YLE > Finland

Tuesday, 21 August, 14:21

Liknande nyheter

Taggar: En stor, delav , statsförvaltningens, webbsidor, fungerarinte
YLE - 27 apr 16 kl. 08:15

Webbsidor som känner igen reklamblockerare kan bryta mot lagen

Under det senaste året har flera webbplatser börjat känna igen användare som har en reklamblockerare aktiverad, för att till exempel hindra dem från att läsa artiklarna på webbplatsen. I EU kan den här kontrollen ändå bryta mot lagen. Mer än 200 miljoner internetanvändare i världen blockerar reklam när de surfar.

HBL - 07 mar 13 kl. 06:25

Kaleidis webbsidor snart på svenska

BORGÅ. Efter Borgåbladets artikel om servicediskföretaget Kaleidi, som nu senast övertagit färskdisken i S-market i Näse, har flera läsare undrat över varför företagets webbsidor är enbart på finska fast en stor del av kunderna är svenskspråkiga. ?

HBL - 05 jul 14 kl. 09:09

HS: Skatteförvaltningens chef vill slopa skatteåterbäring

Skatteförvaltningens chef Pekka Ruuhonen föreslår att systemet med skatteåterbäring och kvarskatt avskaffas. Det skriver Helsingin Sanomat.Enligt Ruuhonens förslag skulle skattemyndigheterna varje månad få uppgifterna om de anställdas löner elektroniskt av arbetsgivarna.

Dagensanalys.se - 06 feb 17 kl. 13:10

Vad borde du veta om upphovsrätten för webbsidor?

Dags att lansera en ny företagssajt? Du och din webbdesigner börjar titta på en del inspirations- och exempelsajter men vad vet vi om upphovsrätten för webbsidor egentligen? I den här artikeln förklarar experten Patrik Gargolinski vad som gäller i lagens namn.

YLE - 05 feb 15 kl. 15:08

Korsholms webbsidor irriterar

Korsholms kommuns webbsidor fungerar dåligt, saknar aktuell information och är svåra att orientera sig i, det här vittnar många om bland annat på sociala medier. Kommunens informations ansvarige håller med om att en del information kanske inte är uppdaterad, men några andra problem har han inte hört talas om. - Det är avdelningarna själva som sköter uppdateringarna och det finns säkert information som borde uppdateras, säger informationssekreteraren Tommy Lahti.

YLE - 22 maj 16 kl. 17:49

Stor ökning av utpressningstrojaner - har stoppat produktionen i finländska företag

Allt fler datorer i Finland har under de senaste månaderna drabbats av utpressningstrojaner. Det är fråga om illasinnade program som krypterar filerna på datorn och kräver att användaren betalar en lösensumma för att återfå informationen. Exakt hur många infekterade datorer det handlar om är svårt att uppskatta, men antalet spridningsförsök i Finland har ökat avsevärt under den senaste tiden, berättar informationssäkerhetsexpert Markus Lintula på Cybersäkerhetscentret.

Mobil - 18 jan 18 kl. 08:53

Mobil laddningstid blir snart en del av Googles sökrankning

Google har nu aviserat att man kommer att ta hänsyn till hur snabbt webbsidor laddar även på mobiltelefoner i sin sökrankning av webbsidor, något man sedan långt tillbaka gjort på desktopversionen av tjänsten..

Trelleborgs Allehanda - 20 jan 16 kl. 03:00

Inspiration och nätverk på stor kommun-kickoff

1 370 personer samlas på torsdagskvällen i Söderslättshallen på kickoff. Målet är att bildningsförvaltningens personal ska bli inspirerad och ta del av andras kunskap och erfarenheter..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:20

Remiss av SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering

Här kan du ta del av till vilka instanser Finansdepartementet har remitterat SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Kravet på individualiserad undervisning i skolor har blivit större - resurser saknas

Lärarens arbetsuppgifter och ansvar har förändrats mycket genom tiderna. En utveckling som märkts av inom skolvärlden under de senaste åren är det allt större ansvaret som satts på både lärare och elever..

YLE - 1 timme sedan

”Man kan bara bli förstådd av någon som vet hur det är” - nu startar stödgruppen för anhöriga till narkotikamissbrukare i Västnyland

Petra Aminoff tröttnade på skammen och trädde fram med eget namn i hopp om att hitta andra som också har anhöriga som knarkar. Några månader senare kan hon starta den efterlängtade stödgruppen..

YLE - 2 timmar sedan

Utredning: Finland bör få ett högklassiskt arkitektur- och designmuseum

Finland borde få ett design- och arkitekturmuseum av hög internationell klass. Det föreslås i en utredning som på tisdagen överlämnades till kulturminister Sampo Terho (Blå framtid) och borgmästaren i Helsingfors Jan Vapaavuori (Saml.).

YLE - 2 timmar sedan

Centern och Sipilä hårt ut mot grönvänstern

Centern är långt ifrån ett slaget parti. Vi har stigit förr och gör det igen, var budskapet på riksdagsgruppens möte i Vanda..

YLE - 3 timmar sedan

Ny vändning i boendekostnaderna – hyresgästerna drar större nytta av det ekonomiska läget än bostadsägare

Lönerna kommer att stiga snabbare än hyrorna under de kommande åren tack vare en god ekonomisk utveckling. Det här betyder mer pengar i fickan för hyresgäster..

YLE - 8 timmar sedan

För lite lön betalades till tusentals kommunalt anställda under flera år – nu väntar en mångmiljonräkning för kommunerna

Kommunerna kan ha en räkning på flera miljoner euro att vänta på grund av att de i flera års tid har betalat för låga löner till en del av de kommunalt anställda. Enligt Yles finska nyhetsredaktion har en del kommuner tolkat kollektivavtalet fel..

YLE - 4 timmar sedan

Arbetsmarknaden överträffade prognoserna – OP förutspår att arbetslösheten blir under åtta procent i år

OP-gruppen har publicerat sin ekonomiska prognos och där framgår det att tillväxten fortsätter på den globala marknaden. Också i Finland fortsätter tillväxten, och speciellt på arbetsmarknaden är draget bra..

YLE - 5 timmar sedan

Finländsk bitcoinmiljonär råkade ut för brottsliga i Thailand - lurades på många miljoner

En ung finländsk man har råkat ut för ett sällsynt omfattande bedrägeri i Thailand. Finländaren hade gjort en förmögenhet på affärer med kryptovalutan bitcoin, och en thailändsk liga såg honom som ett lämpligt offer..

YLE - 6 timmar sedan

Villa Grantorp såld för en dryg halv miljon

Villa Grantorp vid Pojovikens östra strand har funnit nya ägare. Raseborgs stad satte villan i nyrenässansstil till försäljning som en del av stadens åtgärdsprogram 2020..

YLE - 8 timmar sedan

För lite lön betalades åt en del kommunalt anställda under flera år – nu väntar en mångmiljonräkning för kommunerna

Kommunerna kan ha en räkning på flera miljoner euro att vänta på grund av att de i flera års tid har betalat för låga löner åt en del av de kommunalt anställda. Enligt Yles finska nyhetsredaktion har en del kommuner tolkat kollektivavtalet fel..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.