YLE > Finland

Tuesday, 22 January, 13:15

Liknande nyheter

Taggar: Symptomenav , klimatförändringen, syns, överalltockså på , havsdjupenär , vattnet rekordvarmt och dödar bottnen
YLE - 16 apr 15 kl. 10:53

Finländare vill att andra motarbetar klimatförändringen

Finländarna ser klimatförändringen som ett stort hot, men är inte beredda att själva fatta beslut om saken. Det framkommer i Klimatbarometern 2015. I utredningen som undersökte finländarnas åsikter om klimatförändringen och klimatpolitiken inför riksdagsvalet framkommer att finländarna vill att regeringen aktivare ska motarbeta klimatförändringen.

YLE - 28 nov 15 kl. 08:10

Klimatförändringen handlar också om business

Klimatmötet i Paris inleds måndagen 30 november. Målet är att begränsa den globala uppvärmningen till två grader. Tanken är att på sikt skydda miljön i hela världen.

YLE - 01 nov 16 kl. 14:38

Avhandling: Klimatförändringen borde ges mer plats i skolundervisningen

Många högstadieungdomar har dålig koll på vad klimatförändringen innebär. Skolans undervisning hjälper inte eleverna att agera, visar en ny avhandling. Jenna Sederström i Korsholms högstadium säger att hon har lärt sig om klimatförändringen från skolan, nätet och tv.

YLE - 26 sep 13 kl. 08:49

Vi förbereder oss för klimatförändringen i all tysthet

Klimatförändringen är ett faktum och vi måste förbereda oss för effekterna. Det anser våra myndigheter, politiker och forskare. De arbetar redan med hur samhället ska anpassas till ett alltmer extremt klimat.

YLE - 26 sep 13 kl. 08:57

Förberedelser för klimatförändringen i all tysthet

Klimatförändringen är ett faktum och vi måste förbereda oss för effekterna. Det anser våra myndigheter, politiker och forskare. De arbetar redan med hur samhället ska anpassas till ett alltmer extremt klimat.

HBL - 18 jul 14 kl. 08:57

Industrin ska bromsa klimatförändringen

Företagsvärlden börjar se klimatförändringen som en chans att göra goda affärer snarare än som ett hinder. Näringslivet måste bidra om vi ska hantera den globala utmaningen, säger de som förstår sig på.Tunga namn inom industrin ska göra Finland till ett kolsnålt och klimatsmart samhälle.

YLE - 13 dec 13 kl. 16:36

Rika klarar klimatförändringen bättre

Häftiga stormar och regn kommer att bli allt vanligare om vi inte gör någonting för att stoppa klimatförändringen.
Klimatförändringen bidrar samtidigt till ökad polarisering i samhället och bara de som har råd kan skydda sig mot vädret och oron i samhället, visar en ny utredning. Vid nästa sekelskifte är medeltemperaturen sex grader varmare i Finland.

YLE - 02 apr 17 kl. 19:54

Klimatförändringen är här - är Svenskfinland redo?

Vi drömmar om ren inhemsk mat, sköna sommardagar vid havet och god fiskelycka.
Om det är möjligt också i framtiden kan ingen med säkerhet längre lova. Forskare är ense om att förändringarna i naturen är oroväckande.

YLE - 21 okt 15 kl. 15:59

Finlands fåglar lider av klimatförändringen

En ny omfattande europeisk forskning visar att fåglar reagerar på klimatförändringen. Vissa arter drar nytta av klimatuppvärmningen. De fåglar som anpassat sig till förhållandena här i Finland klarar sig ändå sämst.

YLE - 04 maj 14 kl. 13:25

SS: Många arter hotas av klimatförändringen

Många arter hotar att helt försvinna ur Finlands natur på grund av klimatförändringen. Fjällräven, fjällripan, berglärkan och vikaren hör till dem som är hotade, skriver söndagsbilagan Sunnuntaisuomalainen.. Då klimatet blir varmare flyttar sig många nordliga arter norrut.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Förrädiska isar gömmer sig under snötäcket i Ekenäs skärgård

Håll dig borta från isen om du är ovan och inte känner till isförhållandena, hälsar Skåldöbon Niklas Wikström. Isen är porös och tjockleken kan variera mycket från plats till plats..

