DN > Ekonomi

Monday, 10 December, 12:10

DN - 12 aug 18 kl. 19:00

Så fälldes de första bedragarnaDomen som föll den 24 juli var den första i sitt slag. Aldrig tidigare hade någon dömts för bedrägerier via bank-id. Tanken var att gripandet skulle dra så lite uppmärksamhet till sig som möjligt, men det blev allt annat än tyst. .
Läs mer på DN

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , fälldesde första , bedragarna
Sydsvenskan - 05 jan 11 kl. 00:15

Bedragarna tar sikte på studenter

Bedragare försöker tjäna tusentals kronor på bostadsbristen i Malmö och Lund.
Men när pengarna betalats in finns ingen lägenhet. Varningsropen om att utlandsstudenter kan bli lurade av falska förmedlingsfirmor kommer från de bostadssamordnare som arbetar vid Lunds universitet och på Malmö högskola.

Dagens PS - 16 mar 17 kl. 11:41

Polisen: ”Bedragarna agerar blixtsnabbt”

Kortkaparna har blivit mer sofistikerade och antalet anmälningar bara ökar. Säskilt stor bedöms risken vara att handla på nätet med ditt Visakort eller Mastercard, enligt GT/Expressen, som uppger att datorbedrägerierna i Sverige ökade med 39 procent i fjol jämfört med 2015. ”Och det som ökar allra mest är kapningen av kontokort via näthandel.

Helsingborgs Dagblad - 26 jul 15 kl. 15:35

Bedragarna stal hennes identitet

Möbler för 41 500 kronor beställdes till Ulla-Britt Nilsson. Problemet: Det var bedragare som hade beställt varorna. Hon är inte ensam om att drabbas..

Sydsvenskan - 26 jul 15 kl. 15:35

Bedragarna stal hennes identitet

Möbler för 41 500 kronor beställdes till Ulla-Britt Nilsson. Problemet: Det var bedragare som hade beställt varorna. Hon är inte ensam om att drabbas..

BT - 25 jan 13 kl. 15:31

It-bedragarna hittar nya mål

Fiskeförsöken efter våra kontouppgifter blir allt smartare. Mobiltelefonen och surfplattan är bedragarnas nya måltavlor. ?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Polisens varning: Så tömmer bedragarna ditt konto – med din hjälpPratat med Microsoft

En ny typ av bedrägeri har upptäckts och nu varnar polisen allmänheten via sin sajt samt i sociala medier. Bedragarna, som pratar engelska, ringer upp privatpersoner och påstår sig representera Microsoft. De hävdar att offrets dator har låg säkerhet och erbjuder denne att köpa ett säkerhetssystem som räcker i tio år för 150 kronor.

Expressen - 21 sep 18 kl. 11:48

Slarvet som avslöjade bank-ID-bedragarna

Miljonerna ramlade in och i spåren av bedragarna satt förtvivlade äldre som lurats. Bedragarna levde flott och reste till Spanien och Portugal.I dag åtalas sammanlagt 41 personer för delaktighet i en härva med bedrägerier som utförts med bank-ID.

Nya Wermlands Tidningen - 12 maj 11 kl. 08:59

"Bedragarna har lämnat spår efter sig"

Flera värmlänningar har tipsat polisen om männen som misstänks ligga bakom skimningen av Handelsbankens bankomat i Sunne under påskaftonen. På onsdagen följde polisen upp ett tiotal heta tips. ?

IDG - 28 jun 11 kl. 12:24

Så skyddar du dig mot Facebook-bedragarna

Just nu sprids många länkar på Facebook som ser lockande ut att klicka på, men som i själva verket är ett bedrägeriförsök. Så här gör du i för att inte blir nästa offer för Facebook-bedragarna..

IDG - 30 jan 12 kl. 06:01

Han genomskådade Google-bedragarna


Med hot och lögner lurar bedragarna småföretagare att betala dyra pengar för gratis eller obefintliga internettjänster..

Nyheter 24 - 12 jul 12 kl. 09:35

"Hink-lånare" - nya bedragarna i Stockholm


Sex fall inom loppet av två veckor. De ringer på och ber äldre personer om vatten. När de går för att hämta en hink slår bedragarna till.

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Minskad tro på stigande bopriser

Allt färre tror att bostadspriserna fortsätter att stiga. Storbankens SEB:s månatliga boprisindikator sjunker för tredje månaden i rad. Under december sjönk indikatorn tre enheter till 10, enligt ett pressmeddelande..

DN - Igår: 12:05

Skillnaden mellan utgångspris och slutpris har stigit

Skillnaden mellan utgångspris och slutpris har stigit på bred front det senaste året – trots att priserna på bostadsrätter gått ner generellt. Vissa mäklare har en större budpremie än andra, visar statistik som TT sammanställt..

DN - Igår: 22:17

Kina kräver att Kanada släpper Huawei-chefen

Kina kräver att Kanada släpper Huaweis finansdirektör Meng Wanzhou och hotar nu med ”allvarliga konsekvenser”, enligt BBC..

DN - Igår: 15:38

Flygbolag ber anställda arbeta gratis under jul: ”En Grinch-åtgärd av värsta sort”

Australiens största flygbolag Qantas har bett sina anställda att ”volontärarbeta” under julen. Något som får skarp kritik från fackorganisationen ASU. – Det är en Grinch-åtgärd av värsta sort, säger Natalie Land på ASU..

DN - I förrgår: 07:43

Polisen hittade paket från Postnord på motorvägen

Fem postburar med paket från Postnord hittades natten mot lördag på E18 utanför Västerås. Orsaken tros vara att dörrarna på en lastbil öppnat sig under färden..

DN - I förrgår: 16:12

Ikea-sfären fortsätter tanka H&M-aktier

Interogo, som ingår i Ikea-sfären och som har hand om gruppens finansiella investeringar, har under november köpt ytterligare drygt 2,2 miljoner aktier i H&M. .

DN - I förrgår: 14:04

LO-basen applåderar näringslivstopparnas stöd för parterna

LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson gläds över näringslivstopparnas stöd för parternas förhandlingsautonomi.  – Det är modigt av dem att säga så i det här läget. Men de vill nog också snart ha en regering, säger Thorwaldsson till DN..

DN - 07 dec 18 kl. 11:04

Microsoft inför etiska regler för ansiktsigenkänning

Genom en ändring i användarvillkoren ska Microsoft förhindra att deras teknik för ansiktsigenkänning används diskriminerande. Företaget inför nu ett speciellt etiskt regelverk för användandet av teknologin. ”Vi tycker att det är viktigt att regeringar under 2019 börjar anta lagar som reglerar den här teknologin”, skriver Brad Smith..

DN - 06 dec 18 kl. 11:08

Här är företagen som släpper ut mest koldioxid

SSAB, Cementa och Preem är de företag som släpper ut mest koldioxid i Sverige. Själva tycker de att de ligger långt fram när det gäller klimatomställningen – och hoppas till och med på riktigt tuffa regler från FN:s klimatmöte i Katowice. Det stärker deras konkurrenskraft, tycker de..

DN - 06 dec 18 kl. 05:24

Kina protesterar mot USA:s gripande av Huawei-chef

Kina protesterar mot att en av Huaweis högsta chefer, på USA:s begäran, har gripits i Kanada. USA har flera utredningar i gång där företaget misstänks vara ett säkerhetshot..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.