DN > Opinion

Monday, 18 February, 03:16

DN - 12 aug 18 kl. 21:00

”Ta krafttag mot antisociala dominansbeteenden”DN DEBATT 13/8. Moderaterna lanserar nu begreppet ”antisocialt dominansbeteende” för att tydligt och skarpare ringa in problemet när killar och unga män, ofta i grupp, kuvar eller skrämmer sin omgivning. Vi vill ge polisen stärkta ­befogenheter bland annat genom att i polislagen definiera antisociala dominans­beteenden som en ordningsstörning, skriver Anna König Jerlmyr (M)..
Läs mer på DN
Läs mer om:
DEBATT, Anna König Jerlmyr

Dela artikeln

568 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ta krafttagmot , antisociala, dominansbeteenden
Nyan - 08 feb 18 kl. 07:45

Inställd föreläsning om antisociala medier

Jockum Hildén, som skulle ha föreläst om antisociala medier i kväll, har blivit sjuk och arrangören ABF meddelar nu att föreläsningen flyttas till den tredje april klockan 19 i stället. Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

YLE - 08 apr 13 kl. 11:07

Lärare som använde krafttag avskedas

Helsingfors avskedar läraren som använde krafttag mot en elev i det finska högstadiet i Alphyddan. Läraren hade knuffat ut den störande eleven ur skolans matsal. Enligt Helsingfors utbildningsverk skötte läraren situationen osakligt och äventyrade elevens rätt till en trygg studiemiljö.

Regeringen - 17 jun 14 kl. 15:42

Landsbygdsministern vill se krafttag mot antibiotikaresistens

Eskil Erlandsson lyfte frågan om antibiotika inom djurhållningen under rådsmötet i Luxemburg den 16-17 juni.

- Det behövs krafttag mot antibiotikaresistensen om kommande generationer ska kunna lita på ett effektivt botemedel mot våra vanligaste sjukdomar, sade Erlandsson.


Artikel: Landsbygdsministern vill se krafttag mot antibiotikaresistens

EU-representationen i Bryssel, 17 juni 2014.

Skånskan - 02 jan 19 kl. 09:06

Bolsonaro lovar krafttag mot brott

Brasilien Högerpresidenten Jair Bolsonaro kan inte vänta sig någon smekmånad efter att han på nyårsdagen svors in som Brasiliens president.
63-åringen, som tidigare varit yrkesmillitär, lovade krafttag mot brottsligheten och korruptionen under ceremonin.Bolsonaro blir landets första högernationalistiska president sedan det militära styret upphörde 1985, skriver Reuters.

Helsingborgs Dagblad - 13 jan 11 kl. 15:42

Krafttag mot livsfarliga istappar

Polisen i Stockholm tar krafttag mot fastighetsägare som inte röjer snö och is från taken. På torsdagen inleddes en insats i Stockholms innerstad för att hitta fastigheter där snö och is hotar att falla ned och orsaka skada. Ägare som inte skött snöröjningen får en tillsägelse och har därefter 24 timmar på sig att påbörja skottning ?

Dagen - 21 jan 11 kl. 20:02

EU:s utrikesminister lovar krafttag mot religionsförföljelse

EU kommer med kraft att agera mot länder som inte agerar mot förföljelse av kristna. Det lovade EU:s utrikesminister Catherine Ashton i ett samtal med Europaparlamentariker i Strasbourg.

De många attackerna mot kristna minoriteter på flera håll i världen den senaste tiden har fått ledamöter i EU-parlamentet att kräva krafttag mot de aktuella staterna.

DI - 03 feb 11 kl. 08:18

Centern lovar krafttag mot elpriserna

Maud Olofsson ångrar att Centerpartiet gjort för lite för att hejda de skenande elpriserna. I en debattartikel lovar hon krafttag för att minska konsumenternas elräkningar..

