YLE > Finland

Friday, 19 October, 22:53

Liknande nyheter

Taggar: En stor, delav , statsförvaltningens, webbsidor, fungerarinte
YLE - 27 apr 16 kl. 08:15

Webbsidor som känner igen reklamblockerare kan bryta mot lagen

Under det senaste året har flera webbplatser börjat känna igen användare som har en reklamblockerare aktiverad, för att till exempel hindra dem från att läsa artiklarna på webbplatsen. I EU kan den här kontrollen ändå bryta mot lagen. Mer än 200 miljoner internetanvändare i världen blockerar reklam när de surfar.

HBL - 07 mar 13 kl. 06:25

Kaleidis webbsidor snart på svenska

BORGÅ. Efter Borgåbladets artikel om servicediskföretaget Kaleidi, som nu senast övertagit färskdisken i S-market i Näse, har flera läsare undrat över varför företagets webbsidor är enbart på finska fast en stor del av kunderna är svenskspråkiga. ?

HBL - 05 jul 14 kl. 09:09

HS: Skatteförvaltningens chef vill slopa skatteåterbäring

Skatteförvaltningens chef Pekka Ruuhonen föreslår att systemet med skatteåterbäring och kvarskatt avskaffas. Det skriver Helsingin Sanomat.Enligt Ruuhonens förslag skulle skattemyndigheterna varje månad få uppgifterna om de anställdas löner elektroniskt av arbetsgivarna.

Dagensanalys.se - 06 feb 17 kl. 13:10

Vad borde du veta om upphovsrätten för webbsidor?

Dags att lansera en ny företagssajt? Du och din webbdesigner börjar titta på en del inspirations- och exempelsajter men vad vet vi om upphovsrätten för webbsidor egentligen? I den här artikeln förklarar experten Patrik Gargolinski vad som gäller i lagens namn.

YLE - 05 feb 15 kl. 15:08

Korsholms webbsidor irriterar

Korsholms kommuns webbsidor fungerar dåligt, saknar aktuell information och är svåra att orientera sig i, det här vittnar många om bland annat på sociala medier. Kommunens informations ansvarige håller med om att en del information kanske inte är uppdaterad, men några andra problem har han inte hört talas om. - Det är avdelningarna själva som sköter uppdateringarna och det finns säkert information som borde uppdateras, säger informationssekreteraren Tommy Lahti.

YLE - 22 maj 16 kl. 17:49

Stor ökning av utpressningstrojaner - har stoppat produktionen i finländska företag

Allt fler datorer i Finland har under de senaste månaderna drabbats av utpressningstrojaner. Det är fråga om illasinnade program som krypterar filerna på datorn och kräver att användaren betalar en lösensumma för att återfå informationen. Exakt hur många infekterade datorer det handlar om är svårt att uppskatta, men antalet spridningsförsök i Finland har ökat avsevärt under den senaste tiden, berättar informationssäkerhetsexpert Markus Lintula på Cybersäkerhetscentret.

Mobil - 18 jan 18 kl. 08:53

Mobil laddningstid blir snart en del av Googles sökrankning

Google har nu aviserat att man kommer att ta hänsyn till hur snabbt webbsidor laddar även på mobiltelefoner i sin sökrankning av webbsidor, något man sedan långt tillbaka gjort på desktopversionen av tjänsten..

Trelleborgs Allehanda - 20 jan 16 kl. 03:00

Inspiration och nätverk på stor kommun-kickoff

1 370 personer samlas på torsdagskvällen i Söderslättshallen på kickoff. Målet är att bildningsförvaltningens personal ska bli inspirerad och ta del av andras kunskap och erfarenheter..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:20

Remiss av SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering

Här kan du ta del av till vilka instanser Finansdepartementet har remitterat SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering..

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

”Raseborg har nu Finlands finaste stadshus” - se de första bilderna

Raseborgs nya stadshus på Ekåsenområdet i Ekenäs är nu så gott som inflyttningsklart. På fredagsmorgonen visades det nya renoverade huset för första gången för pressen..

YLE - 7 timmar sedan

Operationer av kvinnosjukdomar kan flytta bort från Raseborg

Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt vill koncentrera den gynekologiska kirurgin till sjukhus som sköter förlossningar. Det betyder att Raseborgs sjukhus kan bli av med den delen av kirurgin..

YLE - 8 timmar sedan

Pargas- och Kimitoöbarn får mat under strejken, Åbobarn ska ha egen matsäck

Kimitoön berörs inte alls av strejken, Pargas har lyckats ordna skolmat på olika sätt, medan daghemsbarnen och skoleleverna i Åbo måste ta med sig egen mat på måndag och tisdag..

YLE - 9 timmar sedan

Jourfrågan - en långkörare som inte ännu är över

Torsdagens beslut i riksdagens social- och hälsovårdsutskott innebär att Vasa centralsjukhus inte får omfattande jour. Men vad betyder egentligen omfattande jour, och hur skiljer det sig från läget idag? Vi ger dig en sammanfattning av hur frågan har stötts och blötts..

YLE - 10 timmar sedan

Bussar ersätter tåg på kustbanan under veckoslutet

På grund av banarbete ersätts tågen mellan Helsingfors och Åbo helt eller delvis av bussar under tiden lördag (20.10) klockan 18 och söndag (21.10) klockan 14..

YLE - 11 timmar sedan

Polisen: Det handlade om brott mot liv då Försvarsmakten kallades in i Kuortti

Polisen i mellersta Finland bad Försvarsmakten om handräckning efter att en person dödats i en privatbostad i Leivonmäki i kommunen Joutsa..

YLE - 11 timmar sedan

Egen smörgås med – så här ordnas matserveringen i Raseborg under strejken

Under JHL:s två strejkdagar måste de allra flesta elever i Raseborg ta egen matsäck med. Så blir det även på vissa daghem. De äldre får mat som normalt, meddelar staden..

YLE - 11 timmar sedan

Tonen hårdnar mellan fackförbunden och regeringen – industrifacket säger upp konkurrenskraftsavtalet

Industrifacket har sagt upp konkurrenskraftsavtalet om arbetstidsförlängningen för 100 000 fackanslutna..

YLE - 13 timmar sedan

Utredning: Busschauffören bromsade för sent vid olyckan i Kuopio som krävde fyra dödsoffer

Olycksutredningscentralen har i stora drag rett ut händelseförloppet i samband med den bussolycka i Kuopio som krävde fyra människors liv den 24 augusti 2018. Busschauffören bromsade för sent då bussen närmade sig korsningen efter avfarten från motorvägen..

YLE - 12 timmar sedan

Alla skolelever i Borgå måste ta matsäck med på måndag och tisdag – strejken drabbar fler än väntat

Borgå lokalservice meddelar nu att man inte har möjlighet att servera någon skolmat på måndag och tisdag. Orsaken är fackförbundet JHL:s strejk..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.