YLE > Svenskfinland

Friday, 19 October, 21:29

Liknande nyheter

Taggar: , skyddardu dina , elprylar
Supermiljöbloggen - 13 jan 15 kl. 13:35

Gör dig av med gamla elprylar i helgen (Stockholm)

På lördag kan du lämna in dina gamla elprylar till försäljning eller återvinning samtidigt som du kanske hittar något du behöver. Initiativet Batteriåtervinningen arrangerar elektrisk loppis på Södermalm i Stockholm. Varje familj har i snitt fem kilo gamla batterier och elprylar hemma.

Trelleborgs Allehanda - 30 sep 13 kl. 08:00

Ingen extra rush att lämna elprylar i Anderslöv

Foto: Tomas Nyberg
Personalen på återvinningsstationen i Anderslöv kände inte av någon extra rush av folk som ville lämna uttjänta elprylar på lördagen.
- Det är ungefär som en normal lördag, säger Torbjörn Åberg som tog emot besökarna på återvinningsstationen i lördags.I helgen var det en extra drive från återvinningscentralerna i Anderslöv, Smygehamn och Trelleborg för att människor skulle lämna in sina gamla uttjänta elprylar.

DI - 21 feb 12 kl. 08:32

Allt fler elprylar återvinns

Förra året släpade Medelsvensson drygt 16 kilo elprylar till återvinningen..

Nyhetskanalen - 21 feb 12 kl. 08:18

Svensken återvinner 16 kilo elprylar

Förra året släpade Medelsvensson drygt 16 kilo elprylar till återvinningen.

Med ökad medvetenhet om att även småsaker som till exempel lattevispar och eltandborstar kan återvinnas är det inte konstigt att återvinningen av elektronik ökar, menar återvinningsföretaget El-kretsen
.

Jönköpingsnytt - 28 feb 13 kl. 12:40

Mer mindre elprylar körs till återvinningen

Jönköpingsborna allt bättre på att återvinna elprylar. Numera är det inte bara TV-apparater man kör till återvinningen, även de mindre elprylarna får följa med..

Nyteknik - 30 aug 13 kl. 07:00

Webbutiker säljer livsfarliga elprylar

Brand, elchock och elektromagnetiska störningar. Att köpa elprylar på nätet kan vara livsfarligt, varnar Elsäkerhetsverket. Men myndigheten kan inte stoppa produkterna, som kommer från länder utanför EU..

Västerbottens Folkblad - 29 okt 13 kl. 11:35

Många lämnade in sina uttjänta elprylar

För en månad sedan arrangerades Återvinningshelgen över hela Sverige, med aktiviteter i bland annat Robertsfors och Skellefteå. Enligt arrangörerna har engagemanget varit rekordstort, både under helgen och efteråt. Helgen mellan den 27 och 29 september arrangerades Återvinningshelgen av El-Kretsen för fjärde året i rad.

Nerikes Allehanda - 03 dec 13 kl. 10:53

NA frågar: Hur gör du med trasiga elprylar?

Vi kastar allt fler elprylar och lagar mer sällan det som gått sönder..

ÖstersundsPosten - 25 mar 15 kl. 10:52

Lämna batterier och elprylar till återvinning

I takt med att vi konsumerar alltmer elektronik, ökar behovet av återvinning. Batterier och små elprylar innehåller metaller och mineraler som inte finns i oändliga mängder. Vissa råvaror, till exempel kobolt, håller redan på att ta slut..

SvD - 15 apr 15 kl. 22:30

Rensa ditt hem från onödiga elprylar

Omkring 22 000 ton batterier och elprylar ligger och skräpar i de svenska hemmen. I de förbrukade batterierna och elprylarna finns tillräckligt med metaller för att tillverka 290 000 cyklar eller 130 miljoner nya mobiltelefoner, skriver Micaela Westerberg, Batteriåtervinningen..

Helsingborgs Dagblad - 29 jul 15 kl. 12:18

Slopad tull ger billigare elprylar

En lång rad elprylar är på väg att bli billigare, tack vare ett nytt handelsavtal som innebär slopade tullavgifter.
— Det är en viktig överenskommelse för både konsumenter och företag, säger EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström..

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Usel publiksiffra i Vasa – åskådarna fick se Sport tappa 4–0-ledning

Snubblande nära sämsta publiknoteringen sedan återkomsten till hockeyligan – och dessutom en 4–0-ledning som försvann. Sport hade det tufft på alla plan, men bröt ändå den dystra hemmastatistiken..

YLE - 4 timmar sedan

De mindre sjukhusen återfår inte sin dagkirurgi

Riksdagens social- och hälsovårdsutskott röstade för att inte ge de mindre sjukhusen rätt att återupprätta dagkirurgin. Till exempel på Malmska i Jakobstad har dagkirurgin varit indragen sedan årsskiftet. - Avstånden till närmaste operationssjukhus har ökat för väldigt många patienter, säger SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson..

YLE - 6 timmar sedan

Polisen ber om tips gällande allvarlig misshandel i Jakobstad

En man som misshandlades på Stadshotellets terass i Jakobstad förra helgen skadade sig allvarligt. Polisen ber nu de som har information om händelsen att ta kontakt..

YLE - 6 timmar sedan

Samlingspartister i Vasa kritiserar partiledningen efter sjukhusbeslut

Ledande samlingspartister i Vasa går hårt ut mot partiledningen och mot egna riksdagsledamöter efter torsdagens riksdagsbeslut att inte bevilja Vasa centralsjukhus omfattande jour. Kritiken publiceras i tidningen Pohjalainen, som står Samlingspartiet nära..

YLE - 6 timmar sedan

Steven Frostdahl ställer inte upp i riksdagsvalet

Steven Frostdahl väljer att inte kandidera i riksdagsvalet 2019. Det betyder att Finlands svenska socialdemokrater ställer upp Viktor Kock och Rebecca Åkers..

YLE - 6 timmar sedan

Fem personer vill bli kommundirektör i Malax

Fem personer har sökt jobbet som kommundirektör i Malax. Fullmäktigeordförande Lorenz Uthardt (SFP) säger att det kan bli aktuellt med en förlängning av ansökningstiden..

YLE - 11 timmar sedan

Rösta fram den som skapar den bästa stämningen i Svenskfinland – vinnaren koras på Svenska dagen i direktsändning!

Priset för Årets klimathöjare ska röstas fram och vinnaren ska koras i direktsändning från Åbo Svenska Teater på Svenska dagen den 6:e november. Vem gör tillvaron lite extra kul och sprider god stämning i Svenskfinland? Var med och rösta på din favorit!.

YLE - 9 timmar sedan

Världsmästerskap i lite annorlunda racing i Korsholm

VM i så kallad Slot car racing avgörs som bäst i Korsholm. Närmare 150 tävlande från sexton olika länder deltar..

YLE - 11 timmar sedan

Lukt och trafikkaos att vänta då UPM kör ner fabriken i Jakobstad

I två veckor står UPM:s fabrik i Jakobstad stilla för ett planerat och omfattande driftstopp. Förutom fabrikens egna anställda kommer 1 200 utomstående personer arbeta med underhållet av cellulosafabriken..

YLE - 16 timmar sedan

Unga vill inte ha skrämselpropaganda om droger – snart ska skolorna i Österbotten få bättre verktyg för att förebygga droganvändning

Arbetet med projektet Pepp, den österbottniska drogförebyggande modellen, går snabbt framåt. Nu analyseras svaren av den enkät som riktats till lärare, elever och elevvårdspersonal..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.