GT > Nyheter

Thursday, 17 January, 17:56

GT - 13 aug 18 kl. 06:00

Margit, 91, blev bestulen av man från hemtjänstenFlera äldre män och kvinnor släppte villigt in mannen i sina hem.Han hade deras fulla förtroende, han jobbade inom hemtjänsten och var där för att hjälpa dem med städningen.Nu åtalas mannen i 30-årsåldern misstänkt för en serie stölder som han utfört under arbetstid.– När jag upptäckte att han stulit från mig blev jag arg och skulle velat ge honom en örfil, säger 91-åriga Margit Svärm som är en av de drabbade..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Margit Svärm

Dela artikeln

2463 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Margit91 blev , bestulenav man från , hemtjänsten
Expressen - 03 okt 18 kl. 21:01

Hemtjänsten tvingar Conny ha kontanter – blev bestulen

Conny Larsson blev bestulen på 3 000 kronor i sitt hem.Pengar som hemtjänsten tvingar honom att ha i lägenheten.Ett insiderjobb, enligt polisen.

GöteborgsPosten - 13 nov 18 kl. 05:00

Hittades död av hemtjänsten – bestulen på id-handlingar

Hemtjänstens besök på eftermiddagen uteblev – dagen efter hittades den äldre mannen död. Då slog anhöriga larm om att han blivit bestulen på såväl id-handlingar som kontanter.
Nu har hemtjänsten i Mölndal anmält sig själv..

Sydsvenskan - 17 jan 15 kl. 19:37

Äldre kvinna bestulen av "hemtjänsten"

En kvinna i 90-årsåldern blev bestulen i sitt hem vid Regementsgatan på lördagseftermiddagen av en person som utgav sig att komma från hemtjänsten..

YA - 23 dec 13 kl. 15:22

Hemtjänsten bestulen på bensin

Hemtjänsten i Simrishamns kommun har utsatts för bensinstöld.
Från en av de bilar som används för att åka ut till pensionärerna har någon slangat 40 liter bensin. Stölden skedde under dagtid på Fredsdalsgatan där hemtjänsten har sina lokaler..

Skånskan - 21 sep 18 kl. 16:52

Blev bestulen av hemtjänsten

Lund Under sitt arbete i hemtjänsten stal den 24-årige mannen smycken för 35 000 kronor från en vårdtagare.Dessutom använde han samma vårdtagares bankkort för att vid 30 tillfällen spela för sammanlagt närmare 32 000 kronor.
Påföljden, för grov stöld och bedrägeri, blev skyddstillsyn med 140 timmars samhällstjänst.

Jmini.se - 12 jan 16 kl. 12:15

Blev bestulen- trodde det var hemtjänsten hon släppte in

Någon gång mellan den 1 och 4 januari fick en kvinna besök av två personer i hemmet. Två kvinnor som hon trodde var från hemtjänsten. Men det visade sig att de inte alls var i något vårdärende för att hjälpa kvinna.

Expressen - 04 okt 16 kl. 11:05

Äldre dam bestulen – av ”hemtjänsten"

Kvinnan knackade på hos en äldre dam i Karlskrona och utgav sig för att vara från hemtjänsten. När hon gick därifrån försvann och några hundra kronor i kontanter. – Ett mycket fult brott, säger Michael Hesselberg, inre befäl vid polisen i Karlskrona..

Sydsvenskan - 21 okt 18 kl. 10:38

De anhöriga hittade själva tjuven i hemtjänsten

Bengt Fredin blev bestulen på 60 000 kronor av den man hemtjänsten skickat för att hjälpa honom..

News55 - 09 sep 15 kl. 16:53

Hemtjänsten går på kryckor

Sveriges Television:s Uppdrag Granskning visar att personalen inom hemtjänsten har stora problem. Enligt Socialstyrelsen är många inom hemtjänsten stressade, känner sig underbemannade trots många vikarier och hoppas att de inte glömt någon vårdtagare under dagen. Barbara Holsbeck bor i Göteborg och hon vet aldrig vem det är som ringer på dörren från hemtjänsten.

BT - 13 dec 12 kl. 13:03

Borås mörkar om hemtjänsten

I Borås gäller lagen om valfrihet inom hemtjänsten. Grundidén är att utförarna ska konkurrera med kvalitet. Kommunens schablontider och ersättningsmodell underminerar möjligheterna till bra kvalitet i hemtjänsten, skriver Sven-Åke Johansson.

Fler nyheter från GT

GT - 4 timmar sedan

Deniz Hümmet klar för allsvensk klubb

Här är Elfsborg senaste värvning.Enligt SportExpressens uppgifter presenteras Deniz Hümmet som klubbens senaste nyförvärv klockan 17.00 i dag.

GT - 8 timmar sedan

Uppgiften: ”Ska vara den jobbigaste kedjan att möta”

De tillhör inte spelarna som syns allra flitigast i målprotokollet.Men Sebastian Stålberg, Joel Mustonen och Mats Rosseli Olsen har fått mycket beröm för deras insatser den senaste tiden.– Vi ska vara den jobbigaste kedjan att möta, säger Sebastian Stålberg..

GT - 9 timmar sedan

Flera olyckor på E45 – SMHI halkvarnar

Flera olyckor har inträffat på E45 i trakten av Lilla Edet på torsdagsmorgonen. Polisen beskriver vägen som ”glashal”.SMHI har utfärdat en klass 1-varning för plötslig ishalka på flera platser i Västsverige, och polisen uppmanar till försiktighet i trafiken.

GT - 10 timmar sedan

Bra att S vill vingklippa kajkantens bråkstakar

Konflikträtten måste moderniseras så att Göteborg Hamn inte drabbas än en gång av Hamnarbetarförbundets strejkglädje..

GT - 10 timmar sedan

Personbil körde in i träd – började brinna

En trafikolycka har inträffat i Ulricehamn, tidigt på torsdagsmorgonen.En bilist körde av vägen och in i ett träd.– Därefter fattade bilen eld, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

GT - 10 timmar sedan

TV: ”Vaknade av att det dånade”

 .

GT - 12 timmar sedan

Gör om, gör rätt med Skeppsbron

Alliansen i Göteborg försöker reda ut de rödgrönas haveri med Skeppsbron, men riskerar göra sig själva till alibi för de rödgrönas fiasko..

GT - 19 timmar sedan

Släppte första målet efter åtta minuter

Åtta räddningar på 14 skott.Första insläppta målet först efter åtta minuter.Sävehofs-målvakten Wilma Andersson, 20, tog chansen när hon fick starta mot Skövde.

GT - 21 timmar sedan

Person slagen och rånad av gäng

En person har blivit rånad och misshandlad av tre män.Men när polisen kom till plats var gärningsmännen redan borta.De eftersöks nu i Gamlestaden i Göteborg..

GT - 21 timmar sedan

Person knivrånad på sin moped

En person i Göteborg har blivit knivrånad på sin moped, skriver polisen på sin hemsida.Gärningsmännen satt i en bil, hotade offret och tog mopeden.Polisen letar efter förövarna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.