YA > Lokalt

Tuesday, 21 August, 22:21

YA - 12 aug 18 kl. 21:15

Tomelilla IF:s nya mötesplats invigdMikael Björk kunde knappt hålla tillbaka tårarna när projektet ”Från idrottsplats till mötesplats” invigdes under söndagen. – Jag är jäkligt stolt över att kunna sätta igång den här platsen, säger han under invigningen. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
IF, Björk, Från

Dela artikeln

109 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tomelilla, IF:snya , mötesplats, invigd
YA - 20 okt 16 kl. 03:00

Kandidat nr 2: Tomelilla kulturhus

Mitt i Tomelilla ligger Tomelilla kulturhus, en mötesplats och ett kulturellt centrum med en bred verksamhet. Här finns allt från babyvisningar i Konsthallen till jazzarkiv för de inbitna musiknördarna. De är kandidat nr 2 till 2016 års YA kulturpris..

Skånskan - 01 dec 15 kl. 14:00

Tomelilla sponsrar Skånes matfestival

Tomelilla Tomelilla kommun sponsrar Skånes matfestival under tre år och matfestivalen i Brösarp blir årligt återkommande evenemang.Sponsoravtalet innebär att Tomelilla kommun satsar 125 000 kronor och att kommunen ställer upp med va- och gatuarbete till ett värde av 50 000 kronor varje år.
– Vi är jätteglad över att Tomelilla går in som sponsor, säger Charlotta Ranert, matfestivalchef Smaka på Skåne.

YA - 08 mar 16 kl. 03:00

Populär mötesplats fyller tio

Kupan är inte bara en andrahandsbutik, utan även en mötesplats och samlingspunkt för Röda korsets hjälparbete. I nästa vecka firar verksamheten i Tomelilla tioårsjubileum..

Skånskan - 19 feb 16 kl. 14:00

Ny gång- och cykelväg invigd

Ystad Ny gång- och cykelväg invigdes BRÖSARP/ELJARÖD. Ett 70-tal skolbarn invigde en ny gång- och cykelväg mellan Brösarp och Brunsvik i torsdags.
Tack vare bostadsprojektet Tockabjär där 25 villor byggs i skogen vid Brösarp har Brösarps fastighetsförvaltning färdigställt en gång- och cykelväg mellan Brösarp och Brunsvik.

YA - 23 sep 17 kl. 00:01

Tomelillas största solcellsanläggning invigd

Fastän det var gråmulet under fredagens invigning, så producerade solcellerna på taket till Österlens Lastvagnar el. Solcellsanläggningen är den största hittills i Tomelilla..

Skånskan - 15 jan 16 kl. 11:00

Full fart framåt på Soffta

TOMELILLA Ken Håkansson, Sofftas nye samordnare, formar fritidsgården till en aktiv, levande mötesplats där ungdomar oavsett social bakgrund kan delta i verksamhetens utveckling.En mötesplats som får ungdomar att växa i Tomelilla kommunHans vision är att skapa ett Möjligheternas hus som i Örebro där alla som arbetar med ungdomar ska samlas under samma tak. Han har nyligen framfört sin vision till kommunens politiker.

SvD - 04 apr 17 kl. 17:27

Hasse & Tagemuseet får stipendium

Det femton kvadratmeter stora museet med sloganen "världens minsta filmmuseum, världens största Hasse & Tagemuseum" har mottagit Lennart Haglunds stipendium på 100 000 kronor, skriver Ystads Allehanda. – Rent konkret betyder detta att museet kan leva vidare och utvecklas till det som det förtjänar att vara, en levande mötesplats på lokal och nationell nivå, säger Matilda Pyk på Hasse & Tagemuseet till tidningen. Museet har tidigare dragits med ekonomiska problem och bad i januari Tomelilla kommun om en ett tillskott på 150 000 kronor för att klara sig fram till påsk, skriver SVT Nyheter Skåne.

