YLE > Finland

Monday, 18 February, 02:50

YLE - 12 aug 18 kl. 13:48

Sipilä om Soinis utspel om abort - "regeringens linje är klar"Statsminister Juha Sipilä (C) tänker inte vidta några åtgärder mot utrikesminister Timo Soinis (Blå) senaste utspel, då han mot regeringens linje berömde Argentina för att landet inte legaliserar abort..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Soinis, Juha Sipilä, Timo Soinis, Argentina

Dela artikeln

167 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sipiläom , Soinis, utspelom , abort, regeringens, linjeär , klar
YLE - 22 jul 15 kl. 16:37

När Sipilä är borta dansar Soini på bordet

Oppositionen riktar hård kritik mot att regeringen inte har reagerat på utrikesminister Timo Soinis utspel mot EU:s nya flyktingavtal. Regeringen har inte velat kommentera frågan alls. Att regeringen med statsminister Juha Sipilä (C) i spetsen, helt låter bli att kommentera Timo Soinis (Sannf) utspel, tolkas inom oppositionen som att det råder stor oenighet inom regeringen.

YLE - 26 jun 15 kl. 16:51

Sipilä: Också Finland måste ta emot flyktingar

Statsminister Juha Sipilä (C) säger att frivillighet inte kan tolkas som att Finland inte deltar i att ta emot de flyktingar som ska omfördelas från Grekland och Turkiet. De sade statsminister Sipilä i Bryssel på fredagen som en direkt kommentar till utrikesminister Timo Soinis (Sannf) utspel tidigare i dag. Utrikesminister Soini sade till FNB att Finland kan välja att inte ta emot en enda av de flyktingar som EU vill dela upp mellan medlemsländerna.

YLE - 21 mar 17 kl. 17:08

Forskare Siv Sandberg: Svårt att veta hur politiskt förankrat Sipiläs förslag om svenskan är

Det är ett intressant förslag från statsministerns sida men det är svårt att veta hur starkt politiskt förankrat det är hos Centern och i de övriga regeringspartierna., säger Siv Sandberg, kommunforskare vid Åbo Akademi. - Vi har ju redan under dagen hört att Sampo Terho (Sannf) säger nej till Sipläs förslag eftersom det inte finns med i regeringsprogrammet, konstaterar Sandberg.

YLE - 12 mar 17 kl. 13:37

Analys: Skohandlare Soinis sista show

Då regeringen samlas till sin halvtidsgranskning veckan efter påsk är det upplagt för både politisk cirkus och obekväma sparbeslut. Yle Nyheters reporter Thomas von Boguslawski minns ett av Timo Soinis valjippon inför riksdagsvalet 2015. Dagen före valdagen var grå och kylig på gågatan i Dickursby i Vanda.

YLE - 12 jun 17 kl. 08:47

Professor: Sipilä har mycket att förlora – osannolikt med nyval

Sipilä vill inte riskera sin landskapsmodell med nyval, anser professor Göran Djupsund. Enligt honom är Samlingspartiet inställning nu avgörande. - Sipilä kommer i det längsta att försöka undvika nyval.

YLE - 12 jun 17 kl. 08:47

Djupsund: Sipilä har mycket att förlora – osannolikt med nyval

Sipilä vill inte riskera sin landskapsmodell med nyval, anser professor Göran Djupsund. Enligt honom är Samlingspartiets inställning nu avgörande. - Sipilä kommer i det längsta att försöka undvika nyval.

YLE - 09 jun 17 kl. 20:19

Timo Soinis grekiska drama - en otrolig uppgång och kanske ett fall

Timo Soini har gjort politisk historia. Efter 20 år som partiledare för Sannfinländarna lämnar han nu över stafettpinnen. Soinis saga påminner om Askungen eller kanske om ett grekiskt drama.

HBL - 05 sep 14 kl. 13:24

Sipilä: Jag stödjer inte ändringar i abortlagstiftningen

Centerns ordförande Juha Sipilä skriver på Twitter att han inte stöder ändringar i lagstiftningen om abort.– Jag anser inte att lagen behöver skärpas eller göras friare, preciserar Sipilä. SuomenKuvalehti skrev att den nuvarande lagstiftningen gjort Sipilä fundersam.

