Barometern > Opinion

Monday, 10 December, 11:33

Liknande nyheter

Taggar: Louise, BringseliusEtt , samhälledär människor är , ensamma, tillsammans
YLE - 11 nov 14 kl. 14:21

Stress är som ett paraply över vårt samhälle

Då Lili-Ann Junell-Kousa från Ekenäs gick in i väggen för tio år sedan trodde hon att livet var över. Hon hade drabbats av den utbrändhet som nästan kunde kallas för en kvinnosjukdom då 80% av alla övertrötta människor är kvinnor. Idag har hon tagit sig upp i sadeln igen och arbetar som samtals- och familjeterapeut samt föreläser om trötthetssyndrom för att allt fler ska förstå sig på sin egen trötthet och förhoppningsvis även kunna råda bot på den.

Alliansfritt Sverige - 25 nov 13 kl. 07:47

Hur bygger vi ett bättre samhälle? Den här moderattoppen har sin galna idé

Jessica Polfjärd är inte vem som helst. Hon är ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott och sitter därmed på ett av de tyngsta politiska uppdragen i Sverige. Hon har en vision om ett bättre samhäll: ”Vi får ett bättre samhälle om omsorg sköts solidariskt av anhöriga än om omsorgspersonal avlönas.

Västerbottens Folkblad - 04 dec 13 kl. 23:00

Det behövs ett samhälle som bryr sig

I ett samhälle där det är lätt att falla igenom blir fler sjuka. Där känner sig fler utsatta, ensamma, där är det svårare att be om hjälp. För att förebygga ohälsa är det viktigt att jobba med hela samhället och hur det hänger ihop.

Barometern - 30 maj 14 kl. 07:11

Dags att skapa ett mer solidariskt samhälle

Vi ska leva i ett demokratiskt, jämlikt samhälle. Det har de flesta partier på sitt program. Tyvärr är sanningen för det mesta det motsatta.

SmålandsPosten - 03 jun 13 kl. 07:46

Familjen ? grunden i ett gott samhälle

Den senaste tidens händelser med upplopp och bilbränder runtom i Sveriges förorter har fått många att efterlysa föräldrarnas ansvar. Med rätta med tanke på att många av stenkastarna faktiskt var barn, och borde vara någon helt annanstans vid tiden för upploppen. Borde vi inte alltid efterfråga föräldraansvaret i högre utsträckning?

Kristianstadsbladet - 12 maj 14 kl. 06:47

Vi i S vill ha ett samhälle för alla

Foto: Hasse Holmberg / TT
Den nuvarande regeringen har dragit ner på resurserna så att det blivit svårare för personer med funktionsnedsättning att hitta sin plats i vårt samhälle. Det skriver socialdemokraterna Marianne Eriksson och Jessi Norén.
Vi socialdemokrater värnar om alla människors lika värde.

SVT Debatt - 12 jun 13 kl. 10:31

På Taksimtorget byggdes ett samhälle som Erdogan inte vill se

TURKIET Efter en brutal polisinsats återtog myndigheterna igår Taksimtorget i Istanbul. Men under de drygt två veckor som demonstranterna hade kontroll över torget började ett parallellt samhälle växa fram. I parken intill kunde deltagardemokratiska principer implementeras.

YLE - 07 jan 14 kl. 18:15

"Ytliga värderingar i dagens samhälle"

Filosofen Hannes Nykänen och lokalpolitikern och samlingspartisten Linda Karhinen diskuterade värdefrågor utgående från en färsk Yle-enkät. Frågan om sociala understöd passiverar väckte det livligaste meningsutbytet i Aktuellt 17. Finländarna är starkt splittrade i många värdefrågor, enligt en ny enkät.

Sydsvenskan - 03 mar 15 kl. 04:00

Mindre fokus på arbete skulle ge ett mänskligare och mer innovativt samhälle

Stora delar av befolkningen, som i dag är inlåsta i symboliskt eller bara onödigt arbete, måste frigöras för att bättre kunna bidra till en nödvändig omställning av samhället.Den enorma produktivitetsökning och effektivisering som pågått under decennier har gjort idén om full sysselsättning omodern. Samtidigt har den mentala låsningen vid jobben bara blivit starkare, vilket lett till ständigt ökande strukturellt våld från arbetssamhällets institutioner.

SVT Debatt - 29 apr 14 kl. 13:22

Vi i Fi ser diskriminering ovärdigt ett modernt samhälle

SVENSK POLITIK Rebecca Weidmo Uvells lösryckta citat tyder på en slarvig läsning av vårt partiprogram. Läs noggrannare, och inse att Feministiskt initiativ vill modernisera samhället och vitalisera demokratin i grunden.  Varför ställer inte reportrar fler kritiska frågar till Feministiskt initiativ, undrar Rebecca Weidmo Uvell i en debattartikel här på SVT Debatt.

Helsingborgs Dagblad - 10 dec 15 kl. 04:00

Jag skäms för vårt samhälle, där det anses vara starkt att svälta sig själv

Det är lördag morgon och jag sitter vid frukostbordet medan jag gör min dagliga uppdatering av vad som hänt på Facebook. Det har blivit en daglig morgonrutin och som vanligt sitter jag med mat i ena handen och mobilen i andra. Jag skummar slött igenom flödet fyllt med nya profilbilder, lajkade artiklar, födelsedagar, giftermål och onödiga videor när något plötsligt fångar min blick.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - I förrgår: 06:00

Ett steg närmare Brexitkaos

Storbritanniens utträde ur EU har inget med konservatism att göra..

Barometern - 07 dec 18 kl. 00:30

En M+KD-budget för hela Alliansen kan bli Sveriges

”Det konservativa blocket” prioriterar välfärden. Så var det med det. .

Barometern - 07 dec 18 kl. 00:18

Ge inte Kina möjlighet att övervaka mobiltrafiken

I flera länder undviker man av säkerhetsskäl telekommateriel från Kinajätten Huawei. I Sverige råder fortfarande en naiv inställning till Kinas underrättelseverksamhet i Väst..

Barometern - 06 dec 18 kl. 00:30

Stoppa gängens tvångsrekryteringar av ensamkommande, nu

Kriminella gäng tvingar ensamkommande att sälja narkotika. .

Barometern - 06 dec 18 kl. 00:23

Den som ger beskattas

Den anställde som ger sin julgåva till välgörenhet blir beskattad. Skattesystemet uppmuntrar inte givande till den nödställde..

Barometern - 06 dec 18 kl. 00:26

Mörker över landsbygden

En stor förändring väntar belysningen vid statliga vägar i länet. Landsbygden kan drabbas av en omfattande nedsläckning över hela landet. Kalmar är en viktig pilotkommun i sammanhanget..

Barometern - 04 dec 18 kl. 06:00

Det är inte en högergir som hägrar för Socialdemokraterna

Konflikten om strejkrätten är långtifrån löst i arbetarrörelsen..

Barometern - 03 dec 18 kl. 00:30

Sofia Widegren: Sedvänja utan sed

Övergångsregeringen är inte så bakbunden av praxis som den säger sig vara. Ledare.

Barometern - 30 nov 18 kl. 18:00

M-budget utan bidragstak

Viktiga reformer skjuts på framtiden när regeringsfrågan drar ut på tiden..

Barometern - 30 nov 18 kl. 00:37

Vilse med etiketterna

Den partiledare som varnade för ett konservativt block talar nu om vikten av högersvängar i politiken. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.