Skånskan > Opinion

Tuesday, 21 August, 14:21

Skånskan - 12 aug 18 kl. 10:04

Po­lisen: Det fanns oklar­heterMalmö När gräns­po­lisen pratade med de två se­ne­ga­le­sis­ka tu­risterna på Ler­nac­ken ska det ha funnits oklar­heter i de­ras be­rät­tel­se.
Där­för gjordes en utökad kon­troll och Migrationsverket kopplades in, säger po­lis­in­for­ma­tör Ewa-Gun West­ford.– Jag kan inte gå in i de­talj i en­skilda ären­den. Det jag kan säga är att när de skulle resa in i landet har de fy­sisk do­ku­men­ta­tion med sig som de visar upp i kon­trollen. Men un­der sam­talet fram­kommer vissa oklar­heter och då gjordes en utökad kon­troll.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
När, Ler, Migrationsverket, Ewa-Gun West, Ewa, West, Mi

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Po lisenDet , fanns, oklar, heter
Skånskan - 02 mar 17 kl. 03:30

Fort­satta oklar­heter

ERWP.fif(0)När pre­si­dent Do­nald Trump höll sitt första tal in­för kon­gressen var det ett mer presidentvärdigt tal än vid in­stal­la­tionen. Nu höll han sig till ma­nus och har san­no­likt skaffat en ny tal­skri­va­re, som bätt­re kan ba­lan­sera orden mel­lan Trumps per­son­lig­het och vad äm­be­tet kräver.

Skånskan - 03 mar 16 kl. 04:00

Po­lisen måste sty­ras, Ygeman

Opinion När Po­lisen i Stock­holm i sam­band med en mu­sik­fes­ti­val mörkade att ett stort an­tal sex­u­ella tra­kas­se­rier be­gåtts fick det, ett halv­år senare, stor upp­märk­sam­het. Att po­lisen ofta döljer vad som händer för me­di­er som söker in­for­ma­tion att rap­por­tera har inte blivit lika om­ta­lat. Men jour­na­lister runt om i landet vet hur svårt det kan vara att få be­sked, om det inte är rätt per­son som svarar i te­le­fonen.

Skånskan - 24 aug 16 kl. 04:00

Straffet hos po­lisen

Låt ung­domar som döms till ung­doms­tjänst för sten­kast­ning mot po­lisen el­ler för att ha bränt bilar av­tjäna sitt straff ge­nom ung­doms­tjänst hos po­lisen el­ler rädd­nings­tjänsten.
Det för­sla­get från An­nie Lööf (C) har re­dan väckt en del de­batt på so­ci­ala me­di­er, mest ba­serat på miss­för­stånd. Men för­sla­get är rätt tänkt.

Skånskan - 05 dec 16 kl. 01:00

Ge inte staten för vida rät­tig­heter på nätet

ERWP.fif(5)Kryp­tering av kom­mu­ni­ka­tion på nätet är ett ibland nöd­vän­digt hjälp­me­del för att trygga att inte vik­tig in­for­ma­tion kommer obe­hö­riga till han­da. Det kan gälla be­ta­lnings­trans­ak­ti­oner men ock­så fö­re­tags­hem­lig­heter, kom­mu­ni­ka­tion mel­lan dis­si­denter i dik­ta­turer el­ler käll­skyddad in­for­ma­tion till en tid­ning.

YLE - 03 mar 15 kl. 04:44

Skolfinskan var fjärran från vardagen för Lisen Sundqvist

Med bevingade fraser som "Kimmolla om pallo" och en massa grammatik i bagaget och med ordboken i högsta hugg erövrade Lisen Sundqvist som vuxen det finska språket. Genom språket fick hon också tillgång till en guldgruva av kultur. - Men i ärlighetens namn måste jag säga att jag inte hade så mycket med mig från finskundervisningen.

Blekinge Läns tidning - 17 dec 17 kl. 06:00

Lisen heter inte Lisa

Lisen Högbom från Karlshamn har längtat länge efter en namnsdag. Hon tog chansen att skicka in en bild till vår namnsdagsgran. Och det kan du också göra, än finns det några kulor kvar att fylla..

Skånskan - 03 sep 16 kl. 04:00

Ef­fek­ti­vi­sera po­lisen

Po­lisen miss­lyc­kas allt of­tare med att klara upp brott. I takt med att fler po­liser an­ställdes un­der Alliansregeringen ökade an­delen upp­klarade brott nå­got och var som högst 2010, då upp­klar­nings­pro­centen var 17,8. Det är inte en sär­skilt im­po­ne­ran­de siff­ra, men se­dan dess har den minskat och var för­ra året nere på 14,2 pro­cent.

