YLE > Finland

Friday, 19 October, 21:35

Liknande nyheter

Taggar: Sipiläom , Soinis, utspelom , abort, regeringens, linjeär , klar
YLE - 22 jul 15 kl. 16:37

När Sipilä är borta dansar Soini på bordet

Oppositionen riktar hård kritik mot att regeringen inte har reagerat på utrikesminister Timo Soinis utspel mot EU:s nya flyktingavtal. Regeringen har inte velat kommentera frågan alls. Att regeringen med statsminister Juha Sipilä (C) i spetsen, helt låter bli att kommentera Timo Soinis (Sannf) utspel, tolkas inom oppositionen som att det råder stor oenighet inom regeringen.

YLE - 26 jun 15 kl. 16:51

Sipilä: Också Finland måste ta emot flyktingar

Statsminister Juha Sipilä (C) säger att frivillighet inte kan tolkas som att Finland inte deltar i att ta emot de flyktingar som ska omfördelas från Grekland och Turkiet. De sade statsminister Sipilä i Bryssel på fredagen som en direkt kommentar till utrikesminister Timo Soinis (Sannf) utspel tidigare i dag. Utrikesminister Soini sade till FNB att Finland kan välja att inte ta emot en enda av de flyktingar som EU vill dela upp mellan medlemsländerna.

YLE - 21 mar 17 kl. 17:08

Forskare Siv Sandberg: Svårt att veta hur politiskt förankrat Sipiläs förslag om svenskan är

Det är ett intressant förslag från statsministerns sida men det är svårt att veta hur starkt politiskt förankrat det är hos Centern och i de övriga regeringspartierna., säger Siv Sandberg, kommunforskare vid Åbo Akademi. - Vi har ju redan under dagen hört att Sampo Terho (Sannf) säger nej till Sipläs förslag eftersom det inte finns med i regeringsprogrammet, konstaterar Sandberg.

YLE - 12 mar 17 kl. 13:37

Analys: Skohandlare Soinis sista show

Då regeringen samlas till sin halvtidsgranskning veckan efter påsk är det upplagt för både politisk cirkus och obekväma sparbeslut. Yle Nyheters reporter Thomas von Boguslawski minns ett av Timo Soinis valjippon inför riksdagsvalet 2015. Dagen före valdagen var grå och kylig på gågatan i Dickursby i Vanda.

YLE - 12 jun 17 kl. 08:47

Professor: Sipilä har mycket att förlora – osannolikt med nyval

Sipilä vill inte riskera sin landskapsmodell med nyval, anser professor Göran Djupsund. Enligt honom är Samlingspartiet inställning nu avgörande. - Sipilä kommer i det längsta att försöka undvika nyval.

YLE - 12 jun 17 kl. 08:47

Djupsund: Sipilä har mycket att förlora – osannolikt med nyval

Sipilä vill inte riskera sin landskapsmodell med nyval, anser professor Göran Djupsund. Enligt honom är Samlingspartiets inställning nu avgörande. - Sipilä kommer i det längsta att försöka undvika nyval.

YLE - 09 jun 17 kl. 20:19

Timo Soinis grekiska drama - en otrolig uppgång och kanske ett fall

Timo Soini har gjort politisk historia. Efter 20 år som partiledare för Sannfinländarna lämnar han nu över stafettpinnen. Soinis saga påminner om Askungen eller kanske om ett grekiskt drama.

HBL - 05 sep 14 kl. 13:24

Sipilä: Jag stödjer inte ändringar i abortlagstiftningen

Centerns ordförande Juha Sipilä skriver på Twitter att han inte stöder ändringar i lagstiftningen om abort.– Jag anser inte att lagen behöver skärpas eller göras friare, preciserar Sipilä. SuomenKuvalehti skrev att den nuvarande lagstiftningen gjort Sipilä fundersam.

