Expressen > Nyheter

Tuesday, 21 August, 22:22

Expressen - 12 aug 18 kl. 10:18

Charles Mansons order mördade Sharon TateDet var en hänsynslös slakt.På annat sätt är det svårt att beskriva de kallblodiga morden på Sharon Tate och hennes fyra vänner i Los Angeles den 9 augusti 1969, som orkestrerades av Charles Manson. Inför 50-årsdagen nästa år väntas en kavalkad av artiklar, böcker och dokumentärer.Kultregissören Quentin Tarantino har redan aviserat sin fria tolkning av händelserna med Hollywoodstjärnorna Leonardo DiCaprio och Brad Pitt i de ledande rollerna..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Mansons, Sharon Tate, Los Angeles, Charles Manson, Quentin Tarantino, Hollywoodstjärnorna Leonardo DiCaprio, Brad Pitt

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Charles, Mansons, order, mördade, Sharon, Tate
BT - 18 nov 14 kl. 02:25

Charles Manson gifter sig i fängelse

Massmördaren Charles Manson, 80-år gammal, har fått tillåtelse att gifta sig i Corcoranfängelset i Kalifornien, där han sitter av sitt livstidsstraff. Den blivande bruden är enligt amerikanska medier en 26-årig kvinna. Charles Manson dömdes, tillsammans med fyra sektmedlemmar, för de brutala och mycket uppmärksammade morden på sju personer 1969.

Expressen - 11 jan 13 kl. 21:50

Elhoot, 29, mördade småbarnspappan

MALMÖ. Aboantar Elhoot, 29, dömdes under fredagen till 15 års fängelse för mordet på Charles Limerius, 48. Enligt domen planerade han att skjuta en grovt kriminell 54-årig man.

Kristianstadsbladet - 26 sep 13 kl. 12:55

Dom mot Charles Taylor står fast


Domen mot Liberias ex-president Charles Taylor på 50 års fängelse för krigsbrott står fast, beslutade en appellationsdomstol på torsdagen.Beslutet kom efter att både åklagarsidan och försvaret överklagat den dom som FN:s specialdomstol för krigsbrott begångna i Sierra Leone utfärdade i maj i fjol. Taylor fälldes för att ha hjälpt och underlättat en mängd krigsbrott i grannlandet Sierra Leone.

Helsingborgs Dagblad - 26 sep 13 kl. 12:57

Dom mot Charles Taylor står fast

Domen mot Liberias ex-president Charles Taylor på 50 års fängelse för krigsbrott står fast, beslutade en appellationsdomstol på torsdagen. Beslutet kom efter att både åklagarsidan och försvaret överklagat den dom som FN:s specialdomstol för krigsbrott begångna i Sierra Leone utfärdade i maj i fjol. Taylor fälldes för att ha hjälpt och underlättat en mängd krigsbrott i grannlandet Sierra Leone..

BT - 26 sep 13 kl. 12:57

Dom mot Charles Taylor står fast

Domen mot Liberias ex-president Charles Taylor på 50 års fängelse för krigsbrott står fast, beslutade en appellationsdomstol på torsdagen. Beslutet kom efter att både åklagarsidan och försvaret överklagat den dom som FN:s specialdomstol för krigsbrott begångna i Sierra Leone utfärdade i maj i fjol. Taylor fälldes för att ha hjälpt och underlättat en mängd krigsbrott i grannlandet Sierra Leone.

DN - 17 nov 14 kl. 23:41

Massmördaren Charles Manson gifter sig

En av USA:s värsta massmördare gifter sig med en 26-årig kvinna. Charles Manson mördade sju människor 1969 och är i dag 80 år..

DN - 20 nov 17 kl. 14:53

Charles Manson – hippien som arrangerade ett blodbad

Den ökända sektledaren Charles Manson mördade skådespelerskan Sharon Tate och sex andra 1969. Trots att morden begicks för drygt femtio år sedan har han fortsatt att fascinera en hel värld. .

Expressen - 31 jan 13 kl. 23:48

Mördade på order från "dödsgud" - släpps fri

GÖTEBORG. En 33-årig man som mördade två kvinnor på ett utredningshem i västgötska Svenljunga 2004 har släppts från rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö, enligt flera medier..

