YLE > Svenskfinland

Tuesday, 11 December, 03:02

YLE - 13 aug 18 kl. 05:30

Så skyddar du dina elprylarTrots att blixten inte slår ner just i huset kan elektronik skadas eftersom ström från blixten går igenom de elektriska kablarna in i byggnaden..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , skyddardu dina , elprylar
Supermiljöbloggen - 13 jan 15 kl. 13:35

Gör dig av med gamla elprylar i helgen (Stockholm)

På lördag kan du lämna in dina gamla elprylar till försäljning eller återvinning samtidigt som du kanske hittar något du behöver. Initiativet Batteriåtervinningen arrangerar elektrisk loppis på Södermalm i Stockholm. Varje familj har i snitt fem kilo gamla batterier och elprylar hemma.

Trelleborgs Allehanda - 30 sep 13 kl. 08:00

Ingen extra rush att lämna elprylar i Anderslöv

Foto: Tomas Nyberg
Personalen på återvinningsstationen i Anderslöv kände inte av någon extra rush av folk som ville lämna uttjänta elprylar på lördagen.
- Det är ungefär som en normal lördag, säger Torbjörn Åberg som tog emot besökarna på återvinningsstationen i lördags.I helgen var det en extra drive från återvinningscentralerna i Anderslöv, Smygehamn och Trelleborg för att människor skulle lämna in sina gamla uttjänta elprylar.

DI - 21 feb 12 kl. 08:32

Allt fler elprylar återvinns

Förra året släpade Medelsvensson drygt 16 kilo elprylar till återvinningen..

Nyhetskanalen - 21 feb 12 kl. 08:18

Svensken återvinner 16 kilo elprylar

Förra året släpade Medelsvensson drygt 16 kilo elprylar till återvinningen.

Med ökad medvetenhet om att även småsaker som till exempel lattevispar och eltandborstar kan återvinnas är det inte konstigt att återvinningen av elektronik ökar, menar återvinningsföretaget El-kretsen
.

Jönköpingsnytt - 28 feb 13 kl. 12:40

Mer mindre elprylar körs till återvinningen

Jönköpingsborna allt bättre på att återvinna elprylar. Numera är det inte bara TV-apparater man kör till återvinningen, även de mindre elprylarna får följa med..

Nyteknik - 30 aug 13 kl. 07:00

Webbutiker säljer livsfarliga elprylar

Brand, elchock och elektromagnetiska störningar. Att köpa elprylar på nätet kan vara livsfarligt, varnar Elsäkerhetsverket. Men myndigheten kan inte stoppa produkterna, som kommer från länder utanför EU..

Västerbottens Folkblad - 29 okt 13 kl. 11:35

Många lämnade in sina uttjänta elprylar

För en månad sedan arrangerades Återvinningshelgen över hela Sverige, med aktiviteter i bland annat Robertsfors och Skellefteå. Enligt arrangörerna har engagemanget varit rekordstort, både under helgen och efteråt. Helgen mellan den 27 och 29 september arrangerades Återvinningshelgen av El-Kretsen för fjärde året i rad.

Nerikes Allehanda - 03 dec 13 kl. 10:53

NA frågar: Hur gör du med trasiga elprylar?

Vi kastar allt fler elprylar och lagar mer sällan det som gått sönder..

ÖstersundsPosten - 25 mar 15 kl. 10:52

Lämna batterier och elprylar till återvinning

I takt med att vi konsumerar alltmer elektronik, ökar behovet av återvinning. Batterier och små elprylar innehåller metaller och mineraler som inte finns i oändliga mängder. Vissa råvaror, till exempel kobolt, håller redan på att ta slut..

SvD - 15 apr 15 kl. 22:30

Rensa ditt hem från onödiga elprylar

Omkring 22 000 ton batterier och elprylar ligger och skräpar i de svenska hemmen. I de förbrukade batterierna och elprylarna finns tillräckligt med metaller för att tillverka 290 000 cyklar eller 130 miljoner nya mobiltelefoner, skriver Micaela Westerberg, Batteriåtervinningen..

