DI > Ekonomi

Tuesday, 22 January, 13:14

DI - 12 aug 18 kl. 18:30

Tio ekonomiska utmaningar för SverigeSamtidigt som Sverige går en dramatisk politisk höst till mötes tornar orosmolnen upp sig i vår omvärld. Di går igenom tio stora utmaningar för svensk ekonomi där valet den 9 september blir startskottet på det som ser ut att bli en historiskt svår regeringsbildning..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

13 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tio, ekonomiska, utmaningarför , Sverige
Världen Idag - 26 jun 15 kl. 00:00

STH lever vidare trots ekonomiska utmaningar

- Vi landade i att trots ekonomiska utmaningar så fortsätter vi verksamheten. Vi har upplevt ett starkt stöd från enskilda givare och församlingar och kan inte lägga ner nu, vi känner att vi har en kallelse, en vision och uppgift, säger STH:s rektor Anders Gerdmar. Trots att man under juni nästan dubblerat antalet givare till skolan så sticker Anders Gerdmar inte under stol med att läget fortsatt är att betrakta som mycket ansträngt.

Helsingborgs Dagblad - 12 jun 17 kl. 06:00

Kommunalt budgetförslag med ekonomiska utmaningar

I Bjärepartiets förslag till kommunal budget för nästa år och förslag fram till år 2021 nämns ekonomiska utmaningar som låneskuld och eftersatt fastighetsunderhåll..

Expressen - 14 sep 13 kl. 14:42

Tio år sedan Sverige röstade nej till euron

I dag är det tio år sedan Sverige röstade nej till euron. Flera politiker har uppmärksammat datumet på Twitter och de flesta passar på att hylla beslutet att behålla kronan. Carl Bildt, däremot, vidhåller att euron är det bästa för Sverige.

BT - 28 okt 15 kl. 14:58

De ska utvisas – efter tio år i Sverige: "Fruktansvärt"

Efter snart tio år i Sverige har familjen Ghazali fått ett slutgiltigt besked - de måste återvända till Libanon. Inne i torgkiosken i Svenljunga är oron för framtiden ständigt närvarande..

BT - 23 dec 15 kl. 10:15

Familjen utvisas efter tio år i Sverige

Efter snart tio år i Sverige har familjen Ghazali fått ett slutgiltigt besked - de måste återvända till Libanon. Inne i torgkiosken i Svenljunga är oron för framtiden ständigt närvarande..

YLE - 14 okt 14 kl. 17:28

Anders Borg skriver rapport om våra ekonomiska utmaningar

Statsrådets kansli har beställt en finanspolitisk rapport av Sveriges tidigare finansminister Anders Borg (Moderaterna). I ett pressmeddelande meddelar kansliet att Borg (finansminister 2006-14) ska skissa upp riktlinjer för Finlands ekonomiska politik under de närmaste åren. Rapporten som siktar in sig på nästa valperiod ska inbegripa en aktuell analys av läget samt förslag till centrala målsättningar och vilka åtgärder som krävs för att få fart på ekonomin.

Sydsvenskan - 07 okt 14 kl. 19:43

Radarpar för ekonomiska utmaningar

Från toppen till toppen. Karriärmässigt tar Karolina Ekholm snarare ett steg i sidled än i någon vertikal riktning. Som vice riksbankschef hade hon formellt inflytande över landets ekonomi.

ÖstersundsPosten - 08 feb 17 kl. 16:11

Vinst igen för Krokom – men varningsflagg för framtida ekonomiska utmaningar

Det blev plus igen, (11,9 mkr) för Krokom under 2016. Ändå utfärdas varningar för framtiden. Stora utmaningar väntar, både på kort och längre sikt..

YLE - 08 okt 16 kl. 12:36

Yle-gallup tar upp ekonomiska utmaningar – många finska toppidrottare lever kring fattigdomsgränsen

I en undersökning av Yle Urheilu framkommer att en stor del av de finska toppidrottarna har det ekonomiskt väldigt jobbigt. Över hälften av idrottarna som svarade på Yle Urheilus gallup säger sig leva på summor som är under fattigdomsgränsen. Av de 90 idrottarna som svarade på Yles gallup har de flesta representerat Finland i OS i London, Sotji eller Rio.

IDG - 13 jun 12 kl. 10:29

Tio stora utmaningar för administratören


Stora förändringar inom it-branschen gör livet svårt för administratörerna. Här är de tio största utmaningarna..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Varning: Här är aktiehandeln som ger jätteböter

"Enpetare" och "pump and dump". Allt fler småsparare åker fast för marknadsmanipulation och ibland är det kanske svårt att veta var gränsen går för vad som är tillåtet. Här är aktiehandeln du absolut inte ska ägna dig åt..

DI - 4 minuter sedan

Johnson & Johnson går bättre än väntat

Den amerikanska läkemedels- och medicinteknikkoncernen Johnson & Johnson redovisar ett oväntat starkt resultat för fjärde kvartalet i fjol. Försäljningen lyfter bland annat av stark efterfrågan på mediciner för behandling av cancer och psoriasis..

DI - 5 minuter sedan

Ronaldo får 192,7 miljoner kronor i böter

Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo har erkänt skattebrott och ska för det betala motsvarande 192,7 miljoner kronor i böter, rapporterar SVT..

DI - 10 minuter sedan

Genmab tappar på svagare Darzalex-försäljning än väntat

Den globala försäljningen av Darzalex (daratumumab) uppgick till 584 miljoner dollar under det fjärde kvartalet 2018, jämfört med väntade 596 miljoner dollar enligt Infront Estimates..

DI - 15 minuter sedan

WEF och PwC: Hållbarhet krävs i bonusprogrammen

Det är styrelsens naturliga ansvar att hantera klimatförändringens påverkan på bolaget. I slutändan handlar det om bolagets långsiktiga överlevnad. .

DI - 30 minuter sedan

Återinför investeringsstöd till bostäder

DEBATT. Stabila spelregler är nödvändiga för bostadsbranschen, men förra årets snabbstopp av investeringsstödet går tvärs emot detta. I bostadsbristens Sverige är detta en skandal som måste åtgärdas, skriver Anders Nordstrand, vd för Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag..

DI - 45 minuter sedan

Chefen för Sandvik Mining and Rock Technology lämnar Sandvik

Lars Engström, chef för Sandvik Mining and Rock Technology, kommer att lämna Sandvik under 2019, efter att en efterträdare har utsetts. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 1 timme sedan

NCC tar order värd 300 miljoner

Byggbolaget NCC ska renovera lokaler på Mejlans sjukhusområde i Helsingfors. Ordervärdet uppgår till 300 miljoner kronor och registreras under det första kvartalet 2019 i affärsområdet NCC Building Nordics. .

DI - 1 timme sedan

Volvo återkallar 37.000 bilar i Sverige – "Bränslet kan läcka ut"

Volvo Cars återkallar 37.000 bilar i Sverige efter att sprickor upptäckts i slangen i bränsleledningen. Det skriver presschefen Annika Bjerstaf till Aftonbladet..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Carlos Ghosn överväger att övergå som vd för Renault

Den fängslade Renaultchefen Carlos Ghosn överväger nu att lämna sitt uppdrag i bolaget. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.