Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Tuesday, 22 January, 13:56

Trelleborgs Allehanda - 13 aug 18 kl. 05:00

Ensamheten ett stort problem bland äldreSkulle du kunna tänka dig att fika, promenera och spela spel med en trelleborgare i behov av social samvaro? Socialtjänsten i Trelleborg söker nu efter fler volontärer som kan hjälpa till att ta hand om ensamma äldre..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Trelleborg

Dela artikeln

208 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ensamhetenett , stortproblem bland , äldre
DN - 09 nov 18 kl. 13:48

Nya äldreborgarrådet satsar på att minska ensamheten hos äldre

Erik Slottner (KD) har under föregående mandatperiod ofta debatterat äldreomsorg med det nu avgångna äldreborgarrådet Clara Lindblom (V). Nu har han axlat hennes roll och i budgetförslaget för kommande år tar han bland annat vidare flera satsningar som den rödgrönrosa majoriteten införde. Bland annat handlar det om att fortsätta motverka hemlöshet bland äldre, och bygga fler bostäder för den åldrande befolkningen.

Nya Wermlands Tidningen - 02 sep 17 kl. 06:00

Ett hem för att bryta ensamheten bland äldre

På landsbygden har och är kyrkans olika varsamheter samlingsplatsen som gör att personer träffa. Kyrkan är och ska vara en hemvist för äldre både i landsbygd och inte minst som anonym i storstaden, skriver Solveig Zander..

NT - 20 sep 17 kl. 12:04

Satsning för att minska ensamheten hos äldre

Många äldre känner sig ensamma och skulle gärna vilja gå en promenad eller ta en fika..

Skånskan - I förrgår: 15:00

71 kvadratmeter stort äldre hus i Tjörnarp sålt

Tjörnarp Nu är det klart vem som köpt huset på Landsvägen 42 i Tjörnarp av Jan Fogelberg. Ny ägare är Rolf Arne Torbjörn Eliasen, 52, från Höör. Priset blev 400 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i december 2018.

News55 - 21 sep 17 kl. 17:08

SKPF: Bygg fler bostäder för äldre och inte bara för rika

”Hur ska seniorer bo?” Det var temat på Seniorvärldskonferensen i Göteborg. SKPF Pensionärerna deltog tillsammans med flera byggbolag, politiker och intressegrupper.

News55 - 01 jul 16 kl. 16:16

Många äldre ensamma i sommar

För många äldre i Stockholm är sommaren en tid av ensamhet, utan någon att umgås eller prata med. Och det är ett växande problem. Nu uppmärksammas dessa av Stockholms Stadsmission i en ny Youtube-kampanj.

DalaDemokraten - 28 aug 13 kl. 05:50

Gör uppror mot ensamheten

Falun Ensamheten bland äldre i Sverige har nått katastrofala nivåer. Äldreomsorgen har blivit en förvaringsplats att tyna bort i. Det är ....

Sydöstran - 11 apr 16 kl. 16:35

Fler mötesplatser ska minska ensamheten

För att minska ensamheten bland äldre så satsar Ronneby kommun nu på fler mötesplatser på trygghets- och serviceboenden. på måndagen var det premiär på Ålycke i Johannishus..

Sydöstran - 03 maj 17 kl. 16:47

Ovärdigt med undernärda äldre i Sverige

Sverige behöver reformer för att bryta den ofrivilliga ensamheten bland äldre. Ensamhet leder till känslor av utanförskap och isolering. Det gör människor olyckliga och det riskerar även att leda till undernäring..

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser i Skåne

Polisen meddelar att det har varit en lugn natt i Skåne län, utan några större polisiära insatser..

Trelleborgs Allehanda - 45 minuter sedan

Smygehamn: Utryckning till äldreboendet

Räddningstjänsten fick på tisdagseftermiddagen rycka ut till Smygehem efter att det kommit larm om en brand. .

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Vägval: Hela familjen flyttar till Australien

”Har man bara familjen med sig så är man hemma, vart man än kommer.” Det menar Ulrika och Simon Samnegård som de kommande tre åren slår sig ner i Australien..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Bostäder: Hyresgäster får förtur till nya lägenheter

På lördag släpps den andra etappen av Trelleborgshems lägenheter i kvarteret Sparven vid Johan Kocksgatan. Samtidigt börjar uthyrningen av de 36 nya lägenheterna i Skegrie. Det kommunala bostadsbolaget ger hyresgäster som redan bor i deras lägenheter förtur till bostäderna..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Stopp för två byggen med odlingsinriktning på jordbruksmark

Martin Lehmann drömde om att skapa en ekoby där de boende skulle odla sina egna grönsaker. Claes och Cecilia Stenmark vill bygga en klimatsmart restaurang där delar av råvarorna odlas på plats. Men domstolen har sagt nej till planerna.

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

140 fotbollsplaner jordbruksmark kan försvinna – efter byggen

Om Trelleborg och orterna på landsbygden byggs ut enligt de aktuella översiktsplanerna så kan närmare 100 hektar jordbruksmark ha försvunnit inom tio år, en yta som motsvarar drygt 140 fotbollsplaner. Det visar en sammanställning som Trelleborgs Allehanda har gjort. .

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Jordbruksmarken – ett stort hinder för att bygga på landsbygden

Av 26 förhandsbesked gällande byggande av bostadshus utanför detaljplanelagt område sa kommunen förra året nej till 16. Ett eller ett par enskilda hus räknas inte som ett allmänt intresse vilket gör det svårt att bygga villor på jordbruksmark som inte är planlagd..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

TFF jagar etablerade ersättare till försäljningarna

TFF jagar nu både anfallare och mittback. Och det är etablerade spelare som klubben vill ha in på positionerna. "Vi vill ha spelare med dokumenterad erfarenhet”, säger managern Peter Swärdh, som är nöjd med sin start i klubben..

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

Ombyggnation pågår för fullt i hamnen

I september var rivningen av TT-Lines gamla kontor vid Mittelbron i Trelleborgs hamn färdig. Sedan några månader arbetar man med att anpassa färjeläget till den polska färjan Wolin..

Trelleborgs Allehanda - 15 timmar sedan

Flera fotbollslag insnöade

Efter det stora snöfallet och dåliga vädret under måndagen tvingades flera lokala fotbollslag i Trelleborg ställa in sina träningar. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.