YLE > Finland

Monday, 10 December, 11:39

Liknande nyheter

Taggar: Sipiläom , Soinis, utspelom , abort, regeringens, linjeär , klar
YLE - 22 jul 15 kl. 16:37

När Sipilä är borta dansar Soini på bordet

Oppositionen riktar hård kritik mot att regeringen inte har reagerat på utrikesminister Timo Soinis utspel mot EU:s nya flyktingavtal. Regeringen har inte velat kommentera frågan alls. Att regeringen med statsminister Juha Sipilä (C) i spetsen, helt låter bli att kommentera Timo Soinis (Sannf) utspel, tolkas inom oppositionen som att det råder stor oenighet inom regeringen.

YLE - 26 jun 15 kl. 16:51

Sipilä: Också Finland måste ta emot flyktingar

Statsminister Juha Sipilä (C) säger att frivillighet inte kan tolkas som att Finland inte deltar i att ta emot de flyktingar som ska omfördelas från Grekland och Turkiet. De sade statsminister Sipilä i Bryssel på fredagen som en direkt kommentar till utrikesminister Timo Soinis (Sannf) utspel tidigare i dag. Utrikesminister Soini sade till FNB att Finland kan välja att inte ta emot en enda av de flyktingar som EU vill dela upp mellan medlemsländerna.

YLE - 21 mar 17 kl. 17:08

Forskare Siv Sandberg: Svårt att veta hur politiskt förankrat Sipiläs förslag om svenskan är

Det är ett intressant förslag från statsministerns sida men det är svårt att veta hur starkt politiskt förankrat det är hos Centern och i de övriga regeringspartierna., säger Siv Sandberg, kommunforskare vid Åbo Akademi. - Vi har ju redan under dagen hört att Sampo Terho (Sannf) säger nej till Sipläs förslag eftersom det inte finns med i regeringsprogrammet, konstaterar Sandberg.

YLE - 12 mar 17 kl. 13:37

Analys: Skohandlare Soinis sista show

Då regeringen samlas till sin halvtidsgranskning veckan efter påsk är det upplagt för både politisk cirkus och obekväma sparbeslut. Yle Nyheters reporter Thomas von Boguslawski minns ett av Timo Soinis valjippon inför riksdagsvalet 2015. Dagen före valdagen var grå och kylig på gågatan i Dickursby i Vanda.

YLE - 12 jun 17 kl. 08:47

Professor: Sipilä har mycket att förlora – osannolikt med nyval

Sipilä vill inte riskera sin landskapsmodell med nyval, anser professor Göran Djupsund. Enligt honom är Samlingspartiet inställning nu avgörande. - Sipilä kommer i det längsta att försöka undvika nyval.

YLE - 12 jun 17 kl. 08:47

Djupsund: Sipilä har mycket att förlora – osannolikt med nyval

Sipilä vill inte riskera sin landskapsmodell med nyval, anser professor Göran Djupsund. Enligt honom är Samlingspartiets inställning nu avgörande. - Sipilä kommer i det längsta att försöka undvika nyval.

YLE - 09 jun 17 kl. 20:19

Timo Soinis grekiska drama - en otrolig uppgång och kanske ett fall

Timo Soini har gjort politisk historia. Efter 20 år som partiledare för Sannfinländarna lämnar han nu över stafettpinnen. Soinis saga påminner om Askungen eller kanske om ett grekiskt drama.

HBL - 05 sep 14 kl. 13:24

Sipilä: Jag stödjer inte ändringar i abortlagstiftningen

Centerns ordförande Juha Sipilä skriver på Twitter att han inte stöder ändringar i lagstiftningen om abort.– Jag anser inte att lagen behöver skärpas eller göras friare, preciserar Sipilä. SuomenKuvalehti skrev att den nuvarande lagstiftningen gjort Sipilä fundersam.

YLE - 24 feb 17 kl. 11:14

Helsingforspolitiker kallar Sipiläs flygplatsutspel valfläsk - "Speciellt om det här öppnar Pandoras ask"

Centern i Helsingfors är nöjd med att statsminister Juha Sipilä (C) vill rädda Malms flygplats i Helsingfors. SDP, Samlingspartiet och De gröna anser att avtalet från förra regeringsperioden ska hållas fast. Staten och Helsingfors stad har tidigare kommit överens om att det byggs bostäder för 25 000 på flygplatsen och planen ingår i Helsingfors generalplan som godkändes av stadsfullmäktige i höstas.

