Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 21 August, 22:22

Nyan - 13 aug 18 kl. 06:00

Ungdomar dömda för mängder av brottNio unga män har dömts för en lång rad brott, både på Åland och i Österbotten. En av dem, som är minderårig, dömdes av Ålands tingsrätt för hela 28 olika brott.
Samtliga brott har skett inom tidsperioden hösten 2016 till och med början av det här året. Av de nio dömda har en man, född 2001, dömts för 28 olika brott. Bland brotten finns sju bilstölder, olovlig körning, grovt äventyrande av trafiksäkerheten och narkotikabrott.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åland, Österbotten, Ålands, Nya Åland, Wiklöf Holding Arena, Mariehamn, Saltvik, Östra, Jansson, Nyan

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungdomar, dömdaför , mängderav , brott
Helsingborgs Dagblad - 29 okt 14 kl. 12:54

Fyra ungdomar dömda

Åtalade för en lång rad brott..

Kristianstadsbladet - 09 jan 13 kl. 12:11

Bromölla har högst andel dömda unga

Foto: Lasse Ottosson
Bromölla har högst andel dömda tonåringar i nordöstra Skåne. Det visar en ny undersökning som SVT tagit fram.
I Bromölla är 8,8 procent av ungdomarna i åldern 15 till 19 år dömda för brott.

Skånskan - 24 jan 16 kl. 14:00

Hedersförtrycket av ungdomar är farligt

Ledarredaktion 28 procent av 1100 tillfrågade ungdomar i segregerade områden i Sverige säger sig bli mycket hårt kontrollerade av föräldrar och manliga släktingar. Det är huvudsakligen flickor, men problemet är inte könsrelaterat: även unga män får sina livsval bestämda av auktoritära släktingar. Ibland tvingas de att bli förövare.

Skånskan - 18 mar 18 kl. 20:21

4 800 000 brott/år utan konsekvenser – det har konsekvenser

ERWP.fif(0)För varje anmält brott (1.5 millioner per år) begås c:a tre oanmälda, totalt 5 millioner.

Helsingborgs Dagblad - 03 jan 14 kl. 19:20

Tonårsflickor dömda för 23 brott

Förra året attackerade nio flickor — mellan 16 och 18 år gamla — andra ungdomar i Göteborg med sparkar, slag och hot. På fredagen dömdes flickorna för 23 brott, bland annat misshandel, olaga hot och ofredande. — Så fort de har stött på någon som de stört sig på har de tyckt att de har haft rätt att både använda hot och våld, säger åklagare Helena Treiberg Claeson till P 4 Göteborg..

Kristianstadsbladet - 03 jan 14 kl. 19:18

Tonårsflickor dömda för 23 brott


Förra året attackerade nio flickor - mellan 16 och 18 år gamla - andra ungdomar i Göteborg med sparkar, slag och hot. På fredagen dömdes flickorna för 23 brott, bland annat misshandel, olaga hot och ofredande. - Så fort de har stött på någon som de stört sig på har de tyckt att de har haft rätt att både använda hot och våld, säger åklagare Helena Treiberg Claeson till P 4 Göteborg.

BT - 03 jan 14 kl. 19:19

Tonårsflickor dömda för 23 brott

Förra året attackerade nio flickor - mellan 16 och 18 år gamla - andra ungdomar i Göteborg med sparkar, slag och hot. På fredagen dömdes flickorna för 23 brott, bland annat misshandel, olaga hot och ofredande. - Så fort de har stött på någon som de stört sig på har de tyckt att de har haft rätt att både använda hot och våld, säger åklagare Helena Treiberg Claeson till P 4 Göteborg.

UNT - 03 jan 14 kl. 19:18

Tonårsflickor dömda för 23 brott

Förra året attackerade nio flickor, mellan 16 och 18 år gamla, andra ungdomar i Göteborg med sparkar, slag och hot. I dag dömdes flickorna för 23 brott, bland annat misshandel, olaga hot och ofredande.(TT).

Expressen - 03 jan 14 kl. 19:21

Tonårsflickor dömda för 23 brott i Göteborg

Förra året attackerade nio flickor – mellan 16 och 18 år gamla – andra ungdomar i Göteborg med sparkar, slag och hot. På fredagen dömdes flickorna för 23 brott, bland annat misshandel, olaga hot och ofredande..