Helsingborgs Dagblad - 29 jul 15 kl. 12:18

Slopad tull ger billigare elprylar

En lång rad elprylar är på väg att bli billigare, tack vare ett nytt handelsavtal som innebär slopade tullavgifter.
— Det är en viktig överenskommelse för både konsumenter och företag, säger EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström..

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Vasapolitiker vill se mer snö på Öjberget - utreder hur säsongen ska kunna förlängas

Snön ska komma tidigare och vara rikligare än den brukar vid Öjbergets skidcenter. Det vill fullmäktige i Vasa som beslöt att snöläggningen på området ska bli effektivare..

YLE - 11 timmar sedan

Ingen mässling i Vasa – provet på tvååringen var negativt

Tvååringen som sattes i karantän vid Vasa centralsjukhus på söndagen lider inte av mässling. Infektionsläkare Juha Salonen säger att provsvaren från THL har kommit tillbaka negativa..

YLE - 13 timmar sedan

Karleby Turisms vd säger upp sig – lämnar posten omedelbart

Jaska Pensaari har sagt upp sig och lämnar med omedelbar verkan posten som vd för Karleby Turism Ab. Enligt ett pressmeddelande har han och bolagets styrelse hävt direktörsavtalet i samförstånd..

YLE - 14 timmar sedan

SR: Svensk kritik mot Wasalines snusförsäljning – den strider mot kommunallagen

Wasalines snusbod i Umeå hamn strider mot den svenska kommunallagen, rapporterar Sveriges Radios nyhetsredaktion Ekot. Snusboden har varit i blåsväder flera gånger, men nu kommer kritiken för första gången från Sverige..

YLE - 14 timmar sedan

Liganykomlingen KPV värvar Jaros bästa målskytt – Mandiangu: "Jag är riktigt nöjd med kontraktet"

Det blev bara en säsong men hela åtta mål i Jaro för Christopher Mandiangu. Nu tackar han för sig och ställer in sig på ligaspel några tiotals kilometer norrut. 26-åringen ingår i KPV:s ligasatsning och nykomlingen är nöjd med värvningen.

YLE - 22 timmar sedan

Boomen med papperslösa flyktingar uteblev i Österbotten – många flyttar till huvudstadsregionen

För tillfället finns det inga papperslösa flyktingar i Österbotten. Om flyktingar kommer till det läget väljer de flesta att flytta till huvudstadsregionen eller att söka sig utomlands. Det uppger Thomas Skur vid Österbottens polisinrättning.

YLE - 23 timmar sedan

Finländare i London funderar på livet efter brexit: "Lättare att vara bekväm med situationen ju längre man har varit här"

I Storbritannien väntar man med spänning på omröstningen om brexitavtalet som väntas äga rum på tisdag. Hur det går i omröstningen är speciellt intressant för de närmare tre miljoner EU-medborgare som bor i Storbritannien för tillfället..

YLE - Igår: 12:55

VM i body fitness avgjort – nu siktar Linda Backlund framåt

Linda Backlund från Vörå har just deltagit i VM i bodyfitnes i Spanien. Hon placerade sig bland de elva till femton bästa i tävlingen. Placeringen är hon inte helt nöjd med, men sin egen prestation är hon jättenöjd med..

YLE - Igår: 10:30

15-åriga Johannes komponerade verk för fyrtiomanna blåsorkester – ”Internet lärde mig komponera”

Johannes Forsén är trumpetist i Närpes Skolmusikkår och numera också kompositör. Under skolmusikkårens 60-årsjubileumskonsert framfördes hans verk Northern Landscapes..

YLE - Igår: 08:28

Älgjakten pågår ännu – inga vargar har stört jakten

Inga vargar har stört årets älgjakt i Österbotten, säger Stefan Pellas, jaktchef på Kust-Österbottens viltcentral. I Södra Österbotten har däremot fyra jakthundar blivit attackerade under hösten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.