DN > Ekonomi

Monday, 18 February, 03:17

DN - 12 aug 18 kl. 19:00

Så fälldes de första bedragarnaDomen som föll den 24 juli var den första i sitt slag. Aldrig tidigare hade någon dömts för bedrägerier via bank-id. Tanken var att gripandet skulle dra så lite uppmärksamhet till sig som möjligt, men det blev allt annat än tyst. .
Läs mer på DN

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , fälldesde första , bedragarna
Sydsvenskan - 05 jan 11 kl. 00:15

Bedragarna tar sikte på studenter

Bedragare försöker tjäna tusentals kronor på bostadsbristen i Malmö och Lund.
Men när pengarna betalats in finns ingen lägenhet. Varningsropen om att utlandsstudenter kan bli lurade av falska förmedlingsfirmor kommer från de bostadssamordnare som arbetar vid Lunds universitet och på Malmö högskola.

Dagens PS - 16 mar 17 kl. 11:41

Polisen: ”Bedragarna agerar blixtsnabbt”

Kortkaparna har blivit mer sofistikerade och antalet anmälningar bara ökar. Säskilt stor bedöms risken vara att handla på nätet med ditt Visakort eller Mastercard, enligt GT/Expressen, som uppger att datorbedrägerierna i Sverige ökade med 39 procent i fjol jämfört med 2015. ”Och det som ökar allra mest är kapningen av kontokort via näthandel.

Helsingborgs Dagblad - 26 jul 15 kl. 15:35

Bedragarna stal hennes identitet

Möbler för 41 500 kronor beställdes till Ulla-Britt Nilsson. Problemet: Det var bedragare som hade beställt varorna. Hon är inte ensam om att drabbas..

Sydsvenskan - 26 jul 15 kl. 15:35

Bedragarna stal hennes identitet

Möbler för 41 500 kronor beställdes till Ulla-Britt Nilsson. Problemet: Det var bedragare som hade beställt varorna. Hon är inte ensam om att drabbas..

BT - 25 jan 13 kl. 15:31

It-bedragarna hittar nya mål

Fiskeförsöken efter våra kontouppgifter blir allt smartare. Mobiltelefonen och surfplattan är bedragarnas nya måltavlor. ?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Polisens varning: Så tömmer bedragarna ditt konto – med din hjälpPratat med Microsoft

En ny typ av bedrägeri har upptäckts och nu varnar polisen allmänheten via sin sajt samt i sociala medier. Bedragarna, som pratar engelska, ringer upp privatpersoner och påstår sig representera Microsoft. De hävdar att offrets dator har låg säkerhet och erbjuder denne att köpa ett säkerhetssystem som räcker i tio år för 150 kronor.

Expressen - 21 sep 18 kl. 11:48

Slarvet som avslöjade bank-ID-bedragarna

Miljonerna ramlade in och i spåren av bedragarna satt förtvivlade äldre som lurats. Bedragarna levde flott och reste till Spanien och Portugal.I dag åtalas sammanlagt 41 personer för delaktighet i en härva med bedrägerier som utförts med bank-ID.

Nya Wermlands Tidningen - 12 maj 11 kl. 08:59

"Bedragarna har lämnat spår efter sig"

Flera värmlänningar har tipsat polisen om männen som misstänks ligga bakom skimningen av Handelsbankens bankomat i Sunne under påskaftonen. På onsdagen följde polisen upp ett tiotal heta tips. ?

IDG - 28 jun 11 kl. 12:24

Så skyddar du dig mot Facebook-bedragarna

Just nu sprids många länkar på Facebook som ser lockande ut att klicka på, men som i själva verket är ett bedrägeriförsök. Så här gör du i för att inte blir nästa offer för Facebook-bedragarna..

IDG - 30 jan 12 kl. 06:01

Han genomskådade Google-bedragarna


Med hot och lögner lurar bedragarna småföretagare att betala dyra pengar för gratis eller obefintliga internettjänster..

Nyheter 24 - 12 jul 12 kl. 09:35

"Hink-lånare" - nya bedragarna i Stockholm


Sex fall inom loppet av två veckor. De ringer på och ber äldre personer om vatten. När de går för att hämta en hink slår bedragarna till.

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 09:37

Ericsson redovisar miljardkostnader

Telekomjätten Ericsson tar stora omstruktureringskostnader som kommer att sänka kvartalsresultatet med mångmiljardbelopp..

DN - 10 jan 19 kl. 09:19

Grupptalan mot Danske Bank för penningtvätt

En amerikansk pensionsfond har lämnat in en gruppstämning mot Danske Bank och fyra av dess toppchefer för att ha underlåtit att ha informerat om den gigantiska penningtvättskandalen som briserade på allvar i fjol..

DN - 09 jan 19 kl. 14:36

Huvudmisstänkt i pensionshärva gripen

En svensk affärsman som är huvudmisstänkt i pensionshärvan kring Falcon Funds har gripits av brittisk polis..

DN - 09 jan 19 kl. 14:26

Färre flög med SAS i december

SAS följer trenden och tappar passagerare i decembersiffrorna. Trots det, och det faktum att planen är långt ifrån fulla, lyckas de hålla lönsamheten. .

DN - 09 jan 19 kl. 10:23

Mötet om handelskriget avslutat – försiktig optimism

Kina och USA avslutade efter en extra dag av förhandlingar på onsdagen samtalen i Peking om hur handelskriget mellan länderna ska lösas. Kina tycks till stor del uppfyllt kraven från USA på att öka importen av amerikanska varor, medan mer strukturella frågor fortfarande väntar på mer detaljerade lösningar..

DN - 08 jan 19 kl. 13:52

En familjekombi som känns härligt lagom

På väg hem från Göteborg och ett besök på Volvofabriken slår det mig: Att köra nya Kia Ceed är som att köra Volvos förra generation av V60. På ett sätt är det ett väldigt bra betyg. Och en slags garanti för framgång i bilhallarna..

DN - 08 jan 19 kl. 13:13

Uber planerar för börsnotering i år

Ubers planer på en börsnotering 2019 ligger fast, trots senare tids börsturbulens.  Det uppger nättaxitjänstens vd Dara Khosrowshahi i en intervju i Wall Street Journal. .

DN - 07 jan 19 kl. 16:05

Taxiförbundet pekar ut Uber för skattefusk

Taxiförbundet lät säkerhetsföretag granska konkurrenten. Uber tar uppgifterna på allvar..

DN - 07 jan 19 kl. 09:08

Iran vill stryka nollor i fallande valuta

Irans centralbank föreslår att fyra nollor stryks från landets valuta rial, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Irna. Orsaken är att valutan har rasat kraftigt, under 2018 gick värdet ned med över 60 procent..

DN - 06 jan 19 kl. 13:24

Därför är PFAS omstritt

De senaste åren har högfluorerade ämnen, även kallat PFAS, varit ett hett ämne inom kosmetikabranschen. När sex sminkproducenter fasar ut ämnesgruppen ur produktionen väcker det frågor. Vad är PFAS egentligen?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.