BT - 05 apr 11 kl. 07:20

Krafttag för att fylla tomma skolor i Borås

Borås tar nu ett krafttag för att de tomma skollokalerna i kommunen ska bli färre.
De fristående skolornas framväxt påverkar all planering. Som BT tidigare berättat, motsvarar Borås kostnader för tomma skollokaler 100 lärartjänster.

Dagen - 08 apr 11 kl. 03:00

Krafttag mot utanförskap

I dag, den 8 april, firar romer över hela världen sin nationaldag. Även om det handlar om en uråldrig befolkningsgrupp är den internationella traditionen inte mer än 40 år gammal och knuten till den första romska världskonferensen i London år 1971. Och i Sverige dröjde det ända till 1999, när romerna blev erkända som en nationell minoritet, tills nationaldagen började högtidlighållas.

Sydsvenskan - 05 jun 11 kl. 00:05

"Nya krafttag mot korruption"

Mutor och korruption är starkt kopplade till den organiserade brottsligheten och är förödande för samhället. Därför kommer EU-kommissionär Cecilia Malmström i morgon att presentera ett förslag om att EU ska intensifiera kampen mot korruptionen.
Mutskandal, ekobrott och korruption är rubriker som synts i medierna allt oftare det senaste året.

Fler nyheter från DN

DN - 6 timmar sedan

”Är Sverige redo att låta maskiner fatta besluten?”

Anne Kaun och Julia Velkova: Fallet med Arbetsförmedlingen visar riskerna med automatiserat beslutsfattande i stor skala..

DN - Igår: 21:00

”Allvarliga fel i många böcker med råd om kost och hälsa”

Fyra medicinforskare: Låt en oberoende aktör granska innehållet i böcker som påstås vara grundade i vetenskap..

DN - I förrgår: 21:00

”Så införs marknadshyror snabbt och rättvist för alla”

Roland Andersson och Lars Jonung: Januariavtalet inriktning på bara nybyggda lägenheter är ett hot mot en fri hyresmarknad..

DN - 14 feb 19 kl. 21:00

”Välorganiserade populister hotar hela EU-samarbetet”

EU-kommissionär Cecilia Malmström: Valet till Europaparlamentet i maj är viktigare än på mycket länge..

DN - 14 feb 19 kl. 16:46

”Sveaskog fortsätter avverka naturskogar”

SLUTREPLIK DN DEBATT 6/2. Sveaskog behöver gå före och visa vägen mot ett hållbart skogsbruk - det gör de inte i dag. Vi uppmanar därför regeringen att snarast se över Sveaskogs uppdrag, skriver företrädare för 23 miljö- och naturorganisationer..

DN - 13 feb 19 kl. 21:00

”Partiet Vändpunkt ska ge politiken en ny riktning”

Carl Schlyter, med flera: De etablerade partierna har misslyckats med att bemöta de samhällsproblem vi nu ser växa..

DN - 06 feb 19 kl. 10:44

”Tydliggör de yrkesförberedande utbildningarnas betydelse bättre”

Maskinentreprenörerna: Det krävs en nationell satsning och en regional samordning för få yrkesförberedande utbildningar i toppklass..

DN - 13 feb 19 kl. 16:52

”Vårdens tillgänglighet kan bara lösas lokalt”

REPLIK DN DEBATT 10/2. Behoven och förväntningarna på den svenska hälso- och sjukvården ökar. Men lösningen för vårdens tillgänglighet handlar inte om att flytta över ansvaret för styrningen av vården till staten, skriver Fredrik Lennartsson, SKL..

DN - 12 feb 19 kl. 21:00

”Verklighetsfrämmande om förbud mot kärnvapen”

Fyra forskare: Utredningen om undertecknande av konventionen om kärnvapenförbud innehåller många oklarheter..

DN - 12 feb 19 kl. 15:40

”Ovetenskapliga läror dålig grund för vetenskapen”

Humanisterna: Vissa aspekter av religion har visat sig vara helt oförenliga med vetenskap..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.