DN > Opinion

Monday, 10 December, 12:08

DN - 12 aug 18 kl. 21:00

”Ta krafttag mot antisociala dominansbeteenden”DN DEBATT 13/8. Moderaterna lanserar nu begreppet ”antisocialt dominansbeteende” för att tydligt och skarpare ringa in problemet när killar och unga män, ofta i grupp, kuvar eller skrämmer sin omgivning. Vi vill ge polisen stärkta ­befogenheter bland annat genom att i polislagen definiera antisociala dominans­beteenden som en ordningsstörning, skriver Anna König Jerlmyr (M)..
Läs mer på DN
Läs mer om:
DEBATT, Anna König Jerlmyr

Dela artikeln

568 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ta krafttagmot , antisociala, dominansbeteenden
Nyan - 08 feb 18 kl. 07:45

Inställd föreläsning om antisociala medier

Jockum Hildén, som skulle ha föreläst om antisociala medier i kväll, har blivit sjuk och arrangören ABF meddelar nu att föreläsningen flyttas till den tredje april klockan 19 i stället. Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

YLE - 08 apr 13 kl. 11:07

Lärare som använde krafttag avskedas

Helsingfors avskedar läraren som använde krafttag mot en elev i det finska högstadiet i Alphyddan. Läraren hade knuffat ut den störande eleven ur skolans matsal. Enligt Helsingfors utbildningsverk skötte läraren situationen osakligt och äventyrade elevens rätt till en trygg studiemiljö.

Regeringen - 17 jun 14 kl. 15:42

Landsbygdsministern vill se krafttag mot antibiotikaresistens

Eskil Erlandsson lyfte frågan om antibiotika inom djurhållningen under rådsmötet i Luxemburg den 16-17 juni.

- Det behövs krafttag mot antibiotikaresistensen om kommande generationer ska kunna lita på ett effektivt botemedel mot våra vanligaste sjukdomar, sade Erlandsson.


Artikel: Landsbygdsministern vill se krafttag mot antibiotikaresistens

EU-representationen i Bryssel, 17 juni 2014.

Helsingborgs Dagblad - 13 jan 11 kl. 15:42

Krafttag mot livsfarliga istappar

Polisen i Stockholm tar krafttag mot fastighetsägare som inte röjer snö och is från taken. På torsdagen inleddes en insats i Stockholms innerstad för att hitta fastigheter där snö och is hotar att falla ned och orsaka skada. Ägare som inte skött snöröjningen får en tillsägelse och har därefter 24 timmar på sig att påbörja skottning ?

Dagen - 21 jan 11 kl. 20:02

EU:s utrikesminister lovar krafttag mot religionsförföljelse

EU kommer med kraft att agera mot länder som inte agerar mot förföljelse av kristna. Det lovade EU:s utrikesminister Catherine Ashton i ett samtal med Europaparlamentariker i Strasbourg.

De många attackerna mot kristna minoriteter på flera håll i världen den senaste tiden har fått ledamöter i EU-parlamentet att kräva krafttag mot de aktuella staterna.

DI - 03 feb 11 kl. 08:18

Centern lovar krafttag mot elpriserna

Maud Olofsson ångrar att Centerpartiet gjort för lite för att hejda de skenande elpriserna. I en debattartikel lovar hon krafttag för att minska konsumenternas elräkningar..

BT - 05 apr 11 kl. 07:20

Krafttag för att fylla tomma skolor i Borås

Borås tar nu ett krafttag för att de tomma skollokalerna i kommunen ska bli färre.
De fristående skolornas framväxt påverkar all planering. Som BT tidigare berättat, motsvarar Borås kostnader för tomma skollokaler 100 lärartjänster.

Dagen - 08 apr 11 kl. 03:00

Krafttag mot utanförskap

I dag, den 8 april, firar romer över hela världen sin nationaldag. Även om det handlar om en uråldrig befolkningsgrupp är den internationella traditionen inte mer än 40 år gammal och knuten till den första romska världskonferensen i London år 1971. Och i Sverige dröjde det ända till 1999, när romerna blev erkända som en nationell minoritet, tills nationaldagen började högtidlighållas.

