YLE > Finland

Tuesday, 21 August, 14:21

Liknande nyheter

Taggar: Sipiläom , Soinis, utspelom , abort, regeringens, linjeär , klar
YLE - 22 jul 15 kl. 16:37

När Sipilä är borta dansar Soini på bordet

Oppositionen riktar hård kritik mot att regeringen inte har reagerat på utrikesminister Timo Soinis utspel mot EU:s nya flyktingavtal. Regeringen har inte velat kommentera frågan alls. Att regeringen med statsminister Juha Sipilä (C) i spetsen, helt låter bli att kommentera Timo Soinis (Sannf) utspel, tolkas inom oppositionen som att det råder stor oenighet inom regeringen.

YLE - 26 jun 15 kl. 16:51

Sipilä: Också Finland måste ta emot flyktingar

Statsminister Juha Sipilä (C) säger att frivillighet inte kan tolkas som att Finland inte deltar i att ta emot de flyktingar som ska omfördelas från Grekland och Turkiet. De sade statsminister Sipilä i Bryssel på fredagen som en direkt kommentar till utrikesminister Timo Soinis (Sannf) utspel tidigare i dag. Utrikesminister Soini sade till FNB att Finland kan välja att inte ta emot en enda av de flyktingar som EU vill dela upp mellan medlemsländerna.

YLE - 21 mar 17 kl. 17:08

Forskare Siv Sandberg: Svårt att veta hur politiskt förankrat Sipiläs förslag om svenskan är

Det är ett intressant förslag från statsministerns sida men det är svårt att veta hur starkt politiskt förankrat det är hos Centern och i de övriga regeringspartierna., säger Siv Sandberg, kommunforskare vid Åbo Akademi. - Vi har ju redan under dagen hört att Sampo Terho (Sannf) säger nej till Sipläs förslag eftersom det inte finns med i regeringsprogrammet, konstaterar Sandberg.

YLE - 12 mar 17 kl. 13:37

Analys: Skohandlare Soinis sista show

Då regeringen samlas till sin halvtidsgranskning veckan efter påsk är det upplagt för både politisk cirkus och obekväma sparbeslut. Yle Nyheters reporter Thomas von Boguslawski minns ett av Timo Soinis valjippon inför riksdagsvalet 2015. Dagen före valdagen var grå och kylig på gågatan i Dickursby i Vanda.

YLE - 12 jun 17 kl. 08:47

Professor: Sipilä har mycket att förlora – osannolikt med nyval

Sipilä vill inte riskera sin landskapsmodell med nyval, anser professor Göran Djupsund. Enligt honom är Samlingspartiet inställning nu avgörande. - Sipilä kommer i det längsta att försöka undvika nyval.

YLE - 12 jun 17 kl. 08:47

Djupsund: Sipilä har mycket att förlora – osannolikt med nyval

Sipilä vill inte riskera sin landskapsmodell med nyval, anser professor Göran Djupsund. Enligt honom är Samlingspartiets inställning nu avgörande. - Sipilä kommer i det längsta att försöka undvika nyval.

YLE - 09 jun 17 kl. 20:19

Timo Soinis grekiska drama - en otrolig uppgång och kanske ett fall

Timo Soini har gjort politisk historia. Efter 20 år som partiledare för Sannfinländarna lämnar han nu över stafettpinnen. Soinis saga påminner om Askungen eller kanske om ett grekiskt drama.

HBL - 05 sep 14 kl. 13:24

Sipilä: Jag stödjer inte ändringar i abortlagstiftningen

Centerns ordförande Juha Sipilä skriver på Twitter att han inte stöder ändringar i lagstiftningen om abort.– Jag anser inte att lagen behöver skärpas eller göras friare, preciserar Sipilä. SuomenKuvalehti skrev att den nuvarande lagstiftningen gjort Sipilä fundersam.

YLE - 24 feb 17 kl. 11:14

Helsingforspolitiker kallar Sipiläs flygplatsutspel valfläsk - "Speciellt om det här öppnar Pandoras ask"

Centern i Helsingfors är nöjd med att statsminister Juha Sipilä (C) vill rädda Malms flygplats i Helsingfors. SDP, Samlingspartiet och De gröna anser att avtalet från förra regeringsperioden ska hållas fast. Staten och Helsingfors stad har tidigare kommit överens om att det byggs bostäder för 25 000 på flygplatsen och planen ingår i Helsingfors generalplan som godkändes av stadsfullmäktige i höstas.

