GT > Nyheter

Tuesday, 21 August, 22:21

GT - 12 aug 18 kl. 20:33

Pelle, 24, knivhöggs till döds – på grund av sitt utseendePer "Pelle" Nordkvist, 24, höggs ihjäl utanför en bankomat på Hisingen den 13 februari 2010.Det många trodde var ett brutalt rånmord fastställdes senare av hovrätten vara ett hatbrott.Nu öppnar hans vän Mirre Sennehed, 32, upp sig om sorgen och saknaden i en bok om mordet på Pelle. – Jag vill berätta för alla om världens finaste vän. Men också vad som egentligen hände och varför, säger hon.
Läs mer på GT
Läs mer om:
Pelle Nordkvist, Hisingen, Mirre Sennehed, Pelle

Dela artikeln

1036 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pelle24 , knivhöggstill , döds, grundav , sitt, utseende
Skånskan - 15 aug 16 kl. 20:29

20-åring knivhögg sin tidigare kamrat

MALMÖ Fängelse i ett år och sex månader blev straffet för den 20-åring som knivhögg en tidigare klasskamrat me en mängd knivhugg på en restaurang vid Lilla Torg i mars i år.Malmö tingsrätt menar i din dom dock att åklagaren inte har kunnat bevisa att 20-åringen haft uppsåt att beröva sin kamrat livet. Därför fälls han för grov misshandel och inte mordförsök som åklagaren hade yrkat på i sitt åtal.

BT - 30 sep 14 kl. 13:06

Nazister åtalas för överfall på två män

Nazisterna knivhögg en man i magen och slog en annan på grund av männens hudfärg. I båda fallen var motivet männens hudfärg, enligt åklagaren. Överfallen skedde i december i fjol i Hökarängen i södra Stockholm.

BT - 30 sep 14 kl. 16:36

Åtalad nazist: Vi är inte rasister

Nazisterna knivhögg en man och slog en annan. Motivet var männens hudfärg, enligt åklagaren. I förhör nekar en åtalad till att vara rasist, trots att han är med i en nazistorganisation.

BT - 30 sep 14 kl. 21:22

Åtalad nazist: Vi är inte rasister

Nazisterna knivhögg en man och slog en annan. Motivet var männens hudfärg, enligt åklagaren. I förhör nekar en åtalad till att vara rasist, trots att han är med i en nazistorganisation.

News55 - 14 sep 15 kl. 10:47

Bålstapappan åtalas för knivmord på sin dotter

Åtal väcktes på måndagen mot den man som misstänks för att bland annat ha dödat sin nioåriga dotter i Bålsta den 9 juli. Pappan är åtalad för att ha huggit ihjäl sin dotter, grov misshandel av mamman genom att hugga henne med kniv i samband med att hon försöker skydda dottern, misshandel av mammans vuxna dotter genom att hugga henne med en matkniv samt försök till misshandel av dennes pojkvän genom att hugga med matkniven mot honom. Förnekar brott men har minnen Pappan förnekar brott, han säger att han saknar minnesbilder från händelsen, dock minns han svagt att han hämtar en kniv i köket och att han utdelar enstaka hot mot dottern.

News55 - 20 nov 15 kl. 15:49

Datum satt för fortsatt rättegång mot Bålstapappan

Den avslutande delen av rättegången mot pappan som knivdödade sin dotter i Bålsta har skjutits upp då Uppsala tingsrätt ville ha ytterligare expertutlåtande om mannens psykiska tillstånd vid händelsen. I dag meddelades det att rättegången fortsätter den 14 december.       LÄS MER: Bålstapappan åtalas för knivmord på sin dotter Den rättspsykiatriska undersökningen som blev klar förra veckan visade att mannen var påverkad av en allvarlig psykisk störning när han dödade sin dotter men att han för närvarade inte lider av en allvarlig störning.

