Skånskan > Opinion

Tuesday, 11 December, 04:09

Skånskan - 12 aug 18 kl. 10:04

Po­lisen: Det fanns oklar­heterMalmö När gräns­po­lisen pratade med de två se­ne­ga­le­sis­ka tu­risterna på Ler­nac­ken ska det ha funnits oklar­heter i de­ras be­rät­tel­se.
Där­för gjordes en utökad kon­troll och Migrationsverket kopplades in, säger po­lis­in­for­ma­tör Ewa-Gun West­ford.– Jag kan inte gå in i de­talj i en­skilda ären­den. Det jag kan säga är att när de skulle resa in i landet har de fy­sisk do­ku­men­ta­tion med sig som de visar upp i kon­trollen. Men un­der sam­talet fram­kommer vissa oklar­heter och då gjordes en utökad kon­troll.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
När, Ler, Migrationsverket, Ewa-Gun West, Ewa, West, Mi

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Po lisenDet , fanns, oklar, heter
Skånskan - 02 mar 17 kl. 03:30

Fort­satta oklar­heter

ERWP.fif(0)När pre­si­dent Do­nald Trump höll sitt första tal in­för kon­gressen var det ett mer presidentvärdigt tal än vid in­stal­la­tionen. Nu höll han sig till ma­nus och har san­no­likt skaffat en ny tal­skri­va­re, som bätt­re kan ba­lan­sera orden mel­lan Trumps per­son­lig­het och vad äm­be­tet kräver.

Skånskan - 03 mar 16 kl. 04:00

Po­lisen måste sty­ras, Ygeman

Opinion När Po­lisen i Stock­holm i sam­band med en mu­sik­fes­ti­val mörkade att ett stort an­tal sex­u­ella tra­kas­se­rier be­gåtts fick det, ett halv­år senare, stor upp­märk­sam­het. Att po­lisen ofta döljer vad som händer för me­di­er som söker in­for­ma­tion att rap­por­tera har inte blivit lika om­ta­lat. Men jour­na­lister runt om i landet vet hur svårt det kan vara att få be­sked, om det inte är rätt per­son som svarar i te­le­fonen.

Skånskan - 24 aug 16 kl. 04:00

Straffet hos po­lisen

Låt ung­domar som döms till ung­doms­tjänst för sten­kast­ning mot po­lisen el­ler för att ha bränt bilar av­tjäna sitt straff ge­nom ung­doms­tjänst hos po­lisen el­ler rädd­nings­tjänsten.
Det för­sla­get från An­nie Lööf (C) har re­dan väckt en del de­batt på so­ci­ala me­di­er, mest ba­serat på miss­för­stånd. Men för­sla­get är rätt tänkt.

Skånskan - 05 dec 16 kl. 01:00

Ge inte staten för vida rät­tig­heter på nätet

ERWP.fif(5)Kryp­tering av kom­mu­ni­ka­tion på nätet är ett ibland nöd­vän­digt hjälp­me­del för att trygga att inte vik­tig in­for­ma­tion kommer obe­hö­riga till han­da. Det kan gälla be­ta­lnings­trans­ak­ti­oner men ock­så fö­re­tags­hem­lig­heter, kom­mu­ni­ka­tion mel­lan dis­si­denter i dik­ta­turer el­ler käll­skyddad in­for­ma­tion till en tid­ning.

YLE - 03 mar 15 kl. 04:44

Skolfinskan var fjärran från vardagen för Lisen Sundqvist

Med bevingade fraser som "Kimmolla om pallo" och en massa grammatik i bagaget och med ordboken i högsta hugg erövrade Lisen Sundqvist som vuxen det finska språket. Genom språket fick hon också tillgång till en guldgruva av kultur. - Men i ärlighetens namn måste jag säga att jag inte hade så mycket med mig från finskundervisningen.

Blekinge Läns tidning - 17 dec 17 kl. 06:00

Lisen heter inte Lisa

Lisen Högbom från Karlshamn har längtat länge efter en namnsdag. Hon tog chansen att skicka in en bild till vår namnsdagsgran. Och det kan du också göra, än finns det några kulor kvar att fylla..

Skånskan - 03 sep 16 kl. 04:00

Ef­fek­ti­vi­sera po­lisen

Po­lisen miss­lyc­kas allt of­tare med att klara upp brott. I takt med att fler po­liser an­ställdes un­der Alliansregeringen ökade an­delen upp­klarade brott nå­got och var som högst 2010, då upp­klar­nings­pro­centen var 17,8. Det är inte en sär­skilt im­po­ne­ran­de siff­ra, men se­dan dess har den minskat och var för­ra året nere på 14,2 pro­cent.

