Skånskan > Nyheter

Monday, 18 February, 03:54

Skånskan - 13 aug 18 kl. 05:00

HFAB vattnade egna gräsmattanhöör Höörs kommun har i utskick och på sin hemsida uppmanat invånarna till återhållsamhet med vattnet i sommar. Inte minst vad gäller bevattningen av gräsmattor. Något som det kommunägda fastighetsbolaget HFAB struntat i när det gäller en ny gräsmatta vid ett av sina hyreshus.
– Det är så lågt gjort att det inte är klokt, säger en Höörsbo till SkD.Strax före sommarens extrema värmeperiod rullade HFAB ut en beställd gräsmatta vid husen som nyligen byggts på platsen där den gamla brandstationen tidigare stod.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HFAB, Höörs, Höörsbo, SkD, Höörsbon, Mikael Nordholm, Lagerholm

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HFAB, vattnade, egna, gräsmattan
SmålandsPosten - 02 aug 18 kl. 06:48

Folkets hus vattnar gräsmattan trots bevattningsförbud

Trots att bevattningsförbud råder i hela kommunen vattnade Folkets hus i Skruv sin gräsmatta under onsdagseftermiddagen - med brandslangen. .

Sydsvenskan - 21 aug 15 kl. 20:39

Kroatien stänger ute egna fans

Kroatien kommer inte att få något stöd från organiserade bortasektioner i EM-kvalet i fotboll i höst.Det kroatiska förbundet stänger ute landslagets supportrar av rädsla för nya rasismskandaler och en eventuell uteslutning från EM-slutspelet i Frankrike 2016."Motvilligt och efter en lång diskussion fattade vi beslutet att stänga av våra fans.

Helsingborgs Dagblad - 21 aug 15 kl. 20:39

Kroatien stänger ute egna fans

Kroatien kommer inte att få något stöd från organiserade bortasektioner i EM-kvalet i fotboll i höst.Det kroatiska förbundet stänger ute landslagets supportrar av rädsla för nya rasismskandaler och en eventuell uteslutning från EM-slutspelet i Frankrike 2016."Motvilligt och efter en lång diskussion fattade vi beslutet att stänga av våra fans.

HBL - 06 jun 14 kl. 06:00

It-bransch ser framtid i Hangö

Waremann Acrux är Hangöföretaget som hjälper företagen hålla koll på egendom och personal. Förra veckan fick företagets innovativa system testas i skogen.På onsdag kväll förra veckan stals en robotgräsklippare från företaget VN byggs gård.

YLE - 14 jul 14 kl. 12:20

VM är över - leken fortsätter!

Under fotbolls-VM brukar jag som fotbollsfantast ofta få frågan varför!? Varför gillar du fotboll? Varför är det så viktigt med fotboll?

Kristianstadsbladet - 11 jul 13 kl. 09:16

Jakten på den perfekta smaken

Foto: Lasse Ottosson
Stark vilja och bred smak. Gun Klevås valde tidigt ett mansdominerat yrke och har smakat sig vidare in i livsmedelsbranschen. De sista åren har hon tillbringat på smakföretaget pappa Sune skapade, Culinar.

Uppsalanyheter.se - 04 sep 15 kl. 16:53

Gemensamt intresse blev antik- och retrobutik

Ett stort och gemensamt intresse för gamla saker - och lyckan är gjord när den perfekta affärslokalen dyker upp! För även om viljan finns får ju allt inte plats där hemma. Före detta grannarna och väninnorna Charlotta Johansson och Ilona Szatmari Waldau – de träffades faktiskt i sandlådan!

YLE - 29 aug 17 kl. 17:09

Riksdagshuset färdigrenoverat och ståtligt - se bilder

Den omfattande renoveringen av riksdagshuset i Helsingfors är avklarad, lagom till riksdagens höstsession. Den 5 september ska riksdagshuset invigas högtidligt, Finlands jubileumsår till ära. Plenisalen.

SN - 14 jul 13 kl. 23:19

Från vistradition till Lady Gaga

? Det kan regna innan, efter eller i Tystberga men aldrig på Visor på Nynäs, säger eftermiddagens konferencier Kristoffer Ekström som hälsar publiken välkomna till ett Nynäs under regntung himmel. Och publiken verkar vara övertygade om det samma, gräsmattan framför scenen är full av visaspiranter med brassestolar och picknickkorgar.