YLE - 24 feb 17 kl. 11:14

Helsingforspolitiker kallar Sipiläs flygplatsutspel valfläsk - "Speciellt om det här öppnar Pandoras ask"

Centern i Helsingfors är nöjd med att statsminister Juha Sipilä (C) vill rädda Malms flygplats i Helsingfors. SDP, Samlingspartiet och De gröna anser att avtalet från förra regeringsperioden ska hållas fast. Staten och Helsingfors stad har tidigare kommit överens om att det byggs bostäder för 25 000 på flygplatsen och planen ingår i Helsingfors generalplan som godkändes av stadsfullmäktige i höstas.

YLE - 05 maj 15 kl. 13:53

Sannfinländarna accepterade Sipilä-dealen

Sannfinländarnas riksdagsgrupp har beslutat att fortsätta med regeringssonderingarna. Riksdagsgruppen har godkänt partiledaren Timo Soinis överenskommelse med regeringssonderaren Juha Sipilä (C). Sipilä besökte Sannfinländarnas riksdagsgrupp på tisdagen, samtidigt som Timo Soini gjorde ett besök hos Centerns riksdagsgrupp.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

”Raseborg har nu Finlands finaste stadshus” - se de första bilderna

Raseborgs nya stadshus på Ekåsenområdet i Ekenäs är nu så gott som inflyttningsklart. På fredagsmorgonen visades det nya renoverade huset för första gången för pressen..

YLE - 6 timmar sedan

Operationer av kvinnosjukdomar kan flytta bort från Raseborg

Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt vill koncentrera den gynekologiska kirurgin till sjukhus som sköter förlossningar. Det betyder att Raseborgs sjukhus kan bli av med den delen av kirurgin..

YLE - 6 timmar sedan

Pargas- och Kimitoöbarn får mat under strejken, Åbobarn ska ha egen matsäck

Kimitoön berörs inte alls av strejken, Pargas har lyckats ordna skolmat på olika sätt, medan daghemsbarnen och skoleleverna i Åbo måste ta med sig egen mat på måndag och tisdag..

YLE - 7 timmar sedan

Jourfrågan - en långkörare som inte ännu är över

Torsdagens beslut i riksdagens social- och hälsovårdsutskott innebär att Vasa centralsjukhus inte får omfattande jour. Men vad betyder egentligen omfattande jour, och hur skiljer det sig från läget idag? Vi ger dig en sammanfattning av hur frågan har stötts och blötts..

YLE - 9 timmar sedan

Bussar ersätter tåg på kustbanan under veckoslutet

På grund av banarbete ersätts tågen mellan Helsingfors och Åbo helt eller delvis av bussar under tiden lördag (20.10) klockan 18 och söndag (21.10) klockan 14..

YLE - 10 timmar sedan

Polisen: Det handlade om brott mot liv då Försvarsmakten kallades in i Kuortti

Polisen i mellersta Finland bad Försvarsmakten om handräckning efter att en person dödats i en privatbostad i Leivonmäki i kommunen Joutsa..

YLE - 10 timmar sedan

Egen smörgås med – så här ordnas matserveringen i Raseborg under strejken

Under JHL:s två strejkdagar måste de allra flesta elever i Raseborg ta egen matsäck med. Så blir det även på vissa daghem. De äldre får mat som normalt, meddelar staden..

YLE - 10 timmar sedan

Tonen hårdnar mellan fackförbunden och regeringen – industrifacket säger upp konkurrenskraftsavtalet

Industrifacket har sagt upp konkurrenskraftsavtalet om arbetstidsförlängningen för 100 000 fackanslutna..

YLE - 12 timmar sedan

Utredning: Busschauffören bromsade för sent vid olyckan i Kuopio som krävde fyra dödsoffer

Olycksutredningscentralen har i stora drag rett ut händelseförloppet i samband med den bussolycka i Kuopio som krävde fyra människors liv den 24 augusti 2018. Busschauffören bromsade för sent då bussen närmade sig korsningen efter avfarten från motorvägen..

YLE - 11 timmar sedan

Alla skolelever i Borgå måste ta matsäck med på måndag och tisdag – strejken drabbar fler än väntat

Borgå lokalservice meddelar nu att man inte har möjlighet att servera någon skolmat på måndag och tisdag. Orsaken är fackförbundet JHL:s strejk..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.