DN > Opinion

Tuesday, 21 August, 18:06

DN - 12 aug 18 kl. 21:00

”Ta krafttag mot antisociala dominansbeteenden”DN DEBATT 13/8. Moderaterna lanserar nu begreppet ”antisocialt dominansbeteende” för att tydligt och skarpare ringa in problemet när killar och unga män, ofta i grupp, kuvar eller skrämmer sin omgivning. Vi vill ge polisen stärkta ­befogenheter bland annat genom att i polislagen definiera antisociala dominans­beteenden som en ordningsstörning, skriver Anna König Jerlmyr (M)..
Läs mer på DN
Läs mer om:
DEBATT, Anna König Jerlmyr

Dela artikeln

555 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ta krafttagmot , antisociala, dominansbeteenden
Nyan - 08 feb 18 kl. 07:45

Inställd föreläsning om antisociala medier

Jockum Hildén, som skulle ha föreläst om antisociala medier i kväll, har blivit sjuk och arrangören ABF meddelar nu att föreläsningen flyttas till den tredje april klockan 19 i stället. Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

YLE - 08 apr 13 kl. 11:07

Lärare som använde krafttag avskedas

Helsingfors avskedar läraren som använde krafttag mot en elev i det finska högstadiet i Alphyddan. Läraren hade knuffat ut den störande eleven ur skolans matsal. Enligt Helsingfors utbildningsverk skötte läraren situationen osakligt och äventyrade elevens rätt till en trygg studiemiljö.

Regeringen - 17 jun 14 kl. 15:42

Landsbygdsministern vill se krafttag mot antibiotikaresistens

Eskil Erlandsson lyfte frågan om antibiotika inom djurhållningen under rådsmötet i Luxemburg den 16-17 juni.

- Det behövs krafttag mot antibiotikaresistensen om kommande generationer ska kunna lita på ett effektivt botemedel mot våra vanligaste sjukdomar, sade Erlandsson.


Artikel: Landsbygdsministern vill se krafttag mot antibiotikaresistens

EU-representationen i Bryssel, 17 juni 2014.

Helsingborgs Dagblad - 13 jan 11 kl. 15:42

Krafttag mot livsfarliga istappar

Polisen i Stockholm tar krafttag mot fastighetsägare som inte röjer snö och is från taken. På torsdagen inleddes en insats i Stockholms innerstad för att hitta fastigheter där snö och is hotar att falla ned och orsaka skada. Ägare som inte skött snöröjningen får en tillsägelse och har därefter 24 timmar på sig att påbörja skottning ?

Dagen - 21 jan 11 kl. 20:02

EU:s utrikesminister lovar krafttag mot religionsförföljelse

EU kommer med kraft att agera mot länder som inte agerar mot förföljelse av kristna. Det lovade EU:s utrikesminister Catherine Ashton i ett samtal med Europaparlamentariker i Strasbourg.

De många attackerna mot kristna minoriteter på flera håll i världen den senaste tiden har fått ledamöter i EU-parlamentet att kräva krafttag mot de aktuella staterna.

DI - 03 feb 11 kl. 08:18

Centern lovar krafttag mot elpriserna

Maud Olofsson ångrar att Centerpartiet gjort för lite för att hejda de skenande elpriserna. I en debattartikel lovar hon krafttag för att minska konsumenternas elräkningar..

BT - 05 apr 11 kl. 07:20

Krafttag för att fylla tomma skolor i Borås

Borås tar nu ett krafttag för att de tomma skollokalerna i kommunen ska bli färre.
De fristående skolornas framväxt påverkar all planering. Som BT tidigare berättat, motsvarar Borås kostnader för tomma skollokaler 100 lärartjänster.

Dagen - 08 apr 11 kl. 03:00

Krafttag mot utanförskap

I dag, den 8 april, firar romer över hela världen sin nationaldag. Även om det handlar om en uråldrig befolkningsgrupp är den internationella traditionen inte mer än 40 år gammal och knuten till den första romska världskonferensen i London år 1971. Och i Sverige dröjde det ända till 1999, när romerna blev erkända som en nationell minoritet, tills nationaldagen började högtidlighållas.