YLE - 01 jan 14 kl. 09:07

Två dog i eldsvåda, bråd natt för polisen

Omkring 25 000 människor tog emot det nya året på Senatstorget i hjärtat av Helsingfors. Polisen var tvungen att begränsa tillströmningen till torget från Alexandersgatans sida. Det hela gick ändå lugnt till, uppger polisen.

YLE - 01 jan 14 kl. 10:37

Tre döda i eldsvådor, bråd natt för polisen

Polisen har haft en bråd nyårsnatt med hundratals utryckningar. Tre personer har omkommit i bränder i natt. Omkring 25 000 människor tog emot det nya året på Senatstorget i hjärtat av Helsingfors.

BT - 15 okt 14 kl. 22:35

Efter brutala mordförsöket på nyårsafton - familjen avvisas

På nyårsaftonen sköts 12-åringen med flera skott och knivhöggs i halsen. Nu kommer beskedet att han och familjen inte får stanna i Sverige. – Familjen är helt bestört, säger en av dem som hjälpt flyktingarna efter det traumatiska våldsdådet.

Posh24 - 10 jul 12 kl. 08:17

Tre döda i kaos på Swedish House Mafia-konsert!

Nio personer knivhöggs och tre dog under Swedish House Mafias helgspelning på en festival i Phoenix Park i Dublin. Svenskar på plats rapporterar nu om hur ett gäng började bråka under konserten, att en kille låg på marken och fick ta emot sparkar och slag. Trots att säkerheten uppfattades som hög, alla besökare gick igenom en mentaldetektor för att komma in på festivalområdet, utbröt total tumult och panik bland festivalbesökarna.

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

Man knivskuren i ansiktet – en man gripen

En person har knivskurits i ansiktet och på halsen  i Sjöbo i Borås, uppger polisen.Anledningen tros vara ett bråk.En misstänkt man kunde senare gripas i sitt hem.

GT - 3 timmar sedan

Supernannyns bästa tips vid skolstarten

Höstterminen drar i veckan i gång för många skolbarn och lediga dagar byts mot stressiga morgonrutiner och skolböcker.Supernannyn Anna-Karin Wyndhamn ger sina bästa tips för att klara övergången till vardagen..

GT - 3 timmar sedan

Ungdomar vandaliserade bilar

Polisen i Jönköping larmades sedan ett antal ungdomar vandaliserat bilar i ett parkeringsgarage.Larmet kom strax efter 17.30 och nu är ett antal personer ”identifierade” uppger polisen på sin hemsida..

GT - 5 timmar sedan

Par ofredade unga flickor på stranden

En man och en kvinna åtalas för sexuellt ofredande av två unga flickor på en strand i Varberg under sommaren..

GT - 5 timmar sedan

Man skjuten i närheten av restaurang

En man har skjutits i närheten av en restaurang i Falkenberg, uppger polisen.Gärningsmannen ska ha lämnat platsen på en mc..

GT - 5 timmar sedan

Skjuten man hittad vid restaurang

En skottskadad man har påträffats utanför en restaurang i Falkenberg, uppger polisen.Omständigheterna kring skottlossningen är i nuläget oklara för polisen.Den skjutne mannen har förts till sjukhus.

GT - 7 timmar sedan

Pistolman rånade frisörsalong

En ensam gärningsman med ett pistolliknande föremål har rånat en frisörsalong i Vänersborg.Polisen är på väg till platsen..

GT - 8 timmar sedan

Brand i lägenhet – räddningspådrag på väg

Det brinner i en lägenhet i Angered i Göteborg.Räddningstjänst och två ambulanser har skickats till platsen.Det är oklart i vilken omfattning det brinner, eller om någon skadats..

GT - 10 timmar sedan

IFK köper loss succéspelaren

GÖTEBORG. Giorgi Kharaishvili, 22, har presenterat sig för Blåvitt-fansen.Men efter säsongen går hans låneavtal ut.

GT - 11 timmar sedan

Lastbil och personbil i krock på E6

En lastbil och en personbil har kolliderat på E6 i höjd med Olskroksmotet.Flera körfält har stängts av till följd av olyckan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.