DN > Utrikes

Friday, 19 October, 22:03

Liknande nyheter

Taggar: Hårda, stridernär , talibaner, anfaller, strategiskstad
BT - 19 jul 12 kl. 15:00

Fortsatt hårda strider i Damaskus

Hårda strider fortsätter att rasa i Damaskus, enligt boende i staden. Många har dödats eller skadats antingen i strider mellan regimen och rebeller eller av granateld från regeringsstyrkor, enligt uppgift från oppositionella till TT. ?

BT - 20 sep 13 kl. 14:01

Hårda strider i Nigerias huvudstad

Hårda strider rasade på fredagen mellan säkerhetsstyrkor i Nigeria och den islamistiska militanta rörelsen Boko Haram nära ett bostadsområde för parlamentsledamöter i huvudstaden Abuja. Sammandrabbningarna bröt ut sedan säkerhetsstyrkor fått tips om en vapengömma i Abuja av en gripen Boko Haram-medlem."Intensiv beskjutning började när styrkan höll på att gräva efter vapen", uppgav Nigerias underrättelsetjänst i ett uttalande.

Kristianstadsbladet - 20 sep 13 kl. 13:58

Hårda strider i Nigerias huvudstad


Hårda strider rasade på fredagen mellan säkerhetsstyrkor i Nigeria och den islamistiska militanta rörelsen Boko Haram nära ett bostadsområde för parlamentsledamöter i huvudstaden Abuja.Sammandrabbningarna bröt ut sedan säkerhetsstyrkor fått tips om en vapengömma i Abuja av en gripen Boko Haram-medlem."Intensiv beskjutning började när styrkan höll på att gräva efter vapen", uppgav Nigerias underrättelsetjänst i ett uttalande.

Kristianstadsbladet - 19 jun 14 kl. 10:35

Hårda strider i östra Ukraina


Hårda strider utkämpas mellan ukrainsk militär och proryska rebeller i östra Ukraina, uppger ukrainska militärkällor.Enligt uppgifter ska båda sidor ha satt in stridsvagnar, men uppgifterna har inte kunnat bekräftas.Striderna bröt ut på morgonen nära staden Krasnij Lyman som hållits av regeringsstyrkor sedan i början av juni, och inträffar en dag efter det att Ukrainas president Petro Porosjenko lovade att ett tillfälligt ensidigt eldupphör snart ska utfärdas för att ge separatisterna ett tillfälle att lägga ned vapnen.

BT - 19 jun 14 kl. 10:35

Hårda strider i östra Ukraina

Hårda strider utkämpas mellan ukrainsk militär och proryska rebeller i östra Ukraina, uppger ukrainska militärkällor. Enligt uppgifter ska båda sidor ha satt in stridsvagnar, men uppgifterna har inte kunnat bekräftas.Striderna bröt ut på morgonen nära staden Krasnij Lyman som hållits av regeringsstyrkor sedan i början av juni, och inträffar en dag efter det att Ukrainas president Petro Porosjenko lovade att ett tillfälligt ensidigt eldupphör snart ska utfärdas för att ge separatisterna ett tillfälle att lägga ned vapnen.

BT - 29 jul 14 kl. 17:34

Fler offer i hårda strider i Ukraina

Hårda strider utkämpas i östra Ukraina. Fler döda rapporteras dagligen och många av dem är civila. - Fienden satsar allt de har i striden för att lyckas omringa DNR, sade den militära rebelledaren Igor Strelkov på måndagen, uppger Reuters, och hänvisade till den självutropade "Folkrepubliken Donetsk".

SR - 24 feb 15 kl. 19:10

Kidnappade assyrier i Syrien - gerilla i nya hårda strider mot IS

Hårda strider pågår i ett område i nordöstra Syrien där närmare 100 assyrier kidnappats av jihadistgruppen IS. Kurdisk och assyrisk gerilla strider tillsammans mot IS för att rädda de tillfångatagna personerna..

SvD - 03 apr 15 kl. 20:38

Hårda strider i Aden

Under de senaste två veckornas strider i Jemen har runt 520 människor dödats och nästan 1 700 skadats, säger Valerie Amos, FN:s chef för humanitära frågor. Hårda strider har de senaste dagarna rasat i kuststaden Aden och vid presidentpalatset..

