YLE > Finland

Tuesday, 11 December, 04:35

YLE - 12 aug 18 kl. 17:57

En stor del av statsförvaltningens webbsidor fungerar inteEn stor del av myndigheternas webbsidor ligger nere. Problemet uppstod i början av kvällen..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

22 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En stor, delav , statsförvaltningens, webbsidor, fungerarinte
YLE - 27 apr 16 kl. 08:15

Webbsidor som känner igen reklamblockerare kan bryta mot lagen

Under det senaste året har flera webbplatser börjat känna igen användare som har en reklamblockerare aktiverad, för att till exempel hindra dem från att läsa artiklarna på webbplatsen. I EU kan den här kontrollen ändå bryta mot lagen. Mer än 200 miljoner internetanvändare i världen blockerar reklam när de surfar.

HBL - 07 mar 13 kl. 06:25

Kaleidis webbsidor snart på svenska

BORGÅ. Efter Borgåbladets artikel om servicediskföretaget Kaleidi, som nu senast övertagit färskdisken i S-market i Näse, har flera läsare undrat över varför företagets webbsidor är enbart på finska fast en stor del av kunderna är svenskspråkiga. ?

HBL - 05 jul 14 kl. 09:09

HS: Skatteförvaltningens chef vill slopa skatteåterbäring

Skatteförvaltningens chef Pekka Ruuhonen föreslår att systemet med skatteåterbäring och kvarskatt avskaffas. Det skriver Helsingin Sanomat.Enligt Ruuhonens förslag skulle skattemyndigheterna varje månad få uppgifterna om de anställdas löner elektroniskt av arbetsgivarna.

Dagensanalys.se - 06 feb 17 kl. 13:10

Vad borde du veta om upphovsrätten för webbsidor?

Dags att lansera en ny företagssajt? Du och din webbdesigner börjar titta på en del inspirations- och exempelsajter men vad vet vi om upphovsrätten för webbsidor egentligen? I den här artikeln förklarar experten Patrik Gargolinski vad som gäller i lagens namn.

YLE - 05 feb 15 kl. 15:08

Korsholms webbsidor irriterar

Korsholms kommuns webbsidor fungerar dåligt, saknar aktuell information och är svåra att orientera sig i, det här vittnar många om bland annat på sociala medier. Kommunens informations ansvarige håller med om att en del information kanske inte är uppdaterad, men några andra problem har han inte hört talas om. - Det är avdelningarna själva som sköter uppdateringarna och det finns säkert information som borde uppdateras, säger informationssekreteraren Tommy Lahti.

YLE - 22 maj 16 kl. 17:49

Stor ökning av utpressningstrojaner - har stoppat produktionen i finländska företag

Allt fler datorer i Finland har under de senaste månaderna drabbats av utpressningstrojaner. Det är fråga om illasinnade program som krypterar filerna på datorn och kräver att användaren betalar en lösensumma för att återfå informationen. Exakt hur många infekterade datorer det handlar om är svårt att uppskatta, men antalet spridningsförsök i Finland har ökat avsevärt under den senaste tiden, berättar informationssäkerhetsexpert Markus Lintula på Cybersäkerhetscentret.

Mobil - 18 jan 18 kl. 08:53

Mobil laddningstid blir snart en del av Googles sökrankning

Google har nu aviserat att man kommer att ta hänsyn till hur snabbt webbsidor laddar även på mobiltelefoner i sin sökrankning av webbsidor, något man sedan långt tillbaka gjort på desktopversionen av tjänsten..

Trelleborgs Allehanda - 20 jan 16 kl. 03:00

Inspiration och nätverk på stor kommun-kickoff

1 370 personer samlas på torsdagskvällen i Söderslättshallen på kickoff. Målet är att bildningsförvaltningens personal ska bli inspirerad och ta del av andras kunskap och erfarenheter..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:20

Remiss av SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering

Här kan du ta del av till vilka instanser Finansdepartementet har remitterat SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering..

Fler nyheter från YLE

YLE - 8 timmar sedan

Niclas Grönholm nöjd med rallycrossäsongen – vill pröva på rally inom kort

Ingåbon Niclas Grönholm slutade på sjunde plats i VM-serien i rallycross. Han är nöjd med den placeringen och funderar på att pröva på rally..

YLE - 10 timmar sedan

Lojo investerar för tiotals miljoner de kommande åren - drar samtidigt åt svångremmen inom servicen

Lojo stad har i många år levt över sina tillgångar, men har samtidigt investerat för lite. Så beskriver Lojos stadsdirektör Mika Sivula de utmaningar Lojo står inför de kommande åren..

YLE - 11 timmar sedan

Folkhälsoforskaren Anna K. Forsman får årets Per Brahe-pris

Anna K. Forsman är född 1985 i Korsholm och är student från Vasa övningsskolas gymnasium år 2004. Hon disputerade för doktorsgraden år 2012 och har varit anställd vid Åbo akademi sedan 2014..

YLE - 12 timmar sedan

Ted Urho lämnar Yle - blir verksamhetsledare för tankesmedjan Agenda

Redaktören och programledaren Ted Urho lämnar Yle och blir verksamhetsledare för tankesmedjan Agenda. Urho berättar att han alltid har varit samhälleligt intresserad och nu finns möjlighet att följa med samhället ur ett annat perspektiv..

YLE - 12 timmar sedan

Högsta anbudet för Bromarfhemmet över 300 000

Tolv anbudsgivare deltog i anbudstävlingen för det tidigare äldreboendet Bromarfhemmet. Slutsumman landade på 327 000 euro..

YLE - 13 timmar sedan

Assistor och Uuttera fusioneras - 130 anställda i Hangö frihamn får ny arbetsgivare

Fordonslogistikbolaget Assistor och speditionsbolaget Uuttera fusioneras. Båda bolagen har verksamhet i frihamnen i Hangö..

YLE - 13 timmar sedan

”Det finns bara ett tunnelprojekt” - Peter Vesterbacka vidhåller att tunneln till Tallinn står klar julen 2024

Peter Vesterbacka vidhåller att den första avgången med tåg genom en tunnel till Tallinn avgår senast på julafton 2024. Samtidigt menar trafik- och kommunikationsminister Anne Berner att det tar 5-6 år att göra miljökonsekvensbedömningarna..

YLE - 15 timmar sedan

Trafis elektroniska fortfarande tjänst stängd - nu kräver kommunikationsministeriet en förklaring

På söndagskvällen stängde trafiksäkerhetsverket Trafi all sin elektroniska kundbetjäning. Orsaken är kritikstormen mot tjänsten Kuljettajatiedot, Föraruppgifter, där enskilda personers körkortsdata publicerats..

YLE - 15 timmar sedan

Trafis elektroniska tjänst stängd - nu kräver kommunikationsministeriet en förklaring

På söndagskvällen stängde trafiksäkerhetsverket Trafi all sin elektroniska kundbetjäning. Orsaken är kritikstormen mot tjänsten Kuljettajatiedot / Föraruppgifter, där enskilda personers körkortsdata publicerats..

YLE - 18 timmar sedan

Skyddspolisen om den nationella säkerheten: "Största hotet är de enskilda aktörerna"

Representanter från Skyddspolisen berättade på måndagsmorgonen om den nationella säkerheten i Finland just nu. De kunde berätta att hotnivån fortsättningsvis är 2 på den fyrgradiga skalan – förhöjd, men oförändrad sedan juni 2017..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.