Skånskan > Opinion

Monday, 18 February, 03:41

Skånskan - 12 aug 18 kl. 10:04

Po­lisen: Det fanns oklar­heterMalmö När gräns­po­lisen pratade med de två se­ne­ga­le­sis­ka tu­risterna på Ler­nac­ken ska det ha funnits oklar­heter i de­ras be­rät­tel­se.
Där­för gjordes en utökad kon­troll och Migrationsverket kopplades in, säger po­lis­in­for­ma­tör Ewa-Gun West­ford.– Jag kan inte gå in i de­talj i en­skilda ären­den. Det jag kan säga är att när de skulle resa in i landet har de fy­sisk do­ku­men­ta­tion med sig som de visar upp i kon­trollen. Men un­der sam­talet fram­kommer vissa oklar­heter och då gjordes en utökad kon­troll.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
När, Ler, Migrationsverket, Ewa-Gun West, Ewa, West, Mi

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Po lisenDet , fanns, oklar, heter
Skånskan - 02 mar 17 kl. 03:30

Fort­satta oklar­heter

ERWP.fif(0)När pre­si­dent Do­nald Trump höll sitt första tal in­för kon­gressen var det ett mer presidentvärdigt tal än vid in­stal­la­tionen. Nu höll han sig till ma­nus och har san­no­likt skaffat en ny tal­skri­va­re, som bätt­re kan ba­lan­sera orden mel­lan Trumps per­son­lig­het och vad äm­be­tet kräver.

Skånskan - 03 mar 16 kl. 04:00

Po­lisen måste sty­ras, Ygeman

Opinion När Po­lisen i Stock­holm i sam­band med en mu­sik­fes­ti­val mörkade att ett stort an­tal sex­u­ella tra­kas­se­rier be­gåtts fick det, ett halv­år senare, stor upp­märk­sam­het. Att po­lisen ofta döljer vad som händer för me­di­er som söker in­for­ma­tion att rap­por­tera har inte blivit lika om­ta­lat. Men jour­na­lister runt om i landet vet hur svårt det kan vara att få be­sked, om det inte är rätt per­son som svarar i te­le­fonen.

Skånskan - 24 aug 16 kl. 04:00

Straffet hos po­lisen

Låt ung­domar som döms till ung­doms­tjänst för sten­kast­ning mot po­lisen el­ler för att ha bränt bilar av­tjäna sitt straff ge­nom ung­doms­tjänst hos po­lisen el­ler rädd­nings­tjänsten.
Det för­sla­get från An­nie Lööf (C) har re­dan väckt en del de­batt på so­ci­ala me­di­er, mest ba­serat på miss­för­stånd. Men för­sla­get är rätt tänkt.

Skånskan - 05 dec 16 kl. 01:00

Ge inte staten för vida rät­tig­heter på nätet

ERWP.fif(5)Kryp­tering av kom­mu­ni­ka­tion på nätet är ett ibland nöd­vän­digt hjälp­me­del för att trygga att inte vik­tig in­for­ma­tion kommer obe­hö­riga till han­da. Det kan gälla be­ta­lnings­trans­ak­ti­oner men ock­så fö­re­tags­hem­lig­heter, kom­mu­ni­ka­tion mel­lan dis­si­denter i dik­ta­turer el­ler käll­skyddad in­for­ma­tion till en tid­ning.

YLE - 03 mar 15 kl. 04:44

Skolfinskan var fjärran från vardagen för Lisen Sundqvist

Med bevingade fraser som "Kimmolla om pallo" och en massa grammatik i bagaget och med ordboken i högsta hugg erövrade Lisen Sundqvist som vuxen det finska språket. Genom språket fick hon också tillgång till en guldgruva av kultur. - Men i ärlighetens namn måste jag säga att jag inte hade så mycket med mig från finskundervisningen.

Blekinge Läns tidning - 17 dec 17 kl. 06:00

Lisen heter inte Lisa

Lisen Högbom från Karlshamn har längtat länge efter en namnsdag. Hon tog chansen att skicka in en bild till vår namnsdagsgran. Och det kan du också göra, än finns det några kulor kvar att fylla..

Skånskan - 03 sep 16 kl. 04:00

Ef­fek­ti­vi­sera po­lisen

Po­lisen miss­lyc­kas allt of­tare med att klara upp brott. I takt med att fler po­liser an­ställdes un­der Alliansregeringen ökade an­delen upp­klarade brott nå­got och var som högst 2010, då upp­klar­nings­pro­centen var 17,8. Det är inte en sär­skilt im­po­ne­ran­de siff­ra, men se­dan dess har den minskat och var för­ra året nere på 14,2 pro­cent.

Dagensanalys.se - 31 maj 17 kl. 14:41

Lisen Sellén blir ny seniorkonsult på Media720

Lisen Sellén börjar i mitten av juni som seniorkonsult med fokus på digitalt förändringsarbete. Hon är civilingenjör inom medieteknik från KTH och har en bred bakgrund från affärsutveckling och kommunikation inom området för digitala kanaler och tjänster. Hennes erfarenhet från branscher som media, telekom, bygg, finans och försäkring sträcker sig från konsultprojekt på Capgemini och MRM//McCann till ledande positioner på Dahl och KPA Pension.

Kristianstadsbladet - 06 aug 12 kl. 18:34

Lisen och Sverige missade medalj

Foto: Scanpix
Det svenska laget i hästhoppning låg tvåa inför måndagens finalhoppningar, men efter alldeles för många rivningar slutade laget sexa.
-Vi hade hoppats på mycket mer. Åker man till OS så siktar man på medalj, sa Lisen Fredricson till YA-sporten.