Sydsvenskan - 05 jun 11 kl. 00:05

"Nya krafttag mot korruption"

Mutor och korruption är starkt kopplade till den organiserade brottsligheten och är förödande för samhället. Därför kommer EU-kommissionär Cecilia Malmström i morgon att presentera ett förslag om att EU ska intensifiera kampen mot korruptionen.
Mutskandal, ekobrott och korruption är rubriker som synts i medierna allt oftare det senaste året.

SVT - 14 jun 11 kl. 17:23

Krafttag mot kriminella

Nya kriminella nätverk sprider sig nu runt om i länet. Och nu tar polisen initiativet till att ta ett nytt krafttag mot grupperna. Medverkande: Robert Kalmendal kriminalkommisarie Li Teske (S) ordf.

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 21:00

”Kritiken mot ekonomipriset gör klimatskeptikerna nöjda”

DN DEBATT 9/12. Årets ekonomipris till Alfred Nobels minne har kallats ”skamligt” och ”en katastrof för klimatet”. Men William Nordhaus får priset för sina ekonomiska modeller som försöker ta hänsyn till klimatet och inte för sina rekommendationer.

DN - 06 dec 18 kl. 21:00

”EU måste säga ja till en europeisk Magnitskijlag”

DN DEBATT 7/12. Vi måste stifta en Magnitskijlag för hela EU. En lag som straffar dem som kränker mänskliga rättigheter för personlig ekonomisk vinnings skull.

DN - 05 dec 18 kl. 21:00

”Säkerhetspolisen i akut behov av ny lagstiftning”

DN DEBATT 6/12. Hoten mot Sverige är mer omfattande än på flera år, både från ­främmande makt och från terrorism i nya former. Samtidigt har ­lagstiftningen släpat efter.

DN - 03 dec 18 kl. 21:00

”C och L ger en förnedrande ­signal om sin egen oförmåga”

DN DEBATT 4/12. Det är lätt att förstå om väljarna blir lätt cyniska inför politiken om ­Liberalerna och Centerpartiet på fullt allvar menar att de hellre ser att Socialdemokraterna genomför Centerpartiets och Liberalernas politik än att de själva gör det, av rädslan för att denna politik får stöd av ett parti vars värderingar de i övrigt ogillar, skriver Gunnar Hökmark (M)..

DN - 29 nov 18 kl. 21:00

”Med en M-budget får färre betala höga marginalskatter”

DN DEBATT 30/11. I vår budgetmotion föreslår vi att färre ska betala höga marginalskatter. Det måste löna sig att arbeta och att välja de mest krävande utbildningarna.

DN - 29 nov 18 kl. 00:30

”Dödsfall och sjukdomar när extremvädret blir allt vanligare”

DN DEBATT 1/12. Den extremvärme som världen allt oftare upplever skadar människors hälsa, hotar och tar liv och belastningen på sjukvården ökar alltmer. Det visar en ny rapport från tidskriften The Lancet.

DN - 28 nov 18 kl. 21:00

”V tar ansvar och lägger ingen egen budgetmotion”

DN DEBATT 29/11. Moderaternas budgetmotion ser ut att leda till att övergångsregeringens budget faller. Vilket medför att den tillfälliga regeringen tvingas styra ­landet med en M-budget eftersom den inte kan avgå.

DN - 27 nov 18 kl. 21:00

”OS i Stockholm bidrar till ett mer sammanhållet samhälle”

DN DEBATT 28/11. Många av oss har tidigare varit skeptiska till vinterspel i Sverige. Men med den nya sparsamma och hållbara profilen är riskerna nu mindre.

DN - 26 nov 18 kl. 21:00

”Krånglig tjänstepension ger risk för allvarliga misstag”

DN DEBATT 27/11. Många kan nästan inget om hur tjänstepensionen fungerar. Det ökar risken att begå allvarliga misstag i sparandet och planeringen inför ­pensionen.

DN - 14 nov 18 kl. 21:00

”Inget extra till kommunerna i övergångsregeringens budget”

DN DEBATT 15/11. Övergångsregeringen har använt höstbudgeten 2018 som utgångspunkt för budgetförslaget för 2019. Utöver det har anslag – efter kontakt med M, C, V, KD och L – justerats enligt sex principer.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.