Skånskan > Opinion

Friday, 19 October, 22:30

Skånskan - 12 aug 18 kl. 10:04

Po­lisen: Det fanns oklar­heterMalmö När gräns­po­lisen pratade med de två se­ne­ga­le­sis­ka tu­risterna på Ler­nac­ken ska det ha funnits oklar­heter i de­ras be­rät­tel­se.
Där­för gjordes en utökad kon­troll och Migrationsverket kopplades in, säger po­lis­in­for­ma­tör Ewa-Gun West­ford.– Jag kan inte gå in i de­talj i en­skilda ären­den. Det jag kan säga är att när de skulle resa in i landet har de fy­sisk do­ku­men­ta­tion med sig som de visar upp i kon­trollen. Men un­der sam­talet fram­kommer vissa oklar­heter och då gjordes en utökad kon­troll.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
När, Ler, Migrationsverket, Ewa-Gun West, Ewa, West, Mi

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Po lisenDet , fanns, oklar, heter
Skånskan - 02 mar 17 kl. 03:30

Fort­satta oklar­heter

ERWP.fif(0)När pre­si­dent Do­nald Trump höll sitt första tal in­för kon­gressen var det ett mer presidentvärdigt tal än vid in­stal­la­tionen. Nu höll han sig till ma­nus och har san­no­likt skaffat en ny tal­skri­va­re, som bätt­re kan ba­lan­sera orden mel­lan Trumps per­son­lig­het och vad äm­be­tet kräver.

Skånskan - 03 mar 16 kl. 04:00

Po­lisen måste sty­ras, Ygeman

Opinion När Po­lisen i Stock­holm i sam­band med en mu­sik­fes­ti­val mörkade att ett stort an­tal sex­u­ella tra­kas­se­rier be­gåtts fick det, ett halv­år senare, stor upp­märk­sam­het. Att po­lisen ofta döljer vad som händer för me­di­er som söker in­for­ma­tion att rap­por­tera har inte blivit lika om­ta­lat. Men jour­na­lister runt om i landet vet hur svårt det kan vara att få be­sked, om det inte är rätt per­son som svarar i te­le­fonen.

Skånskan - 24 aug 16 kl. 04:00

Straffet hos po­lisen

Låt ung­domar som döms till ung­doms­tjänst för sten­kast­ning mot po­lisen el­ler för att ha bränt bilar av­tjäna sitt straff ge­nom ung­doms­tjänst hos po­lisen el­ler rädd­nings­tjänsten.
Det för­sla­get från An­nie Lööf (C) har re­dan väckt en del de­batt på so­ci­ala me­di­er, mest ba­serat på miss­för­stånd. Men för­sla­get är rätt tänkt.

Skånskan - 05 dec 16 kl. 01:00

Ge inte staten för vida rät­tig­heter på nätet

ERWP.fif(5)Kryp­tering av kom­mu­ni­ka­tion på nätet är ett ibland nöd­vän­digt hjälp­me­del för att trygga att inte vik­tig in­for­ma­tion kommer obe­hö­riga till han­da. Det kan gälla be­ta­lnings­trans­ak­ti­oner men ock­så fö­re­tags­hem­lig­heter, kom­mu­ni­ka­tion mel­lan dis­si­denter i dik­ta­turer el­ler käll­skyddad in­for­ma­tion till en tid­ning.

YLE - 03 mar 15 kl. 04:44

Skolfinskan var fjärran från vardagen för Lisen Sundqvist

Med bevingade fraser som "Kimmolla om pallo" och en massa grammatik i bagaget och med ordboken i högsta hugg erövrade Lisen Sundqvist som vuxen det finska språket. Genom språket fick hon också tillgång till en guldgruva av kultur. - Men i ärlighetens namn måste jag säga att jag inte hade så mycket med mig från finskundervisningen.

Blekinge Läns tidning - 17 dec 17 kl. 06:00

Lisen heter inte Lisa

Lisen Högbom från Karlshamn har längtat länge efter en namnsdag. Hon tog chansen att skicka in en bild till vår namnsdagsgran. Och det kan du också göra, än finns det några kulor kvar att fylla..

Skånskan - 03 sep 16 kl. 04:00

Ef­fek­ti­vi­sera po­lisen

Po­lisen miss­lyc­kas allt of­tare med att klara upp brott. I takt med att fler po­liser an­ställdes un­der Alliansregeringen ökade an­delen upp­klarade brott nå­got och var som högst 2010, då upp­klar­nings­pro­centen var 17,8. Det är inte en sär­skilt im­po­ne­ran­de siff­ra, men se­dan dess har den minskat och var för­ra året nere på 14,2 pro­cent.

Dagensanalys.se - 31 maj 17 kl. 14:41

Lisen Sellén blir ny seniorkonsult på Media720

Lisen Sellén börjar i mitten av juni som seniorkonsult med fokus på digitalt förändringsarbete. Hon är civilingenjör inom medieteknik från KTH och har en bred bakgrund från affärsutveckling och kommunikation inom området för digitala kanaler och tjänster. Hennes erfarenhet från branscher som media, telekom, bygg, finans och försäkring sträcker sig från konsultprojekt på Capgemini och MRM//McCann till ledande positioner på Dahl och KPA Pension.