Cornucopia - 28 jun 18 kl. 19:10

Torkan orsakar problem för svenskt jordbruk

Den pågående torkan ser ut att orsaka omfattande problem för ett hårt pressat svenskt jordbruk. Vilket förstås välkomnas av den svenska regeringen, som anser att jordbruk är miljöfarlig verksamhet och att vi helst ska sluta med det. En fråga är hur stor påverkan den forcerade tömningen av våra vattenreservoarer påverkar grundvattnet, när Sverige försöker vara bäst i EU-klassen på att återställa vattendrag?

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

Mystisk man gripen vid Rättscentrum

Delar av Rättscentrum har spärrats av.Det var vid halv niotiden på söndagskvällen som en person iaktog en annan person som betedde sig mystiskt vid Rättscentrum på Porslinsgatan i Malmö. Personen slog larm till polisen som påträffade och kunde gripa mannen.

Skånskan - 8 timmar sedan

P-förbud på Kvarngatan

ESLÖV Under måndagen utökar Eslövs kommun parkeringsförbudet för bilar till att gälla en adress på Kvarngatan. Anledningen är att det pågår arbeten med en lift där..

Skånskan - 8 timmar sedan

Fängelse för körkortslös

ESLÖV Upprepade gånger har den 37-åriga kvinnan kört bil trots att hon saknar körkort. Hon har dömts för detta fem gånger på ett år. I augusti och november förra året åkte hon fast ytterligare två gånger, på väg 1261 och väg 17 inom Eslövs kommun.

Skånskan - 9 timmar sedan

Grillare orsakade gaslarm

Malmö Strax efter klockan sex på söndagseftermiddagen utrymdes matvarubutiken på Kronprinsen på grund av ett gaslarm.Larmet om gaslukt i butiken kom 18.10.

Skånskan - 12 timmar sedan

”Livet är inte perfekt, varför ska en låt då vara det?

I helgen spelade Mariam Wallentin dubbelt upp i Malmö – dels som Mariam the Believer och dels med Wildbirds & Peacedrums i det av Nathan Larson kurerade Dream Music Two på Malmö Live..

Skånskan - 12 timmar sedan

Både hemskt och tryggt på Kulturen

LUND Lagom till sportlovet inviger Kulturen i Lund sin nya lekutställning Hans och Greta.
Här blir det både roligt och lite hemskt.I häxans pepparkakshus är det mörkt och skrämmande men barnen kan snabbt förflytta sig till utställningens ljusare och tryggare del, krypa in i björnidet i skogen eller torpet som var Hans och Gretas hem.

Skånskan - 13 timmar sedan

Sökte två jobb i månaden

ESLÖV En arbetslös 20-årig kvinna har fått avslag på sin ansökan om socialbidrag. Anledningen är att hon redovisat att hon bara sökte sex jobb på tre månader. Därmed bedömer socialtjänsten att hon inte har varit aktivt arbetssökande, vilket är ett krav för att få pengar.

Skånskan - 13 timmar sedan

Mamma fick ta smällen

ESLÖV En kvinna i Eslövs kommun har ansökt om socialbidrag – men inte åt sig själv utan för att kunna betala sin mamma.
Kvinnan låg inlagd på sjukhus och under tiden tog hennes mamma hand om kostnader för flytt, magasinering, medicinering och läkarvård.
När kvinnan tillfrisknat sökte hon ekonomiskt bistånd hos socialtjänsten för att kunna betala tillbaka till mamman.

Skånskan - 14 timmar sedan

Tillfällig bro på plats i Hjärup

Hjärup Efter tre timmars hårt arbete under natten till söndagen stod en tillfällig bro på plats på Vragerupsvägen i Hjärup.Brolanseringen var ett led i arbetet med en fyrspårig järnväg mellan Malmö och Lund. – Bron kommer fungera som passage över järnvägsspåren och beräknas öppna för trafik i april.

Skånskan - 14 timmar sedan

Spritsmugglare inför rätta

Malmö 33 liter sprit, 74 liter vin och 435,6 liter öl. Så mycket hävdar en 55-årig man att han inhandlat för eget bruk och transporterat över bron in i Sverige.
Men Tullverket ansåg att mängden överskred gränserna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.