Skånskan - 04 apr 17 kl. 18:00

Hasse och Tages minimuseum räddas av stort stipendium

TOMELILLA/SJÖBO 100 000 kronor i stipendium till Hasse och Tage-museet i Tomelilla räddar museets framtid.
På Långfredag öppnar verksamheten efter restaurering och utbyggnad med ett annex och café. ERWP.

Skånskan - 14 apr 17 kl. 15:36

Nu är Hasse- och Tagemuseet öppet igen

Tomelilla På långfredagen avtäcktes pappmaterialet från fönstren på Hasse- och Tagemuseet i Tomelilla som öppnade igen efter en längre tids renovering.
Då meddelades även nyheten att världens minsta filmmuseum är tryggat för framtiden. ERWP.

Kristianstadsbladet - 17 feb 14 kl. 16:16

Fridolin på Sommarrobesök

Foto: Annica Jönsson
Motorsport, pensionssystem och ungdomsarbetslöshet – stort och smått stod på dagordningen när Gustav Fridolin under måndagen besökte Sommarro tillsammans med partikamraterna Elisabet Knutsson och Bertil Torekull.
Besöket var ett av flera stopp på trions rundtur i Skåne, där även Hässleholm, Perstorp och Tomelilla fick besök. I egenskap av valberedningens förslag till riksdagslistan för östra och norra Skåne presenterar de sig för miljöpartister och tar tempen inför höstens val.

Fler nyheter från YA

YA - 6 timmar sedan

Eget nötkött i Bollerups matsal efter sommarens torka

Det sägs att det kinesiska tecknet för kris också är tecknet för möjlighet. Sant eller inte – på Bollerup har sommarens kris i alla fall skapat nya möjligheter..

YA - 6 timmar sedan

Stöld: Tjuvar tog 300 liter diesel och bildäck på gård

Ett jordbruk i Everödstrakten har drabbats av tjuvar. Någon tjuvtankade diesel från en traktor och stal dessutom bildäck..

YA - 11 timmar sedan

Efterlysning: 14-åring misshandlades – polisen söker vittnen

Den 11 augusti misshandlades en pojke i 14-årsåldern på stationen i Tomelilla av flera gärningsmän. Nu efterlyser polisen vittnen till händelsen..

YA - 14 timmar sedan

Krock i korsning påverkar trafiken på väg 11

En lastbil och en personbil har krockat i korsningen Malmövägen och Västerleden i centrala Tomelilla. .

YA - Igår: 19:02

S-politikern om skadegörelsen i Tomelilla: ”Var är ansvariga föräldrar?”

Det är ”åt fanders” med all skadegörelse i Tomelilla – men att som Per-Martin Svensson (M) gjort kritisera kommunens förvaltning är missriktat. Det anser Torgny Larsson (S) som tycker att det gemensamma ansvaret – också föräldrars och andra vuxnas – bör lyftas fram..

YA - Igår: 10:53

Bilar attackerade i Tomelilla

En okänd person gav sig på fredagskvällen på ett antal bilar med ett tillhygge. En av bilarna fick en backspegel förstörd..

YA - Igår: 11:02

Man greps för rattfylla efter olycka

Tidigt på söndagsmorgonen larmade en lastbilschaufför polisen. En bil hade kört av vägen vid Frörum. På plats testade chauffören till bilen positivt för rattfylla..

YA - Igår: 10:45

Skola vandaliserad

Förskolan på Byavångsskolan utsattes natten till fredagen för skadegörelse. Stolar och bord vältes och ett konstverk förstördes..

YA - I förrgår: 16:07

Hopp, häst och clown när Onslunda bjöd på familjedag

Många dök upp på söndagens familjedag för traktens barn och vuxna. Nu hoppas byalaget att det kan bli tradition..

YA - I förrgår: 06:00

Cykelförmån till kommunanställda blev populärt

Sedan kommunen införde så kallad cykelförmån till sina anställda har efterfrågan ökat snabbt. Hittills har personalen köpt cyklar för omkring 140 000 kronor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.