YLE - 05 maj 15 kl. 13:53

Sannfinländarna accepterade Sipilä-dealen

Sannfinländarnas riksdagsgrupp har beslutat att fortsätta med regeringssonderingarna. Riksdagsgruppen har godkänt partiledaren Timo Soinis överenskommelse med regeringssonderaren Juha Sipilä (C). Sipilä besökte Sannfinländarnas riksdagsgrupp på tisdagen, samtidigt som Timo Soini gjorde ett besök hos Centerns riksdagsgrupp.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Kravet på individualiserad undervisning i skolor har blivit större - resurser saknas

Lärarens arbetsuppgifter och ansvar har förändrats mycket genom tiderna. En utveckling som märkts av inom skolvärlden under de senaste åren är det allt större ansvaret som satts på både lärare och elever..

YLE - 1 timme sedan

”Man kan bara bli förstådd av någon som vet hur det är” - nu startar stödgruppen för anhöriga till narkotikamissbrukare i Västnyland

Petra Aminoff tröttnade på skammen och trädde fram med eget namn i hopp om att hitta andra som också har anhöriga som knarkar. Några månader senare kan hon starta den efterlängtade stödgruppen..

YLE - 2 timmar sedan

Utredning: Finland bör få ett högklassiskt arkitektur- och designmuseum

Finland borde få ett design- och arkitekturmuseum av hög internationell klass. Det föreslås i en utredning som på tisdagen överlämnades till kulturminister Sampo Terho (Blå framtid) och borgmästaren i Helsingfors Jan Vapaavuori (Saml.).

YLE - 2 timmar sedan

Centern och Sipilä hårt ut mot grönvänstern

Centern är långt ifrån ett slaget parti. Vi har stigit förr och gör det igen, var budskapet på riksdagsgruppens möte i Vanda..

YLE - 3 timmar sedan

Ny vändning i boendekostnaderna – hyresgästerna drar större nytta av det ekonomiska läget än bostadsägare

Lönerna kommer att stiga snabbare än hyrorna under de kommande åren tack vare en god ekonomisk utveckling. Det här betyder mer pengar i fickan för hyresgäster..

YLE - 8 timmar sedan

För lite lön betalades till tusentals kommunalt anställda under flera år – nu väntar en mångmiljonräkning för kommunerna

Kommunerna kan ha en räkning på flera miljoner euro att vänta på grund av att de i flera års tid har betalat för låga löner till en del av de kommunalt anställda. Enligt Yles finska nyhetsredaktion har en del kommuner tolkat kollektivavtalet fel..

YLE - 4 timmar sedan

Arbetsmarknaden överträffade prognoserna – OP förutspår att arbetslösheten blir under åtta procent i år

OP-gruppen har publicerat sin ekonomiska prognos och där framgår det att tillväxten fortsätter på den globala marknaden. Också i Finland fortsätter tillväxten, och speciellt på arbetsmarknaden är draget bra..

YLE - 5 timmar sedan

Finländsk bitcoinmiljonär råkade ut för brottsliga i Thailand - lurades på många miljoner

En ung finländsk man har råkat ut för ett sällsynt omfattande bedrägeri i Thailand. Finländaren hade gjort en förmögenhet på affärer med kryptovalutan bitcoin, och en thailändsk liga såg honom som ett lämpligt offer..

YLE - 6 timmar sedan

Villa Grantorp såld för en dryg halv miljon

Villa Grantorp vid Pojovikens östra strand har funnit nya ägare. Raseborgs stad satte villan i nyrenässansstil till försäljning som en del av stadens åtgärdsprogram 2020..

YLE - 8 timmar sedan

För lite lön betalades åt en del kommunalt anställda under flera år – nu väntar en mångmiljonräkning för kommunerna

Kommunerna kan ha en räkning på flera miljoner euro att vänta på grund av att de i flera års tid har betalat för låga löner åt en del av de kommunalt anställda. Enligt Yles finska nyhetsredaktion har en del kommuner tolkat kollektivavtalet fel..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.