SVT > Utrikes

Monday, 18 February, 04:01

SVT - 13 aug 18 kl. 02:29

Högerextremister utbuade under marsch i USAMotdemonstranterna var uppemot hundra gånger fler. Och så började det ösregna. Det blev inte mycket av den högerextrema marschen i Washington i samband med årsdagen av förra årets våld i Charlottesville..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
USA, Washington, Charlottesville

Dela artikeln

656 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Högerextremister, utbuadeunder , marschi , USA
SR - 13 aug 18 kl. 06:26

Amerikanska högerextremister utbuade vid marsch

Ett år efter de våldsamma vit makt marscherna i Charlottesville genomförde högerextremister igår en ny manifestation, denna gång i Washington. Men bara något tiotal dök upp, rapporterar vår korrespondent..

Helsingborgs Dagblad - 19 nov 14 kl. 12:47

Högerextrema i marsch mot sig själva

Motsvarande drygt 92 000 kronor. Så mycket har tyska högerextremister — synnerligen ofrivilligt — samlat in till organisationer som arbetar med avhopparverksamhet från just högerextrema grupper. I decennier har högerextremister årligen stövlat genom staden Wunsiedel i Bayern, till de boendes enorma plåga.

BT - 19 nov 14 kl. 12:45

Högerextrema i marsch mot sig själva

Motsvarande drygt 92 000 kronor. Så mycket har tyska högerextremister - synnerligen ofrivilligt - samlat in till organisationer som arbetar med avhopparverksamhet från just högerextrema grupper. I decennier har högerextremister årligen stövlat genom staden Wunsiedel i Bayern, till de boendes enorma plåga.

Kristianstadsbladet - 27 okt 14 kl. 13:06

Högerextrem marsch slutade i våld


Över 40 tyska kravallpoliser skadades i sammandrabbningar under natten till måndagen efter en demonstration som högerextrema genomfört mot "islamistisk extremism" i Köln, uppger polisen.Polisen använde batonger, pepparsprej och vattenkanoner mot demonstranterna, som kastade stenar, flaskor och smällare mot polisen. Omkring 20 demonstranter greps.

BT - 27 okt 14 kl. 13:06

Högerextrem marsch slutade i våld

Över 40 tyska kravallpoliser skadades i sammandrabbningar under natten till måndagen efter en demonstration som högerextrema genomfört mot "islamistisk extremism" i Köln, uppger polisen. Polisen använde batonger, pepparsprej och vattenkanoner mot demonstranterna, som kastade stenar, flaskor och smällare mot polisen. Omkring 20 demonstranter greps.

UNT - 02 nov 12 kl. 09:03

Rysk extremhöger varnas inför marsch

Ryska migrationsverket varnar högerextremister som planerar en demonstration till på söndag. Det årliga demonstrationståget Ryska marschen deltagare kommer "straffas strängt i enlighet med lagen" om lagar bryts.(TT).

UNT - 19 nov 14 kl. 12:45

Högerextrema i marsch mot sig själva

Motsvarande 92 000 kronor har högerextremister ofrivilligt samlat in till avhopparverksamhet från högerextrema grupper..

GöteborgsPosten - 19 nov 14 kl. 12:47

Högerextrema i marsch mot sig själva

Motsvarande drygt 92 000 kronor. Så mycket har tyska högerextremister - synnerligen ofrivilligt - samlat in till organisationer som arbetar med avhopparverksamhet från just högerextrema grupper..

SvD - 19 nov 14 kl. 12:45

Högerextrema i marsch mot sig själva

Motsvarande drygt 92 000 kronor. Så mycket har tyska högerextremister - synnerligen ofrivilligt - samlat in till organisationer som arbetar med avhopparverksamhet från just högerextrema grupper..

DN - 22 okt 17 kl. 05:00

22 år efter attentatet inspirerar Oklahomabombaren fortfarande högerextremister

Drygt 20 år efter att Timothy McVeigh dödade 168 personer i ett av USA:s blodigaste terrordåd hyllas han fortfarande i nazistiska miljöer – både i USA och i Sverige. Och boken ”Turner Diaries”, som inspirerade McVeigh, tros ha inspirerat även svenska högerextremister till bombdåd. – Vi lever i en tid när ensamagerande har ökat sin närvaro..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Norsk helikopter saknad

En helikopter med en kvinna och en man ombord har anmälts saknad i Norge..

SVT - 8 timmar sedan

Kinesisk affärsman bekräftar: Hade möte med Gui Minhais dotter

En av de kinesiska affärsmän som ska ha varit med på mötet om Gui Minhai som Sveriges Kinaambassadör anordnade bekräftar nu för Ekot att han har träffat den fängslade förläggarens dotter, Angela Gui. Han är dock förtegen om vad som hände på mötet..

SVT - 9 timmar sedan

Följ med SVT:s team under deras första dag i Nordkorea

SVT:s team, reporter Ulrika Bergsten och fotograf Nicolai Zelmani, är på plats i Nordkorea, ett land som vanligtvis är stängt för journalister. Under besöket får de följa ett uppgjort schema och de har hela tiden sällskap av en guide..

SVT - 10 timmar sedan

Nyckelvittne åtalas för Catalán-mord

Ett tidigare nyckelvittne har åtalats för mordet på den svenska FN-medarbetaren Zaida Catalán vid en militärdomstol i Kongo-Kinshasa. En utredning tyder på att den före detta milisledaren var betydligt mer inblandad i mordet än vad han tidigare uppgett..

SVT - 17 timmar sedan

UD ändrar sin version om Gui Minhai-mötet: ”Behöver förtydliga”

Utrikesminister Margot Wallström har varit tydlig med att utrikesdepartementet inte kände till det hemliga möte mellan Gui Minhais dotter och kinesiska affärsmän, som arrangerades av svenska Kina-ambassadören Anna Lindstedt. Men nu ändrar UD sin version. .

SVT - 20 timmar sedan

Trumps vädjan till Europa: Ta tillbaka 800 IS-krigare 

USA:s president Donald Trump uppmanar Storbritannien, Frankrike, Tyskland och andra europeiska allierade att ställa 800 IS-krigare inför rätta. Annars kan de komma att släppas, varnar presidenten. .

SVT - Igår: 03:16

Sverige kallar hem ambassadör: ”Ska ses som en markering”

Sverige kallar hem sin ambassadör i Guatemala. I ett pressmeddelande, som publicerades under natten mot söndagen, skriver utrikesminister Margot Wallström att det ska ses som ”en markering mot Guatemala”..

SVT - Igår: 22:45

En död efter att jordskred rammat villa i Norge

En person omkom när ett jordskred rammade ett bostadshus i Orkdal i Trøndelag i Norge på lördagseftermiddagen. Enligt polisen befann sig två personer i huset när skredet inträffade..

SVT - Igår: 19:55

Karl Marx grav vandaliserad för andra gången på kort tid

”Hatets doktrin” och ”Folkmordsarkitekt”. De orden har sprejats på Karl Marx grav, som för andra gången inom en månad har vandaliserats..

SVT - Igår: 16:58

Ungern markerar mot Strandhälls tweet

Ungerns utrikesdepartement har kallat upp Sveriges ambassadör efter att socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) på Twitter riktat kritik mot Ungerns familjepolitik. UD bekräftar att ambassadören i Budapest kallades upp med anledningen av tweeten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.