Skånskan > Opinion

Tuesday, 22 January, 13:59

Skånskan - 12 aug 18 kl. 16:42

Välj närproduceratKonkurrens är i de flesta sammanhang något positivt eftersom det leder till bättre produkter och lägre priser för konsumenterna. I det avseendet finns det tydliga paralleller till idrottens värld där resultat ständigt förbättras genom effektivare träningsmetoder och fler länder som satsar på idrott. Men det gäller under en viktig förutsättning, att tävling sker på lika villkor. Det är därför idrotten så obönhörligt straffar de som använder sig av otillåtna preparat, dopning.
När det gäller den mat vi kan handla så har konkurrensen blivit alltmer osund.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Välj, närproducerat
YLE - 20 aug 17 kl. 10:04

Ekologiskt, miljövänligt, närproducerat? Vi reder ut begreppen!

Som konsument kan det vara svårt att i dag förstå sig på alla begrepp inom odling och näring. Vad är till exempel skillnaden mellan ekologisk och konventionell odling? Vad betyder det om en produkt är miljövänlig och vem bestämmer om någonting är närproducerat?

Barometern - 28 jul 14 kl. 07:09

Närproducerat ? en bluff

Matens etiska konsekvenser är ofta på tapeten numera. Försäljningen av ekologisk mat ökar, och allt fler blir vegetarianer och veganer – i dag är siffran uppe i tio procent. Vi vill äta nyttigt, miljövänligt och inte bidra till djurens lidande.

Kristianstadsbladet - 09 nov 13 kl. 08:30

Närproducerat blev billigare

Foto: Peter Åklundh
När Kristianstad satsade mer på närproducerat, ekologiskt och rättvisemärkt blev maten billigare. Det visar kommunens egen summering.
– Det som är glädjande är att trots och på grund av ökade krav har vi ändå fått totalt sett mindre summa.

YLE - 20 sep 13 kl. 14:42

Fräscht att köpa närproducerat

Under fredagen har konsumenter kunnat köpa bland annat kött, grönsaker och kött direkt av producenterna på Bondens marknad i Vasa. Marknaden ordnades för andra gången eftersom intresset för att köpa närproducerat är stort bland konsumenterna. - Det känns fräschare och färskare att köpa härifrån än om man går till butiken.

BT - 12 feb 14 kl. 11:33

Lagen hindrar närproducerat

Kycklingen som Borås stad köper från Thailand produceras av ett svenskt företag som följer samma krav som företaget ställer i Sverige. De föds upp i samma sorts anläggningar, där dock med något större golvutrymme än kycklingar uppfödda i Sverige, skriver Tom Andersson (MP). Kycklingen från Thailand som används i skolköken i Borås har blivit en stor debattfråga i staden.

Barometern - 27 jun 13 kl. 09:24

Långväga argument mot närproducerat

?I 470 år har vi legat lågt, men nu reser vi våra högafflar, hackor och knutna nävar igen. För trots att det produceras mat av högsta kvalitet i vårt närområde väljer många importerad mat med okänt antal mellanhänder.

YLE - 12 feb 14 kl. 05:00

"Bara födelar med att köpa närproducerat bröd"

Vasa stads planer på att satsa på närproducerat bröd kan rädda den österbottniska bageriverksamheten. Det tror Susanne Ahlnäs, vd för bageriet Othello. I och med att stadens avtal för livsmedel går ut under våren och hösten beslöt Vasa stadsstyrelse att ge bagerier från närområdet möjligheten att få kontrakt.

YLE - 12 feb 14 kl. 09:40

"Bara fördelar med att köpa närproducerat bröd"

Vasa stads planer på att satsa på närproducerat bröd kan rädda den österbottniska bageriverksamheten. Det tror Susanne Ahlnäs, vd för bageriet Othello. I och med att stadens avtal för livsmedel går ut under våren och hösten beslöt Vasa stadsstyrelse att ge bagerier från närområdet möjligheten att få kontrakt.

Nya Wermlands Tidningen - 17 mar 14 kl. 06:00

Närproducerat är bäst

Ett nytt slakteri har startats i Kil där det gamla tvingades ge upp för sjutton år sedan. Det är exklusivt med inriktning på kött av mycket hög kvalitet och närproducerat. Hängmörat, ekologiskt och närproducerat är honnörsorden..

GT - 17 mar 14 kl. 12:57

Närproducerat kött är det hetaste på tallriken

FALKÖPING. Här är GT:s superguide till din lokala köttproducent för dig som bor i Västsverige. Köttskandaler och ett ökat intresse för djurens situation och för köttets kvalitet - det tror charkuteristen Mattias Lindgren är anledningen till att efterfrågan på närproducerat kött har ökat.

