Barometern > Opinion

Tuesday, 11 December, 03:03

Barometern - 12 aug 18 kl. 19:30

Demokratins språk är svenskaValkampanjen ska bedrivas på det gemensamma språket..
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

565 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Demokratins, språkär svenska
Kristianstadsbladet - 12 sep 14 kl. 09:33

Demokratins röst har tystnat

”Ett barn har hundra språk” är ur en dikt av Loris Malaguzzi, som många av oss känner igen, fortsättningen lyder ”men berövas nittionio”.
Med det så vill Loris Malaguzzi säga att för att ett barn kunna utvecklas till en hel människa så måste hon få behålla så många som möjligt av sina språk. Detsamma kan man säga om demokratin, ”demokratin har hundra språk”.

BT - 20 mar 13 kl. 00:48

Två sprängdåd i Ankara

Två sprängattentat utfördes på tisdagskvällen i Turkiets huvudstad Ankara. En explosion inträffade utanför det turkiska justitiedepartementet och den andra vid det styrande AK-partiets kontor. Turkiets justitieminister Sadullah Ergin sade att hustrun till en av departementets anställda fått lindriga skador.

Kristianstadsbladet - 19 nov 12 kl. 10:32

En demokratins trogna tjänare

Foto: Tommy Svensson
Han har spelat teater på samma scen som Ann Petrén, grundat Harry Martinsson-sällskapet och tagit makliga promenader med hunden Sigge. Men det är böckerna och demokratin i själva bibliotekets idé som ett samhällets vardagsrum, som lockat Ulf Redmo att utvecklas i livet. Nu går han i pension.

Politologerna - 30 okt 14 kl. 06:53

Skäl att lita på offentliga tjänstemän som ”demokratins väktare”?

Under sensommaren 2014 gick professor Lennart Lundquist bort. Lundquist var professor, och nästan alltid seminarieledare, under min tid som doktorand i Lund. Han betydde en hel del för mig och min utveckling som forskare.

Dagen - 25 okt 11 kl. 03:00

Demokratins tuffa dilemma

Även om det ännu är drygt två månader kvar till årsskiftet är det ingen djärv gissning att 2011 kommer att gå till historien som det år när livsvillkoren för människorna i land efter land i Nordafrika och Mellanöstern förvandlades i grunden. Framtida historiker kommer att lägga sina pannor i djupa veck för att hitta orsaker till att den genomgripande förändringen kunde gå så snabbt. I den analysen blir de sociala mediernas inverkan en viktig förklaringsfaktor.

BT - 29 jan 13 kl. 13:49

Tolerans demokratins styrka

Vi får aldrig ta för givet att vårt lands demokratiska tänkande är så djupt förankrat i folksjälen att det inte kan rubbas eller ifrågasättas. Tvärtom måste vi om och om igen erövra övertygelsen om demokratins frihet för individen och om medborgarnas rättigheter och skyldigheter. Demokratin står kanske inför sin största utmaning i modern tid.

Sydsvenskan - 01 nov 15 kl. 19:36

"Demokratins väsen är inte lugn och ro"

Decemberöverenskommelsen, Dö, dog för en kort tid sedan en föga ärorik död. Sörjd och saknad av ingen med minsta lilla demokratiska ådra eller övertygelse.Länge försvarades den av partiledare och deras lakejer som i debattsoffor och i debattartiklar förklarade hur klokt och nödvändigt det var att begå en slags demokratisk harakiri.

Helsingborgs Dagblad - 01 nov 15 kl. 19:36

"Demokratins väsen är inte lugn och ro"

Decemberöverenskommelsen, Dö, dog för en kort tid sedan en föga ärorik död. Sörjd och saknad av ingen med minsta lilla demokratiska ådra eller övertygelse.Länge försvarades den av partiledare och deras lakejer som i debattsoffor och i debattartiklar förklarade hur klokt och nödvändigt det var att begå en slags demokratisk harakiri.

Nyheter 24 - 31 aug 11 kl. 12:04

Alex Bengtsson: "Rätta er efter demokratins spelregler"


KRÖNIKA. Nyheter24:s Alex Bengtsson: "Ska man försvara demokratin så får man fanimej rätta sig efter demokratins spelregler." De senaste veckorna har media uppmärksammat ett antal attacker som är direkt riktade mot sverigedemokrater.

YA - 09 apr 13 kl. 03:58

Demokratins fikonspråk

För ett tag sedan besökte jag ett företag i Malmö som bland annat arbetar med pensionsförsäkringar.
Vi pratade om hur de skulle kommunicera med sina kunder för att vara säkra på att dessa verkligen förstod allt rådgivarna pratade om.Efter ett tag var vi ganska eniga om att det är lätt att uppleva ord som självklara om man lever med dem dagligen.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 2 timmar sedan

Rödare av emigration?

Ny forskning menar att emigrationen till Amerika stärkte socialdemokratin lokalt. Rönen förklarar emellertid inte att Götalandsdelen av Sverige på det hela taget är ett område med starka borgerliga partier..

Barometern - I förrgår: 06:00

Ett steg närmare Brexitkaos

Storbritanniens utträde ur EU har inget med konservatism att göra..

Barometern - 07 dec 18 kl. 00:30

En M+KD-budget för hela Alliansen kan bli Sveriges

”Det konservativa blocket” prioriterar välfärden. Så var det med det. .

Barometern - 07 dec 18 kl. 00:18

Ge inte Kina möjlighet att övervaka mobiltrafiken

I flera länder undviker man av säkerhetsskäl telekommateriel från Kinajätten Huawei. I Sverige råder fortfarande en naiv inställning till Kinas underrättelseverksamhet i Väst..

Barometern - 06 dec 18 kl. 00:30

Stoppa gängens tvångsrekryteringar av ensamkommande, nu

Kriminella gäng tvingar ensamkommande att sälja narkotika. .

Barometern - 06 dec 18 kl. 00:23

Den som ger beskattas

Den anställde som ger sin julgåva till välgörenhet blir beskattad. Skattesystemet uppmuntrar inte givande till den nödställde..

Barometern - 06 dec 18 kl. 00:26

Mörker över landsbygden

En stor förändring väntar belysningen vid statliga vägar i länet. Landsbygden kan drabbas av en omfattande nedsläckning över hela landet. Kalmar är en viktig pilotkommun i sammanhanget..

Barometern - 04 dec 18 kl. 06:00

Det är inte en högergir som hägrar för Socialdemokraterna

Konflikten om strejkrätten är långtifrån löst i arbetarrörelsen..

Barometern - 03 dec 18 kl. 00:30

Sofia Widegren: Sedvänja utan sed

Övergångsregeringen är inte så bakbunden av praxis som den säger sig vara. Ledare.

Barometern - 30 nov 18 kl. 18:00

M-budget utan bidragstak

Viktiga reformer skjuts på framtiden när regeringsfrågan drar ut på tiden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.