Kristianstadsbladet - 06 aug 12 kl. 18:34

Lisen och Sverige missade medalj

Foto: Scanpix
Det svenska laget i hästhoppning låg tvåa inför måndagens finalhoppningar, men efter alldeles för många rivningar slutade laget sexa.
-Vi hade hoppats på mycket mer. Åker man till OS så siktar man på medalj, sa Lisen Fredricson till YA-sporten.

Skånskan - 23 okt 16 kl. 01:00

Låt po­lisen slippa fång­trans­porterna

Po­lisen är i kris. Det be­ror del­vis på om­or­ga­ni­sa­tionen till en enda po­lis­myn­dig­het i hela landet. Pro­cessen har skötts så klan­tigt att det blivit luc­kor i chefs­struk­turen och där­med osäkerhet även långt ned or­ga­ni­sa­tionen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Alliansstyre på gång – Centern byter sida

Ystad Moderaterna vill ta makten i Ystad och styra i minoritet tillsammans med Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna.
– Vi återupprättar alliansen igen, vilket känns jättepositivt, säger det nuvarande oppositionsrådet Kristina Bendz (M).På fredagseftermiddagen träffades Centerpartiet och Moderaterna.

Skånskan - 5 timmar sedan

Stortjuven fastnade på film åtta gånger

MALMÖ En välkänd 49-årig stortjuv har åkt fast igen. Mycket tack vare att han alltid fastnar på övervakningsfilmerna.
– Jag har många look alikes, lyder mannens egen förklaring till att han ofta blir utpekad.

Skånskan - 5 timmar sedan

Granne ska ha sexofredat 75-åring

MALMÖ En medelålders man på Rosengård misstänks för att ha trakasserat sin 75-åriga kvinnliga granne. Mannen åtalas för sexuellt ofredande, men det har även funnits misstankar om att han ska ha kissat på grannens dörr.Polisen grep mannen, som är i 60-årsåldern, efter två händelser i februari 2017.

Skånskan - 5 timmar sedan

109 kvadratmeter stort hus i Svalöv sålt

Svalöv Försäljningen av huset på Getinggatan 9 i Svalöv är nu klar. Nya ägare blir Aya Al-Karkhi, 29, och Athir Saheb Ali, 38, som köper fastigheten av Bo Lennart Östberg. Huset är byggt 1975 och har en boyta på 109 kvadratmeter.

Skånskan - 8 timmar sedan

212 kvadratmeter stor villa i Beddingestrand, Skivarp såld till nya ägare

Skivarp Helga Ingeborg och Erik Gustaf Särner, 70 och 75 år, har köpt huset på Bomvägen 4 i Beddingestrand, Skivarp av säljaren Barbro Karin Dahlander och Nils Pär Olof Dahlander. Köpesumman blev 6 950 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i september 2018. Byggår för huset är 1924 och boarean är 212 kvadratmeter.

Skånskan - 13 timmar sedan

Fastigheten på postadress Tingsvägen 10 i Eslöv har bytt ägare

Eslöv Ulf Othberg, 55 år, ärver fastigheten på adressen Tingsvägen 10 i Eslöv från Hans Richard Othberg. Huset är byggt 1964 och har en boyta på 97 kvadratmeter. Affären blev klar i augusti 2018.

Skånskan - 17 timmar sedan

Dömd för dubbla rånförsök

HÖRBY/HÖÖR En 25-årig man har dömts till ett och ett halvt års fängelse för rånförsöken mot Apoteket Hjärtat i Hörby och Lloyds apotek i Hörby den 12 juli.
Mannen försökte komma över receptbelagd och narkotikaklassad medicin och hotade en av de anställda med en kniv.SOS Alarm fick först in ett larm om att en avliden person hade hittats vid Ringsjöstrands camping.

Skånskan - 17 timmar sedan

Unga mötte vården

SVEDALA Sjuksköterskor och studenter, arbetsterapeuter och undersköterskor.
Vårdyrkets många inriktningar hade snabbdejting med Naverlönnskolans nior – allt i hopp om att fånga elevernas intresse för vårdyrket.– Jag kan inte ha ett bättre jobb.

Skånskan - 17 timmar sedan

Det var unga tjuvar som var i rådhuset

STAFFANSTORP Det var unga tjuvar som bröt sig in i Staffanstorps rådhus i mars i år då fler än 50 bärbara datorer stals.
Minst två misstänkta finns i utredningen som ännu pågår.
Båda är pojkar under 18 år.

Skånskan - 17 timmar sedan

Fortsatt strid om hästarena

BJÄRSJÖLAGÅRD Öveds jakt- och fältridklubb, ÖJFK, ger sig inte utan överklagar än en gång beslutet att de inte får bygga en hästanläggning på gamla idrottsplatsen i Bjärsjölagård.
Ingen häst kommer att bo i anläggningen.Det argumentet för nu klubbens ordförande Christer Lindow fram i överklagan två, nu till mark- och miljödomstolen i Växjö.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.