Hela Gotland - 17 nov 14 kl. 13:38

Närproducerat åker färja två gånger

Krögaren Henrik Westerlund har fått nog. Han vill köpa närproducerat kött, men inte om det först ska åka över halva landet. "Det är ju märkligt att vi på Gotland inte kan köpa närproducerat kött" säger han..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Känd sångare misstänks för våldtäkt

Världen Sångaren Chris Brown, som tidigare dömts för att ha misshandlat sin före detta flickvän Rihanna, har gripits misstänkt för våldtäkt i Paris.Enligt nyhetsbyrån AP, som hänvisar till poliskällor, har Chris Brown och två andra personer gripits sedan en kvinna polisanmält att hon utsatts för en våldtäkt. En av de andra personerna uppges vara Chris Browns livvakt och anmällan ska vara inlämnad i Paris 17:e arrondisement i den nordvästra delarna av staden.

Skånskan - 2 timmar sedan

Skadskjuten hyresgäst kastas ut

Malmö Efter att ha blivit skjuten led mannen av såväl fysiska skador som psykiska problem som gjorde att han inte kunde betala hyran.
Nu kastas han ut av hyresvärden, trots att han vädjat om en återbetalningsplan.Enligt Hem & Hyra som först berättade om fallet har mannen missbrukat narkotika och begått brott.

Skånskan - 3 timmar sedan

Stal kött – misshandlade personal

Malmö En okänd man stal kött i en livsmedelsbutik på Norra Parkgatan på tisdagsmorgonen. Men han nöjde sig inte med det, han misshandlade även personalen-Larmet om misshandeln kom in till polisen 08.28 på tisdagen med anledning av stölden och misshandeln.

Skånskan - 4 timmar sedan

Kompositören Philip Glass kommer till Malmö

Musik Den legendariska kompositören Philip Glass gör återbesök på Malmö Live.För två år sedan, när han gjorde sitt enda Sverigebesök, slog Philip Glass publikrekordet på Malmö Live som var fyllt till sista stol. Den 26 maj kommer han tillbaka till Sverige och Malmö Live.

Skånskan - 7 timmar sedan

Knutpunkten som plats och metafor

Navet i Helsingborgs kollektivtrafik är en omdiskuterad plats. Här passerar 40 000 människor varje dag på väg någon annanstans.
Men karaktärerna i pjäsen Knutpunkten står kvar på perrongen i väntan på ett tåg som aldrig tycks komma.

Skånskan - 7 timmar sedan

Centrumledning: svårt att stoppa bilinbrotten

Löddeköpinge Ledningen på Center Syd ökar bevakningen av köpcentrumets parkeringen efter den senaste månadens omfattande inbrottsvåg i bilar. Även polisen ska höja närvaron.
Men centrumchefen Magnus Gibhardt säger samtidigt att inte är helt enkelt att komma till rätta med stölderna.

Skånskan - 8 timmar sedan

Kommunekologen: Vi tittar på lite olika lösningar

OSBYHOLM
Mikael Ulvholt, kommunekolog i Hörby kommun, tror att byföreningens chanser att rädda kvarndammen är små. Själva kvarnbyggnaden är i privat ägo, men dammluckorna och dammen ligger på kommunal mark. Vad som ska hända med kvarndammen och det tillhörande dämmet har därför blivit en fråga för kommunen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Moderaterna vill att byarna förblir småskaliga

LUND Inom den styrande kvintetten råder vissa skiljaktigheter vad gäller utbyggnaden av Lunds kommun. Moderaterna håller inte med Förnyalund, FNL, om att det är i byarna de största satsningarna ska ske.När partiernas gemensamma manifest presenterades betonade Centern och FNL med eftertryck att utbyggnaden på den goda åkermarken runt Lunds stad ska stoppas.

Skånskan - 8 timmar sedan

Hundratals bostäder i byn

Södra Sandby Dalbybacken sägs ha samma lutning som sluttningarna i San Francisco. Det blir därför en utmaning att bygga på marken.
Men Lunds kommunala fastighetsbolag, LKF, är redo att satsa.

Skånskan - 8 timmar sedan

Matfusket: 10 ton falskt livsmedel varje månad

MALMÖ Samtliga livsmedelsanläggningar i Malmö kommer att kontrolleras under perioden 2019-2021.
Dessutom fortsätter den samordnade tillsynen, som bland annat har avslöjat 10 ton falska livsmedel per månad i kommunen.– Malmö är unikt genom sina årliga livsmedelskontroller och den samordnade tillsynen tillsammans med anda myndigheter, som polisen, räddningstjänsten, Skatteverket och Arbetsmiljöverket för att nämna några parter, säger Mathias de Maré, avdelningschef för livsmedelskontrollen i Malmö stad.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.