Barometern > Opinion

Friday, 19 October, 21:29

Liknande nyheter

Taggar: Demokratins, språkär svenska
DN - 11 timmar sedan

”Svenska språket nedmonteras när engelskan tar över”

Det är ingen förmildrande omständighet att det bara är centrala delarna av förorten Flemingsberg som ska byta namn till ”Stockholm South Business District”. Nedmonteringen av svenska språket sker med de små stegens tyrrani, skriver Per-Owe Albinsson i nätverket Språkförsvaret..

Kristianstadsbladet - 12 sep 14 kl. 09:33

Demokratins röst har tystnat

”Ett barn har hundra språk” är ur en dikt av Loris Malaguzzi, som många av oss känner igen, fortsättningen lyder ”men berövas nittionio”.
Med det så vill Loris Malaguzzi säga att för att ett barn kunna utvecklas till en hel människa så måste hon få behålla så många som möjligt av sina språk. Detsamma kan man säga om demokratin, ”demokratin har hundra språk”.

BT - 20 mar 13 kl. 00:48

Två sprängdåd i Ankara

Två sprängattentat utfördes på tisdagskvällen i Turkiets huvudstad Ankara. En explosion inträffade utanför det turkiska justitiedepartementet och den andra vid det styrande AK-partiets kontor. Turkiets justitieminister Sadullah Ergin sade att hustrun till en av departementets anställda fått lindriga skador.

Kristianstadsbladet - 19 nov 12 kl. 10:32

En demokratins trogna tjänare

Foto: Tommy Svensson
Han har spelat teater på samma scen som Ann Petrén, grundat Harry Martinsson-sällskapet och tagit makliga promenader med hunden Sigge. Men det är böckerna och demokratin i själva bibliotekets idé som ett samhällets vardagsrum, som lockat Ulf Redmo att utvecklas i livet. Nu går han i pension.

Politologerna - 30 okt 14 kl. 06:53

Skäl att lita på offentliga tjänstemän som ”demokratins väktare”?

Under sensommaren 2014 gick professor Lennart Lundquist bort. Lundquist var professor, och nästan alltid seminarieledare, under min tid som doktorand i Lund. Han betydde en hel del för mig och min utveckling som forskare.

Dagen - 25 okt 11 kl. 03:00

Demokratins tuffa dilemma

Även om det ännu är drygt två månader kvar till årsskiftet är det ingen djärv gissning att 2011 kommer att gå till historien som det år när livsvillkoren för människorna i land efter land i Nordafrika och Mellanöstern förvandlades i grunden. Framtida historiker kommer att lägga sina pannor i djupa veck för att hitta orsaker till att den genomgripande förändringen kunde gå så snabbt. I den analysen blir de sociala mediernas inverkan en viktig förklaringsfaktor.

BT - 29 jan 13 kl. 13:49

Tolerans demokratins styrka

Vi får aldrig ta för givet att vårt lands demokratiska tänkande är så djupt förankrat i folksjälen att det inte kan rubbas eller ifrågasättas. Tvärtom måste vi om och om igen erövra övertygelsen om demokratins frihet för individen och om medborgarnas rättigheter och skyldigheter. Demokratin står kanske inför sin största utmaning i modern tid.

Sydsvenskan - 01 nov 15 kl. 19:36

"Demokratins väsen är inte lugn och ro"

Decemberöverenskommelsen, Dö, dog för en kort tid sedan en föga ärorik död. Sörjd och saknad av ingen med minsta lilla demokratiska ådra eller övertygelse.Länge försvarades den av partiledare och deras lakejer som i debattsoffor och i debattartiklar förklarade hur klokt och nödvändigt det var att begå en slags demokratisk harakiri.

Helsingborgs Dagblad - 01 nov 15 kl. 19:36

"Demokratins väsen är inte lugn och ro"

Decemberöverenskommelsen, Dö, dog för en kort tid sedan en föga ärorik död. Sörjd och saknad av ingen med minsta lilla demokratiska ådra eller övertygelse.Länge försvarades den av partiledare och deras lakejer som i debattsoffor och i debattartiklar förklarade hur klokt och nödvändigt det var att begå en slags demokratisk harakiri.

Nyheter 24 - 31 aug 11 kl. 12:04

Alex Bengtsson: "Rätta er efter demokratins spelregler"


KRÖNIKA. Nyheter24:s Alex Bengtsson: "Ska man försvara demokratin så får man fanimej rätta sig efter demokratins spelregler." De senaste veckorna har media uppmärksammat ett antal attacker som är direkt riktade mot sverigedemokrater.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 20 timmar sedan

I Nybro välkomnar S rösterna från SD

I Nybro såg Sverigedemokraterna till att en socialdemokratisk ordförande för fullmäktige valdes. Har någon hört andra Socialdemokrater protestera än?.

Barometern - 20 timmar sedan

Stubb har bättre chanser än Wallström att bli EU-kommissionens ordförande

Finlands förre statsminister Alexander Stubb är en mer tänkbar efterträdare till EU-kommissionens ordförande än utrikesminister Margot Wallström..

Barometern - Igår: 19:30

Fred kräver försvarsförmåga

Det säkerhetspolitiska intresset lever i Karlskrona..

Barometern - Igår: 00:26

Rätt att agera mot Emmabodafestivalen

När arrangörerna bakom Emmabodafestivalen inte lever upp till tillståndet måste polisen agera..

Barometern - 15 okt 18 kl. 00:20

Kollektivtrafik riskerar att bli en gökunge i välfärden

Kostnadsutvecklingen för gemensamt resande måste brytas..

Barometern - 14 okt 18 kl. 17:30

Efter helgens besked: ”Allianspartier kan visst komma att regera”

Alliansen är död, men se den kan återuppstå om några dagar, när Stefan Löfven, misslyckas med att bilda en regering..

Barometern - 13 okt 18 kl. 06:00

Alliansens upplösning en oväntad chans för Moderaterna

Den nya organisationen i landstinget ger M exceptionellt goda förutsättningar..

Barometern - 13 okt 18 kl. 00:30

C och L tillhör alliansen även utanför en regering

Politiken blir ungefär densamma oavsett hur många av alliansens partier som sitter i en regering..

Barometern - 12 okt 18 kl. 06:00

Äldrefattigdom och invandring hänger samman

Människor som har invandrat till Sverige sent i livet kommer att bli fattiga på ålderns höst..

Barometern - 12 okt 18 kl. 06:00

Det finns inga genvägar till höjd status för lärare

Synen på kunskap undergräver alla lönesatsningar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.