Skånskan > Nyheter

Tuesday, 21 August, 10:26

Skånskan - 13 aug 18 kl. 05:00

HFAB vattnade egna gräsmattanhöör Höörs kommun har i utskick och på sin hemsida uppmanat invånarna till återhållsamhet med vattnet i sommar. Inte minst vad gäller bevattningen av gräsmattor. Något som det kommunägda fastighetsbolaget HFAB struntat i när det gäller en ny gräsmatta vid ett av sina hyreshus.
– Det är så lågt gjort att det inte är klokt, säger en Höörsbo till SkD.Strax före sommarens extrema värmeperiod rullade HFAB ut en beställd gräsmatta vid husen som nyligen byggts på platsen där den gamla brandstationen tidigare stod.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HFAB, Höörs, Höörsbo, SkD, Höörsbon, Mikael Nordholm, Lagerholm

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HFAB, vattnade, egna, gräsmattan
SmålandsPosten - 02 aug 18 kl. 06:48

Folkets hus vattnar gräsmattan trots bevattningsförbud

Trots att bevattningsförbud råder i hela kommunen vattnade Folkets hus i Skruv sin gräsmatta under onsdagseftermiddagen - med brandslangen. .

Sydsvenskan - 21 aug 15 kl. 20:39

Kroatien stänger ute egna fans

Kroatien kommer inte att få något stöd från organiserade bortasektioner i EM-kvalet i fotboll i höst.Det kroatiska förbundet stänger ute landslagets supportrar av rädsla för nya rasismskandaler och en eventuell uteslutning från EM-slutspelet i Frankrike 2016."Motvilligt och efter en lång diskussion fattade vi beslutet att stänga av våra fans.

Helsingborgs Dagblad - 21 aug 15 kl. 20:39

Kroatien stänger ute egna fans

Kroatien kommer inte att få något stöd från organiserade bortasektioner i EM-kvalet i fotboll i höst.Det kroatiska förbundet stänger ute landslagets supportrar av rädsla för nya rasismskandaler och en eventuell uteslutning från EM-slutspelet i Frankrike 2016."Motvilligt och efter en lång diskussion fattade vi beslutet att stänga av våra fans.

HBL - 06 jun 14 kl. 06:00

It-bransch ser framtid i Hangö

Waremann Acrux är Hangöföretaget som hjälper företagen hålla koll på egendom och personal. Förra veckan fick företagets innovativa system testas i skogen.På onsdag kväll förra veckan stals en robotgräsklippare från företaget VN byggs gård.

YLE - 14 jul 14 kl. 12:20

VM är över - leken fortsätter!

Under fotbolls-VM brukar jag som fotbollsfantast ofta få frågan varför!? Varför gillar du fotboll? Varför är det så viktigt med fotboll?

Kristianstadsbladet - 11 jul 13 kl. 09:16

Jakten på den perfekta smaken

Foto: Lasse Ottosson
Stark vilja och bred smak. Gun Klevås valde tidigt ett mansdominerat yrke och har smakat sig vidare in i livsmedelsbranschen. De sista åren har hon tillbringat på smakföretaget pappa Sune skapade, Culinar.

Uppsalanyheter.se - 04 sep 15 kl. 16:53

Gemensamt intresse blev antik- och retrobutik

Ett stort och gemensamt intresse för gamla saker - och lyckan är gjord när den perfekta affärslokalen dyker upp! För även om viljan finns får ju allt inte plats där hemma. Före detta grannarna och väninnorna Charlotta Johansson och Ilona Szatmari Waldau – de träffades faktiskt i sandlådan!

YLE - 29 aug 17 kl. 17:09

Riksdagshuset färdigrenoverat och ståtligt - se bilder

Den omfattande renoveringen av riksdagshuset i Helsingfors är avklarad, lagom till riksdagens höstsession. Den 5 september ska riksdagshuset invigas högtidligt, Finlands jubileumsår till ära. Plenisalen.

SN - 14 jul 13 kl. 23:19

Från vistradition till Lady Gaga

? Det kan regna innan, efter eller i Tystberga men aldrig på Visor på Nynäs, säger eftermiddagens konferencier Kristoffer Ekström som hälsar publiken välkomna till ett Nynäs under regntung himmel. Och publiken verkar vara övertygade om det samma, gräsmattan framför scenen är full av visaspiranter med brassestolar och picknickkorgar.

