Expressen > Nyheter

Tuesday, 22 January, 13:57

Expressen - 12 aug 18 kl. 10:18

Charles Mansons order mördade Sharon TateDet var en hänsynslös slakt.På annat sätt är det svårt att beskriva de kallblodiga morden på Sharon Tate och hennes fyra vänner i Los Angeles den 9 augusti 1969, som orkestrerades av Charles Manson. Inför 50-årsdagen nästa år väntas en kavalkad av artiklar, böcker och dokumentärer.Kultregissören Quentin Tarantino har redan aviserat sin fria tolkning av händelserna med Hollywoodstjärnorna Leonardo DiCaprio och Brad Pitt i de ledande rollerna..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Mansons, Sharon Tate, Los Angeles, Charles Manson, Quentin Tarantino, Hollywoodstjärnorna Leonardo DiCaprio, Brad Pitt

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Charles, Mansons, order, mördade, Sharon, Tate
BT - 18 nov 14 kl. 02:25

Charles Manson gifter sig i fängelse

Massmördaren Charles Manson, 80-år gammal, har fått tillåtelse att gifta sig i Corcoranfängelset i Kalifornien, där han sitter av sitt livstidsstraff. Den blivande bruden är enligt amerikanska medier en 26-årig kvinna. Charles Manson dömdes, tillsammans med fyra sektmedlemmar, för de brutala och mycket uppmärksammade morden på sju personer 1969.

Expressen - 11 jan 13 kl. 21:50

Elhoot, 29, mördade småbarnspappan

MALMÖ. Aboantar Elhoot, 29, dömdes under fredagen till 15 års fängelse för mordet på Charles Limerius, 48. Enligt domen planerade han att skjuta en grovt kriminell 54-årig man.

Kristianstadsbladet - 26 sep 13 kl. 12:55

Dom mot Charles Taylor står fast


Domen mot Liberias ex-president Charles Taylor på 50 års fängelse för krigsbrott står fast, beslutade en appellationsdomstol på torsdagen.Beslutet kom efter att både åklagarsidan och försvaret överklagat den dom som FN:s specialdomstol för krigsbrott begångna i Sierra Leone utfärdade i maj i fjol. Taylor fälldes för att ha hjälpt och underlättat en mängd krigsbrott i grannlandet Sierra Leone.

Helsingborgs Dagblad - 26 sep 13 kl. 12:57

Dom mot Charles Taylor står fast

Domen mot Liberias ex-president Charles Taylor på 50 års fängelse för krigsbrott står fast, beslutade en appellationsdomstol på torsdagen. Beslutet kom efter att både åklagarsidan och försvaret överklagat den dom som FN:s specialdomstol för krigsbrott begångna i Sierra Leone utfärdade i maj i fjol. Taylor fälldes för att ha hjälpt och underlättat en mängd krigsbrott i grannlandet Sierra Leone..

BT - 26 sep 13 kl. 12:57

Dom mot Charles Taylor står fast

Domen mot Liberias ex-president Charles Taylor på 50 års fängelse för krigsbrott står fast, beslutade en appellationsdomstol på torsdagen. Beslutet kom efter att både åklagarsidan och försvaret överklagat den dom som FN:s specialdomstol för krigsbrott begångna i Sierra Leone utfärdade i maj i fjol. Taylor fälldes för att ha hjälpt och underlättat en mängd krigsbrott i grannlandet Sierra Leone.

DN - 17 nov 14 kl. 23:41

Massmördaren Charles Manson gifter sig

En av USA:s värsta massmördare gifter sig med en 26-årig kvinna. Charles Manson mördade sju människor 1969 och är i dag 80 år..

DN - 20 nov 17 kl. 14:53

Charles Manson – hippien som arrangerade ett blodbad

Den ökända sektledaren Charles Manson mördade skådespelerskan Sharon Tate och sex andra 1969. Trots att morden begicks för drygt femtio år sedan har han fortsatt att fascinera en hel värld. .

Expressen - 31 jan 13 kl. 23:48

Mördade på order från "dödsgud" - släpps fri

GÖTEBORG. En 33-årig man som mördade två kvinnor på ett utredningshem i västgötska Svenljunga 2004 har släppts från rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö, enligt flera medier..

