Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 23 October, 03:28

Nyan - 13 aug 18 kl. 06:00

Vägarbete i Lemland inleds idag6,5 kilometer av Lemlandsvägen, mellan Lemström och Söderby, ska fräsas upp. Arbetet inleds idag, den 13 augusti. Under tiden för vägarbetet regleras trafiken med trafikljus, på en cirka 500 meter lång sträcka i taget. Hastighetsbegränsningen är sänkt och är mellan 30 och 50 kilometer i timmen. Trafikanter uppmanas att reservera extra tid på grund av hastighetsbegränsningarna och eventuella köer vid trafikljusen.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Lemland, Lemlandsvägen, Lemström, Söderby, Ålands, Jansson, Nyan

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vägarbetei , Lemland, inleds, idag
YLE - 03 aug 12 kl. 07:44

VM i havskappsegling inleds idag i Helsingfors

Världsmästerskapen i havskappsegling inleds idag i Helsingfors. ORC International World Championship 2012 är ett av de största internationella seglingsevenemangen som ordnats i Finland. 135 båtlag deltar i tävlingen, vilket är sammanlagt över 1000 seglare.

SVT - 15 jan 11 kl. 08:55

Vargjakten inleds idag

Idag inleds licensjakten på varg. Ett av skälen som jägare anger för att få jaga varg är att vargen dödar och skadar många jakthundrar. Men i fjol dödades eller skadades bara hälften så många hundar som år 2009, 11 jämfört med 23 året innan..

Corren - 08 aug 13 kl. 08:14

Rättegången mot mordmisstänkt mamma inleds idag

Idag inleds rättegången i Linköpings tingsrätt mot den 32-åriga mamman som misstänks för mord på sin treåriga dotter..

SVT - 16 okt 14 kl. 07:39

Rättegång mot virtuell våldtäktsman inleds idag

Idag inleds rättegången mot den 28-årige man som misstänks ha tvingat 68 brottsoffer till att utföra sexuella övergrepp på sig själva via webbkamera..

YLE - 03 mar 15 kl. 05:52

Peterättegången inleds idag

Idag (tisdag) inleds den uppmärksammade rättegången mot stödföreningen för räddningshelikoptern Pete i Österbottens tingsrätt. Sex personer står åtalade för grovt skattebedrägeri. En av de åtaladede, verksamhetsledaren för föreningen, väntas dömas hårdare än de andra fem personerna.

SVT - 07 nov 17 kl. 11:06

Rättegång mot mutanklagde kulturchefer inleds idag

Idag inleds rättegången mot fem myndighetschefer som står åtalade för att ha låtit sig bjudas dyra middagar av Föreningen Svenska tonsättare och Sveriges kompositörer och textförfattare, rapporterar Sveriges Radio Kulturnytt..

YLE - 04 jan 16 kl. 13:36

Stort byggarbete på Helsingfors-Vanda inleds idag

I dag inleder Finavia utbyggnaden av Helsingfors-Vanda flygplats. Den nuvarande terminalen får en tillbyggnad på den södra delen, som ska stå klar sommaren 2017 i samband med Finlands 100-årsjubileum. Finavias målsättning är att utvidga flygterminalen, göra fjärrtrafiken och transittrafiken smidigare och erbjuda nya tjänster.

Hela Gotland - 20 jul 12 kl. 04:00

Fullspäckad tennisvecka inleds idag

TENNIS: I dag inleds Cementa Open i Badhusparken i Slite..

YLE - 06 aug 13 kl. 04:27

Interna budgetsamtal inleds idag

Finansministeriets ledande tjänstemän samlas i dag på herrgården Königstedt för interna budgetsamtal. Varken stimulanspengar eller nya nedskärningar finns på föredragningslistan, Finansministeriet räknade i juni med att bruttonationalprodukten i år krymper med 0,4 i förhållande till förra året och att exporten inte växer alls. Under de två närmaste åren växer den finländska exporten långsammare än världshandeln.

YLE - 23 jun 14 kl. 07:23

Gruppspelets sista omgång inleds idag!