Cornucopia - 28 jun 18 kl. 19:10

Torkan orsakar problem för svenskt jordbruk

Den pågående torkan ser ut att orsaka omfattande problem för ett hårt pressat svenskt jordbruk. Vilket förstås välkomnas av den svenska regeringen, som anser att jordbruk är miljöfarlig verksamhet och att vi helst ska sluta med det. En fråga är hur stor påverkan den forcerade tömningen av våra vattenreservoarer påverkar grundvattnet, när Sverige försöker vara bäst i EU-klassen på att återställa vattendrag?

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Biltjuvar fick spåras av hund

SJÖBO Färden i den stulna bilen slutade med ett brak i en rondell.
Föraren och de tre passagerarna försökte fly men spårades till sist upp av polishundar.När ägaren till en personbil skulle ta sin bil med tillhörande släp på måndagsmorgonen stod bara släpet kvar.

Skånskan - 1 timme sedan

Fem pågående fall i kommunen

ESLÖV
I Eslöv finns för tillfället cirka fem fall av spelmissbruk som handlar om pengar och som hanteras av socialtjänsten.
Sedan årsskiftet har ansvaret för spelmissbruk flyttats från sjukvården till socialtjänsten och är därmed kommunernas ansvar.
På så sätt får de med spelproblem samma rättigheter som personer med alkohol- och drogproblem.

Skånskan - 1 timme sedan

Personbil voltade vid trafikolycka i centrum

Malmö Två personbilar kolliderade i Slottsstaden på tisdagsmorgonen och av okänd anledning hamnade den ena bilen på taket.Polis skickades till Mariedalsvägen för närmare konroll. Det är okänt om den andra bilen varit stillastående eller i trafik.

Skånskan - 2 timmar sedan

Personbil och lastbil i kollision

Tomelilla Det råder just nu stora trafikstörningar på Malmövägen efter en trafikolycka som inträffade strax före klockan åtta på tisdagen.Polis, räddningstjänst och ambulans åker till Malmövägen i Tomelilla med anledning av en trafikolycka. Enligt initiala uppgifter har en personbil och en lastbil kolliderat vid Malmövägen/Västerleden.

Skånskan - 3 timmar sedan

Microsoft stänger ner falska sajter

USA Hackare med kopplingar till ryska staten ska ha skapat flera webbplatser som liknar sajter som används av amerikanska senaten och ideella organisationer i Washington, uppger Microsoft enligt Washington Post. Microsoft ska ha stängt ner falska kopior från fem olika webbplatser. Dessa var omdirigerade till sajter som hackarna hade skapat för att kunna stjäla bland annat lösenord.

Skånskan - 3 timmar sedan

Avicii prisades postumt vid MTV-galan

USA Tim ”Avicii” Bergling prisades postumt på nattens MTV Video Music Awards, skriver Expressen. ”Aviciis” låt ”Lonely together”, där den brittiska sångerskan Rita Ora medverkar, vann priset för ”Bästa dansmusik”.
Han var även nominerad för priset för bästa visuella effekter för videon till samma låt, men det priset gick i stället till Kendrick Lamar & SZA för låten “All The Stars”.

Skånskan - 4 timmar sedan

Unikt material i ny dokumentär

Filmregissören Göran Hugo Olssons politiska intresse från 70-talsuppväxten i Lund har bland annat manifesterat sig i den prisbelönta dokumentären The Black Power Mix Tape. Samtidigt var han oerhört fascinerad av 1970-talets New York och det är kärleken till den eran som ledde honom till det unika material som är grund för nya filmen Den sommaren.Göran Hugo Olsson
Född: 1962 i Lund.

Skånskan - 5 timmar sedan

Ombyggnad för nya bussar

Malmö Bussarna som går till Malmö har tilldelats nya rutter med anledning av gatuanpasssningen till den nya Malmöexpressen. Om tre år ska allt vara klart.
– Den ska göra så att Malmöborna får en snabbare, mer bekväm och attraktiv busstrafik, säger projektledaren Magnus Fahl.

Skånskan - 5 timmar sedan

Bantorgets tredje etapp igång

LUND
Under måndagen startade nästa etapp i Bantorgets ombyggnation. Något som togs emot med blandade känslor. Från måndag utökades arbetsplatsområdet vid Bantorget till ut i svängen Trollebergsvägen/Bangatan.

Skånskan - 9 timmar sedan

Sec­ond han­d är inte all­tid bara po­si­tivt

I skym­un­dan av Donald Trumps tullar på stål och alu­mi­ni­um och han­dels­krig med Kina och Tur­ki­et har även Rwan­da drabbats. Där är det kläder som drabbats av Trumps ilska.
I det fallet är kan­ske re­ak­tionen nå­got mer be­grip­lig.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.