Dagensanalys.se - 31 maj 17 kl. 14:41

Lisen Sellén blir ny seniorkonsult på Media720

Lisen Sellén börjar i mitten av juni som seniorkonsult med fokus på digitalt förändringsarbete. Hon är civilingenjör inom medieteknik från KTH och har en bred bakgrund från affärsutveckling och kommunikation inom området för digitala kanaler och tjänster. Hennes erfarenhet från branscher som media, telekom, bygg, finans och försäkring sträcker sig från konsultprojekt på Capgemini och MRM//McCann till ledande positioner på Dahl och KPA Pension.

Kristianstadsbladet - 06 aug 12 kl. 18:34

Lisen och Sverige missade medalj

Foto: Scanpix
Det svenska laget i hästhoppning låg tvåa inför måndagens finalhoppningar, men efter alldeles för många rivningar slutade laget sexa.
-Vi hade hoppats på mycket mer. Åker man till OS så siktar man på medalj, sa Lisen Fredricson till YA-sporten.

Skånskan - 23 okt 16 kl. 01:00

Låt po­lisen slippa fång­trans­porterna

Po­lisen är i kris. Det be­ror del­vis på om­or­ga­ni­sa­tionen till en enda po­lis­myn­dig­het i hela landet. Pro­cessen har skötts så klan­tigt att det blivit luc­kor i chefs­struk­turen och där­med osäkerhet även långt ned or­ga­ni­sa­tionen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Borttappad kvarleva överlämnades

lund Tack vare en slump kunde skelettet från en aboriginsk man hittas i Lunds univeritets samlingar. Efter mycket forskning och undersökning kunde universitetet lämna över kvarlevan till sitt rätt land, Australien.Det var en mycket formell begravningsceremoni som hölls i den gamla biskopshuset i centrala Lund under tisdagen.

Skånskan - 1 timme sedan

Höst på Victoria med ny flygel

Nästa vecka, fredag 31 augusti, drar höstsäsongen i gång på Victoriateatern i Malmö. På programmet finns bland annat flygelinvigning med Per Tengstrand, Caroline af Ugglas, klassisk lundarock och besök av grönländska sångaren Nive Nielsen och hennes band The Deer Children.Först ut på Victoriateatern i höst, 31 augusti, är den brittiska trion The Shackelton Trio som spelar musik influerad av den brittiska, amerikanska och skandinaviska folktraditionen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Nya valplakatsabotage

ESLÖV Liberalerna har fått sina valaffischer nerrivna på tre orter i Eslövs kommun.
Valplakaten stod på Stora Torg i Marieholm, Karl Axels väg i Harlösa samt på Kvarngatan i Eslöv. Skylt, stativ och ramar är skadade på alla ställena.

Skånskan - 2 timmar sedan

Vandaler på tågstationen

MARIEHOLM Trafikverket har polisanmält att någon vandaliserat vid pågatågsstationen i Marieholm. En informationsskylt som visar tågtider och en stolpe med sångnummer var förstörda.
Skadegörelsen ägde rum torsdag 19 juli..

Skånskan - 2 timmar sedan

Fimpar brann på balkong

ESLÖV Grannen kastar fimpar som landar på kvinnas balkong. Hon har nu polisanmält beteendet.
Det handlar om en fastighet vid Stora Torg i Eslöv.

Skånskan - 2 timmar sedan

Dieselstöld på Preem

ESLÖV Någon har stulit diesel från en fordonstank på Preem vid Kvarngatan i Eslöv.
Stölden har skett tisdag kväll till morgon. Det var en lastbil som parkerat där som drabbades.

Skånskan - 2 timmar sedan

Vittnen söks till misshandel

HÖÖR Enligt ett vittne som ringde till polisen misshandlades en man av sju män på Nya Torggatan i Höör vid 17.50-tiden på tisdagen. Men när polispatrullen kom dit fanns varken den misshandlade eller gärningsmännen kvar – polisen vill gärna ha in uppgifter om någon annan sett något av händelsen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Tjörnarps BIF av med traktor

TJÖRNARP Någon stal mellan söndag middag och måndag kväll Tjörnarps boll- och idrottsförenings traktor. Den stod parkerad i en carport på Idrottsvägen i Tjörnarp.
Den som tog traktorn bytte batteri på den innan den kördes iväg.

Skånskan - 3 timmar sedan

Cyklist i trafikolycka

Malmö En trafikolycka där en personbil och en cyklist är inblandade inträffade vid tio-tiden på tisdagsförmiddagen i Södra Innerstaden.Polis åkte till Södra Förstadsgatan för närmare kontroll. Det är inledningsvis oklart om någon har skadats i samband med trafikolyckan..

Skånskan - 4 timmar sedan

Jas-plan har störtat i Blekinge

Ronneby Ett Jas-plan har kraschat utanför Ronneby efter en fågelkollision, uppger Försvarsmakten för Aftonbladet. – Ja, det kan vi bekräfta. Det är en fågelkollision.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.