SVT > Inrikes

Tuesday, 22 January, 13:32

SVT - 12 aug 18 kl. 20:20

Fler poliser, skärpta straff och avhopparverksamet dominerade brottsdebattFler poliser – det lovas det oavsett hur det går i valet. I övrigt duggade förslagen tätt från de fyra medverkande partirepresentanterna under SVT:s debatt om brott och straff: ett nationellt exitprogram för kriminella, skärpta straff för våldtäkt eller anonyma vittnen. Det var några av frågorna som behandlades..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SVT

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, poliser, skärpta, straffoch , avhopparverksamet, dominerade, brottsdebatt
Aftonbladet - 11 feb 16 kl. 13:22

Fler poliser, skärpta straff och utvisning

Moderaterna: Tryggheten i Sverige utmanas – nu krävs flera reformer.

Nya Wermlands Tidningen - 28 sep 18 kl. 06:00

Debatt: Skärpta straff och fler poliser löser inte allt

Idag är debatten hög om att vi måste få fler poliser och strängare straff. Jag delar den bedömningen men tyvärr löser inte enbart dessa åtgärder de stora problem vi har med våld och kriminalitet i vårt samhälle..

Aftonbladet - 20 apr 16 kl. 15:19

M: 2 000 fler poliser ska öka tryggheten

Moderaterna kräver fler poliser – och skärpta straff för grova våldsbrott.

Kristianstadsbladet - 16 mar 13 kl. 10:21

Reinfeldt vill se skärpta straff

Statsminister Fredrik Reinfeldt inledde Moderaternas Sverigemötes andra dag genom att tala om brottslighet och otrygghet.Han vill se skärpta straff, bland annat för bostadsinbrott.
Reinfeldt varnade för att regler inom rättssystem ger straffrihet för vissa brott och att brottslingar i vissa situationer upplever sig som straffimmuna.

Kristianstadsbladet - 19 mar 14 kl. 12:45

Skärpta straff vid sexköp förbereds

Regeringen förbereder skärpta straff för sexköpare. I dag döms mycket få till fängelse. - Grova brott bedöms inte i proportion till hur allvarliga de är, säger justitieminister Beatrice Ask (M) till TT.

BT - 19 mar 14 kl. 12:45

Skärpta straff vid sexköp förbereds

Regeringen förbereder skärpta straff för sexköpare. I dag döms mycket få till fängelse. - Grova brott bedöms inte i proportion till hur allvarliga de är, säger justitieminister Beatrice Ask (M) till TT.

BT - 28 aug 14 kl. 15:40

Forskare om skärpta straff: Märkligt

Alliansen lovar att skärpa straffen för allvarliga våldsbrott genom att höja minimistraffen. Lite märkligt, anser Brå-utredare vars forskning visar att straffen skärpts tydligt sedan 2010. Alliansen vill höja minimistraffen för dråp, synnerligen grov misshandel, grov misshandel, grovt rån, grov utpressning, grovt olaga hot och grovt olaga tvång.

LV - 12 feb 14 kl. 08:17

Flera synliga poliser och tydliga straff

Fler poliser ute på patrull. Tydligare och snabbare straff när tjuvar erkänner. Rätt att vägra tidigare tjuvar tillträde till butikerna.

Nerikes Allehanda - 16 maj 16 kl. 06:29

Handeln kräver fler poliser och hårdare straff

Två miljoner stöldbrott per år i svenska butiker. Nu sätter Svensk Handel ner foten – organisationen kräver både fler poliser och hårdare påföljder..

Newsmill - 11 apr 11 kl. 18:43

Fler poliser och längre straff ger tryggare familjer

Samtidigt som uppgifterna exploderat på somliga områden får vi ständiga rapporter om bristerna inom ett av de mest centrala av statens kärnuppdrag - nämligen rättsväsendet - nyckeln till vår trygghet och frihet, skriver Ola Mårtensson..

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Psykolog vill slå hål på myter om mobilanvändning: ”Sluta prata skärmtid”

Larmen om mobiltelefonen är många, lika så myterna om hur mobilanvändningen påverkar oss. Men det finns ingenting som heter ”mobilberoende”. Det menar psykologen Siri Helle..

SVT - 3 timmar sedan

Efter kritiken – Lind svarar inte på frågor från public service

Redan första dagen som kulturminister kom kritik mot Amanda Lind (MP). Kritiken handlade om att hon i ett inlägg på sociala medier hyllat Mehmet Kaplan. Lind har kommenterat kritiken via mejl, men inte direkt för någon av public service-bolagen SVT eller SR..

SVT - 3 timmar sedan

Ygeman: Hoppas folk blickar framåt

Anders Ygeman (S) är tillbaka som minister – och det har fått kritik av oppositionen. Ygeman hoppas själv att väljarna blickar framåt..

SVT - 3 timmar sedan

Se nya energi- och digitaliseringsministern svara på frågor om sitt eget it-användande

Nya statsrådet Anders Ygeman (S) fick när han gästade Morgonstudion,på tisdagen i SVT, svara på frågor bland annat om hur aktiv han är på sociala medier som Snapchat, spelar dataspelet Fortnite eller använder sig av vårdappar när han blir sjuk? Se klippet hur han svarade..

SVT - 6 timmar sedan

Nya kulturministern Amanda Lind om sitt uttalande om Kaplan: ”Han är en del av vår historia”

Den nya kultur- och demokratiministern Amanda Lind (MP) medverkade i TV4 på tisdagen för att förklara sitt inlägg i sociala medier då hon hyllat sin företrädare Mehmet Kaplan som tvingades avgå som minister efter samröre med extremister..

SVT - 8 timmar sedan

22 januari: Nattens nyheter

SVT - 12 timmar sedan

Åkessons känga till nya regeringen: ”Löfven lovar allt till alla”

Isabella Lövin (MP) och SD-ledaren Jimmie Åkesson debatterade under måndagen i SVT:s program Aktuellt. Då passade Åkesson på att ge Stefan Löfven (S) en gliring..

SVT - 17 timmar sedan

Migrationsverket gav felaktiga uppgifter om olämpliga biträden

Migrationsverket har åter svartlistat en jurist som bedömts olämplig som offentligt biträde åt asylsökande. Myndigheten uppger också för SVT att man numera skickar besluten till Domstolsverket, så informationen kan nå Sveriges domstolar. Men vår granskning visar att det inte stämmer..

SVT - 18 timmar sedan

Åklagaren: ”De har planerat att utföra ett terrordåd i IS namn”

Kontakter med IS-anslutna personer visar att de misstänkta männen planerade ett attentat i Sverige, enligt åklagaren. Men försvaret är kritiska till bevisningen. – Den bevisningen på sina egna ben visar ingenting i målet, alltså att det förberetts en terroristaktion, säger advokat Robin Söder som företräder en av de misstänkta..

SVT - 20 timmar sedan

SVT:s meteorolog: Då slår halkan till – igen

Efter förra veckans blandning med kraftigt snöfall, försenade flyg och blixthalka på vägar kan vi vänta oss lugnare väder framöver – åtminstone fram till helgen. – Till helgen kan vi vänta oss mer omfattande halka, säger SVT:s meteorolog Per Stenborg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.