Expressen > Opinion

Sunday, 21 October, 23:57

Expressen - 12 aug 18 kl. 13:26

Våra söner mördas – lyssna på oss mammorPolitiker måste sluta komma med skamlösa förslag som utegångsförbud i förorten. Lyssna i stället på oss som utsätts för våldet, skriver Carolina Sinisalo..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Carolina Sinisalo

Dela artikeln

838 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Våra söner, mördas, lyssnapå oss , mammor
YLE - 05 maj 15 kl. 03:54

Norge bästa landet för mammor

De nordiska länderna placerar sig fortfarande i topp över vilka länder som är bäst i världen för mammor, enligt en rapport från Rädda Barnen. Finland glider ner till en andra plats efter att ha blivit omkörd av Norge. I Rädda Barnens årliga rapport poängsätts totalt 179 stater runtom i världen utifrån hur de har lyckats eller misslyckats med att främja mammors välmående.

YLE - 06 maj 14 kl. 08:50

Finland är fortfarande bästa landet för mammor

Finland är för andra året i rad det bästa landet för mammor, enligt en rapport från organisationen Rädda Barnen. Också i övrigt tar de nordiska länderna hem tätplaceringarna i rankingen. Svårats att vara mamma är det i krisdrababde länder i Afrika.

Kristianstadsbladet - 27 jun 13 kl. 11:00

Ostadiga stenar åtgärdas

Foto: Tommy Svensson
Den som besöker Fjälkinge kyrkogård riskerar att få en chock. En del gravstenar ligger ner medan andra är helt borta. Men det är inte gravskändare som varit i farten.

YLE - 03 feb 14 kl. 04:29

Många åldringar vårdas på institution - Nykarleby i topp

Yle Nyheters jämförelse av åldringsvården i Svenskfinland visar att Nykarleby har störst andel åldringar på institution, medan andelen är minst i Jakobstad. Regeringen vill däremot att kommunerna skär ner på institutionsvården och i stället satsar mera på hemvård och serviceboenden.
Kimitoön, Kronoby, Malax, Mörskom och Borgå har hög andel institutionsvårdYLE/Ida-Maria BjörkqvistMånga åldringar vårdas fortfarande på ålderdomshem eller hälsocentralernas långvårdsavdelningar, trots att målet är att minska på institutionsplatserna.

BT - 04 dec 12 kl. 15:27

Mammor jobbar mer - pappor mindre

Småbarnsmammorna jobbar mer än tidigare, speciellt ensamstående mammor med barn under sju år. Samtidigt drar papporna ner på arbetstiden så att föräldrarnas arbetstid nu närmar sig varandra, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).
Att ensamstående kvinnor med småbarn jobbar så mycket mer, från runt 20 timmar i veckan för 7-8 år sedan till omkring 24 timmar i dag, kan ha flera orsaker.

YLE - 08 apr 15 kl. 18:30

Politiskt beslut behövs inte när barnjouren i Ekenäs läggs ner

Det är helt i sin ordning att på tjänstemannanivå besluta att barn som har fått vård i Västra Nylands sjukhus i Ekenäs i stället ska vårdas på Jorvs sjukhus. Det anser både förvaltningsdirektören i sjukvårdsdistriktet och stadsdirektören i Raseborg. Är det öppenhet och god förvaltning att besluta om ändringar i vården av barn så där bara?

YLE - 01 mar 16 kl. 06:30

Nu kommer vårfåglarna - lyssna och känn igen

Det har börjat kvittra och låta i buskar och träd. Men vem är det som låter? Lyssna på ljuden och testa om du kan fåglarna!