BT - 07 jun 12 kl. 21:18

Hårda strider om jemenitisk stad

Jemens armé var på torsdagen inblandad i hårda strider med militanta islamister nära staden Jaar. Under en månadslång offensiv har militären försökt återta kontrollen över städer som intagits av stridande islamister.
Minst 20 stridande islamister från Ansar al-Sharia, en gren av al-Qaida, dödades, uppgav invånare.

Nyhetskanalen - 20 jul 12 kl. 11:41

Hårda strider och syrisk massflykt

Den syriska regimen har under fredagen stormat områden i huvudstaden som tidigare kontrollerats av rebeller. Rebellerna har tvingats tillbaka efter tung beskjutning från regimstyrkor, uppger aktivister. Även i den näst största staden Aleppo rasar hårda strider.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Hårda strider på Aleppos gator

Hårda strider pågick på lördagen i Syriens största stad Aleppo. Regeringsstyrkor gick tidigt på morgonen in i staden med stridsvagnar som understöddes av helikoptrar. Flera områden som kontrolleras av rebeller besköts samtidigt med artilleri.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Över 30 civila döda i flygangrepp i Syrien

Minst 32 civila har dödats i två flygangrepp som genomfördes av den USA-ledda koalitionen mot terrororganisationen IS, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR)..

DN - 2 timmar sedan

Wikileaksgrundaren Julian Assange stämmer Ecuador

Allt strängare ordningsregler på Ecuadors ambassad i London har fått Wikileaksgrundaren att se rött.  Nu tänker Assange stämma Ecuadors regering för att de har ”kränkt hans frihet och rättigheter”, enligt Sky News..

DN - 4 timmar sedan

Uppgifter: Minst 50 döda i tågolycka i Indien

50 personer uppges ha omkommit efter att ha blivit påkörda av ett tåg i Amritsar i norra Indien, enligt nyhetsbyrån AP. Uppgifter om antalet döda är fortfarande inte bekräftade. .

DN - 6 timmar sedan

Björn af Kleen: Trumps beröm legitimerar onekligen våld mot enskilda reportrar

USA:s president Donald Trump försvarade en kongressledamots misshandel mot ne journalist. DN:s korrespondent Björn af Kleen svarar på frågor. .

DN - 7 timmar sedan

Spionmisstänkt ryss släpps ur norskt häkte

En 51-årig rysk man som suttit häktad i Norge misstänkt för spionage kommer att släppas fri, meddelar den norska säkerhetspolisen PST..

DN - 7 timmar sedan

Misstänkt journalistmördare: Jag är ledsen

Mannen som misstänks för mordet på den bulgariska tv-journalisten Viktoria Marinova erkänner att han slagit henne..

DN - 9 timmar sedan

Nathan Shachar: Erdogan bestämmer hur korten ska spelas om Khashoggi

ISTANBUL. Den lilla platsen framför det saudiska konsulatet i diplomatkvarteret Levent i Istanbul är en skog av stativ, tv-kameror och satellitskärmar – som om en världshändelse var aviserad eller celebriteter i antågande..

DN - 10 timmar sedan

Syrienmöte i Turkiet i slutet av oktober

Turkiet kommer att stå värd för ett högnivåmöte om Syrien den 27 oktober i Istanbul, meddelar president Recep Tayyip Erdogans talesperson..

DN - 11 timmar sedan

Försvaret inkallat vid polisinsats i Finland

Polisen utreder ett allvarligt brott mot liv och hälsa vid en bensinstation i Kourtti i Södra Savolax i Finland, rapporterar flera finska medier..

DN - 12 timmar sedan

Mexiko om migrantkaravanen: ”Vi kan nå en överenskommelse med USA”

Efter nyheten om att tusentals honduranska migranter är på vandring till USA hotade president Donald Trump att stoppa karavanen genom att stänga gränsen mot Mexiko. Nu svarar Mexikos tillträdande premiärminister Lopez Obrador att en ”överenskommelse kan nås”. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.