YLE - 24 feb 17 kl. 11:14

Helsingforspolitiker kallar Sipiläs flygplatsutspel valfläsk - "Speciellt om det här öppnar Pandoras ask"

Centern i Helsingfors är nöjd med att statsminister Juha Sipilä (C) vill rädda Malms flygplats i Helsingfors. SDP, Samlingspartiet och De gröna anser att avtalet från förra regeringsperioden ska hållas fast. Staten och Helsingfors stad har tidigare kommit överens om att det byggs bostäder för 25 000 på flygplatsen och planen ingår i Helsingfors generalplan som godkändes av stadsfullmäktige i höstas.

YLE - 05 maj 15 kl. 13:53

Sannfinländarna accepterade Sipilä-dealen

Sannfinländarnas riksdagsgrupp har beslutat att fortsätta med regeringssonderingarna. Riksdagsgruppen har godkänt partiledaren Timo Soinis överenskommelse med regeringssonderaren Juha Sipilä (C). Sipilä besökte Sannfinländarnas riksdagsgrupp på tisdagen, samtidigt som Timo Soini gjorde ett besök hos Centerns riksdagsgrupp.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Issmed gav seger i FM i isskulptur

Veijo Oinonen smidde en smed i is i dagarna två. Det var mödan värt, Oinonen åker hem med en FM-titel..

YLE - 9 timmar sedan

Svingård brann i Sastmola: “Största delen av djuren har förmodligen dött”

Hundratals svin fanns i en byggnad som brann under söndagseftermiddagen. Byggnaden totalförstördes..

YLE - 9 timmar sedan

Ingåbon Emil Lindholm tolfte i svenska VM-rallyt: ”Jag ville köra säkert”

Emil Lindholm från Ingå gjorde en bra tävling och kom i mål på tolfte plats i det svenska VM-rallyt som avslutades på söndagen. Lindholm med kartläsaren Mikael Korhonen placerade sig på andra plats i sin klass..

YLE - 12 timmar sedan

En torr sommar är bra för skogshuggaren - inte ens en grund tjäle stoppar skogsmaskinen

Det har gått rätt så bra att avverka skog den här vintern. Hösten och sommaren var torra, vilket gör att marken för det mesta håller de tunga skogsmaskinerna trots att tjälen inte är lika djup som normalt..

YLE - 12 timmar sedan

Finländarna köper mer men billigare kläder - få tänker aktivt på hur ekologisk produkten är

Finländarna köper mer och billigare kläder, skor och idrottsprylar än tidigare. Få tänker på hur pass ekologiska de varor de köper är..

YLE - 14 timmar sedan

Femtonårig Pargaspojke omkom i skidolycka - församlingen erbjuder samtalsstöd

Väståbolands svenska församling erbjuder samtalsstöd efter att en femtonårig Pargaspojke omkommit på församlingens skriftskoleläger i Himos på lördag..

YLE - 14 timmar sedan

Nu finns det pengar att tjäna på ryska sopor - och finländska företag håller sig väl framme

I Finland betraktas avfall som råvara eller potentiell energi medan soporna i Ryssland bara anses vara stinkande högar av värdelöst skräp. I Ryssland lämpas 95 procent av allt avfall på soptippar, i Finland återvinns eller återanvänds 99 procent av allt avfall..

YLE - 15 timmar sedan

Skadat vildsvin sköts ihjäl i Borgå - Polisen: utgjorde en fara för människor

Det skadade vildsvin som rört sig i trakten av Borgå under veckoslutet har nu avlivats, uppger polisinrättningen i Östra Nyland..

YLE - 17 timmar sedan

Fibernätet byggs ut på sju områden i Pargas - men bara om tillräckligt många är intresserade

Pargas stad investerar 600 000 i fasta nätförbindelser. Fibernätet kan byggas ut i bland annat Nagu, Korpo och Lielax i Pargas. Projektet blir av på de områden där minst hälften av fastighetsägarna är intresserade..

YLE - 18 timmar sedan

Karis är Finlands Paris söker hus att visa upp - funkis och trädgårdar i fokus i år

Det populära evenemanget där Karis- och Billnäsbor öppnar dörrarna för allmänheten ordnas i år för tredje gången. I år vill man särskilt visa upp ortens vackra trädgårdar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.