DN > Opinion

Friday, 19 October, 22:03

DN - 12 aug 18 kl. 21:00

”Ta krafttag mot antisociala dominansbeteenden”DN DEBATT 13/8. Moderaterna lanserar nu begreppet ”antisocialt dominansbeteende” för att tydligt och skarpare ringa in problemet när killar och unga män, ofta i grupp, kuvar eller skrämmer sin omgivning. Vi vill ge polisen stärkta ­befogenheter bland annat genom att i polislagen definiera antisociala dominans­beteenden som en ordningsstörning, skriver Anna König Jerlmyr (M)..
Läs mer på DN
Läs mer om:
DEBATT, Anna König Jerlmyr

Dela artikeln

568 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ta krafttagmot , antisociala, dominansbeteenden
Nyan - 08 feb 18 kl. 07:45

Inställd föreläsning om antisociala medier

Jockum Hildén, som skulle ha föreläst om antisociala medier i kväll, har blivit sjuk och arrangören ABF meddelar nu att föreläsningen flyttas till den tredje april klockan 19 i stället. Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

YLE - 08 apr 13 kl. 11:07

Lärare som använde krafttag avskedas

Helsingfors avskedar läraren som använde krafttag mot en elev i det finska högstadiet i Alphyddan. Läraren hade knuffat ut den störande eleven ur skolans matsal. Enligt Helsingfors utbildningsverk skötte läraren situationen osakligt och äventyrade elevens rätt till en trygg studiemiljö.

Regeringen - 17 jun 14 kl. 15:42

Landsbygdsministern vill se krafttag mot antibiotikaresistens

Eskil Erlandsson lyfte frågan om antibiotika inom djurhållningen under rådsmötet i Luxemburg den 16-17 juni.

- Det behövs krafttag mot antibiotikaresistensen om kommande generationer ska kunna lita på ett effektivt botemedel mot våra vanligaste sjukdomar, sade Erlandsson.


Artikel: Landsbygdsministern vill se krafttag mot antibiotikaresistens

EU-representationen i Bryssel, 17 juni 2014.

Helsingborgs Dagblad - 13 jan 11 kl. 15:42

Krafttag mot livsfarliga istappar

Polisen i Stockholm tar krafttag mot fastighetsägare som inte röjer snö och is från taken. På torsdagen inleddes en insats i Stockholms innerstad för att hitta fastigheter där snö och is hotar att falla ned och orsaka skada. Ägare som inte skött snöröjningen får en tillsägelse och har därefter 24 timmar på sig att påbörja skottning ?

Dagen - 21 jan 11 kl. 20:02

EU:s utrikesminister lovar krafttag mot religionsförföljelse

EU kommer med kraft att agera mot länder som inte agerar mot förföljelse av kristna. Det lovade EU:s utrikesminister Catherine Ashton i ett samtal med Europaparlamentariker i Strasbourg.

De många attackerna mot kristna minoriteter på flera håll i världen den senaste tiden har fått ledamöter i EU-parlamentet att kräva krafttag mot de aktuella staterna.

DI - 03 feb 11 kl. 08:18

Centern lovar krafttag mot elpriserna

Maud Olofsson ångrar att Centerpartiet gjort för lite för att hejda de skenande elpriserna. I en debattartikel lovar hon krafttag för att minska konsumenternas elräkningar..

BT - 05 apr 11 kl. 07:20

Krafttag för att fylla tomma skolor i Borås

Borås tar nu ett krafttag för att de tomma skollokalerna i kommunen ska bli färre.
De fristående skolornas framväxt påverkar all planering. Som BT tidigare berättat, motsvarar Borås kostnader för tomma skollokaler 100 lärartjänster.

Dagen - 08 apr 11 kl. 03:00

Krafttag mot utanförskap

I dag, den 8 april, firar romer över hela världen sin nationaldag. Även om det handlar om en uråldrig befolkningsgrupp är den internationella traditionen inte mer än 40 år gammal och knuten till den första romska världskonferensen i London år 1971. Och i Sverige dröjde det ända till 1999, när romerna blev erkända som en nationell minoritet, tills nationaldagen började högtidlighållas.

Sydsvenskan - 05 jun 11 kl. 00:05

"Nya krafttag mot korruption"

Mutor och korruption är starkt kopplade till den organiserade brottsligheten och är förödande för samhället. Därför kommer EU-kommissionär Cecilia Malmström i morgon att presentera ett förslag om att EU ska intensifiera kampen mot korruptionen.
Mutskandal, ekobrott och korruption är rubriker som synts i medierna allt oftare det senaste året.

