YA > Lokalt

Tuesday, 23 October, 02:57

YA - 12 aug 18 kl. 21:15

Tomelilla IF:s nya mötesplats invigdMikael Björk kunde knappt hålla tillbaka tårarna när projektet ”Från idrottsplats till mötesplats” invigdes under söndagen. – Jag är jäkligt stolt över att kunna sätta igång den här platsen, säger han under invigningen. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
IF, Björk, Från

Dela artikeln

123 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tomelilla, IF:snya , mötesplats, invigd
YA - 20 okt 16 kl. 03:00

Kandidat nr 2: Tomelilla kulturhus

Mitt i Tomelilla ligger Tomelilla kulturhus, en mötesplats och ett kulturellt centrum med en bred verksamhet. Här finns allt från babyvisningar i Konsthallen till jazzarkiv för de inbitna musiknördarna. De är kandidat nr 2 till 2016 års YA kulturpris..

Skånskan - 01 dec 15 kl. 14:00

Tomelilla sponsrar Skånes matfestival

Tomelilla Tomelilla kommun sponsrar Skånes matfestival under tre år och matfestivalen i Brösarp blir årligt återkommande evenemang.Sponsoravtalet innebär att Tomelilla kommun satsar 125 000 kronor och att kommunen ställer upp med va- och gatuarbete till ett värde av 50 000 kronor varje år.
– Vi är jätteglad över att Tomelilla går in som sponsor, säger Charlotta Ranert, matfestivalchef Smaka på Skåne.

YA - 08 mar 16 kl. 03:00

Populär mötesplats fyller tio

Kupan är inte bara en andrahandsbutik, utan även en mötesplats och samlingspunkt för Röda korsets hjälparbete. I nästa vecka firar verksamheten i Tomelilla tioårsjubileum..

Skånskan - 19 feb 16 kl. 14:00

Ny gång- och cykelväg invigd

Ystad Ny gång- och cykelväg invigdes BRÖSARP/ELJARÖD. Ett 70-tal skolbarn invigde en ny gång- och cykelväg mellan Brösarp och Brunsvik i torsdags.
Tack vare bostadsprojektet Tockabjär där 25 villor byggs i skogen vid Brösarp har Brösarps fastighetsförvaltning färdigställt en gång- och cykelväg mellan Brösarp och Brunsvik.

YA - 23 sep 17 kl. 00:01

Tomelillas största solcellsanläggning invigd

Fastän det var gråmulet under fredagens invigning, så producerade solcellerna på taket till Österlens Lastvagnar el. Solcellsanläggningen är den största hittills i Tomelilla..

Skånskan - 15 jan 16 kl. 11:00

Full fart framåt på Soffta

TOMELILLA Ken Håkansson, Sofftas nye samordnare, formar fritidsgården till en aktiv, levande mötesplats där ungdomar oavsett social bakgrund kan delta i verksamhetens utveckling.En mötesplats som får ungdomar att växa i Tomelilla kommunHans vision är att skapa ett Möjligheternas hus som i Örebro där alla som arbetar med ungdomar ska samlas under samma tak. Han har nyligen framfört sin vision till kommunens politiker.

SvD - 04 apr 17 kl. 17:27

Hasse & Tagemuseet får stipendium

Det femton kvadratmeter stora museet med sloganen "världens minsta filmmuseum, världens största Hasse & Tagemuseum" har mottagit Lennart Haglunds stipendium på 100 000 kronor, skriver Ystads Allehanda. – Rent konkret betyder detta att museet kan leva vidare och utvecklas till det som det förtjänar att vara, en levande mötesplats på lokal och nationell nivå, säger Matilda Pyk på Hasse & Tagemuseet till tidningen. Museet har tidigare dragits med ekonomiska problem och bad i januari Tomelilla kommun om en ett tillskott på 150 000 kronor för att klara sig fram till påsk, skriver SVT Nyheter Skåne.

