Skånskan > Opinion

Tuesday, 21 August, 10:27

Skånskan - 12 aug 18 kl. 10:08

Skulle ha semester – avvisas från landetSkåne Semesterplanerna blev till en mardröm när två män 23 och 25 år, reste till Sverige för att hälsa på sin kusin. De sitter just nu instängda på förvaret i Åstorp i väntas på avvisning.Två kusiner till Julia Brandelius sambo skulle hälsa på i Sverige på semester. Kusinerna och sambon har vuxit upp tillsammans och står varandra nära. De hade varit i Holland i ungefär en vecka när kusinerna satte sig på bussen mot Malmö.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Semesterplanerna, Sverige, Åstorp, Julia Brandelius, Holland, Malmö, Brandelius, Senegal, Dakar, Europa, Schengenavisering, Julia, Julias, Lund, Migrationsverket, Schengen

Dela artikeln

426 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skulle ha semester, avvisasfrån , landet
Aftonbladet - 14 jul 16 kl. 05:42

Konsten att överleva semester på landet

Nyheter 24 - 31 mar 11 kl. 09:03

Misshandlade barn avvisas med sina förövare


Tvingas lämna landet med de föräldrar som slagit dem. KUNGÄLV. Ett syskonpar, två respektive fyra år gamla, som placerats i familjehem efter att deras föräldrar misshandlat dem kommer att avvisas från Sverige.

YLE - 28 jun 17 kl. 03:44

Semester krångligt för snuttjobbare - svårt att samla ihop lediga dagar

Semestersäsongen har kommit igång, men alla kan ändå inte gå ut på sommarbete i normal ordning. Speciellt snuttjobbare och personer med nollkontrakt kan ha svårt att ta ut betald semester på samma sätt som tillsvidareanställda. Emil, som är i början av sin karriär, har inte haft semester på fyra år men han klagar inte eftersom han ser flexibiliteten som en styrka på sitt CV.

BT - 19 mar 13 kl. 20:10

Artin, 8, riskerar att dö - avvisas

I morgon avvisas åttaåriga Artin Boshnjaku till Kosovo från Borås trots att han lider av en svår och ovanlig sjukdom. Flera läkare har intygat att sjukdomen på senare tid förvärrats och att nödvändig vård troligen inte går att få i hemlandet och att pojken riskerar en för tidig död. Trots det står Migrationsverkets beslut om avvisning fast.

SVT - 13 apr 17 kl. 06:01

Hårdare tag mot personer som ska avvisas

En majoritet av riksdagens partier vill att jakten på personer som ska avvisas trappas upp. Det finns brett stöd för fler förvarsplatser för personer som inte får stanna i landet och fler så kallade inre utlänningskontroller, det visar en rundringning som SVT har gjort. Bland förslagen finns också razzior på arbetsplatser och fotboja..

Världen Idag - 26 jun 17 kl. 00:01

Jag kan inte komma för jag har semester – eller – jag kan komma eftersom jag har semester.

Detta är två olika sätt att se på innehållet i semester och ledighet! Jag har träffat på båda synsätten. Har du redan planerat din semester?

Kristianstadsbladet - 23 mar 11 kl. 06:30

Kommunens misstag gör att barnen kan avvisas

Normalt placeras barn i familjehem så snart som möjligt efter att de blivit tvångsomhändertagna. Men Östra Göinge har låtit de två Makedoniska barnen sitta på barnhem i tre år. - De har helt enkelt hoppats att barnen ska avvisas så att de slipper det här problemet, säger barnens advokat Peter Henrysson.

Dagens PS - 22 jun 17 kl. 09:46

Svenskar unnar sig dyr semester

Samtidigt som det är bra snurr på statens finanser passar alltså svenskarna på att öka sin semesterbudget. Det konstaterar Nordea i sin årliga semesterundersökning. Dock skiljer det rejält var i livet vi befinner oss och var i landet vi bor när det gäller hur mycket vi är beredda och kan spendera på semestern.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 minuter sedan

Jas-plan har störtat i Blekinge

Ronneby Ett Jas-plan har kraschat utanför Ronneby efter en fågelkollision, uppger Försvarsmakten för Aftonbladet. – Ja, det kan vi bekräfta. Det är en fågelkollision.

