Barometern > Opinion

Tuesday, 21 August, 18:06

Liknande nyheter

Taggar: Demokratins, språkär svenska
Kristianstadsbladet - 12 sep 14 kl. 09:33

Demokratins röst har tystnat

”Ett barn har hundra språk” är ur en dikt av Loris Malaguzzi, som många av oss känner igen, fortsättningen lyder ”men berövas nittionio”.
Med det så vill Loris Malaguzzi säga att för att ett barn kunna utvecklas till en hel människa så måste hon få behålla så många som möjligt av sina språk. Detsamma kan man säga om demokratin, ”demokratin har hundra språk”.

BT - 20 mar 13 kl. 00:48

Två sprängdåd i Ankara

Två sprängattentat utfördes på tisdagskvällen i Turkiets huvudstad Ankara. En explosion inträffade utanför det turkiska justitiedepartementet och den andra vid det styrande AK-partiets kontor. Turkiets justitieminister Sadullah Ergin sade att hustrun till en av departementets anställda fått lindriga skador.

Expressen - 1 timme sedan

Toppolitiker utsatt för sprängattentat

En toppolitiker i Skåne blev natten till tisdag utsatt för ett sprängdåd i sin bostad.Tidigare har ytterligare en politiker och andra boende i området utsatts för liknande dåd.– Människor får sin trygghet rubbad, säger toppolitikern..

Kristianstadsbladet - 19 nov 12 kl. 10:32

En demokratins trogna tjänare

Foto: Tommy Svensson
Han har spelat teater på samma scen som Ann Petrén, grundat Harry Martinsson-sällskapet och tagit makliga promenader med hunden Sigge. Men det är böckerna och demokratin i själva bibliotekets idé som ett samhällets vardagsrum, som lockat Ulf Redmo att utvecklas i livet. Nu går han i pension.

Politologerna - 30 okt 14 kl. 06:53

Skäl att lita på offentliga tjänstemän som ”demokratins väktare”?

Under sensommaren 2014 gick professor Lennart Lundquist bort. Lundquist var professor, och nästan alltid seminarieledare, under min tid som doktorand i Lund. Han betydde en hel del för mig och min utveckling som forskare.

Dagen - 25 okt 11 kl. 03:00

Demokratins tuffa dilemma

Även om det ännu är drygt två månader kvar till årsskiftet är det ingen djärv gissning att 2011 kommer att gå till historien som det år när livsvillkoren för människorna i land efter land i Nordafrika och Mellanöstern förvandlades i grunden. Framtida historiker kommer att lägga sina pannor i djupa veck för att hitta orsaker till att den genomgripande förändringen kunde gå så snabbt. I den analysen blir de sociala mediernas inverkan en viktig förklaringsfaktor.

BT - 29 jan 13 kl. 13:49

Tolerans demokratins styrka

Vi får aldrig ta för givet att vårt lands demokratiska tänkande är så djupt förankrat i folksjälen att det inte kan rubbas eller ifrågasättas. Tvärtom måste vi om och om igen erövra övertygelsen om demokratins frihet för individen och om medborgarnas rättigheter och skyldigheter. Demokratin står kanske inför sin största utmaning i modern tid.

Sydsvenskan - 01 nov 15 kl. 19:36

"Demokratins väsen är inte lugn och ro"

Decemberöverenskommelsen, Dö, dog för en kort tid sedan en föga ärorik död. Sörjd och saknad av ingen med minsta lilla demokratiska ådra eller övertygelse.Länge försvarades den av partiledare och deras lakejer som i debattsoffor och i debattartiklar förklarade hur klokt och nödvändigt det var att begå en slags demokratisk harakiri.

Helsingborgs Dagblad - 01 nov 15 kl. 19:36

"Demokratins väsen är inte lugn och ro"

Decemberöverenskommelsen, Dö, dog för en kort tid sedan en föga ärorik död. Sörjd och saknad av ingen med minsta lilla demokratiska ådra eller övertygelse.Länge försvarades den av partiledare och deras lakejer som i debattsoffor och i debattartiklar förklarade hur klokt och nödvändigt det var att begå en slags demokratisk harakiri.

Nyheter 24 - 31 aug 11 kl. 12:04

Alex Bengtsson: "Rätta er efter demokratins spelregler"


KRÖNIKA. Nyheter24:s Alex Bengtsson: "Ska man försvara demokratin så får man fanimej rätta sig efter demokratins spelregler." De senaste veckorna har media uppmärksammat ett antal attacker som är direkt riktade mot sverigedemokrater.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 2 timmar sedan

Det finns ingen arg svensk Trumphöger

Baksidan av Hanif Bali-bråket är att allt fler väljare fjärmar sig från debatten och de politiska regeringsalternativen. .

Barometern - 22 timmar sedan

EBT har rätt – lita inte på SD

Sverigedemokraterna är ett opålitligt parti. .

Barometern - Igår: 06:00

Ett förlorat tillfälle att få stopp på bilbränderna

Regeringen har försummat chansen att komma till rätta med övergivna bilar och försäkringsbedrägerier..

Barometern - 18 aug 18 kl. 15:02

Brett och borgerligt eller ingenting

Moderaternas valmanifest är den enda reformagenda som har presenterats..

Barometern - 18 aug 18 kl. 00:30

Inte heller Vänsterpartiet har gjort upp med sin historia

Varken Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna har gjort upp med sitt förflutna. .

Barometern - 18 aug 18 kl. 00:24

S lovar V:s politik

Socialdemokraterna vill flytta makt från ”brukaren” av hemtjänst till kommunförvaltningar och politiker. Konflikten i valrörelsen trappas upp..

Barometern - 17 aug 18 kl. 10:02

Polisen ska inte jaga popularitet

Det är välkommet att Moderaterna vill stärka det lokala perspektivet hos svensk politik. ”Hur”-förslaget öppnar dock för en opinionsstyrd polis..

Barometern - 16 aug 18 kl. 22:00

Ebba Busch Thor på bortaplan

Kristdemokraternas partiledare satsar allt på välfärdsfrågorna..

Barometern - 16 aug 18 kl. 18:23

Våga erkänna att jobbmålet inte kommer att nås

Inget parti kan fixa arbetslösheten bland utrikes födda. Det som påstår annat ljuger för väljarna. .

Barometern - 16 aug 18 kl. 00:35

Räkna inte ut kärnkraften

Hur hållbar är energiuppgörelsen när Sverige kan drabbas av elbrist?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.