DN > Utrikes

Monday, 10 December, 12:09

DN - 12 aug 18 kl. 16:34

Hårda strider när talibaner anfaller strategisk stadTalibanska trupper har intagit viktiga delar av den strategiska staden Ghazni i Afghanistan. Flera hundra människor har dödats och skadats i de mycket hårda striderna..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Ghazni, Afghanistan

Dela artikeln

705 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hårda, stridernär , talibaner, anfaller, strategiskstad
BT - 19 jul 12 kl. 15:00

Fortsatt hårda strider i Damaskus

Hårda strider fortsätter att rasa i Damaskus, enligt boende i staden. Många har dödats eller skadats antingen i strider mellan regimen och rebeller eller av granateld från regeringsstyrkor, enligt uppgift från oppositionella till TT. ?

BT - 20 sep 13 kl. 14:01

Hårda strider i Nigerias huvudstad

Hårda strider rasade på fredagen mellan säkerhetsstyrkor i Nigeria och den islamistiska militanta rörelsen Boko Haram nära ett bostadsområde för parlamentsledamöter i huvudstaden Abuja. Sammandrabbningarna bröt ut sedan säkerhetsstyrkor fått tips om en vapengömma i Abuja av en gripen Boko Haram-medlem."Intensiv beskjutning började när styrkan höll på att gräva efter vapen", uppgav Nigerias underrättelsetjänst i ett uttalande.

Kristianstadsbladet - 20 sep 13 kl. 13:58

Hårda strider i Nigerias huvudstad


Hårda strider rasade på fredagen mellan säkerhetsstyrkor i Nigeria och den islamistiska militanta rörelsen Boko Haram nära ett bostadsområde för parlamentsledamöter i huvudstaden Abuja.Sammandrabbningarna bröt ut sedan säkerhetsstyrkor fått tips om en vapengömma i Abuja av en gripen Boko Haram-medlem."Intensiv beskjutning började när styrkan höll på att gräva efter vapen", uppgav Nigerias underrättelsetjänst i ett uttalande.

Kristianstadsbladet - 19 jun 14 kl. 10:35

Hårda strider i östra Ukraina


Hårda strider utkämpas mellan ukrainsk militär och proryska rebeller i östra Ukraina, uppger ukrainska militärkällor.Enligt uppgifter ska båda sidor ha satt in stridsvagnar, men uppgifterna har inte kunnat bekräftas.Striderna bröt ut på morgonen nära staden Krasnij Lyman som hållits av regeringsstyrkor sedan i början av juni, och inträffar en dag efter det att Ukrainas president Petro Porosjenko lovade att ett tillfälligt ensidigt eldupphör snart ska utfärdas för att ge separatisterna ett tillfälle att lägga ned vapnen.

BT - 19 jun 14 kl. 10:35

Hårda strider i östra Ukraina

Hårda strider utkämpas mellan ukrainsk militär och proryska rebeller i östra Ukraina, uppger ukrainska militärkällor. Enligt uppgifter ska båda sidor ha satt in stridsvagnar, men uppgifterna har inte kunnat bekräftas.Striderna bröt ut på morgonen nära staden Krasnij Lyman som hållits av regeringsstyrkor sedan i början av juni, och inträffar en dag efter det att Ukrainas president Petro Porosjenko lovade att ett tillfälligt ensidigt eldupphör snart ska utfärdas för att ge separatisterna ett tillfälle att lägga ned vapnen.

BT - 29 jul 14 kl. 17:34

Fler offer i hårda strider i Ukraina

Hårda strider utkämpas i östra Ukraina. Fler döda rapporteras dagligen och många av dem är civila. - Fienden satsar allt de har i striden för att lyckas omringa DNR, sade den militära rebelledaren Igor Strelkov på måndagen, uppger Reuters, och hänvisade till den självutropade "Folkrepubliken Donetsk".

SR - 24 feb 15 kl. 19:10

Kidnappade assyrier i Syrien - gerilla i nya hårda strider mot IS

Hårda strider pågår i ett område i nordöstra Syrien där närmare 100 assyrier kidnappats av jihadistgruppen IS. Kurdisk och assyrisk gerilla strider tillsammans mot IS för att rädda de tillfångatagna personerna..