32 matcher - hälften av alla matcher i fotbolls-VM - är nu avklarade. I dag på måndag inleds den sista gruppspelsomgången med tre högintressanta (Holland-Chile, Brasilien-Kamerun samt Kroatien-Mexico), och en mindre intressant (Australien-Spanien) match. Läs vad våra referenter förväntar sig av matcherna!

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 8 timmar sedan

Jens Harberg ger ut minnen om jakt och skärgård

Landskapets tidigare jaktvårdskonsulent Jens Harberg ger i höst ut en bok som sammanställer fakta och funderingar från hans aktiva år. Boken ”Fakta och funderingar om livet bland jägare och skärgårdsbor” handlar exakt om det som titeln säger. Det menar Jens Harberg som presenterade sin bok under den åländska bokmässan.

Nyan - 9 timmar sedan

Mariebad stängt i kväll

Mariebad håller stängt resten av kvällen 22.10, meddelar man från badhuset. – Öppnar igen tisdagen den 23.

Nyan - 9 timmar sedan

Terhi Metsola i centralförbund

JCI Mariehamnsmedlemmen Terhi Metsola har valts till chief executive assistant för 2019 vid JCI Finlands centralförbund. Det är andra året i följd som Metsola är medlem i centralförbundet. I år är hon national officer med ansvar för skolningar.

Nyan - 10 timmar sedan

Kronprinsessa bland prisutdelare

Vilka som får Nordiska rådets priser offentliggörs i Oslos Operahus den 30 oktober. Bland de nominerade finns de åländska författarna Karin Erlandsson och Carina Karlsson, musikern Lars Karlsson samt Ålands vatten. Erlandsson är nominerad av både Finlandoch Åland till rådets barn- och ungdomslitteraturpris för ”Pärlfiskaren” medan Carina Karlsson är nominerad till rådets litteraturpris för ”Algot”.

Nyan - 11 timmar sedan

Ord mot ord i misshandelsfall

Rättegången mot en man som åtalas för att ha misshandlat en kvinna i hennes lägenhet i Mariehamn inleddes på fredagen. Mannen nekar till åtalet.
Enligt åtalet hade mannen och kvinnan en relation då händelserna inträffade.

Nyan - 12 timmar sedan

Fredlund överklagar tingsrättsdom

Lagtingsledamot Fredrik Fredlund överklagar misshandelsdomen. Hans ombud Johnny Bäck har lämnat in besvärsskrift till hovrätten.  
Tingsrätten dömde Fredrik Fredlund, mot hans nekande, till 75 dagars villkorligt fängelse för misshandel av hans före detta sambo.

Nyan - 13 timmar sedan

Björklund gör strömmingspizza

Kocken Michael Björklund har tagit fram en strömmingspizza inför Åbos årliga strömmingsmarknad. I år fyller festivalen 40 år och infaller mellan den 25 och 28 oktober. I en intervju med Yle Åboland uppmanar Michael Björklund folk att äta mer fisk, särskilt inhemsk.

Nyan - 16 timmar sedan

Nya böcker presenterades på bokmässan

Ann-Christin Wallers bok ”På en trollsländas vingar” gavs ut lagom till den åländska bokmässan i helgen.
För elva år sedan gav Ann-Christin Waller ut bilderboken ”Små sommarsagor”. Den liksom systerboken ”På en trollsländas vingar”, är illustrerad av Anni Wikberg.

Nyan - 17 timmar sedan

Ståupp med Joakim Björkvall

Joakim Björkvall ger ståuppföreställningen ”Nationalitetskris” fredagen den 23 november klockan 20.00 i Alandica. – Vilket lag hejar man på när man har dubbelt medborgarskap?

Nyan - 17 timmar sedan

Polisen hittade stöldgods

Polisen genomförde en brottsplatsundersökning under natten mot måndagen efter att ha fått veta att kunde finnas stöldgods på platsen. Stöldgodset påträffades och omhändertogs som bevismaterial i förundersökningen i fallet. Polisen uppger att stöldgodset påträffades på landsbygden men uppger inte på vilken ort.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.