Förra året attackerade nio flickor, mellan 16 och 18 år gamla, andra ungdomar i Göteborg med sparkar, slag och hot. I dag dömdes flickorna för 23 brott, bland annat misshandel, olaga hot och ofredande.(TT).

Expressen - 03 jan 14 kl. 19:21

Tonårsflickor dömda för 23 brott i Göteborg

Förra året attackerade nio flickor – mellan 16 och 18 år gamla – andra ungdomar i Göteborg med sparkar, slag och hot. På fredagen dömdes flickorna för 23 brott, bland annat misshandel, olaga hot och ofredande..

NT - 03 jan 14 kl. 19:18

Tonårsflickor dömda för 23 brott

Förra året attackerade nio flickor - mellan 16 och 18 år gamla - andra ungdomar i Göteborg med sparkar, slag och hot. På fredagen dömdes flickorna för 23 brott, bland annat misshandel, olaga hot och ofredande..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 4 timmar sedan

Storslam för Barbro Carlsson

TRAV. Det går bra för travtränare Barbro Carlsson.
Bättre än någonsin tidigare.

Nyan - 7 timmar sedan

Drama i Kemi när IFK förlorade

FOTBOLL. Det gick inte riktigt som IFK Mariehamn hade hoppats borta mot PS Kemi.
Laget tvingades spela merparten av matchen med tio man och förlorade slutligen mot den redan nedflyttningsklara jumbon med 0-2.

Nyan - 9 timmar sedan

Johan Karrento vann pris på filmfestival

Johan Karrentos film ”Att sminka en gris” utsågs i lördags till bästa feature-dokumentär på Warszawa Film Festival. Filmen skildrar den åländska penningtvättshärvan, där en bokförare spelade bort 800 000 euro hos Paf som hon stulit från kunder. Dokumentären, som är 75 minuter lång, prisades också på filmfestivalen Vera i Mariehamn i våras.

Nyan - 12 timmar sedan

Skadegörelse och fortkörning i lördags

Polisen kallades till en plats i Jomala som enligt anmälan hade blivit utsatt för skadegörelse på lördagseftermiddagen. En brottsplatsundersökning utfördes. En person som körde 90 kilometer i timmen på 70-väg åkte fast i polisens hastighetskontroll i Hammarland på lördagen.

Nyan - 12 timmar sedan

Michael Hancock ny Nyanreporter

Filmskaparen, författaren och journalisten Michael Hancock ville jobba mer journalistiskt. Nu är han ny kultur- och nyhetsreporter på Nya Åland. Sedan i måndags förra veckan har Nya Ålands redaktion fått förstärkning av journalisten och dramaturgen Michael Hancock.

Nyan - 13 timmar sedan

Två gripna under natten

Under natten till söndagen kallades polisen till en hyresbostad i Eckerö efter att grannarna blivit störda av oljud hela natten. Strax efter klockan fyra på morgonen tryggade polisen hemfriden i området genom att avlägsna en person från platsen. Personen greps.

Nyan - 16 timmar sedan

Man bötfälld för pizzeriahotelser

Ålands tingsrätt har dömt en man till dagsböter för olaga hot. Mannen hade framfört hot mot restaurangchefen på pizzeria efter att han blivit avvisad från restaurangen. Mannen bestred åtalet men sade att han varit berusad och inte kom ihåg vad som hänt.

Nyan - 16 timmar sedan

Polisen: Märk era båttankar

Med hösten kommer båttanksstölderna. Just nu har polisen närmare 20 stulna båttankar i sitt garage som de inte vet vem tillhör. – Vi vill uppmana småbåtsägare att märka sina bränsletankar, säger Eva Fellman vid polisen.

Nyan - Igår: 18:58

Bronset till Åland United

FOTBOLL. Åland United har tagit FM-brons.
Det efter att ha besegrat regerande mästaren FC Honka – för tredje gången den här säsongen.

Nyan - Igår: 18:47

Cyklist i krock med personbil

En personbil kolliderade med en cyklist vid 17-tiden på lördagen i norra Mariehamn. Sammanstötningen inträffade i en kurva där cyklisten körde på fel sida av vägen och sikten var dålig. Cyklisten fördes till akuten för rutinkontroll.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.