SVT > Utrikes

Tuesday, 11 December, 03:03

SVT - 12 aug 18 kl. 22:20

Patrik Hermansson om alt-right: ”De har gemensamt antifeminism och vit identitet”I ett år lärde Patrik Hermansson känna medlemmar i alt-rightrörelsen i USA och Storbritannien. Och nu inför ”Unite the right”-demonstrationen i Washington berättar han mer om vilka de högerextrema grupperingarna består av. – De kommer från olika bakgrunder ... jag har träffat allt från fiskare till reklamarbetare i London..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Hermansson, Patrik Hermansson, USA, Storbritannien, Unite, Washington, London

Dela artikeln

116 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Patrik, Hermanssonom , alt-rightDe har , gemensamt, antifeminismoch , vit identitet
The Local - 20 sep 17 kl. 17:40

Meet the Swede who went undercover for a whole year with the alt-right in the US and UK

Swedish student Patrik Hermansson, 25, talks to The Local about what he learned when he went undercover for a year with the international alt-right movement..

SVT - 21 sep 17 kl. 08:32

Vad är alt right för något egentligen?

Alt right är ett begrepp som började spridas i samband med det amerikanska presidentvalet förra året..

SVT - 07 nov 17 kl. 16:24

Bloggare anklagar Taylor Swift för alt-right-sympatier – hotas med stämning

Taylor Swifts advokater hotar stämma en bloggare som anklagat superstjärnan för att gömma rasistiska alt-right-budskap i sina texter. Händelsen ger nytt liv åt en flera år gammal konspirationsteori..

FriaTider - 24 aug 16 kl. 20:34

Hillary håller brandtal mot "Alt-right"

SvD - 26 aug 16 kl. 14:22

Vad är Alt-right?

SvD - 04 mar 17 kl. 08:00

Alt-right-rörelsen, faktaresistens, gåtan Putin

Här tipsar SvD Kultur om några av de bästa och mest spännande texterna på nätet just nu..

Expressen - 17 mar 17 kl. 15:48

Så blev indieikonen Billy Corgan alt-right

Indieikonen Billy Corgan har sällat sig till Donalds Trumps fanskara.  Liv Strömquist menar att det i USA finns en särskild grogrund för galningar att odla alternativa världsåskådningar.   .

Helsingborgs Dagblad - 20 sep 17 kl. 17:59

Svensken som wallraffade den högerextrema alt-right-högern

Men rasisterna försäger sig även utan dold kamera, skriver Filip Yifter-Svensson..

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Paula Bieler (SD): Ramverket är fullt av motsägelser

Rasmus Ling (MP) och Paula Bieler (SD) debatterade FN:s migrationspakt i måndagens Aktuellt. – I en tid när över 60 miljoner människor är på flykt världen över och gästarbetare är utsatta och det finns andra utsatta människor så är det hoppfult och glädjande att en stor majoritet av världens länder enas i en viljeriktning och förbättrar situationen för människor, sade Rasmus Ling (MP)..

SVT - 5 timmar sedan

Kvinnor tar kampen för mänskliga rättigheter

Året var 1948 när FN fastslog de mänskliga rättigheter som det kämpas för runt om i världen än i dag. Och enligt en rapport från Amnesty International är det numera kvinnoaktivister som tagit på sig kampen för lika rättigheter..

SVT - 5 timmar sedan

USA, Ryssland, Saudiarabien och Kuwait motsätter sig FN:s nya klimatrapport

En allians av fossilvänliga oljenationer har chockat delegaterna på det globala klimatmötet i Polen. USA, tillsammans med Ryssland, Saudiarabien och Kuwait lyckades stoppa att toppmötet välkomnade FN:s nya vetenskapliga rapport. USA:s seminarium avbröts av ursinniga demonstranter..

SVT - 6 timmar sedan

Mäktiga oljeländer lägger in veto mot klimatrapport

USA, Ryssland, Saudiarabien och Kuwait har meddelat att de inte ställer sig bakom rapporten från FN:s klimatpanel. De fyra oljeproducerande länderna har lagt in sitt veto mot att ”välkomna” rapporten..

SVT - 7 timmar sedan

Emmanuel Macron håller tal till nationen

Frankrikes president Emmanuel Macron står nu inför sin största kris någonsin. Under måndag kväll håller han ett direktsänt tv-tal till nationen, sitt första stora utspel efter att de Gula västarna började sina protester för fyra veckor sedan..

SVT - 7 timmar sedan

Tusk: EU kommer inte omförhandla Brexitavtalet

Europeiska rådets ordförande Donald Tusk varnar för att EU inte kommer att omförhandla avtalet med Storbritannien.

SVT - 9 timmar sedan

May utskrattad i parlamentet

Premiärminister Theresa May möttes av hånskratt i brittiska parlamentet när hon meddelade att hon ställer in morgondagens stora brexitomröstning..

SVT - 10 timmar sedan

Besked om Jemensamtalen

SVT Nyheter sänder direkt med anledning av fredssamtalen i Sverige. FN-medlaren Martin Griffiths väntas lämna besked om samtalen..

SVT - 10 timmar sedan

SVT Nyheters Samir Abu Eid: ”Migranters rättigheter stärks”

Företrädare för 159 länder har samlats för att godkänna ett avtal som inte är bindande. – Migrationspakten är ett viktigt framsteg för att stärka migranters rättigheter i världen, säger Samir Abu Eid, korrespondent för SVT Nyheter på plats i Marrakesh i Marocko..

SVT - 11 timmar sedan

Nadia Murad tog emot Nobels fredspris i Oslo

Sexuellt våld som vapen i krig står i fokus vid utdelningen av Nobels fredspris i Oslo. De två pristagarna, Nadia Murad och den kongolesiska läkaren Denis Mukwege, hoppas att uppmärksamheten bidrar till brutalitetens slut..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.