GöteborgsPosten > Nyheter

Tuesday, 21 August, 10:28

Liknande nyheter

Taggar: Sigfrid, Placera, riksdagsledamöternas, övernattningsbostäderi , utsatta, områden
Politologerna - 19 jun 14 kl. 08:00

Har svenska riksdagsledamöter ett bäst före-datum?

Detta är ett gästinlägg, författat av Anna Bennich-Björkman. *** De politiska partierna i Sveriges riksdag ses – ur ett jämförande perspektiv – som starka. Däremot är det de enskilda riksdagsledamöterna som själva äger sitt mandat, något som kan tänkas fördela makten mer jämnt mellan parti och individ.

YLE - 24 sep 13 kl. 04:00

Så ställer sig riksdagsledamöterna till skolsvenska

Det finns ett grundmurat stöd för obligatorisk skolsvenska i riksdagen, visar Yle Nyheters enkät. Men en tredjedel av riksdagsledamöterna vill inte säga sin åsikt ? kort innan medborgarinitiativet om att slopa skolsvenskan ska lämnas till riksdagen.

Nyheter 24 - 16 okt 13 kl. 10:52

"Ännu mer yta ? samma gamla brist på innehåll"Viktor Adolfsson

Efter fyra timmars tittande på riksdagens partiledardebatt känner jag mig tom. Samma gamla absoluta tal-räknande, samma gamla vaga S-besked, samma gamla "hjälpa flyktingarna på plats". Det var inte många politiska nyheter eller klargöranden som presenterades ?

Barometern - 02 jun 16 kl. 11:11

Krister Örnfjäder toppar frånvarolista

Ledamöternas närvaro i riksdagen varierar stort. Från total frånvaro till 100-procentig närvaro. Av länets riksdagsledamöter är Paula Bieler (SD) på plats mest..

Politologerna - 25 okt 13 kl. 08:30

Partiordförande Fredrik Reinfeldt fyller 10 år

Följande inlägg är samförfattat av Katarina Barrling och Patrik Öhberg *** Statsminister Fredrik Reinfeldt firar nu 10 år som partiordförande. Därmed inställer sig frågan om Reinfeldt tillfört något nytt och bestående i svensk politik. Det har under åren talats mycket om hur Moderaterna ägnat kraft åt att förändra de yttre aspekterna av den politiska framtoningen.

Skånskan - 22 jan 16 kl. 14:00

Korruption eller systemfel

Krönika Ska man möjligen tala om systemfel när det gäller ministrars och riksdagsledamöters lägenhetsaffärer? Ja mycket talar för det.
Den senaste, Margot Wallströms, hade varit helt onödig om man fullföljt det som dåvarande statsministern, Göran Persson, sade till SVT:s rapport i april 1999 och som refererades i Dagens Nyheter (1999-04-13): ”Det är svårt att be folk flytta till Stockholm, ta ansvar för landet och inte kunna erbjuda en bostad”.

HBL - 10 mar 13 kl. 05:02

Kampen för könsneutral lag går vidare

Gräsrötterna ger inte upp, utan fortsätter driva en jämlik äktenskapslag. Får medborgarinitiativet Ja 2013 50 000 underskrifter behandlas det i riksdagen. Eldsjälarna har 250 000 namn som mål.

YLE - 27 aug 13 kl. 09:02

"Höj pensionsåldern!" är politikernas nya mantra

Majoriteten av politikerna vill höja pensionsåldern, frågan är bara hur snabbt det ska ske. Lägre pensionsålder för låginkomsttagarna delar åsikterna bland de politiker vi har talat med. På två år har riksdagsledamöternas åsikter om pensionsåldern ändrats totalt.

YLE - 27 apr 17 kl. 08:00

Yles rundfrågning: Emma Kari favorit i grönt ordförandeval

Riksdagsledamoten Emma Kari är klar favorit till att bli De grönas nya ordförande om man frågar partiets ledande beslutsfattare. I en rundfrågning som Yle har gjort bland partiets riksdagsledamöter, partidelegater och delegatsuppleanter säger 19 att de stöder Emma Kari. - Jag är alldeles vansinnigt tacksam för stödet.

YLE - 08 maj 15 kl. 12:45

Nya regeringsbasens ideologi - kolla vårt politiska fyrfält!

((vis: 928183))
De här frågorna väger tyngst "Vänster" Social- och hälsovården bör i första hand produceras som offentliga tjänster. (0,29) Lagen bör garantera arbetstagaren en minimiarbetstid. (0,28) Storleken på elevgrupperna i grundskolan bör begränsas i lag till till exempel 20 elever.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 5 minuter sedan

Gripenplan störtat i Blekinge

GöteborgsPosten - 5 minuter sedan

JAS-plan störtade utanför Ronneby

Ett JAS-plan störtade utanför Ronneby på tisdagsmorgonen. Detta enligt Aftonbladet..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

TT-FLASH: Jas-plan kraschat

Ett Jasplan har kraschat utanför Ronneby i Blekinge, uppger Försvarsmakten för Aftonbladet..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

JAS-plan störtat i Blekinge

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Avicii prisades på MTV-galan

Tim "Avicii" Bergling prisades postumt för bästa dansvideo på MTV:s Video Music Awards i New York. Camila Cabello utsågs till årets artist..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Narkotikabrott bakom svenskmord i Spanien

Polisen i Málaga bekräftar nu att de tre män som under lördagen greps i staden Mijas är svenska medborgare. De sitter frihetsberövade, misstänkta för att ha mördat en svensk man och skadat en annan..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Kennelägare åtalas för djurskyddsbrott

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Talibanerna friger 160 busspassagerare

Talibanerna i Afghanistan friger över 160 civila, dagen efter att de kidnappades från tre bussar i norr. Samtidigt skakas huvudstaden Kabul av granateld och strider..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Liberal skolpolitik ser alla elever

Skolan ska innebära en biljett vidare i livet på skolavslutningen för alla elever. Resultatet av 24 års rödgrön skolpolitik är tydligt. Nu behövs en ny agenda som utmanar alla elever med höga positiva förväntningar och tydliga krav, skriver Helene Odenjung (L)..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Gitarrfestival firar 15 år med galakonsertOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.