SVT > Utrikes

Tuesday, 11 December, 04:32

SVT - 13 aug 18 kl. 02:29

Högerextremister utbuade under marsch i USAMotdemonstranterna var uppemot hundra gånger fler. Och så började det ösregna. Det blev inte mycket av den högerextrema marschen i Washington i samband med årsdagen av förra årets våld i Charlottesville..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
USA, Washington, Charlottesville

Dela artikeln

656 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Högerextremister, utbuadeunder , marschi , USA
SR - 13 aug 18 kl. 06:26

Amerikanska högerextremister utbuade vid marsch

Ett år efter de våldsamma vit makt marscherna i Charlottesville genomförde högerextremister igår en ny manifestation, denna gång i Washington. Men bara något tiotal dök upp, rapporterar vår korrespondent..

Helsingborgs Dagblad - 19 nov 14 kl. 12:47

Högerextrema i marsch mot sig själva

Motsvarande drygt 92 000 kronor. Så mycket har tyska högerextremister — synnerligen ofrivilligt — samlat in till organisationer som arbetar med avhopparverksamhet från just högerextrema grupper. I decennier har högerextremister årligen stövlat genom staden Wunsiedel i Bayern, till de boendes enorma plåga.

BT - 19 nov 14 kl. 12:45

Högerextrema i marsch mot sig själva

Motsvarande drygt 92 000 kronor. Så mycket har tyska högerextremister - synnerligen ofrivilligt - samlat in till organisationer som arbetar med avhopparverksamhet från just högerextrema grupper. I decennier har högerextremister årligen stövlat genom staden Wunsiedel i Bayern, till de boendes enorma plåga.

Kristianstadsbladet - 27 okt 14 kl. 13:06

Högerextrem marsch slutade i våld


Över 40 tyska kravallpoliser skadades i sammandrabbningar under natten till måndagen efter en demonstration som högerextrema genomfört mot "islamistisk extremism" i Köln, uppger polisen.Polisen använde batonger, pepparsprej och vattenkanoner mot demonstranterna, som kastade stenar, flaskor och smällare mot polisen. Omkring 20 demonstranter greps.

BT - 27 okt 14 kl. 13:06

Högerextrem marsch slutade i våld

Över 40 tyska kravallpoliser skadades i sammandrabbningar under natten till måndagen efter en demonstration som högerextrema genomfört mot "islamistisk extremism" i Köln, uppger polisen. Polisen använde batonger, pepparsprej och vattenkanoner mot demonstranterna, som kastade stenar, flaskor och smällare mot polisen. Omkring 20 demonstranter greps.

UNT - 02 nov 12 kl. 09:03

Rysk extremhöger varnas inför marsch

Ryska migrationsverket varnar högerextremister som planerar en demonstration till på söndag. Det årliga demonstrationståget Ryska marschen deltagare kommer "straffas strängt i enlighet med lagen" om lagar bryts.(TT).

UNT - 19 nov 14 kl. 12:45

Högerextrema i marsch mot sig själva

Motsvarande 92 000 kronor har högerextremister ofrivilligt samlat in till avhopparverksamhet från högerextrema grupper..

GöteborgsPosten - 19 nov 14 kl. 12:47

Högerextrema i marsch mot sig själva

Motsvarande drygt 92 000 kronor. Så mycket har tyska högerextremister - synnerligen ofrivilligt - samlat in till organisationer som arbetar med avhopparverksamhet från just högerextrema grupper..

SvD - 19 nov 14 kl. 12:45

Högerextrema i marsch mot sig själva

Motsvarande drygt 92 000 kronor. Så mycket har tyska högerextremister - synnerligen ofrivilligt - samlat in till organisationer som arbetar med avhopparverksamhet från just högerextrema grupper..

DN - 22 okt 17 kl. 05:00

22 år efter attentatet inspirerar Oklahomabombaren fortfarande högerextremister

Drygt 20 år efter att Timothy McVeigh dödade 168 personer i ett av USA:s blodigaste terrordåd hyllas han fortfarande i nazistiska miljöer – både i USA och i Sverige. Och boken ”Turner Diaries”, som inspirerade McVeigh, tros ha inspirerat även svenska högerextremister till bombdåd. – Vi lever i en tid när ensamagerande har ökat sin närvaro..

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

32 gripna vid gränsprotest i USA

32 personer har gripits vid en demonstration för migranters rättigheter vid den amerikanska gränsen i San Diego i Kalifornien, USA..

SVT - 5 timmar sedan

Paula Bieler (SD): Ramverket är fullt av motsägelser

Rasmus Ling (MP) och Paula Bieler (SD) debatterade FN:s migrationspakt i måndagens Aktuellt. – I en tid när över 60 miljoner människor är på flykt världen över och gästarbetare är utsatta och det finns andra utsatta människor så är det hoppfult och glädjande att en stor majoritet av världens länder enas i en viljeriktning och förbättrar situationen för människor, sade Rasmus Ling (MP)..

SVT - 7 timmar sedan

Kvinnor tar kampen för mänskliga rättigheter

Året var 1948 när FN fastslog de mänskliga rättigheter som det kämpas för runt om i världen än i dag. Och enligt en rapport från Amnesty International är det numera kvinnoaktivister som tagit på sig kampen för lika rättigheter..

SVT - 7 timmar sedan

USA, Ryssland, Saudiarabien och Kuwait motsätter sig FN:s nya klimatrapport

En allians av fossilvänliga oljenationer har chockat delegaterna på det globala klimatmötet i Polen. USA, tillsammans med Ryssland, Saudiarabien och Kuwait lyckades stoppa att toppmötet välkomnade FN:s nya vetenskapliga rapport. USA:s seminarium avbröts av ursinniga demonstranter..

SVT - 7 timmar sedan

Mäktiga oljeländer lägger in veto mot klimatrapport

USA, Ryssland, Saudiarabien och Kuwait har meddelat att de inte ställer sig bakom rapporten från FN:s klimatpanel. De fyra oljeproducerande länderna har lagt in sitt veto mot att ”välkomna” rapporten..

SVT - 8 timmar sedan

Emmanuel Macron håller tal till nationen

Frankrikes president Emmanuel Macron står nu inför sin största kris någonsin. Under måndag kväll håller han ett direktsänt tv-tal till nationen, sitt första stora utspel efter att de Gula västarna började sina protester för fyra veckor sedan..

SVT - 8 timmar sedan

Tusk: EU kommer inte omförhandla Brexitavtalet

Europeiska rådets ordförande Donald Tusk varnar för att EU inte kommer att omförhandla avtalet med Storbritannien.

SVT - 11 timmar sedan

May utskrattad i parlamentet

Premiärminister Theresa May möttes av hånskratt i brittiska parlamentet när hon meddelade att hon ställer in morgondagens stora brexitomröstning..

SVT - 11 timmar sedan

Besked om Jemensamtalen

SVT Nyheter sänder direkt med anledning av fredssamtalen i Sverige. FN-medlaren Martin Griffiths väntas lämna besked om samtalen..

SVT - 12 timmar sedan

SVT Nyheters Samir Abu Eid: ”Migranters rättigheter stärks”

Företrädare för 159 länder har samlats för att godkänna ett avtal som inte är bindande. – Migrationspakten är ett viktigt framsteg för att stärka migranters rättigheter i världen, säger Samir Abu Eid, korrespondent för SVT Nyheter på plats i Marrakesh i Marocko..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.