Skånskan - 25 aug 16 kl. 14:00

En guide måste både kunna prata och lyssna

Arkeolog. Monika Lennartsson tycker både om att sitta på sin kammare och forska, analysera och om att kommunicera med människor – så hon är arkeologen som blivit turistguide. Utan solglasögon.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Gympa för mammor ? av mammor

Regnet vräker ner i Badhusparken i Östersund. Det är snöblandat regn i luften. Mitt i blasket kommer tre kvinnor i rask fart med sina barn­vagnar.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Mammor och pappor jobbar mer lika

Småbarnsmammorna jobbar mer än tidigare, speciellt ensamstående mammor med barn under sju år, visar SCB-siffror över de senaste åren. Samtidigt drar papporna ner på arbetstiden så att föräldrarnas arbetstid nu närmar sig varandra, enligt Statistiska centralbyrån (SCB)..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 16 timmar sedan

Lärare: Allt kan inte handla om era barns diagnoser

Så fort det kommer kritik mot barn eller föräldrar med normbrytande beteende i skolan, står NPF-grupperna i farstun och ropar hej.Snälla, ta inte över alla debatter om ordning och reda, skriver läraren Ola Alfredsson..

Expressen - Igår: 07:15

S talar inte sanning om antisemitismen

Lars Adaktusson (KD) listar exemplen på att Ingvar Carlsson och partitopparna förskönar S-historien och tränger undan snedstegen. .

Expressen - I förrgår: 06:30

Miljardnota: Så gömmer S de nyanlända i låtsasjobb

Istället för att ohämmat spendera miljarder av skattebetalarnas pengar på att gömma undan människor i låtsasjobb måste vi ta bort de hinder som försvårar för människor att få anställning, skriver Gulan Avci (L). .

Expressen - 18 okt 18 kl. 19:00

Rädda oss från Unni Drougges genusfascism

Unni Drougge bevisar att det inte alls är en garanti att ett tredje världskrig inte skulle kunna äga rum om det bara var kvinnor som styrde världen.Att kastrera män kan aldrig vara lösningen, skriver psykiatern David Eberhard..

Expressen - 18 okt 18 kl. 06:30

Lägg inte skulden för antisemitismen på S

Som vänner till Israel är vi djupt bekymrade över i vilken riktning landet håller på att utvecklas.Samtidigt förgiftas samhällsklimatet av tonläget i debatten, skriver ex-statsministern Ingvar Carlsson med flera tunga S-profiler..

Expressen - 17 okt 18 kl. 16:18

Eberhard tjänar pengar på antifeministisk gubbröra

Hade genusvetenskapen varit relevant skulle män födas utan penis. Ungefär så kan psykiatern David Eberhards uppgörelse med "genusflummet" sammanfattas.Oj, vad synd det är om killarna plötsligt – det är ju skitjobbigt att vara ett svin, skriver författaren Unni Drougge..

Expressen - 17 okt 18 kl. 06:30

Gui Minhai måste släppas – använd kungen mot Kina

Vi kan inte låta den svenske medborgaren Gui Minhai fortsätta att plågas i fångenskap dag efter dag. Ge instruktioner till kungen att verka för en omedelbar frigivning, skriver Kurdo Baksi och Magnus Fiskesjö på årsdagen av gripandet..

Expressen - 16 okt 18 kl. 18:07

Att undvika SD kan inte vara ett mål i sig

Vad är det för hemska "värderingar" min partiledare gång på gång hänvisar till vad gäller SD?Vårt mål bör givetvis vara att få igenom så mycket moderat politik som möjligt, skriver Ann Heberlein (M)..

Expressen - 16 okt 18 kl. 06:30

Din självupptagenhet kan bli en dödlig drog

En genomsnittlig person beräknas ta 25 000 selfies under en livstid. Mycket tyder på att detta inte är ett helt sunt beteende. Här är tre frågor du måste ställa dig innan du lägger ut en bild, skriver beteendeterapeuten Patrik Wincent från "Lyxfällan"..

Expressen - 15 okt 18 kl. 06:30

Ge oss en regering utan judefientlig Israelpolitik

Våra förbindelser med Mellanösterns enda demokrati har aldrig varit så dåliga som under regeringen Löfven. Våra skattepengar går till terrorister. Nu måste Sveriges dåliga rykte repareras, skriver Stefan Dozzi..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.