YLE > Finland

Monday, 18 February, 04:03

Liknande nyheter

Taggar: En stor, delav , statsförvaltningens, webbsidor, fungerarinte
YLE - 27 apr 16 kl. 08:15

Webbsidor som känner igen reklamblockerare kan bryta mot lagen

Under det senaste året har flera webbplatser börjat känna igen användare som har en reklamblockerare aktiverad, för att till exempel hindra dem från att läsa artiklarna på webbplatsen. I EU kan den här kontrollen ändå bryta mot lagen. Mer än 200 miljoner internetanvändare i världen blockerar reklam när de surfar.

HBL - 07 mar 13 kl. 06:25

Kaleidis webbsidor snart på svenska

BORGÅ. Efter Borgåbladets artikel om servicediskföretaget Kaleidi, som nu senast övertagit färskdisken i S-market i Näse, har flera läsare undrat över varför företagets webbsidor är enbart på finska fast en stor del av kunderna är svenskspråkiga. ?

HBL - 05 jul 14 kl. 09:09

HS: Skatteförvaltningens chef vill slopa skatteåterbäring

Skatteförvaltningens chef Pekka Ruuhonen föreslår att systemet med skatteåterbäring och kvarskatt avskaffas. Det skriver Helsingin Sanomat.Enligt Ruuhonens förslag skulle skattemyndigheterna varje månad få uppgifterna om de anställdas löner elektroniskt av arbetsgivarna.

Dagensanalys.se - 06 feb 17 kl. 13:10

Vad borde du veta om upphovsrätten för webbsidor?

Dags att lansera en ny företagssajt? Du och din webbdesigner börjar titta på en del inspirations- och exempelsajter men vad vet vi om upphovsrätten för webbsidor egentligen? I den här artikeln förklarar experten Patrik Gargolinski vad som gäller i lagens namn.

YLE - 05 feb 15 kl. 15:08

Korsholms webbsidor irriterar

Korsholms kommuns webbsidor fungerar dåligt, saknar aktuell information och är svåra att orientera sig i, det här vittnar många om bland annat på sociala medier. Kommunens informations ansvarige håller med om att en del information kanske inte är uppdaterad, men några andra problem har han inte hört talas om. - Det är avdelningarna själva som sköter uppdateringarna och det finns säkert information som borde uppdateras, säger informationssekreteraren Tommy Lahti.

YLE - 22 maj 16 kl. 17:49

Stor ökning av utpressningstrojaner - har stoppat produktionen i finländska företag

Allt fler datorer i Finland har under de senaste månaderna drabbats av utpressningstrojaner. Det är fråga om illasinnade program som krypterar filerna på datorn och kräver att användaren betalar en lösensumma för att återfå informationen. Exakt hur många infekterade datorer det handlar om är svårt att uppskatta, men antalet spridningsförsök i Finland har ökat avsevärt under den senaste tiden, berättar informationssäkerhetsexpert Markus Lintula på Cybersäkerhetscentret.

Mobil - 18 jan 18 kl. 08:53

Mobil laddningstid blir snart en del av Googles sökrankning

Google har nu aviserat att man kommer att ta hänsyn till hur snabbt webbsidor laddar även på mobiltelefoner i sin sökrankning av webbsidor, något man sedan långt tillbaka gjort på desktopversionen av tjänsten..

Trelleborgs Allehanda - 20 jan 16 kl. 03:00

Inspiration och nätverk på stor kommun-kickoff

1 370 personer samlas på torsdagskvällen i Söderslättshallen på kickoff. Målet är att bildningsförvaltningens personal ska bli inspirerad och ta del av andras kunskap och erfarenheter..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:20

Remiss av SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering

Här kan du ta del av till vilka instanser Finansdepartementet har remitterat SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering..

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Issmed gav seger i FM i isskulptur

Veijo Oinonen smidde en smed i is i dagarna två. Det var mödan värt, Oinonen åker hem med en FM-titel..

YLE - 10 timmar sedan

Svingård brann i Sastmola: “Största delen av djuren har förmodligen dött”

Hundratals svin fanns i en byggnad som brann under söndagseftermiddagen. Byggnaden totalförstördes..

YLE - 10 timmar sedan

Ingåbon Emil Lindholm tolfte i svenska VM-rallyt: ”Jag ville köra säkert”

Emil Lindholm från Ingå gjorde en bra tävling och kom i mål på tolfte plats i det svenska VM-rallyt som avslutades på söndagen. Lindholm med kartläsaren Mikael Korhonen placerade sig på andra plats i sin klass..

YLE - 13 timmar sedan

En torr sommar är bra för skogshuggaren - inte ens en grund tjäle stoppar skogsmaskinen

Det har gått rätt så bra att avverka skog den här vintern. Hösten och sommaren var torra, vilket gör att marken för det mesta håller de tunga skogsmaskinerna trots att tjälen inte är lika djup som normalt..

YLE - 13 timmar sedan

Finländarna köper mer men billigare kläder - få tänker aktivt på hur ekologisk produkten är

Finländarna köper mer och billigare kläder, skor och idrottsprylar än tidigare. Få tänker på hur pass ekologiska de varor de köper är..

YLE - 16 timmar sedan

Femtonårig Pargaspojke omkom i skidolycka - församlingen erbjuder samtalsstöd

Väståbolands svenska församling erbjuder samtalsstöd efter att en femtonårig Pargaspojke omkommit på församlingens skriftskoleläger i Himos på lördag..

YLE - 16 timmar sedan

Nu finns det pengar att tjäna på ryska sopor - och finländska företag håller sig väl framme

I Finland betraktas avfall som råvara eller potentiell energi medan soporna i Ryssland bara anses vara stinkande högar av värdelöst skräp. I Ryssland lämpas 95 procent av allt avfall på soptippar, i Finland återvinns eller återanvänds 99 procent av allt avfall..

YLE - 17 timmar sedan

Skadat vildsvin sköts ihjäl i Borgå - Polisen: utgjorde en fara för människor

Det skadade vildsvin som rört sig i trakten av Borgå under veckoslutet har nu avlivats, uppger polisinrättningen i Östra Nyland..

YLE - 19 timmar sedan

Fibernätet byggs ut på sju områden i Pargas - men bara om tillräckligt många är intresserade

Pargas stad investerar 600 000 i fasta nätförbindelser. Fibernätet kan byggas ut i bland annat Nagu, Korpo och Lielax i Pargas. Projektet blir av på de områden där minst hälften av fastighetsägarna är intresserade..

YLE - 20 timmar sedan

Karis är Finlands Paris söker hus att visa upp - funkis och trädgårdar i fokus i år

Det populära evenemanget där Karis- och Billnäsbor öppnar dörrarna för allmänheten ordnas i år för tredje gången. I år vill man särskilt visa upp ortens vackra trädgårdar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.