Sydsvenskan - 05 jun 11 kl. 00:05

"Nya krafttag mot korruption"

Mutor och korruption är starkt kopplade till den organiserade brottsligheten och är förödande för samhället. Därför kommer EU-kommissionär Cecilia Malmström i morgon att presentera ett förslag om att EU ska intensifiera kampen mot korruptionen.
Mutskandal, ekobrott och korruption är rubriker som synts i medierna allt oftare det senaste året.

SVT - 14 jun 11 kl. 17:23

Krafttag mot kriminella

Nya kriminella nätverk sprider sig nu runt om i länet. Och nu tar polisen initiativet till att ta ett nytt krafttag mot grupperna. Medverkande: Robert Kalmendal kriminalkommisarie Li Teske (S) ordf.

Fler nyheter från DN

DN - I förrgår: 13:10

”Också Vänsterpartiet är en destruktiv kraft i svensk politik”

DN DEBATT 20/8. Sverigedemokraterna är ett bidragsparti med en orealistisk ekonomisk politik och kan beskrivas som ett omöjligt parti. Men också Vänsterpartiet är ett omöjligt parti.

DN - 16 aug 18 kl. 21:00

”Gör polisvetenskap till eget ämne och låt poliser forska”

DN DEBATT 17/8. Polisutbildningen behöver göras om till en treårig högskoleutbildning med en akademisk examen. Då blir både utbildning och yrket i sig attraktivare med nya möjliga karriärvägar.

DN - 14 aug 18 kl. 21:00

”Vårdvalet har inte gynnat rika på fattigas bekostnad”

DN DEBATT 15/8. Nya siffror visar att vårdvalet inte missgynnat, utan i stället gynnat socioekonomiskt svaga grupper. Dessa går betydligt oftare till vårdcentralen än de socioekonomiskt starkare grupperna och har i väsentlig grad ökat sina besök sedan vårdvalets införande.

DN - 10 aug 18 kl. 21:00

”Nya dyra cancermediciner utan verkan för de flesta”

DN DEBATT 11/8. De nya effektivare cancermedicinerna förlänger livet för många. Men de ­positiva effekterna kan bara ses hos en mindre andel av patienterna.

DN - 07 aug 18 kl. 21:00

”Polisers dödskjutningar måste utredas oberoende av polisen”

DN DEBATT 8/8. Nyligen sköts en 20-åring till döds av polisen. Vi kan se några problem med den kommande utredningen.

DN - 05 aug 18 kl. 21:00

"Det är dags för EU att prioritera klimatet"

DN DEBATT 6/8. Det Gröna Folkhemmet bör uppdateras till ett Hållbart och grönt Europa, skriver Marita Ulvskog (S) tillsammans med övriga socialdemokratiska Europaparlamentariker. Bland annat vill de undersöka möjligheterna att förbjuda subventioner av fossila bränslen och att energibeskattningsdirektivet ses över, speciellt undantaget som gäller för flyget..

DN - 02 aug 18 kl. 21:00

"Det räcker inte med att bara vifta med prideflaggan en gång om året"

DN DEBATT 3/8. Med bara drygt en månad kvar till valet måste de svenska partierna börja leverera. Inte bara genom att delta i en prideparad, utan också genom att visa verklig politisk handling, skriver Britta Davidsohn, ordförande för Stockholm Pride och Tasso Stafilidis, ordförande för West Pride.

DN - 01 aug 18 kl. 21:00

”Regeringen har missat chansen att genomföra de reformer som behövs”

DN DEBATT 2/8. Inför höstens val vill Centerpartiet vara en motvikt till populism och främlingsfientlighet genom att göra valet till ett värderingsval. Klimatpolitiken ska vara offensiv med fokus på resultat och arbetsmarknaden ska förändras i grunden, skriver partiledaren Annie Lööf och partisekreterare Michael Arthursson när Centerpartiet nu presenterar sitt valmanifest..

DN - 30 jul 18 kl. 21:00

”Vi behöver en gemensam nordisk krisberedskap”

DN DEBATT 31/7. De omfattande skogsbränderna som i sommar härjat i Sverige, men även i Norge och Finland, visar att behovet av att gemensamt utveckla den nordiska samhällssäkerheten är stort, speciellt i ett läge då klimatförändringar förväntas ge våra länder ett betydligt varmare klimat, skriver Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin tillsammans med företrädare för de gröna partierna i Norge och Finland..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.