SvD - 03 apr 15 kl. 20:38

Hårda strider i Aden

Under de senaste två veckornas strider i Jemen har runt 520 människor dödats och nästan 1 700 skadats, säger Valerie Amos, FN:s chef för humanitära frågor. Hårda strider har de senaste dagarna rasat i kuststaden Aden och vid presidentpalatset..

BT - 07 jun 12 kl. 21:18

Hårda strider om jemenitisk stad

Jemens armé var på torsdagen inblandad i hårda strider med militanta islamister nära staden Jaar. Under en månadslång offensiv har militären försökt återta kontrollen över städer som intagits av stridande islamister.
Minst 20 stridande islamister från Ansar al-Sharia, en gren av al-Qaida, dödades, uppgav invånare.

Nyhetskanalen - 20 jul 12 kl. 11:41

Hårda strider och syrisk massflykt

Den syriska regimen har under fredagen stormat områden i huvudstaden som tidigare kontrollerats av rebeller. Rebellerna har tvingats tillbaka efter tung beskjutning från regimstyrkor, uppger aktivister. Även i den näst största staden Aleppo rasar hårda strider.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Hårda strider på Aleppos gator

Hårda strider pågick på lördagen i Syriens största stad Aleppo. Regeringsstyrkor gick tidigt på morgonen in i staden med stridsvagnar som understöddes av helikoptrar. Flera områden som kontrolleras av rebeller besköts samtidigt med artilleri.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

FN-länder har godkänt global migrationspakt

En lång rad politiker från hela världen har godkänt FN:s globala ramverk om migration, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Samtidigt uttrycker världsorganisationen oro för den desinformation som sprids om överenskommelsen..

DN - 1 timme sedan

Isig och snöig start på vintern utanför Europa

Medan milda vindar dominerat i vår världsdel har vintern startat tidigt i delar av Arktis, Nordamerika och Asien. Snötäcket i Nordamerika var i november det största på 52 år, och den arktiska isen har vuxit ovanligt snabbt..

DN - 6 timmar sedan

Flyktingar stämmer Australien för brott mot mänskliga rättigheter

Runt 1.200 asylsökande i australiska flyktingläger stämmer landet i två separata grupptalan..

DN - 14 timmar sedan

May: Nej till brexitavtal kan fälla regeringen

Premiärminister Theresa May befarar att regeringen kan falla och oppositionen ta makten om parlamentet inte godkänner hennes brexitavtal med EU. Hon varnar också att det skulle kunna leda till att Storbritannien blir kvar i EU..

DN - 14 timmar sedan

Mor och dotter drabbade av kriget – båda fick hjälp på fredspristagaren Mukweges klinik

Två kvinnor blir gravida efter brutala våldtäkter under vapenhot.  Det är 16 år mellan övergreppen och det är mor och dotter som drabbats.  Båda får hjälp på fredspristagare Denis Mukwege sjukhus i östra Kongo.

DN - 17 timmar sedan

Stor kampanj mot FN-avtalet på sociala medier

En kampanj om att inte Sverige inte bör skriva på migrationsavtalet har förts både i Sverige och internationellt. Diskussionerna har varit präglade av ett högt tonläge och ibland missvisande eller falska påståenden..

DN - 17 timmar sedan

Sverige ställer sig bakom ramverket om migration

Sverige kommer att ansluta sig till FN:s globala migrationsramverk i Marrakech.  Den svenska övergångsregeringen representeras i Marocko av migrationsminister Heléne Fritzon. .

DN - 17 timmar sedan

Många länder hoppar av FN-konferens om migration

Världens länder ska nu för första gången enas om ett ramverk för migration. Fast inte riktigt. Ämnet är så känsligt att nio länder hoppat av.

DN - Igår: 12:00

De ”gula västarna” vilka är de?

Under de senaste helgerna har det varit stora protester i städer som Paris, Marseille och Bryssel. Det är de ”gula västarna” som visar sitt missnöje för franske presidenten Emmanuel Macron. DN förklarar varför de protesterar..

DN - Igår: 09:45

Paris städas upp efter protesterna

Brända bilar, barrikader och krossade fönsterrutor städas bort efter lördagens protester på Paris gator. Förödelsen blev dock avsevärt mindre än för en vecka sedan. I hela landet greps eller anhölls närmare 3.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.