GöteborgsPosten > Nyheter

Tuesday, 22 January, 13:13

Liknande nyheter

Taggar: Sigfrid, Placera, riksdagsledamöternas, övernattningsbostäderi , utsatta, områden
Politologerna - 19 jun 14 kl. 08:00

Har svenska riksdagsledamöter ett bäst före-datum?

Detta är ett gästinlägg, författat av Anna Bennich-Björkman. *** De politiska partierna i Sveriges riksdag ses – ur ett jämförande perspektiv – som starka. Däremot är det de enskilda riksdagsledamöterna som själva äger sitt mandat, något som kan tänkas fördela makten mer jämnt mellan parti och individ.

YLE - 24 sep 13 kl. 04:00

Så ställer sig riksdagsledamöterna till skolsvenska

Det finns ett grundmurat stöd för obligatorisk skolsvenska i riksdagen, visar Yle Nyheters enkät. Men en tredjedel av riksdagsledamöterna vill inte säga sin åsikt ? kort innan medborgarinitiativet om att slopa skolsvenskan ska lämnas till riksdagen.

Politologerna - 20 nov 18 kl. 07:30

Men hur uttrycker du dig?! Hur riksdagsledamöter talar om migration

Det här är ett gästinlägg av Petrus Olander och Eitan Tzelgov, forskare i statsvetendskap vid Göteborgs universitet respektive University of East Anglia. *** I en nyligen publicerad artikel ställde vi oss samma fråga om riksdagsledamöter i allmänhet som Annie Lööf ställde till Jimmie Åkesson under partiledardebatten i SVT. Hur pratar ledamöterna om migration?

Nyheter 24 - 16 okt 13 kl. 10:52

"Ännu mer yta ? samma gamla brist på innehåll"Viktor Adolfsson

Efter fyra timmars tittande på riksdagens partiledardebatt känner jag mig tom. Samma gamla absoluta tal-räknande, samma gamla vaga S-besked, samma gamla "hjälpa flyktingarna på plats". Det var inte många politiska nyheter eller klargöranden som presenterades ?

Barometern - 02 jun 16 kl. 11:11

Krister Örnfjäder toppar frånvarolista

Ledamöternas närvaro i riksdagen varierar stort. Från total frånvaro till 100-procentig närvaro. Av länets riksdagsledamöter är Paula Bieler (SD) på plats mest..

Politologerna - 23 okt 18 kl. 07:30

Folkets främsta företrädare – nya resultat från Riksdagsundersökningen

Det här är ett gästinlägg av David Karlsson, lektor vid förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet. *** Runt om i världen ställs demokratin inför nya utmaningar. Etablerade partier förlorar val och nya populistiska och auktoritära krafter vinner mark.

Politologerna - 25 okt 13 kl. 08:30

Partiordförande Fredrik Reinfeldt fyller 10 år

Följande inlägg är samförfattat av Katarina Barrling och Patrik Öhberg *** Statsminister Fredrik Reinfeldt firar nu 10 år som partiordförande. Därmed inställer sig frågan om Reinfeldt tillfört något nytt och bestående i svensk politik. Det har under åren talats mycket om hur Moderaterna ägnat kraft åt att förändra de yttre aspekterna av den politiska framtoningen.

Skånskan - 22 jan 16 kl. 14:00

Korruption eller systemfel

Krönika Ska man möjligen tala om systemfel när det gäller ministrars och riksdagsledamöters lägenhetsaffärer? Ja mycket talar för det.
Den senaste, Margot Wallströms, hade varit helt onödig om man fullföljt det som dåvarande statsministern, Göran Persson, sade till SVT:s rapport i april 1999 och som refererades i Dagens Nyheter (1999-04-13): ”Det är svårt att be folk flytta till Stockholm, ta ansvar för landet och inte kunna erbjuda en bostad”.

HBL - 10 mar 13 kl. 05:02

Kampen för könsneutral lag går vidare

Gräsrötterna ger inte upp, utan fortsätter driva en jämlik äktenskapslag. Får medborgarinitiativet Ja 2013 50 000 underskrifter behandlas det i riksdagen. Eldsjälarna har 250 000 namn som mål.

YLE - 27 aug 13 kl. 09:02

"Höj pensionsåldern!" är politikernas nya mantra

Majoriteten av politikerna vill höja pensionsåldern, frågan är bara hur snabbt det ska ske. Lägre pensionsålder för låginkomsttagarna delar åsikterna bland de politiker vi har talat med. På två år har riksdagsledamöternas åsikter om pensionsåldern ändrats totalt.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 5 minuter sedan

Åtstramningspaket på gång i Pakistan

GöteborgsPosten - 5 minuter sedan

Wedel: När jag fick åtta tusen kronor för att titta på en gran

Jag hade föredragit fem miljoner dollar, men man får ta seden dit man kommer..

GöteborgsPosten - 5 minuter sedan

Johnson & Johnson går bättre än väntat

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

LO-basen vill lägga EU-pengar på utbildning

Mindre jordbruk och mer utbildning. LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson tänker på det ekonomiska toppmötet i Davos slå ett slag för vad EU måste göra framöver..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Kritik sedan migranter återförts till Libyen

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Därför låser nödlösningen hela brexit

Hela Storbritannien ska lämna EU – och ändå tycks allt handla om Nordirland. Gammalt groll, snabba löften, vågmästare i Belfast och en växande splittring ligger bakom den så kallade nödlösningens tunga roll i brexitdebatten. Här är TT:s snabbguide till situationen..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Landslagsstjärnan skadad i comeback

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Chris Brown gripen – misstänks för våldtäkt

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Börsen viker av nedåt

Efter en stabil inledning, med svagt stigande kurser, viker Stockholmsbörsen av nedåt vid lunchtid. Vid klockan 12.30 ligger OMXS-index på minus 0,3 procent..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Misstänkt amerikansk spion nekas borgen

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.