NT - 03 jan 14 kl. 19:18

Tonårsflickor dömda för 23 brott

Förra året attackerade nio flickor - mellan 16 och 18 år gamla - andra ungdomar i Göteborg med sparkar, slag och hot. På fredagen dömdes flickorna för 23 brott, bland annat misshandel, olaga hot och ofredande..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 2 timmar sedan

President Niinistö till Åland

President Sauli Niinistö ska inviga den parlamentariska Östersjökonferensen. Under sitt Ålandsbesök ska presidenten också träffa landskapsföreträdare.
Östersjökonferensen anordnas i år på Åland och såsom Nya Åland tidigare rapporterat är invigningstalare republikens president.

Nyan - 4 timmar sedan

De gör upp i Paf Masters

CURLING. Tio lag från sammanlagt sex nationer kommer till start i årets upplaga av Paf Masters Women’s Curling Tour. Precis som i fjol uppgår den totala prissumman i 18 000 euro.

Nyan - 6 timmar sedan

Finska vårdreformen under åländsk lupp – igen

Den finländska vårdreformen kommer att leda till begreppsförvirring. Och det råder fortfarande oklarheter kring skattegottgörelsen. Nu vill landskapsregeringen att Finland tillsätter en Ålands-expert för att reda ut konsekvenserna av reformen.

Nyan - 8 timmar sedan

Vattnet fortsätter sjunka i Långsjön

Idag möts styrelsen för Ålands vatten för att diskutera vattensituationen. I går morse låg vattnivån på – 63,8 centimeter vid Kalders dammlucka i Långsjön, vilket innebär att den sjunkit med fem centimeter på en vecka. Tillståndsgränsen för bevattningsuttag går numera vid –65 centimeter och för dricksvattenuttag vid –70 centimeter.

Nyan - 8 timmar sedan

Landslaget kallar på Engman

FOTBOLL. Adelina Engman, till vardags i Chelsea FC, är en av 23 spelare som förbundskapten Anna Signeul tagit ut till VM-kvalmatcherna borta mot Spanien och Österrike. Finland möter Spanien i Santander den 31 augusti och Österrike i Wiener Neustadt den 4 september.

Nyan - 9 timmar sedan

Konkurrensavtalsföreläsning på lagtinget ikväll

Konkurrenskraftavtalet-Effekter på arbetslivet och jämställdheten är rubriken på den föreläsning som hålls i kväll klockan 19 i lagtinget  Marhällan. Obs platsen då annan plats uppgavs i tisdagens Obs det händer! Sociolog och akademilektor Mika Helander vid Åbo Akademi föreläser om hur konkurrenskraftavtalet påverkat vardagslivet.

Nyan - 10 timmar sedan

Barbershop-kväll med Seaside singers

Ikväll anordnar kören Seaside singers en gästkväll i Medborgarinstitutet där alla sångintresserade kvinnor är välkomna att delta. Seaside Singers består av 18 medlemmar, och kören är specialiserad på Barbershop-sång.
Jenni Nurmi är vicedirigent i Seaside Singers, och hon hoppas att gästkvällen ska väcka ett intresse för musikstilen.

Nyan - Igår: 08:00

Fler ägare i Andelsbanken

7 437. Så många ägare har Andelsbanken Åland. Det är en ökning med 430 stycken från samma period ifjol.

Nyan - 12 timmar sedan

Hovrätten skärper straff för förälders misshandel

Tingsrätten ansåg att mannen hade misshandlat sitt barn – men han dömdes inte till något straff. Hovrätten ger honom dagsböter.
Åklagaren som besvärade sig i hovrätten yrkade på att mannen skulle dömas till ett bötesstraff.

Nyan - 12 timmar sedan

Bortslängd brandvarnare orsakade pådrag

Ett brandlarm tjöt på måndagskvällen i ett bostadsområde i Mariehamn, men källan var desto svårare att hitta. – De boende hade själva gått runt i området och inte kunnat lokalisera ljudet, så vi rullade dit med några enheter, säger brandbefäl Ted Andersson. På plats hittade man till slut ett stort flak med elektroniksopor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.