Sydsvenskan - 10 feb 16 kl. 15:49

Löneavdrag för att ha trotsat order

En polisman i Kronobergs län ville inte jobba övertid och struntade i att följa inre befäls order om att ta en lastbilsförare till förhör om misstänkt varusmuggling av alkohol. Nu har polisens personalansvarsnämnd beslutat att ge polismannen fem dagars löneavdrag på 25 procent, rapporterar SVT Småland.Lastbilen som stoppades var överlastad och innehöll en stor mängd alkohol.

DN - 15 feb 17 kl. 12:34

Mördade Kim hade känt sig hotad till livet i fem år

Den mördade Kim Jong Nam troddes ha nära kontakter med högt uppsatta personer i Peking. En avrättning av honom var en stående order sedan hans halvbror Kim Jong Un ärvde makten i Nordkorea för fem år sedan. Efter ett mordförsök 2012 bad han för sitt och sin familjs liv..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 minuter sedan

MP-politikern i Stefan Löfvens innersta krets

Hon spåddes bli minister, det blev inte Maria Ferm. Istället får miljöpartisten jobb som en av Stefan Löfvens närmaste medarbetare. – Jag är väldigt glad att ha blivit utsedd till statssekreterare på Statsrådsberedningen, kommenterar Maria Ferm på Twitter.

Expressen - 5 minuter sedan

Maria fick drömjobbet – tack vare Instagram

När chansen kom för Maria Björshall, 27, att öppna sin egen massagesalong var det ingen tvekan.Med hjälp av Instagram fick hon chansen att förverkliga sin dröm.– Det känns helt fantastiskt, allt har gått så snabbt, säger Maria Björshall..

Expressen - 15 minuter sedan

Fotbollsdomaren Erna berättar om sexismen

Fotbollsdomaren Erna Huskic, 20, har visat sig vara en riktig talang inom yrket – men vägen har inte varit spikrak. Ernas ifrågasätts av män. För att hon är kvinna.

Expressen - 45 minuter sedan

Förre Stampen-pampen upptaxeras med miljoner

Tomas Brunegård, tidigare vd för Stampen-koncernen där bland annat GP ingår, åker på en rejäl skattesmäll.Mer än elva miljoner kronor ska in, rapporterar Nyhetsbyrån Siren. .

Expressen - 1 timme sedan

Johanna Möllers strid mot Linda Granvold inifrån cellen

Fångar i fängelset har berättat hur Johanna Möller utfärdat en dödsorder mot sin mamma.Nu tar Arbogakvinnan rättslig strid.Allt är lögn, påstår hon via sin advokat..

Expressen - 2 timmar sedan

Utredningen mot Arnault läggs ner

Utredningen mot Jean-Claude Arnault läggs ner, meddelar Ekobrottsmyndigheten i ett pressmeddelande.Anledningen är att det inte hade spelat någon roll om han fällts för misstankarna – eftersom han redan dömts till 2,5 års fängelse för våldtäkt i ett annat fall.– Det är viktigt att påpeka att beslutet är taget utan något ställningstagande till om personen gjorts sig skyldig till de ekobrott som han misstänkts för, säger chefsåklagare Jan Tibbling i ett pressmeddelande..

Expressen - 1 timme sedan

Bodströms stöd till nya ministern

Hon fick omgående kritik för sin hyllning av tidigare MP-kollegan Mehmet Kaplan.Men nu stöttas nya kulturministern Amanda Lind av politikveteranerna Thomas Bodström, S, och Maria Wetterstrand, MP.– Det hör liksom till att någon minister ska hamna lite i blåsväder direkt, säger S-toppen..

Expressen - 1 timme sedan

Volvo återkallar 37 000 bilar i Sverige

Volvo återkallar 37 000 bilar i Sverige.Orsaken är att sprickor upptäckts inuti slangen i bränsleledningen.Detta skriver Aftonbladet.

Expressen - 1 timme sedan

Över 10 000 strömlösa i Göteborg

Över 10 000 hushåll saknar ström i Göteborg.Anledningen till avbrottet är ännu inte fastställd, enligt Göteborgs Energi.– Det jag kan säga är att det rör sig om ett ganska stort avbrott, säger Cecilia Erdalen, pressansvarig på Göteborgs Energi..

Expressen - 1 timme sedan

Annie Lööf: ”Vi kände oss oerhört besvikna”

Annie Lööf (C) berättar om besvikelsen på M i en intervju med DN.Hon säger att hon stod inför två dåliga val efter att ”M och KD bröt sina vallöften och gick fram på egen hand”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.