YLE - 05 maj 15 kl. 13:53

Sannfinländarna accepterade Sipilä-dealen

Sannfinländarnas riksdagsgrupp har beslutat att fortsätta med regeringssonderingarna. Riksdagsgruppen har godkänt partiledaren Timo Soinis överenskommelse med regeringssonderaren Juha Sipilä (C). Sipilä besökte Sannfinländarnas riksdagsgrupp på tisdagen, samtidigt som Timo Soini gjorde ett besök hos Centerns riksdagsgrupp.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Hangö station ur bruk fram till sommaren - passagerarna får stiga på tåget vid tillfällig perrong

Nu får tågresenärer i Hangö stiga av och på tåget vid en tillfällig perrong en bit ifrån stationen. Orsaken är arbetena med den nya undergången..

YLE - 1 timme sedan

Säkerhetspolisen om den nationella säkerheten: "Största hotet är de enskilda aktörerna"

Representanter från säkerhetspolisen berättade på måndagsmorgonen om den nationella säkerheten i Finland just nu. De kunde berätta att hotnivån fortsättningsvis är 2 på den fyrgradiga skalan – förhöjd, men oförändrad sedan juni 2017..

YLE - 4 timmar sedan

Socialdemokraterna bygger inget seniorhus i Karis

Det byggs inget seniorhus på tomten bakom Folkets hus i Karis. Jag har jobbat hundratals timmar i onödan, säger Jorma Saaristo som var eldsjälen bakom projektet..

YLE - 5 timmar sedan

Invandring kunde lösa Finlands brist på arbetskraft– men alla får inte möjligheten att träda in på arbetsmarknaden

Finland behöver specialexpertis som inte finns i landet och arbetare för de jobb finländare inte är villiga att göra. Med en åldrande befolkning är Finland tvungen att hitta arbetskraften utomlands..

YLE - 6 timmar sedan

Morgonkollen: Oro för rennäring, spänning inför brexitomröstning och Macron till tals

EU-medborgare i Storbritannien är spända inför morgondagens omröstning i det brittiska parlamentet. I svenska Lappland oroar man sig för rennäringen. Frankrikes president Emmanuel Macron ska i dag uttala sig om protesterna i landet..

YLE - 7 timmar sedan

De gröna i Lojo: Barn med frånskilda föräldrar borde få skolskjuts från båda hemmen

I Lojo ser tjänstemännen inte med blida ögon på att barn som bor veckovis med sina frånskilda föräldrar skulle få skolskjuts från båda hemmen. Politikerna diskuterar nu hur staden ska förhålla sig till skolskjutsarna..

YLE - 7 timmar sedan

Bra år för både älg- och hjortjakt: "Älgstammen har ökat i östra Nyland"

Särskilt vitsvanshjortarna har ökat i antal, men också för älgarna har det på många håll varit ett bra år. Det betyder många dagar till skogs och flera fällda djur för de lokala jaktlagen..

YLE - 7 timmar sedan

Sannfinländare: "De som hatat oss, hatar oss förmodligen fortfarande"

Sannfinländarna går till riksdagsval i en ny situation. Borta är den gamla ledningen. Partiet leds av Jussi Halla-aho, som av många anses vara för radikal för samarbete.

YLE - 7 timmar sedan

Sjundeå IF:s handbollsdamer besegrade tabelljumbon KyIF i Kyrkslätt

Sjundeå IF:s damlag gav inte hemmalaget Kyrkslätt IF någon chans då lagen möttes på söndag kväll i en match i handbollens FM-serie. SIF vann med åtta måls marginal i Kyrkslätt..

YLE - 20 timmar sedan

Mycket byggrätt i nytt industriområde i Skogby

Drygt 180 000 kvadratmeter byggrätt planeras i det nya industriområdet i Skogby i Raseborg. Det 66 hektar stora området är obebyggt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.