Skånskan - 1 timme sedan

Inga pengar för vård av spelmissbrukare

ESLÖV Sedan årsskiftet inkluderas spelmissbruk i hälso- och sjukvårdslagen. Men det går inte att ansöka i efterhand för någon närstående även om man tycker att läget var akut, visar ett fall i Eslöv.I slutet av maj skickade en pappa in en ansökan till vård- och omsorgsnämnden i Eslöv om ekonomisk ersättning för en behandling han skickat sin son på, men fick avslag.

Skånskan - 1 timme sedan

Glädje när pusselbit föll på plats

HÖRBY I hela sitt liv har amerikanen Katrina Feyerherm drömt om att åka till Sverige för att söka sina rötter.
Med lite hjälp på traven stod hon plötsligt öga mot öga med en Hörbyfamilj som hon delar över 100 år gamla släktband med.För 42-åriga Katrina Feyerherm från USA har det alltid funnits en pusselbit som fattats för att förstå sin egen släkthistoria.

Skånskan - 1 timme sedan

Hus på 148 kvadratmeter från 1978 sålt i Höör

Höör Kristina och Anders Frid, båda 32 år, har köpt huset på adressen Grönalundsvägen 22 i Höör av säljaren Caroline och Rickard Hultgren. Köpesumman blev 2 710 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i juli 2018. Husets byggår är 1978 och det har en boyta på 148 kvadratmeter.

Skånskan - 1 timme sedan

Hus på 154 kvadratmeter från 1972 sålt i Svalöv

Svalöv Försäljningen av fastigheten på adressen Västergatan 2 i Svalöv är nu klar. Nya ägare är Sanrio och Jesper Brenner, 33 och 43 år, och säljare är Jörn Rasmus och Susanne Nilsson. Huset är byggt 1972 och har en boyta på 154 kvadratmeter.

Skånskan - 1 timme sedan

56-åring ny ägare till tomt i Hörby kommun

Fastigheten Häggenäs 13:47 i Hörby kommun har fått en ny ägare. Köpare är Ulf Bertil Jönsson, 56 år, från Lund, och säljare är Monica Ranstam. Köpet blev klart i juli 2018 och priset blev 415 000 kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

80-talshus i Skurup har fått nya ägare

Skurup Försäljningen av fastigheten på adressen Jordbrukargränd 2 i Skurup är nu klar. Nya ägare är Anna Lena Mårtensson, 26, och Joel Damm, 24, från Ystad, och säljare är Sven Ingvar Olsson. Huset är byggt 1981 och har en boyta på 138 kvadratmeter.

Skånskan - 1 timme sedan

30-åring tar över fastighet i Sjöbo kommun

Benny Nilsson, 30 år, från Vollsjö, är ny ägare till fastigheten Brandstad 30:18 i Sjöbo kommun. Säljare är Rune och Christina Birgersson. Ägarbytet blev klart i juli 2018 och priset blev 1 200 000 kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

Hus på 130 kvadratmeter sålt i Stehag

Stehag 3 020 000 kronor fick Kim Gunilla Sjölander, 37, och Andreas Olsson, 39, ge för huset på adressen Kungskillevägen 14 i Stehag. Husets byggår är 2005 och det har en boyta på 130 kvadratmeter Köpet från säljaren Charlotte och Martin Svensson blev klart i juli 2018. Nyligen såldes ett annat hus lite mindre än en kilometer därifrån, på Vetegatan 21.

Skånskan - 4 timmar sedan

Här är höstens svenska filmpremiärer

På måndagen presenterade Svenska Filminstitutet höstens svenska filmpremiärer. Vi har pratat med filmregissören Göran Hugo Olsson (se artikel nedan) vars film Den sommaren har premiär 31 augusti.Svenska filmer som har premiär hösten 2018: Gudrun – konsten att vara människa
Dokumentär som följer Gudryn Schyman från 2014 till 2018.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.