Skånskan - 23 okt 16 kl. 01:00

Låt po­lisen slippa fång­trans­porterna

Po­lisen är i kris. Det be­ror del­vis på om­or­ga­ni­sa­tionen till en enda po­lis­myn­dig­het i hela landet. Pro­cessen har skötts så klan­tigt att det blivit luc­kor i chefs­struk­turen och där­med osäkerhet även långt ned or­ga­ni­sa­tionen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 8 timmar sedan

Tom Kristensson vann JVM-rallyt

MOTOR Hörbysonen Tom Kristensson, tävlande för SMK Hörby, vann JVM- delen av svenska rallyt tillsammans med sin codriver Henrik Appelskog .– Helt fantastiskt, jag saknar ord och det tar nog lite tid innan jag fattar det, sa Tom vid intervjun på målrampen.
Lite oväntat kom Kristensson upp i ledningen på lördagen och fick sedan försvara sin position under söndagen.

Skånskan - 8 timmar sedan

H65 återtog serieledningen

HANDBOLL H65 Höör tog sin 18:e raka seger i SHE efter 31-17 (15-9) hemma mot Boden.Boden hängde med hyfsat i 20 minuter men sedan blev 10-9 till 17-9 och till slut kunde H65 Höör rinna undan med 14 bollars marginal – och återta serieledningen.
Målskyttet fördelades på 12 olika spelare och Jannike Wiberg valdes till matchens lirare med 51-procents räddningsstatistik.

Skånskan - 8 timmar sedan

Mamma fick ta smällen

ESLÖV En kvinna i Eslövs kommun har ansökt om socialbidrag – men inte åt sig själv utan för att kunna betala sin mamma.
Kvinnan låg inlagd på sjukhus och under tiden tog hennes mamma hand om kostnader för flytt, magasinering, medicinering och läkarvård.
När kvinnan tillfrisknat sökte hon ekonomiskt bistånd hos socialtjänsten för att kunna betala tillbaka till mamman.

Skånskan - 8 timmar sedan

Sökte två jobb i månaden

ESLÖV En arbetslös 20-årig kvinna har fått avslag på sin ansökan om socialbidrag. Anledningen är att hon redovisat att hon bara sökte sex jobb på tre månader. Därmed bedömer socialtjänsten att hon inte har varit aktivt arbetssökande, vilket är ett krav för att få pengar.

Skånskan - Igår: 21:38

Jojk och popschlager i final

Mello Det var veterantätt bland dem som gick vidare från Melodifestivalens deltävling i Leksand,
Det var två Melloveteraner som gick direkt till final. Jon-Henrik Fjällgren, som ställde upp med bidraget Norrsken, deltog för tredje gången och precis som de båda andra gick han direkt till final med sin jojk. Finallist nummer 2, Lina Hedlund, har varit med både som soloartist, tillsammans med sin syster Hanna Hedlund och dessutom två gånger som medlem av Alcazar.

Skånskan - Igår: 20:00

Stängsel och övergång ska minska viltolyckorna

SVEDALA Arbetet med att sätta upp viltstängsel längs 108:an är i slutfasen, ekodukten i Börringe över E65 invigs i april och nu väntar försöksprojektet med sensorer som varnar för vilt.
Men fortfarande är runt 300 vilda djur årligen involverade i trafikolyckor enbart i Svedala kommun.De senaste fem åren har strax under 300 rådjur, hjortar, vildsvin och några älgar korsat vägar i Svedala kommun och orsakat trafikolyckor.

Skånskan - Igår: 17:15

Växande festival med skånska producenter

möllan I fjor blev besökstrycket så stort att Skånes Dryckesproducenter fann för gott att dubblera området till årets Dryckesfestival.
Av tillströmningen till årets festival var beslutet rätt. Redan vid lunchtid på lördagen köade Malmöborna för att få smaka på lokalt producerade förfriskningar.

Skånskan - Igår: 16:00

Hus på 130 kvadratmeter från 1973 sålt i Sjöbo

Sjöbo Försäljningen av fastigheten på Västra Lindvägen 210 i Sjöbo är nu klar. Nya ägare är Daniel Ahlqvist, 28, och Stefhanie Lindblad, 29, och säljare är Kurt Leif Morgan Strömbäck. Det 130 kvadratmeter stora huset är byggt 1973.

Skånskan - Igår: 15:00

Donald Trump vill se undantagstillstånd

Donald Trump hotar med att införa undantagstillstånd i landet för att kunna bygga muren mellan USA och Mexico som han lovat sin väljarbas.
Detta är långt i från hur ett nationellt undantagstillstånd är avsett att användas och meningsmotståndare varnar för att det för landet i auktoritär riktning. Trump skapar en farlig precedens för att använda den extrema åtgärden undantagstillstånd som utpressning för att få igenom impopulär eller orealistisk politik.

Skånskan - Igår: 15:00

Nostalgisk flygresa på museet

ESLÖV Från och med i dag, lördag, visas två nya utställningar om flyg på Eslövs stadsmuseum. En om att resa med flyg och en om Eslövs flygklubb, som firar 80-årsjubileum i år.Eslöfs museiförenings ordförande Kenneth Malmström avgår i mars och sluter cirkeln med en ny flygutställning på Eslövs stadsmuseum – den förra var för tio år sedan när han blev medlem i föreningen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.