Skånskan - 04 apr 17 kl. 18:00

Hasse och Tages minimuseum räddas av stort stipendium

TOMELILLA/SJÖBO 100 000 kronor i stipendium till Hasse och Tage-museet i Tomelilla räddar museets framtid.
På Långfredag öppnar verksamheten efter restaurering och utbyggnad med ett annex och café. ERWP.

Skånskan - 14 apr 17 kl. 15:36

Nu är Hasse- och Tagemuseet öppet igen

Tomelilla På långfredagen avtäcktes pappmaterialet från fönstren på Hasse- och Tagemuseet i Tomelilla som öppnade igen efter en längre tids renovering.
Då meddelades även nyheten att världens minsta filmmuseum är tryggat för framtiden. ERWP.

Kristianstadsbladet - 17 feb 14 kl. 16:16

Fridolin på Sommarrobesök

Foto: Annica Jönsson
Motorsport, pensionssystem och ungdomsarbetslöshet – stort och smått stod på dagordningen när Gustav Fridolin under måndagen besökte Sommarro tillsammans med partikamraterna Elisabet Knutsson och Bertil Torekull.
Besöket var ett av flera stopp på trions rundtur i Skåne, där även Hässleholm, Perstorp och Tomelilla fick besök. I egenskap av valberedningens förslag till riksdagslistan för östra och norra Skåne presenterar de sig för miljöpartister och tar tempen inför höstens val.

Fler nyheter från YA

YA - 2 timmar sedan

HLR-kurs i Spjutstorp

Det finns platser kvar till en hjärt- och lungräddningskurs i Spjutstorp på måndag 29 oktober..

YA - 5 timmar sedan

Stenberg ska säljas - lågt pris ifrågasätts

Tomelilla kommun säljer nu större delen av ett upplag med gatsten. Till underpris, menar flera som hört av sig till YA. Men de chefer som är involverade i försäljningen anser inte att priset är orimligt lågt, bland annat då köparen måste sortera och transportera bort stenen själv..

YA - 8 timmar sedan

Polis och kulturskola på plats på höstmarknaden

På torsdag är det dags för höstmarknad i Tomelilla – där en nyhet i år blir att Kulturskolan passar på att hålla öppet hus, så att man kan kombinera godisköp och karuseller med instrumentprovning och annat ur kulturskolans utbud..

YA - 10 timmar sedan

Bekant blev misshandlad

En osämja mellan två män slutade med ett slag och en polisanmälan..

YA - 19 okt 18 kl. 14:33

Rätten friar bilförare med falskt körkort

En man i 20-årsåldern frias av Ystads tingsrätt från olovlig körning och brukande av falsk urkund. Mannen visste helt enkelt inte att hans internationella körkort var ogiltigt i Sverige..

YA - 18 okt 18 kl. 08:26

Inatt: Man gripen för innehav av narkotika

Klockan fem över ett natten mot torsdagen stoppade polisen en personbil i Tomelilla. På passagerarplatsen satt en man som hade narkotika på sig. .

YA - 17 okt 18 kl. 20:00

Bergsstaten: Gruvföretaget har resurser för undersökning

Både länsstyrelsens och kommunens invändningar mot att ge undersökningstillstånd avfärdas på olika sätt i Bergsstatens motivation till beslutet om undersökningstillstånd..

YA - 17 okt 18 kl. 12:11

Företaget får undersökningstillstånd i tre områden till

Scandivanadium har fått undersökningstillstånd för tre områden till: Andrarum nr 1, Fågeltofta nr 2, och Flagabro. Områdena omfattar framför allt Tomelilla kommun, men även delar av Simrishamns och Hörby kommuner..

YA - 16 okt 18 kl. 20:00

Dom: Grov misshandel vid Kastanjeskolan gav två månaders fängelse

Två månaders fängelse, knappt 21 000 kr i skadestånd, och skyddstillsyn med riskreducerande insatser mot bristande impulskontroll och alkoholmissbruk. Det blev domen i tingsrätten för den 19-åring som i våras grovt misshandlade en 18-åring vid Kastanjeskolan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.