SVT - 14 jun 11 kl. 17:23

Krafttag mot kriminella

Nya kriminella nätverk sprider sig nu runt om i länet. Och nu tar polisen initiativet till att ta ett nytt krafttag mot grupperna. Medverkande: Robert Kalmendal kriminalkommisarie Li Teske (S) ordf.

Fler nyheter från DN

DN - I förrgår: 14:04

”Bättre arbetsvillkor krävs för att locka kompetens till tvångsvården”

REPLIK DN DEBATT 16/10. Sex forskare efterlyser mer öppenhet, bättre arbetsmiljö och mer utbildad personal på de särskilda ungdomshemmen. Vi som organiserar den akademiskt utbildade personalen inom Statens institutionsstyrelse vill gå längre.

DN - 12 okt 18 kl. 21:00

”Ät hälften så mycket kött och mer ärtor och bönor”

DN DEBATT 13/10. Den svenska genomsnittskosten innehåller för lite frukt och grönt och många äter ohälsosamt mycket rött kött. Livsmedelssektorn står i dag för 20–30 procent av de klimatpåverkande utsläppen.

DN - 08 okt 18 kl. 21:00

”Bättre villkor för företagen kan underlätta integration”

DN DEBATT 9/10. Framgångsrika företagare födda utomlands spelar en viktig roll i integrationen av utrikes födda på arbetsmarknaden. Vår undersökning visar att företag som drivs av personer födda utanför Europa, och som anställer personal, i väsentligt högre grad anställer nyanlända personer från länder utanför ­Europa, skriver forskarna Mats Hammarstedt och Chizheng Miao..

DN - 06 okt 18 kl. 21:00

”Farlig övertro på AI som ännu är allt för ointelligent”

DN DEBATT 7/10. All hausse kring AI riskerar att leda till en övertro och till att vi använder ointelligent AI för saker som kräver betydligt mer avancerad intelligens, som förmåga att förstå, resonera, värdera och göra moraliska över­väganden. En klok användning av AI måste styras av en medvetenhet om systemens begränsningar, skriver dataprofessorn Thomas Hellström..

DN - 07 okt 18 kl. 21:00

”Stora utmaningar för ny svensk regering i IPCC:s klimatrapport”

DN DEBATT 8/10. IPCC:s nya klimatrapport bör vara ett givet underlag för de nu pågående regeringsförhandlingarna. Den samhällsomställning som krävs för att följa vägen mot en temperaturhöjning som understiger 2 grader är ­betydligt mer utmanande än att hantera invandring, försvarsbudget och kommande lågkonjunktur, skriver forskaren Göran Sundqvist..

DN - 05 okt 18 kl. 21:00

”Kristersson kan lära av de löftesbrytande statsministrarna”

DN DEBATT 6/10. Högerledaren Arvid Lindman släppte motståndet mot den allmänna rösträtten i utbyte mot den proportionella valmetoden. Per Albin Hansson (S) kohandlade med bondeförbundet och svek vallöftet om frihandel och fick igenom den viktigare arbetslöshetspolitiken.

DN - 03 okt 18 kl. 21:00

”Så kunde S göra upp med de borgerliga om nittiotalskrisen”

DN DEBATT 4/10. År 1992 gjorde Socialdemokraterna, ledda av Ingvar Carlsson, upp med den borgerliga regeringen om ett omfattande besparingsprogram för att lösa nittiotalskrisen. För Sveriges skull, men också för att hålla Ny Demokrati borta från inflytande.

DN - 20 sep 18 kl. 21:00

”M måste kräva posten som utbildningsminister”

DN DEBATT 21/9. Svensk skola står nu inför ett vägval. Ska vi fortsätta på den postmoderna flumvägen eller ska vi på allvar bana vägen för en likvärdig skola med kunskap i fokus?

DN - 18 sep 18 kl. 21:00

”Brist på alternativ asylpolitik kan förklara SD:s framgångar”

DN DEBATT 19/9. SD:s stora framgångar kan förstås som effekten av ett omfattande demokratiskt underskott i svensk politik. Jag tror att det hade räckt med ett politiskt alternativ som skulle inneburit enbart en något stramare asyl­politik än den som faktiskt fördes för att förhindra SD:s tillväxt, men ­något sådant kom inte, skriver statsvetaren Bo Rothstein..

DN - 17 sep 18 kl. 21:00

”Lärarnas sociala uppdrag avskräcker akademiker”

DN DEBATT 18/9. Lärarkårens uppdrag måste rensas från så många sociala uppgifter som bara möjligt. Det som fortfarande behöver skötas som inte är direkt relaterat till under­visningen måste läggas på annan personal än lärare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.