Sydsvenskan > Inrikes

Tuesday, 11 December, 03:22

Sydsvenskan - 12 aug 18 kl. 21:30

Operakonsten som positiv kraftTobias Lund: Klart att Malmö Opera ska arrangera allsång!.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Lund, Malmö Opera

Dela artikeln

47 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Operakonstensom , positiv, kraft
BT - 11 jan 15 kl. 07:17

"Vi är en positiv kraft i Bangladesh"

Gina Tricot skäms inte för sina affärer i Bangladesh, tvärtom uttrycks stolthet för att företaget är med och bygger upp landet. – Vi gör mer gott i Bangladesh än vi gör affärer, säger Per-Johan Swartling som är administrativ direktör. Han, CSR-chef Anna-Karin Wårfors och hållbarhetschef Marcus Bergman tycker att skildringen av fattigdomen och utmaningarna i Bangladesh är korrekt beskrivna i BT:s artikelserie om Textilindustrin i Bangladesh.

GöteborgsPosten - 25 jul 15 kl. 07:00

Divornas kamp ger kineserna "positiv kraft"

Strax efter att Huang Xiaoming och Angelababy gift sig kom nyheten att Fan Bingbing är ihop med motspelaren Li Chen. Därmed har Kina fått två nya superkändispar, och ett nytt uttryck: positiv kraft..

GöteborgsPosten - 25 okt 13 kl. 18:00

Etiskt sparande kan bli en stor positiv kraft i samhället

De svenska hushållen har i dag ett sparande genom vanlig bankinlåning på hisnande 1 263 miljarder kronor. Ett mer etiskt sparande på bankkonton har därför en stor potential att bli en sund kraft i samhället, skriver Annika Laurén, vd Ekobanken..

Dagen - 03 nov 11 kl. 03:00

Allhelgonahelgens vemod och kraft

Dessa höstdagar gör jag mina resor på buss 445, mellan Saltsjö-Boo och Slussen. Med mig finns vännerna Bengt och Lorens, ett trivsamt sällskap jag funnit i Tomas Sjödins debutroman, "Tusen olevda liv finns inom mig". Boken handlar om en av Sjödins kollegor, pingstpastorn Bengt i Söderhamn, som en dag lämnar ett brev på predikostolen, tar bilen och sticker.

Nya Wermlands Tidningen - 16 jan 12 kl. 07:30

Var en positiv kraft för förändring

Spridning. Vi vill se en svensk politik som går ut på att sprida solidaritet och engagemang för demokrati och mänskliga rättigheter till fattiga och förtryckta, inte vapen till förtryckarna, skriver Sören Carlsvärd och Anette Månsson..

Alingsås tidning - 11 nov 13 kl. 15:10

Ung positiv kraft – sjunger ut i Estrad 

ALINGSÅS: Up with people är en global utbildningsorganisation med syftet att föra människor tillsammans genom volontärarbete och musik. Den 24 november ger 100 studenter från 20 länder familjeföreställningen Voices i Estrad Alingsås..

Helsingborgs Dagblad - 23 feb 15 kl. 17:33

"Vi tror att modellen kommer att vara en positiv kraft för såväl äldre som yngre medarbetare."

Arbetet med 80-90-100-modellen ska följas upp och utvärderas. Om vi kan erbjuda Helsingborgs anställda inom vård- och omsorgsförvaltningen en smidig och trygg övergång till pensionen, samtidigt som nya medarbetare får en god start på arbetslivet, har vi fått en lösning som alla i staden vinner på. Det skriver Maria Nilsson (C), ordförande i vård- och omsorgsnämnden, och Rima Axelsson Alamin (M), första vice ordförande i vård- och omsorgsnämnden..

NT - 08 sep 16 kl. 20:50

Sorgen blev positiv kraft i Sofialoppet

Fler vill springa till minne av Sofia – och för att hjälpa till i kampen mot cancer..

UNT - 30 nov 17 kl. 19:00

"En positiv kraft till förändring"

1768 kvinnor inom försvarsmakten har i ett upprop gått ihop mot sexuella trakasserier..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Man i USA greps för attackplan mot synagoga

En 21-årig man i USA har åtalats för attentatsplaner mot en synagoga i staden Toledo i delstaten Ohio. Attacken skulle genomföras under den judiska sabbaten som inleds när solen går ned på fredagskvällen, enligt åtalet. Mannen greps i fredags när han hä.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Ljus i mörkret på Wall Street

USA-börserna bröt på måndagen den förra veckans negativa trend och de stora indexen spurtade upp sig på plus mot slutet av handelsdagen. Tekniksektorn gick bäst av branscherna. Sorgebarnet Apple stod för en uppgång på 0,7 procent trots att teknikjätten.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Tusentals utan bredband efter kabelbrott

Tusentals invånare i Göteborg tvingades vara utan tv, bredband och telefon i flera timmar på måndagen. En fiberkabel gick av i samband med ett rivningsarbete på en byggnad under eftermiddagen. – Ett cementblock eller liknande har fallit och skadat vår k.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Moçambiques "spökanställda" kostar skjortan

I Moçambique har runt 30 000 "spökanställda" uppdagats inom den civila förvaltningen. Vissa av dessa regeringsavlönade personer existerade, men fick betalt för jobb de inte utförde. Andra var döda eller påhittade.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Missarnas afton för HK Malmö: "Oss själv att skylla"

Missade segern efter kvittering i slutsekunderna..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Åldersgränsen för "Spiderman" sänks

Förvaltningsrätten har beslutat att sänka åldergränsen för biofilmen ”Spider-Man: Into the Spider-Verse”, som har premiär nästa vecka. Efter att filmdistributören United International Pictures valde att överklaga Statens medieråds beslut att ge filmen e.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Adamsonpris till Per Demervall

Per Demervall belönas med en Adamsonstatyett för sin mångsidiga karriär som serieskapare. Demervall slog igenom 1986 med sin seriebearbetning av August Strindbergs "Röda rummet" och är aktuell med serieboken "Siri och Mimers brunn", om den modiga viking.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Spelinnehåll försvinner från text-tv

Från och med årsskiftet tar SVT bort allt spelinnehåll från Svenska spel och ATG på text-tv. Beslutet är en följd av att den nya spellagen då träder i kraft. – Vårt beslut är en logisk följd av omregleringen av den svenska spelmarknaden, säger Jan Helin.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Politisk kris i Cypern efter halloumiblunder

Oppositionen i Cypern är minst sagt rosenrasande sedan landet gått miste om varumärkesskyddet för den cypriotiska nationalosten halloumi i Storbritannien. Förlusten inleddes med att det brittiska företaget John & Pascalis ansökte i domstol om att varumä.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

På menyn: Rotfrukt och smak av kräftskiva

Först bjuds lättbakad röding med kräftbuljong. Sedan väntar rotfrukter – serverat med lite långbakad högrev. När kvällens meny presenteras står det klart att kött bara tilldelas en biroll i varmrätten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.