DI > Ekonomi

Tuesday, 21 August, 18:08

DI - 12 aug 18 kl. 18:30

Tio ekonomiska utmaningar för SverigeSamtidigt som Sverige går en dramatisk politisk höst till mötes tornar orosmolnen upp sig i vår omvärld. Di går igenom tio stora utmaningar för svensk ekonomi där valet den 9 september blir startskottet på det som ser ut att bli en historiskt svår regeringsbildning..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

13 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tio, ekonomiska, utmaningarför , Sverige
Världen Idag - 26 jun 15 kl. 00:00

STH lever vidare trots ekonomiska utmaningar

- Vi landade i att trots ekonomiska utmaningar så fortsätter vi verksamheten. Vi har upplevt ett starkt stöd från enskilda givare och församlingar och kan inte lägga ner nu, vi känner att vi har en kallelse, en vision och uppgift, säger STH:s rektor Anders Gerdmar. Trots att man under juni nästan dubblerat antalet givare till skolan så sticker Anders Gerdmar inte under stol med att läget fortsatt är att betrakta som mycket ansträngt.

Helsingborgs Dagblad - 12 jun 17 kl. 06:00

Kommunalt budgetförslag med ekonomiska utmaningar

I Bjärepartiets förslag till kommunal budget för nästa år och förslag fram till år 2021 nämns ekonomiska utmaningar som låneskuld och eftersatt fastighetsunderhåll..

Expressen - 14 sep 13 kl. 14:42

Tio år sedan Sverige röstade nej till euron

I dag är det tio år sedan Sverige röstade nej till euron. Flera politiker har uppmärksammat datumet på Twitter och de flesta passar på att hylla beslutet att behålla kronan. Carl Bildt, däremot, vidhåller att euron är det bästa för Sverige.

BT - 28 okt 15 kl. 14:58

De ska utvisas – efter tio år i Sverige: "Fruktansvärt"

Efter snart tio år i Sverige har familjen Ghazali fått ett slutgiltigt besked - de måste återvända till Libanon. Inne i torgkiosken i Svenljunga är oron för framtiden ständigt närvarande..

BT - 23 dec 15 kl. 10:15

Familjen utvisas efter tio år i Sverige

Efter snart tio år i Sverige har familjen Ghazali fått ett slutgiltigt besked - de måste återvända till Libanon. Inne i torgkiosken i Svenljunga är oron för framtiden ständigt närvarande..

YLE - 14 okt 14 kl. 17:28

Anders Borg skriver rapport om våra ekonomiska utmaningar

Statsrådets kansli har beställt en finanspolitisk rapport av Sveriges tidigare finansminister Anders Borg (Moderaterna). I ett pressmeddelande meddelar kansliet att Borg (finansminister 2006-14) ska skissa upp riktlinjer för Finlands ekonomiska politik under de närmaste åren. Rapporten som siktar in sig på nästa valperiod ska inbegripa en aktuell analys av läget samt förslag till centrala målsättningar och vilka åtgärder som krävs för att få fart på ekonomin.

Sydsvenskan - 07 okt 14 kl. 19:43

Radarpar för ekonomiska utmaningar

Från toppen till toppen. Karriärmässigt tar Karolina Ekholm snarare ett steg i sidled än i någon vertikal riktning. Som vice riksbankschef hade hon formellt inflytande över landets ekonomi.

ÖstersundsPosten - 08 feb 17 kl. 16:11

Vinst igen för Krokom – men varningsflagg för framtida ekonomiska utmaningar

Det blev plus igen, (11,9 mkr) för Krokom under 2016. Ändå utfärdas varningar för framtiden. Stora utmaningar väntar, både på kort och längre sikt..

YLE - 08 okt 16 kl. 12:36

Yle-gallup tar upp ekonomiska utmaningar – många finska toppidrottare lever kring fattigdomsgränsen

I en undersökning av Yle Urheilu framkommer att en stor del av de finska toppidrottarna har det ekonomiskt väldigt jobbigt. Över hälften av idrottarna som svarade på Yle Urheilus gallup säger sig leva på summor som är under fattigdomsgränsen. Av de 90 idrottarna som svarade på Yles gallup har de flesta representerat Finland i OS i London, Sotji eller Rio.

IDG - 13 jun 12 kl. 10:29

Tio stora utmaningar för administratören


Stora förändringar inom it-branschen gör livet svårt för administratörerna. Här är de tio största utmaningarna..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Börsen stängde på ny rekordnivå

Tisdagens Stockholmsbörs stängde på en ny rekordnivå. .

DI - 10 minuter sedan

Nordenbörser: Läkemedelsbolaget bröt dystra trenden

De nordiska börserna utvecklades positivt på tisdagen, i likhet med övriga Europa. Samlingsindexet Vinx 30 var upp 0,6 procent till nivån 950..

DI - 10 minuter sedan

Europabörser: Uppåt för storbankerna

De ledande europeiska börserna steg på tisdagen, med undantag för London som backade något. Samlingsindexet Europe Stoxx 600 ökade 0,2 procent..

DI - 15 minuter sedan

Essity åker på mångmiljonsmäll

Asaleo Care, ett australiensiskt hygienbolag som Essity äger till cirka 36 procent och som klassas som ett intressebolag för Essitys del, redovisar nedskrivningar i sin halvårsrapport. .

DI - 15 minuter sedan

Stockholmsbörsen: Rakt ned i källaren för hissbolaget

Stockholmsbörsen handlades högre på tisdagen. Flera av de stora Europabörserna steg också även om London trilskades med minus. På rapportfronten åkte bygghisstillverkaren Alimak nedåt i full fart, medan konsultbolaget BTS lyfte..

DI - 15 minuter sedan

Hemfosa kallar till extrastämma för att dela ut dotterbolaget Nyfosa

Styrelsen i Hemfosa Fastigheter har beslutat föreslå att en extra bolagsstämma i Hemfosa den 13 september 2018 beslutar att dela ut samtliga aktier i det helägda dotterbolaget Nyfosa, bestående av bolagets kommersiella fastighetsportfölj. Det framgår av ett pressmeddelande där även Nyfosas finansiella mål meddelas..

DI - 30 minuter sedan

Storägare köper aktier för 24 miljoner i Nolato

Carl-Olof och Jenz Hamrins Stiftelse köpte på tisdagen ytterligare 40.000 aktier i plastkomponenttillverkaren Nolato där stiftelsen är näst största ägare. Affären skedde till kursen 611 kronor per aktie, eller totalt drygt 24 miljoner kronor.

DI - 1 timme sedan

Storbolagsaktierna som ska upp 40 procent

En trio storbolag i tre olika sektorer har fått särskilt oförtjänt stryk på börsen. De är aktierna med största uppsida just nu, enligt Swedbanks aktieanalytiker..

DI - 1 timme sedan

Alimaktopp tankar aktier

Bygghissbolaget Alimaks styrelseledamot Tomas Carlsson, som även är vd för byggbolaget NCC, har på tisdagen köpt 4.000 aktier i Alimak för totalt drygt en halv miljon kronor. Kursen i affären var 126 kronor per aktie.

DI - 1 timme sedan

USA-börser: Sminkbolaget rasar efter rapporten

New York-börserna handlades upp något i tisdagens inledande handel efter viss optimism över handelsläget mellan USA och Kina. Flera rapporterande bolag var i fokus..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.