Barometern > Opinion

Tuesday, 21 August, 10:26

Liknande nyheter

Taggar: Louise, BringseliusEtt , samhälledär människor är , ensamma, tillsammans
YLE - 11 nov 14 kl. 14:21

Stress är som ett paraply över vårt samhälle

Då Lili-Ann Junell-Kousa från Ekenäs gick in i väggen för tio år sedan trodde hon att livet var över. Hon hade drabbats av den utbrändhet som nästan kunde kallas för en kvinnosjukdom då 80% av alla övertrötta människor är kvinnor. Idag har hon tagit sig upp i sadeln igen och arbetar som samtals- och familjeterapeut samt föreläser om trötthetssyndrom för att allt fler ska förstå sig på sin egen trötthet och förhoppningsvis även kunna råda bot på den.

Alliansfritt Sverige - 25 nov 13 kl. 07:47

Hur bygger vi ett bättre samhälle? Den här moderattoppen har sin galna idé

Jessica Polfjärd är inte vem som helst. Hon är ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott och sitter därmed på ett av de tyngsta politiska uppdragen i Sverige. Hon har en vision om ett bättre samhäll: ”Vi får ett bättre samhälle om omsorg sköts solidariskt av anhöriga än om omsorgspersonal avlönas.

Västerbottens Folkblad - 04 dec 13 kl. 23:00

Det behövs ett samhälle som bryr sig

I ett samhälle där det är lätt att falla igenom blir fler sjuka. Där känner sig fler utsatta, ensamma, där är det svårare att be om hjälp. För att förebygga ohälsa är det viktigt att jobba med hela samhället och hur det hänger ihop.

Barometern - 30 maj 14 kl. 07:11

Dags att skapa ett mer solidariskt samhälle

Vi ska leva i ett demokratiskt, jämlikt samhälle. Det har de flesta partier på sitt program. Tyvärr är sanningen för det mesta det motsatta.

SmålandsPosten - 03 jun 13 kl. 07:46

Familjen ? grunden i ett gott samhälle

Den senaste tidens händelser med upplopp och bilbränder runtom i Sveriges förorter har fått många att efterlysa föräldrarnas ansvar. Med rätta med tanke på att många av stenkastarna faktiskt var barn, och borde vara någon helt annanstans vid tiden för upploppen. Borde vi inte alltid efterfråga föräldraansvaret i högre utsträckning?

Kristianstadsbladet - 12 maj 14 kl. 06:47

Vi i S vill ha ett samhälle för alla

Foto: Hasse Holmberg / TT
Den nuvarande regeringen har dragit ner på resurserna så att det blivit svårare för personer med funktionsnedsättning att hitta sin plats i vårt samhälle. Det skriver socialdemokraterna Marianne Eriksson och Jessi Norén.
Vi socialdemokrater värnar om alla människors lika värde.

SVT Debatt - 12 jun 13 kl. 10:31

På Taksimtorget byggdes ett samhälle som Erdogan inte vill se

TURKIET Efter en brutal polisinsats återtog myndigheterna igår Taksimtorget i Istanbul. Men under de drygt två veckor som demonstranterna hade kontroll över torget började ett parallellt samhälle växa fram. I parken intill kunde deltagardemokratiska principer implementeras.

YLE - 07 jan 14 kl. 18:15

"Ytliga värderingar i dagens samhälle"

Filosofen Hannes Nykänen och lokalpolitikern och samlingspartisten Linda Karhinen diskuterade värdefrågor utgående från en färsk Yle-enkät. Frågan om sociala understöd passiverar väckte det livligaste meningsutbytet i Aktuellt 17. Finländarna är starkt splittrade i många värdefrågor, enligt en ny enkät.

SVT Debatt - 29 apr 14 kl. 13:22

Vi i Fi ser diskriminering ovärdigt ett modernt samhälle

SVENSK POLITIK Rebecca Weidmo Uvells lösryckta citat tyder på en slarvig läsning av vårt partiprogram. Läs noggrannare, och inse att Feministiskt initiativ vill modernisera samhället och vitalisera demokratin i grunden.  Varför ställer inte reportrar fler kritiska frågar till Feministiskt initiativ, undrar Rebecca Weidmo Uvell i en debattartikel här på SVT Debatt.

Sydsvenskan - 03 mar 15 kl. 04:00

Mindre fokus på arbete skulle ge ett mänskligare och mer innovativt samhälle

Stora delar av befolkningen, som i dag är inlåsta i symboliskt eller bara onödigt arbete, måste frigöras för att bättre kunna bidra till en nödvändig omställning av samhället.Den enorma produktivitetsökning och effektivisering som pågått under decennier har gjort idén om full sysselsättning omodern. Samtidigt har den mentala låsningen vid jobben bara blivit starkare, vilket lett till ständigt ökande strukturellt våld från arbetssamhällets institutioner.

SvD - 13 apr 17 kl. 12:49

Kärlek och säkerhet - Samhälle och stat

Två genomgående teman i många politikers och opinionsbildares kommentarer efter det fruktansvärda terrordådet på Drottninggatan har varit att terrorismen aldrig kommer att besegra oss, samt att vi ska bemöta terrorismen/hatet med mer ”kärlek”. Den första kommentaren är korrekt och den fyller uppenbart en utomordentligt viktig funktion omedelbart efter en attack som den i fredags. Men den är samtidigt så självklar att den långsiktigt inte är särskilt relevant.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 14 timmar sedan

EBT har rätt – lita inte på SD

Sverigedemokraterna är ett opålitligt parti. .

Barometern - Igår: 06:00

Ett förlorat tillfälle att få stopp på bilbränderna

Regeringen har försummat chansen att komma till rätta med övergivna bilar och försäkringsbedrägerier..

Barometern - I förrgår: 15:02

Brett och borgerligt eller ingenting

Moderaternas valmanifest är den enda reformagenda som har presenterats..

Barometern - 18 aug 18 kl. 00:30

Inte heller Vänsterpartiet har gjort upp med sin historia

Varken Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna har gjort upp med sitt förflutna. .

Barometern - 18 aug 18 kl. 00:24

S lovar V:s politik

Socialdemokraterna vill flytta makt från ”brukaren” av hemtjänst till kommunförvaltningar och politiker. Konflikten i valrörelsen trappas upp..

Barometern - 17 aug 18 kl. 10:02

Polisen ska inte jaga popularitet

Det är välkommet att Moderaterna vill stärka det lokala perspektivet hos svensk politik. ”Hur”-förslaget öppnar dock för en opinionsstyrd polis..

Barometern - 16 aug 18 kl. 22:00

Ebba Busch Thor på bortaplan

Kristdemokraternas partiledare satsar allt på välfärdsfrågorna..

Barometern - 16 aug 18 kl. 18:23

Våga erkänna att jobbmålet inte kommer att nås

Inget parti kan fixa arbetslösheten bland utrikes födda. Det som påstår annat ljuger för väljarna. .

Barometern - 16 aug 18 kl. 00:35

Räkna inte ut kärnkraften

Hur hållbar är energiuppgörelsen när Sverige kan drabbas av elbrist?.

Barometern - 15 aug 18 kl. 19:30

Låtsas inte som att apoteksreformen var misslyckad, Strandhäll

Att avveckla apoteksmonopolet var helt rätt av Alliansen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.