Sydsvenskan - 10 feb 16 kl. 15:49

Löneavdrag för att ha trotsat order

En polisman i Kronobergs län ville inte jobba övertid och struntade i att följa inre befäls order om att ta en lastbilsförare till förhör om misstänkt varusmuggling av alkohol. Nu har polisens personalansvarsnämnd beslutat att ge polismannen fem dagars löneavdrag på 25 procent, rapporterar SVT Småland.Lastbilen som stoppades var överlastad och innehöll en stor mängd alkohol.

DN - 15 feb 17 kl. 12:34

Mördade Kim hade känt sig hotad till livet i fem år

Den mördade Kim Jong Nam troddes ha nära kontakter med högt uppsatta personer i Peking. En avrättning av honom var en stående order sedan hans halvbror Kim Jong Un ärvde makten i Nordkorea för fem år sedan. Efter ett mordförsök 2012 bad han för sitt och sin familjs liv..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Åkesson och Lööf i debatt om svenska språket

Jimmie Åkesson och Annie Lööf möttes i en debatt i SVT:s ”Aktuellt” på tisdagskvällen.I fokus låg integrationen – med vikt på svenska språket.Lööf vill att alla som söker asyl erbjuds svenskundervisning från dag ett.

Expressen - 1 timme sedan

Ny attack mot S-sajt spåras till Ryssland och Nordkorea

Socialdemokraternas hemsida har utsatts för en ny överbelastningsattack.Attacken kan spåras till Ryssland och Nordkorea, enligt partiet.– Främmande makter kan vilja påverka förtroendet för valprocessen i Sverige, säger Sofia Hellqvist på Säpo..

Expressen - 1 timme sedan

Här är krabban som invaderar vår kust – hotar övrigt djurliv

En invasiv krabbart har intagit den blekingska kusten.Den har tidigare lett till ett drastiskt minskat bestånd av musslor och snäckor på andra sidan Östersjön – och nu befarar man samma sak i Sverige..

Expressen - 1 timme sedan

Plötsligt gick älgtjuren till attack mot Annika

Annika Petersson, 52, attackerades av en älgtjur när hon skulle rasta hundarna.En månad senare mår hon fortfarande psykiskt dåligt av händelsen.Nu vill hon att älgen skjuts.

Expressen - 1 timme sedan

Trumps ex-advokat Cohen har överlämnat sig till FBI

Donald Trumps ex-advokat Michael Cohen har överlämnat sig till FBI.Han ska ha nått en överenskommelse med åklagare, uppger flera amerikanska medier..

Expressen - 1 timme sedan

Jimmie Åkessons hot mot alliansen – om Annie Lööf

ENKÖPING. Jimmie Åkesson är beredd att prata med alla partier i riksdagen.Men samtal är inte samma sak som stöd och SD-ledaren ställer ett ultimatum till alliansen inför valet.

Expressen - 1 timme sedan

Skånetrafiken tar över all trafik över Öresundsbron

Danmark lämnar över makten till Skånetrafiken för all tågtrafik över Öresundsbron.Tanken är att det ska leda till effektivare resor och färre förseningar.– Det är ett förtroende som den danska staten visar för oss, säger Stefan Svalö (S), kollektivtrafiknämndens ordförande, Region Skåne..

Expressen - 1 timme sedan

Larm om explosioner på skola

Räddningstjänst och ambulans har ryckt ut efter ett larm från SOS.– Enligt larmet ska det handla om två explosioner inne på en skola i Uddevalla kommun, säger Patrik Svensson, teamledare på SOS Alarm..

Expressen - 2 timmar sedan

Fyra unga män frias för gruppvåldtäkt

Solna tingsrätt friar fyra unga män som stått åtalade för grov våldtäkt mot en utvecklingsstörd kvinna.Enligt tingsrätten är det inte bevisat att de förstod att hon har en utvecklingsstörning.Men två nämndemän har en skiljaktig mening..

Expressen - 2 timmar sedan

Lars Vilks kuppade in sin rondellhund på museum

Fotografiska museet bad alla riksdagspartier att välja ut fem bilder som representerar Sverige.SD valde Lars Vilks rondellhund – och nekades.Här kuppar Vilks in den okända bilden under vernissagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.