DI > Ekonomi

Tuesday, 23 October, 02:47

DI - 12 aug 18 kl. 18:30

Tio ekonomiska utmaningar för SverigeSamtidigt som Sverige går en dramatisk politisk höst till mötes tornar orosmolnen upp sig i vår omvärld. Di går igenom tio stora utmaningar för svensk ekonomi där valet den 9 september blir startskottet på det som ser ut att bli en historiskt svår regeringsbildning..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

13 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tio, ekonomiska, utmaningarför , Sverige
Världen Idag - 26 jun 15 kl. 00:00

STH lever vidare trots ekonomiska utmaningar

- Vi landade i att trots ekonomiska utmaningar så fortsätter vi verksamheten. Vi har upplevt ett starkt stöd från enskilda givare och församlingar och kan inte lägga ner nu, vi känner att vi har en kallelse, en vision och uppgift, säger STH:s rektor Anders Gerdmar. Trots att man under juni nästan dubblerat antalet givare till skolan så sticker Anders Gerdmar inte under stol med att läget fortsatt är att betrakta som mycket ansträngt.

Helsingborgs Dagblad - 12 jun 17 kl. 06:00

Kommunalt budgetförslag med ekonomiska utmaningar

I Bjärepartiets förslag till kommunal budget för nästa år och förslag fram till år 2021 nämns ekonomiska utmaningar som låneskuld och eftersatt fastighetsunderhåll..

Expressen - 14 sep 13 kl. 14:42

Tio år sedan Sverige röstade nej till euron

I dag är det tio år sedan Sverige röstade nej till euron. Flera politiker har uppmärksammat datumet på Twitter och de flesta passar på att hylla beslutet att behålla kronan. Carl Bildt, däremot, vidhåller att euron är det bästa för Sverige.

BT - 28 okt 15 kl. 14:58

De ska utvisas – efter tio år i Sverige: "Fruktansvärt"

Efter snart tio år i Sverige har familjen Ghazali fått ett slutgiltigt besked - de måste återvända till Libanon. Inne i torgkiosken i Svenljunga är oron för framtiden ständigt närvarande..

BT - 23 dec 15 kl. 10:15

Familjen utvisas efter tio år i Sverige

Efter snart tio år i Sverige har familjen Ghazali fått ett slutgiltigt besked - de måste återvända till Libanon. Inne i torgkiosken i Svenljunga är oron för framtiden ständigt närvarande..

YLE - 14 okt 14 kl. 17:28

Anders Borg skriver rapport om våra ekonomiska utmaningar

Statsrådets kansli har beställt en finanspolitisk rapport av Sveriges tidigare finansminister Anders Borg (Moderaterna). I ett pressmeddelande meddelar kansliet att Borg (finansminister 2006-14) ska skissa upp riktlinjer för Finlands ekonomiska politik under de närmaste åren. Rapporten som siktar in sig på nästa valperiod ska inbegripa en aktuell analys av läget samt förslag till centrala målsättningar och vilka åtgärder som krävs för att få fart på ekonomin.

Sydsvenskan - 07 okt 14 kl. 19:43

Radarpar för ekonomiska utmaningar

Från toppen till toppen. Karriärmässigt tar Karolina Ekholm snarare ett steg i sidled än i någon vertikal riktning. Som vice riksbankschef hade hon formellt inflytande över landets ekonomi.

ÖstersundsPosten - 08 feb 17 kl. 16:11

Vinst igen för Krokom – men varningsflagg för framtida ekonomiska utmaningar

Det blev plus igen, (11,9 mkr) för Krokom under 2016. Ändå utfärdas varningar för framtiden. Stora utmaningar väntar, både på kort och längre sikt..

YLE - 08 okt 16 kl. 12:36

Yle-gallup tar upp ekonomiska utmaningar – många finska toppidrottare lever kring fattigdomsgränsen

I en undersökning av Yle Urheilu framkommer att en stor del av de finska toppidrottarna har det ekonomiskt väldigt jobbigt. Över hälften av idrottarna som svarade på Yle Urheilus gallup säger sig leva på summor som är under fattigdomsgränsen. Av de 90 idrottarna som svarade på Yles gallup har de flesta representerat Finland i OS i London, Sotji eller Rio.

IDG - 13 jun 12 kl. 10:29

Tio stora utmaningar för administratören


Stora förändringar inom it-branschen gör livet svårt för administratörerna. Här är de tio största utmaningarna..

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Investera smart i globala megatrenden

De äldre blir allt fler och lever längre. Det är en global megatrend som ger fina investeringstillfällen. Di:s analytiker vet vilka aktier du ska köpa för att rida på vågen..

DI - 3 timmar sedan

Skaffa dig en strålande framtid

Det sägs att det kinesiska ordet för kris kan betyda både fara och möjlighet. Även om det är en sanning med modifikation, då ord som chans/risk och möjlighet kan tolkas olika, bör man se pension lika vidsynt..

DI - 4 timmar sedan

Logistikbolagen rycker på börsen

Den snabbväxande e-handeln har förvandlat lager och logistik till det nya svarta inom fastigheter – både på börsen och på transaktionsmarknaden. ”Vill man sälja finns det hur många köpare som helst”, säger Mikael Söderlundh, analyschef på Pangea Property Partners..

DI - 4 timmar sedan

Castellum: Lager och logistik är otroligt hett

Di ställer fem frågor till Henrik Saxborn, vd för fastighetsjätten Castellum, som i förra veckans rapport pekade ut lager- och logistikfastigheter som en stark marknad..

DI - 4 timmar sedan

Nervös handel på USA-börserna inför tung rapportvecka

Det var en nervös och slagig handel med blandad utveckling på USA-börserna på måndagen. Detta inför en tung rapportvecka när jättar som Amazon, Alphabet Microsoft och Caterpillar ska bekänna färg..

DI - 5 timmar sedan

Trump vill ha skattesänkning på 10 procent för medelinkomsttagare

USA:s president Donald Trump sa på måndagen att administrationen planerar att föreslå skattesänkningar på tio procent för medelinkomsttagare..

DI - 5 timmar sedan

Oculusgrundaren lämnar Facebook

Brendan Iribe, grundaren till Facebookägda Oculus som tillverkar VR-headset, har lämnat bolaget..

DI - 5 timmar sedan

Cannabisbolag i fritt fall – miljarder upp i rök

Cannabisbolagen genomlider den värsta börsdagen på 8 månader på måndagen när investerarna hämtar hem vinsterna brett i sektorn. Den största cannabis-ETF:n ETFMG Alternative Harvest som omfattar 750 miljoner dollar rasar 11 procent..

DI - 5 timmar sedan

Börsens bankchefer står inför mardrömsvecka

En ödesvecka väntar för Stockholmsbörsens storbanker, som förutom individuella problem även brottas med marknadens rädsla för nya skandaler efter penningtvättshärvan i Danske Bank. Men ingen av bankcheferna är lika hårt pressad som Nordeas vd Casper von Koskull..

DI - 5 timmar sedan

Bankernas status bortblåst av Danske Bank

Nordiska bankers status som säkra hamnar är borta. Tacka Danske Bank för det. Men långt ifrån alla affärer i Baltikum är olagliga..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.