Expressen > Opinion

Tuesday, 21 August, 22:23

Liknande nyheter

Taggar: Våra söner, mördas, lyssnapå oss , mammor
YLE - 05 maj 15 kl. 03:54

Norge bästa landet för mammor

De nordiska länderna placerar sig fortfarande i topp över vilka länder som är bäst i världen för mammor, enligt en rapport från Rädda Barnen. Finland glider ner till en andra plats efter att ha blivit omkörd av Norge. I Rädda Barnens årliga rapport poängsätts totalt 179 stater runtom i världen utifrån hur de har lyckats eller misslyckats med att främja mammors välmående.

YLE - 06 maj 14 kl. 08:50

Finland är fortfarande bästa landet för mammor

Finland är för andra året i rad det bästa landet för mammor, enligt en rapport från organisationen Rädda Barnen. Också i övrigt tar de nordiska länderna hem tätplaceringarna i rankingen. Svårats att vara mamma är det i krisdrababde länder i Afrika.

Kristianstadsbladet - 27 jun 13 kl. 11:00

Ostadiga stenar åtgärdas

Foto: Tommy Svensson
Den som besöker Fjälkinge kyrkogård riskerar att få en chock. En del gravstenar ligger ner medan andra är helt borta. Men det är inte gravskändare som varit i farten.

YLE - 03 feb 14 kl. 04:29

Många åldringar vårdas på institution - Nykarleby i topp

Yle Nyheters jämförelse av åldringsvården i Svenskfinland visar att Nykarleby har störst andel åldringar på institution, medan andelen är minst i Jakobstad. Regeringen vill däremot att kommunerna skär ner på institutionsvården och i stället satsar mera på hemvård och serviceboenden.
Kimitoön, Kronoby, Malax, Mörskom och Borgå har hög andel institutionsvårdYLE/Ida-Maria BjörkqvistMånga åldringar vårdas fortfarande på ålderdomshem eller hälsocentralernas långvårdsavdelningar, trots att målet är att minska på institutionsplatserna.

BT - 04 dec 12 kl. 15:27

Mammor jobbar mer - pappor mindre

Småbarnsmammorna jobbar mer än tidigare, speciellt ensamstående mammor med barn under sju år. Samtidigt drar papporna ner på arbetstiden så att föräldrarnas arbetstid nu närmar sig varandra, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).
Att ensamstående kvinnor med småbarn jobbar så mycket mer, från runt 20 timmar i veckan för 7-8 år sedan till omkring 24 timmar i dag, kan ha flera orsaker.

YLE - 08 apr 15 kl. 18:30

Politiskt beslut behövs inte när barnjouren i Ekenäs läggs ner

Det är helt i sin ordning att på tjänstemannanivå besluta att barn som har fått vård i Västra Nylands sjukhus i Ekenäs i stället ska vårdas på Jorvs sjukhus. Det anser både förvaltningsdirektören i sjukvårdsdistriktet och stadsdirektören i Raseborg. Är det öppenhet och god förvaltning att besluta om ändringar i vården av barn så där bara?

YLE - 01 mar 16 kl. 06:30

Nu kommer vårfåglarna - lyssna och känn igen

Det har börjat kvittra och låta i buskar och träd. Men vem är det som låter? Lyssna på ljuden och testa om du kan fåglarna!

Skånskan - 25 aug 16 kl. 14:00

En guide måste både kunna prata och lyssna

Arkeolog. Monika Lennartsson tycker både om att sitta på sin kammare och forska, analysera och om att kommunicera med människor – så hon är arkeologen som blivit turistguide. Utan solglasögon.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Gympa för mammor ? av mammor

Regnet vräker ner i Badhusparken i Östersund. Det är snöblandat regn i luften. Mitt i blasket kommer tre kvinnor i rask fart med sina barn­vagnar.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Mammor och pappor jobbar mer lika

Småbarnsmammorna jobbar mer än tidigare, speciellt ensamstående mammor med barn under sju år, visar SCB-siffror över de senaste åren. Samtidigt drar papporna ner på arbetstiden så att föräldrarnas arbetstid nu närmar sig varandra, enligt Statistiska centralbyrån (SCB)..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 7 timmar sedan

Sparka Hanif Bali nu – det är det enda rätta

Moderaten Hanif Bali har gått över alla gränser för vad som får anses vara i närheten av anständigt.Nu är det dags för partiledare Ulf Kristersson att visa ledarskap, skriver Miljöpartiets Lorentz Tovatt..

Expressen - 10 timmar sedan

Klimatet förtjänar bättre än konspirationsteorier från M

Att vi når klimatmålen måste vara viktigare än att ha direktflyg till precis alla destinationer.Larmen är på riktigt – och inte en del av en miljöpartistisk agenda, skriver Stina Bergström (MP)..

Expressen - 17 timmar sedan

Sverige ska med i Nato och Turkiet kastas ut

Vi behöver Nato för att garantera tio miljoner svenskars frihet och vi vill att Nato ska bli en mer liberal organisation. Samtidigt har Turkiet – efter år av islamisering – inget i försvarssamarbetet att göra, skriver L-topparna Allan Widman och Fredrik Malm..

Expressen - Igår: 16:46

Det är S som ska svara – tänker ni ge SD mer makt?

Det är dags för Socialdemokraterna, partiet med en allt hårdare politik och retorik, att bekänna färg. Hur kommer ni att agera i SD-frågan om ni inte får mandat att styra landet på egen hand? skriver Centerns partisekretare Michael Arthursson..

Expressen - Igår: 12:39

Skyll inte det kontantlösa samhället på bankerna

Det är orimligt att ansvaret för kontanthanteringen ligger på de stora bankerna. Det är en viktig del av vår infrastruktur – och bör därför självklart subventioneras och upprätthållas av staten, skriver Bankomats vd Nina Wenning..

Expressen - Igår: 05:00

Sexbrotten mot stadens elever är alarmerande

Kartläggningen av sexuella trakasserier i skolan stoppades av den styrande S-majoriteten. Samma styre som "löste" problemen med trakasserier på Eriksdalsbadet genom att flytta på kvinnorna till en egen pool. Det är att inte ta problemen på allvar, skriver Lotta Edholm (L)..

Expressen - I förrgår: 10:54

Ohederliga, ogrundade anklagelser från Baksi

En enkel sökning på nätet hade visat Kurdo Baksi vilken min inställning till mänskliga rättigheter är, skriver riksdagskandidaten Muharrem Demirok (C) i en replik..

Expressen - I förrgår: 05:00

Desperat S har tappat kontrollen över vården

I detta akuta läge lovar S att sätta kniven i de fyrtio procent av vårdcentralerna som drivs privat. Konsekvensen kan bli en storskalig vårdinfarkt. Vårdcentralerna är sjukvårdens främsta försvarslinje.

Expressen - 18 aug 18 kl. 05:00

Domen är ett hån mot de flesta muslimer i Sverige

I yrkeslivet måste det vara självklart att man anpassar sig till de normer som råder och skakar hand.DO borde skrotas – eller byta namn till Fundamentalistombudsmannen, skriver Malin Lernfelt..

Expressen - 17 aug 18 kl. 05:00

Vänsterns fanbärare har inte rent mjöl i påsen

Sången om rättvisa och frihet som Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet sjunger är falsk, hävdar tidigare partimedlemmen Magnus Utvik.Han listar fyra punkter som V måste genomföra:"Ett förverkligande leder troligen till slutet för partiet"..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.