DN > Ekonomi

Friday, 19 October, 22:04

Liknande nyheter

Taggar: , fälldesde första , bedragarna
Sydsvenskan - 05 jan 11 kl. 00:15

Bedragarna tar sikte på studenter

Bedragare försöker tjäna tusentals kronor på bostadsbristen i Malmö och Lund.
Men när pengarna betalats in finns ingen lägenhet. Varningsropen om att utlandsstudenter kan bli lurade av falska förmedlingsfirmor kommer från de bostadssamordnare som arbetar vid Lunds universitet och på Malmö högskola.

Dagens PS - 16 mar 17 kl. 11:41

Polisen: ”Bedragarna agerar blixtsnabbt”

Kortkaparna har blivit mer sofistikerade och antalet anmälningar bara ökar. Säskilt stor bedöms risken vara att handla på nätet med ditt Visakort eller Mastercard, enligt GT/Expressen, som uppger att datorbedrägerierna i Sverige ökade med 39 procent i fjol jämfört med 2015. ”Och det som ökar allra mest är kapningen av kontokort via näthandel.

Helsingborgs Dagblad - 26 jul 15 kl. 15:35

Bedragarna stal hennes identitet

Möbler för 41 500 kronor beställdes till Ulla-Britt Nilsson. Problemet: Det var bedragare som hade beställt varorna. Hon är inte ensam om att drabbas..

Sydsvenskan - 26 jul 15 kl. 15:35

Bedragarna stal hennes identitet

Möbler för 41 500 kronor beställdes till Ulla-Britt Nilsson. Problemet: Det var bedragare som hade beställt varorna. Hon är inte ensam om att drabbas..

BT - 25 jan 13 kl. 15:31

It-bedragarna hittar nya mål

Fiskeförsöken efter våra kontouppgifter blir allt smartare. Mobiltelefonen och surfplattan är bedragarnas nya måltavlor. ?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Polisens varning: Så tömmer bedragarna ditt konto – med din hjälpPratat med Microsoft

En ny typ av bedrägeri har upptäckts och nu varnar polisen allmänheten via sin sajt samt i sociala medier. Bedragarna, som pratar engelska, ringer upp privatpersoner och påstår sig representera Microsoft. De hävdar att offrets dator har låg säkerhet och erbjuder denne att köpa ett säkerhetssystem som räcker i tio år för 150 kronor.

Expressen - 21 sep 18 kl. 11:48

Slarvet som avslöjade bank-ID-bedragarna

Miljonerna ramlade in och i spåren av bedragarna satt förtvivlade äldre som lurats. Bedragarna levde flott och reste till Spanien och Portugal.I dag åtalas sammanlagt 41 personer för delaktighet i en härva med bedrägerier som utförts med bank-ID.

Nya Wermlands Tidningen - 12 maj 11 kl. 08:59

"Bedragarna har lämnat spår efter sig"

Flera värmlänningar har tipsat polisen om männen som misstänks ligga bakom skimningen av Handelsbankens bankomat i Sunne under påskaftonen. På onsdagen följde polisen upp ett tiotal heta tips. ?

IDG - 28 jun 11 kl. 12:24

Så skyddar du dig mot Facebook-bedragarna

Just nu sprids många länkar på Facebook som ser lockande ut att klicka på, men som i själva verket är ett bedrägeriförsök. Så här gör du i för att inte blir nästa offer för Facebook-bedragarna..

IDG - 30 jan 12 kl. 06:01

Han genomskådade Google-bedragarna


Med hot och lögner lurar bedragarna småföretagare att betala dyra pengar för gratis eller obefintliga internettjänster..

Nyheter 24 - 12 jul 12 kl. 09:35

"Hink-lånare" - nya bedragarna i Stockholm


Sex fall inom loppet av två veckor. De ringer på och ber äldre personer om vatten. När de går för att hämta en hink slår bedragarna till.

Fler nyheter från DN

DN - 14 timmar sedan

Jacques Wallner: Sju tecken på fordonsjättens styrka

Volvokoncernen överraskade marknaden med en urstark rapport för det tredje kvartalet. Men oron för kostnader för fel i de avancerade avgassystemen samt risk för en framtida konjunkturnedgång tynger marknaden. Här är sju punkter som är viktiga för Volvos verksamhet..

DN - 8 timmar sedan

Ojämlik familjebildning hindrar kvinnliga chefer från toppen

Kvinnliga chefers underrepresentation och lägre löner kan inte förklaras med brist på kvalifikation. Enligt en ny studie är det i stället de första åren efter familjebildning som hindrar kvinnors karriärer. – Skillnaderna uppkommer när man bildar familj, säger Joacim Tåg, vid institutet för Näringslivsforskning..

DN - 11 timmar sedan

Fuskare med högskoleprovet kan få hårdare straff

Omkring 15 personer som misstänks för fusk vid högskoleprovet har åtalats för grovt brott och riskerar upp till två års fängelse, rapporterar P3 Nyheter. Hittills har ett hundratals fuskare ertappats, varav ett tiotal har dömts – men bara för brott av normalgraden..

DN - 14 timmar sedan

Jacques Wallner: Därför går Volvo så bra just nu

Fordonstillverkaren Volvo redovisade vinstsiffrorna för tredje kvartalet. DN:s motorreporter Jacques Wallner svarar på tre frågor om vinstsiffrorna..

DN - 16 timmar sedan

Kinas tillväxt fortsätter sakta ned

Kinas ekonomi växte med 6,5 procent under årets tredje kvartal jämfört med samma period förra året. Det är något långsammare än väntat, visar färska siffror..

DN - 22 timmar sedan

Carl Johan von Seth: Så skakar skumrasket de nordiska bankjättarna

Danske Bank spelar huvud­rollen i det som kan vara tidernas största penningtvätthärva. Nu har Nordea dragits in i skandalen, samtidigt som SEB skakas av ett skattebedrägeri. Stukat förtroende, miljardböter, sjunkande börsvärden och strängare tillsyn är några av de följder som bankerna kan ställas inför..

DN - Igår: 14:47

Saabs miljardaffär definitivt i hamn

Saabs och Boeings mångmiljardaffär med amerikanska flygvapnet är nu definitivt klar. Försvarskoncernen bekräftar nu för första gången att konkurrenterna väljer att inte överklaga beslutet..

DN - Igår: 14:37

Varumärkesexpert om SEB-skandalen: ”Inte en förtroendebransch”

Skandaler spelar liten roll för bankernas förtroende. Om pengarna förvaltas säkert och billigt är kunderna obenägna att fly. Det menar Eva Ossiansson, universitetslektor i marknadsföring.

DN - Igår: 08:20

Het sommar sänkte Byggmax

Byggvarukedjan Byggmax redovisar ett minskat rörelseresultat i samband med rapporten för tredje kvartalet. Rörelseresultatet landade på 175,8 miljoner kronor vilket kan jämföras med 221 miljoner kronor samma period föregående år..

DN - Igår: 07:35

Kraftig vinst för Ericsson

Ericsson redovisar en rörelsevinst på 3,2 miljarder kronor för tredje kvartalet. Det kan jämföras med en rörelseförlust på 3,7 miljarder kronor motsvarande period i fjol..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.