YLE > Svenskfinland

Tuesday, 21 August, 14:22

Liknande nyheter

Taggar: , skyddardu dina , elprylar
Supermiljöbloggen - 13 jan 15 kl. 13:35

Gör dig av med gamla elprylar i helgen (Stockholm)

På lördag kan du lämna in dina gamla elprylar till försäljning eller återvinning samtidigt som du kanske hittar något du behöver. Initiativet Batteriåtervinningen arrangerar elektrisk loppis på Södermalm i Stockholm. Varje familj har i snitt fem kilo gamla batterier och elprylar hemma.

Trelleborgs Allehanda - 30 sep 13 kl. 08:00

Ingen extra rush att lämna elprylar i Anderslöv

Foto: Tomas Nyberg
Personalen på återvinningsstationen i Anderslöv kände inte av någon extra rush av folk som ville lämna uttjänta elprylar på lördagen.
- Det är ungefär som en normal lördag, säger Torbjörn Åberg som tog emot besökarna på återvinningsstationen i lördags.I helgen var det en extra drive från återvinningscentralerna i Anderslöv, Smygehamn och Trelleborg för att människor skulle lämna in sina gamla uttjänta elprylar.

DI - 21 feb 12 kl. 08:32

Allt fler elprylar återvinns

Förra året släpade Medelsvensson drygt 16 kilo elprylar till återvinningen..

Nyhetskanalen - 21 feb 12 kl. 08:18

Svensken återvinner 16 kilo elprylar

Förra året släpade Medelsvensson drygt 16 kilo elprylar till återvinningen.

Med ökad medvetenhet om att även småsaker som till exempel lattevispar och eltandborstar kan återvinnas är det inte konstigt att återvinningen av elektronik ökar, menar återvinningsföretaget El-kretsen
.

Jönköpingsnytt - 28 feb 13 kl. 12:40

Mer mindre elprylar körs till återvinningen

Jönköpingsborna allt bättre på att återvinna elprylar. Numera är det inte bara TV-apparater man kör till återvinningen, även de mindre elprylarna får följa med..

Nyteknik - 30 aug 13 kl. 07:00

Webbutiker säljer livsfarliga elprylar

Brand, elchock och elektromagnetiska störningar. Att köpa elprylar på nätet kan vara livsfarligt, varnar Elsäkerhetsverket. Men myndigheten kan inte stoppa produkterna, som kommer från länder utanför EU..

Västerbottens Folkblad - 29 okt 13 kl. 11:35

Många lämnade in sina uttjänta elprylar

För en månad sedan arrangerades Återvinningshelgen över hela Sverige, med aktiviteter i bland annat Robertsfors och Skellefteå. Enligt arrangörerna har engagemanget varit rekordstort, både under helgen och efteråt. Helgen mellan den 27 och 29 september arrangerades Återvinningshelgen av El-Kretsen för fjärde året i rad.

Nerikes Allehanda - 03 dec 13 kl. 10:53

NA frågar: Hur gör du med trasiga elprylar?

Vi kastar allt fler elprylar och lagar mer sällan det som gått sönder..

ÖstersundsPosten - 25 mar 15 kl. 10:52

Lämna batterier och elprylar till återvinning

I takt med att vi konsumerar alltmer elektronik, ökar behovet av återvinning. Batterier och små elprylar innehåller metaller och mineraler som inte finns i oändliga mängder. Vissa råvaror, till exempel kobolt, håller redan på att ta slut..

SvD - 15 apr 15 kl. 22:30

Rensa ditt hem från onödiga elprylar

Omkring 22 000 ton batterier och elprylar ligger och skräpar i de svenska hemmen. I de förbrukade batterierna och elprylarna finns tillräckligt med metaller för att tillverka 290 000 cyklar eller 130 miljoner nya mobiltelefoner, skriver Micaela Westerberg, Batteriåtervinningen..

Helsingborgs Dagblad - 29 jul 15 kl. 12:18

Slopad tull ger billigare elprylar

En lång rad elprylar är på väg att bli billigare, tack vare ett nytt handelsavtal som innebär slopade tullavgifter.
— Det är en viktig överenskommelse för både konsumenter och företag, säger EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström..

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Wärtsilä investerar stort i teknologicentrum på Vasklot i Vasa och lämnar centrum

Wärtsilä bygger ett centrum för innovation och tillverkning på Vasklot i Vasa. Bolaget investerar totalt 200 miljoner euro på Vasklot och flyttar från sitt område i centrum av Vasa..

YLE - 3 timmar sedan

Efterlysningen 21.8

Denna vecka efterlystes bär, äpplen, bildelar och hjälp med att bygga förrådstak - bland annat! Här hittar du alla efterlysningar och telefonnummer..

YLE - 5 timmar sedan

Wärtsilä bygger teknologicentrum på Vasklot i Vasa – "en glädjens dag"

Wärtsilä bygger ett centrum för innovation och tillverkning på Vasklot i Vasa. Bolaget investerar 83 miljoner euro på Vasklot och flyttar från sitt område i centrum av Vasa..

YLE - 4 timmar sedan

Lammen lever farligt just nu - årets vargungar lär sig jaga

Just nu, i månadsskiftet augusti-september, löper fårfarmarna stor risk att få besök av vargar. Finlands viltcentral säger att årets vargungar nu börjar röra sig med varghonorna, och lär sig jaga..

YLE - 5 timmar sedan

Wärtsilä bygger teknologicentrum på Vasklot i Vasa – lämnar centrum

Wärtsilä bygger ett centrum för för innovation och tillverkning på Vasklot i Vasa. Bolaget investerar 83 miljoner euro på Vasklot och flyttar från sitt område i centrum och Vasa..

YLE - 8 timmar sedan

För lite lön betalades åt tusentals kommunalt anställda under flera år – nu väntar en mångmiljonräkning för kommunerna

Kommunerna kan ha en räkning på flera miljoner euro att vänta på grund av att de i flera års tid har betalat för låga löner åt en del av de kommunalt anställda. Enligt Yles finska nyhetsredaktion har en del kommuner tolkat kollektivavtalet fel..

YLE - 6 timmar sedan

Mellersta Österbottens förbund söker fyra nya chefer

Totalt fyra chefsposter kommer att lediganslås inom Mellersta Österbottens förbund i Karleby i höst. Förbundet söker förutom ny landskapsdirektör också förvaltningschef, utvecklingschef och regionplaneringschef..

YLE - 8 timmar sedan

Mångmiljontvist seglar vidare – Baltic Yachts överklagar till HD

Baltic Yachts i Jakobstad som byggt världens största segelbåt i kolfiber, S/y Hetairos, är indraget i ett skiljedomsförfarande i mångmiljonklassen med båtens köpare. Något slut på tvisten kan ännu inte skönjas..

YLE - 9 timmar sedan

Rektorsvalet i Larsmo fortfarande ovisst – kommunen har väntat på besked i två år

Det är två och ett halvt år sedan Ben Snellman valdes till rektor för Cronhjelmskolan i Larsmo. I juni samma år tog förvaltningsdomstolen emot två besvär mot valet av Snellman. Sedan dess har ärendet stampat på stället..

YLE - 17 timmar sedan

Tusentals laserstrålar i stället för fyrverkerier på Veneziaden i Karleby

När man gör show med laser finns det ungefär 16 miljoner olika färger att välja mellan för strålarna. En megashow utlovas på torget i Karleby på lördag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.