Nyan > Svenskfinland

Thursday, 17 January, 18:36

Nyan - 13 aug 18 kl. 06:00

Ungdomar dömda för mängder av brottNio unga män har dömts för en lång rad brott, både på Åland och i Österbotten. En av dem, som är minderårig, dömdes av Ålands tingsrätt för hela 28 olika brott.
Samtliga brott har skett inom tidsperioden hösten 2016 till och med början av det här året. Av de nio dömda har en man, född 2001, dömts för 28 olika brott. Bland brotten finns sju bilstölder, olovlig körning, grovt äventyrande av trafiksäkerheten och narkotikabrott.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åland, Österbotten, Ålands, Nya Åland, Wiklöf Holding Arena, Mariehamn, Saltvik, Östra, Jansson, Nyan

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungdomar, dömdaför , mängderav , brott
Helsingborgs Dagblad - 29 okt 14 kl. 12:54

Fyra ungdomar dömda

Åtalade för en lång rad brott..

Kristianstadsbladet - 09 jan 13 kl. 12:11

Bromölla har högst andel dömda unga

Foto: Lasse Ottosson
Bromölla har högst andel dömda tonåringar i nordöstra Skåne. Det visar en ny undersökning som SVT tagit fram.
I Bromölla är 8,8 procent av ungdomarna i åldern 15 till 19 år dömda för brott.

Skånskan - 24 jan 16 kl. 14:00

Hedersförtrycket av ungdomar är farligt

Ledarredaktion 28 procent av 1100 tillfrågade ungdomar i segregerade områden i Sverige säger sig bli mycket hårt kontrollerade av föräldrar och manliga släktingar. Det är huvudsakligen flickor, men problemet är inte könsrelaterat: även unga män får sina livsval bestämda av auktoritära släktingar. Ibland tvingas de att bli förövare.

Skånskan - 18 mar 18 kl. 20:21

4 800 000 brott/år utan konsekvenser – det har konsekvenser

ERWP.fif(0)För varje anmält brott (1.5 millioner per år) begås c:a tre oanmälda, totalt 5 millioner.

Helsingborgs Dagblad - 03 jan 14 kl. 19:20

Tonårsflickor dömda för 23 brott

Förra året attackerade nio flickor — mellan 16 och 18 år gamla — andra ungdomar i Göteborg med sparkar, slag och hot. På fredagen dömdes flickorna för 23 brott, bland annat misshandel, olaga hot och ofredande. — Så fort de har stött på någon som de stört sig på har de tyckt att de har haft rätt att både använda hot och våld, säger åklagare Helena Treiberg Claeson till P 4 Göteborg..

Kristianstadsbladet - 03 jan 14 kl. 19:18

Tonårsflickor dömda för 23 brott


Förra året attackerade nio flickor - mellan 16 och 18 år gamla - andra ungdomar i Göteborg med sparkar, slag och hot. På fredagen dömdes flickorna för 23 brott, bland annat misshandel, olaga hot och ofredande. - Så fort de har stött på någon som de stört sig på har de tyckt att de har haft rätt att både använda hot och våld, säger åklagare Helena Treiberg Claeson till P 4 Göteborg.

BT - 03 jan 14 kl. 19:19

Tonårsflickor dömda för 23 brott

Förra året attackerade nio flickor - mellan 16 och 18 år gamla - andra ungdomar i Göteborg med sparkar, slag och hot. På fredagen dömdes flickorna för 23 brott, bland annat misshandel, olaga hot och ofredande. - Så fort de har stött på någon som de stört sig på har de tyckt att de har haft rätt att både använda hot och våld, säger åklagare Helena Treiberg Claeson till P 4 Göteborg.

UNT - 03 jan 14 kl. 19:18

Tonårsflickor dömda för 23 brott

Förra året attackerade nio flickor, mellan 16 och 18 år gamla, andra ungdomar i Göteborg med sparkar, slag och hot. I dag dömdes flickorna för 23 brott, bland annat misshandel, olaga hot och ofredande.(TT).

Expressen - 03 jan 14 kl. 19:21

Tonårsflickor dömda för 23 brott i Göteborg

Förra året attackerade nio flickor – mellan 16 och 18 år gamla – andra ungdomar i Göteborg med sparkar, slag och hot. På fredagen dömdes flickorna för 23 brott, bland annat misshandel, olaga hot och ofredande..