YLE - 15 minuter sedan

Frusna rör tvingade S:t Karinselever att flytta från barackerna till fritidscenter

Den hårda kylan ställde till det i S:t Karins svenska skola på tisdagen. Ett fruset rör ledde till att det blev riktigt kallt i ett klassrum – vilket i sin tur resulterade i att fjärdeklassarna fick tillbringa eftermiddagen i ett fritidscenter. Men nu är värmen tillbaka..

YLE - 3 timmar sedan

Sanna Marin vikarierar Antti Rinne fram till slutet av februari - "Antti är fortfarande vår statsministerkandidat"

Socialdemokraternas partiledning har kommit fram till att partiets viceordförande Sanna Marin tar över under Antti Rinnes sjukledighet. Som Svenska Yle berättade igår är Rinne sjukskriven till slutet av februari. Marin kommer att ersätta Rinne på tillställningar där Rinne skulle ha deltagit..

YLE - 1 timme sedan

Riksdagens revisionsutskott sågar integrationspolitiken och kräver förändringar - ansvaret ska flyttas över till kommunerna

Riksdagens revisionsutskott riktar skarp kritik mot den nuvarande integrationspolitiken och kräver att nästa regering ändrar i integrationslagstiftningen. Utskottet är enigt i sitt betänkande..

YLE - 1 timme sedan

Nu ska Esboskolorna servera vegansk mat – Eleverna positivt inställda: ”Fel att djur ska dö för min skull”

Esbo stad börjar senast i början av mars servera veganmat i grundskolor och gymnasier. Veganmaten serveras till de elever och studerande som på förhand har har anmält sig som veganer..

YLE - 1 timme sedan

Kollektivtrafikenkäten: Raseborgarna tar bilen till jobbet – högst på önskelistan finns anslutande bussar till tåg

Merparten av de över 1400 personer som svarade på staden Raseborgs kollektivtrafikenkät uppger att de åker bil till jobbet, eller tar bilen till bussen eller tåget som tar dem till jobbet..

YLE - 8 timmar sedan

Fågelvänner vill locka storkar att häcka i Östnyland med konstgjorda bon: ”Om jag var en stork skulle jag trivas bra här”

Fyra konstgjorda bon finns snart på plats i Östnyland för pionjärsinnade storkpar. Lediga boningar står att finna i Sannäs, Pirlax, Strömsberg och på Labby gård..

YLE - 3 timmar sedan

Sanna Marin vikarierar Antti Rinne fram till slutet av februari

Socialdemokraternas partiledning har kommit fram till att partiets viceordförande Sanna Marin tar över under Antti Rinnes sjukledighet. Som Svenska Yle berättade igår är Rinne sjukskriven till slutet av februari. Sanna Marin kommer att ersätta Antti Rinne på tillställningar där Rinne skulle ha deltagit..

YLE - 3 timmar sedan

Undersökning: Att privatpersoner kan återupplivning är viktigt - var fjärde drabbad är vid liv efter en månad

I Finland får ungefär 4 000 personer akut hjärtstopp varje år. Ifall privatpersoner kan genomföra återupplivningsförsök förbättras den drabbades chanser betydligt, visar en färsk dansk undersökning..

YLE - 3 timmar sedan

Sanna Marin vikarierar Antti Rinne under hans sjukledighet

Socialdemokraternas partiledning har kommit fram till att Sanna Marin tar över under Antti Rinnes sjukledighet. Som Svenska Yle berättade igår är Rinne sjukskriven till slutet av februari. Sanna Marin kommer att ersätta Antti Rinne på alla tillställningar där Rinne skulle ha deltagit..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.