NT - 03 jan 14 kl. 19:18

Tonårsflickor dömda för 23 brott

Förra året attackerade nio flickor - mellan 16 och 18 år gamla - andra ungdomar i Göteborg med sparkar, slag och hot. På fredagen dömdes flickorna för 23 brott, bland annat misshandel, olaga hot och ofredande..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Våtmark vid Nabben godkänd

Infrastrukturnämnden godkände planerna på en våtmark vid Nabben i Mariehamn på sitt möte i tisdags. Våtmarken ska ta emot dagvatten från två diken, Strandnäsdiket och Rökeridiket. Totalt beräknas cirka 500 000 kubikmeter dagvatten årligen passera, men mängden beräknas öka då en del av avrinningsområdet planeras att exploateras, vilket leder till mer dagvatten.

Nyan - 1 timme sedan

Efterlyser ny behandling av revision

Jerker Örjans ber att staden tar till förnyad behandling ”Revisorernas i Mariehamns stad Revisions-PM 17.4.2018”.

Nyan - 3 timmar sedan

Hon startade en grupp där ålänningar kan dela grejer

Jenny Nylund på Sottunga värmdes av generositeten efter stormen Alfrida och inspirerades att skapa en grupp där ålänningarna kan dela med sig av saker till varandra, även utanför nödtider. – Jag följde med den här hashtaggen ”hjälp i stormen” och tänkte att det var så himla trevligt att människor lånade ut allt möjligt. Det kändes lite synd när stormkaoset var över att livet bara skulle gå tillbaka till det vanliga.

Nyan - 3 timmar sedan

Odin sätter in extra avgångar

M/S Odin sätter in extra avgångar i dag och imorgon, fredag. Imorgon, fredag den 18 januari går Odin från Snäckö till Långnäs, via Bergö antingen klockan 14:00 eller 18:30. Tiden för om Odin går via Bergö avgörs av ÅEAs möntörer som reparerar ellinjer på Bergö.

Nyan - 4 timmar sedan

Landslagsmålvakt ÅU:s sista pusselbit

FOTBOLL. Åland United har gjort klart med sitt sista nyförvärv inför säsongen 2019.
Det handlar om 34-åriga landslagsmålvakten Paula Myllyoja.

Nyan - 5 timmar sedan

Zenit-back provtränar med IFK

FOTBOLL. Artem Vyatkin, i fjol på lån i FC Lahti, provspelar med IFK Mariehamn.
Noterbart är att 22-åringen står under kontrakt med ryska storklubben Zenit.

Nyan - 5 timmar sedan

Johannes Snellman har sagt upp sig

Ålandsmejeriets (ÅCA) mångårige vd Johannes Snellman har sagt upp sig.
Processen att rekrytera en ny vd inleds omgående, sägs i ett pressmeddelande. ”Det här är ett beslut som vuxit fram senaste tiden.

Nyan - 5 timmar sedan

Jonas Waller lämnar Högskolan på Åland

Jonas Waller, rektor på Högskolan på Åland, har sagt upp sig från sin tjänst. Det meddelar skolan via ett pressmeddelande. -Jag har tyvärr kommit till beslutet att jag inte lyckas kombinera livet i Vasa med arbetet på Åland.

Nyan - 7 timmar sedan

Publicistpris till alternativkritiker

Det finlandssvenska publicistpriset går i år till den undersökande journalisten och dokumentaristen Annvi Gardberg vid Yle. Gardberg väckte 2017 och 2018 debatt i Finland kring alternativmedicinens bluffprodukter som till exempel ”silvervatten” (så kallat kolloidalt silver). Debatten fick politiker och myndigheter att agera hårdare mot kvacksalvare.

Nyan - 8 timmar sedan

Rattfylleridömd mot sitt nekande

En man i 75-årsåldern dömdes i går i Ålands tingsrätt till 30 dagsböter, sammanlagt 570 euro, för rattfylleri. Han får dessutom körförbud till den 29 juni i år, och ska betala brottsofferavgift och diverse andra ersättningar på sammanlagt 172,80 euro. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.