Dagensanalys.se - 31 maj 17 kl. 14:41

Lisen Sellén blir ny seniorkonsult på Media720

Lisen Sellén börjar i mitten av juni som seniorkonsult med fokus på digitalt förändringsarbete. Hon är civilingenjör inom medieteknik från KTH och har en bred bakgrund från affärsutveckling och kommunikation inom området för digitala kanaler och tjänster. Hennes erfarenhet från branscher som media, telekom, bygg, finans och försäkring sträcker sig från konsultprojekt på Capgemini och MRM//McCann till ledande positioner på Dahl och KPA Pension.

Kristianstadsbladet - 06 aug 12 kl. 18:34

Lisen och Sverige missade medalj

Foto: Scanpix
Det svenska laget i hästhoppning låg tvåa inför måndagens finalhoppningar, men efter alldeles för många rivningar slutade laget sexa.
-Vi hade hoppats på mycket mer. Åker man till OS så siktar man på medalj, sa Lisen Fredricson till YA-sporten.

Skånskan - 23 okt 16 kl. 01:00

Låt po­lisen slippa fång­trans­porterna

Po­lisen är i kris. Det be­ror del­vis på om­or­ga­ni­sa­tionen till en enda po­lis­myn­dig­het i hela landet. Pro­cessen har skötts så klan­tigt att det blivit luc­kor i chefs­struk­turen och där­med osäkerhet även långt ned or­ga­ni­sa­tionen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Så kan vi vässa tand­häl­san

Den svenska tand­vården är bland de bästa i världen och vuxna svenskars tand­häl­sa har blivit allt bättre. Det är en glädjande ut­veck­ling som har sin ut­gångs­punkt i en ut­bild­ning i världs­klass samt ett sta­bilt och väl­fun­ge­ran­de tand­vårds­sys­tem, där pri­vat och of­fent­lig tand­vård ar­betat sida vid sida i de­cen­ni­er.
Tand­vården är dess­utom po­pu­lär bland pa­ti­enterna.

Skånskan - 10 timmar sedan

Danius knytblus skapar uppmärksamhet

Nobelfest Sara Danius klänning på Nobelprisutdelningen har fått många reaktioner.Somliga gillar den.
Andra tycker att den cerise capen med rostbrun klänning under tar för mycket uppmärksamhet från pristagarna.

Skånskan - 11 timmar sedan

Totte blev ihjälbiten under sin lunchrunda

SJÖBO Blandrashunden Totte finns inte mer. Under lunchpromenaden i fredags attackerades han av en stor, aggressiv hund och skadades så allvarligt att han avled.
Nu vill Tottes matte uppmana ägare till både små och stora hundar att vara mer uppmärksamma.

Skånskan - 14 timmar sedan

Nytt försök att störa störande råkor

SJÖBO Snön gjorde att det inte blev någon rivning i februari.
Men i februari nästa år ska bojakten i några av kommunens råkkolonier bli av.I varje fall vill nu tekniska förvaltningen ha in anbud från klätterkunniga borivare.

Skånskan - 14 timmar sedan

Anmälde nekad semester för elev

SJÖBO Eleven ville vara ledig i sex dagar för att kunna åka på semester.
Men skolan bedömde inte att det skulle vara bra för eleven utan sa nej.Avslaget gjorde Skolinspektionen fick ta emot en anmälan om att Emanuelskolan inte följer skollagens bestämmelser om ledighetsansökningar.

Skånskan - 14 timmar sedan

Äldrevården får högt betyg igen

Sjöbo Sjöboborna är fortfarande nöjda med kommunens äldrevård. Men äldre som har hemtjänst tycker att personalen har mindre tid för dem. Det visar den enkätundersökning som Socialstyrelsen gjort bland äldre och deras anhöriga.

Skånskan - 14 timmar sedan

Krigsskadad man nekas assistans

SKURUP Den 58-årige mannen har fått skador i krig i arm, fot och ben och har svårt att klara sig på egen hand.
Men politikerna tycker inte mannen är så allvarligt funktionshindrad att han har rätt till personlig assistans.Mannen ansökte av året om att få hjälp att klara sin vardag.

Skånskan - 14 timmar sedan

Nu är Musikhjälpen redo att dra igång

I kväll drar den igång, årets Musikhjälpen, och det var tre förväntansfulla programledare som mötte pressen några timmar innan de låstes in.
– Jag har förberett mig genom att läsa om alla engagemang som redan startat. Först då förstod jag hur stort det här är, säger Daniel Adams-Ray.

Skånskan - 14 timmar sedan

Militär sprängdeg använt vid bombdåd

Malmö Skottlossning och två sprängdåd. Polisen har klart för sig att helgens händelser är relaterade till pågående gängkonflikter. Den svårt skadade 18-åring misstänks för att ha använt militär sprängdeg för att avancera i hierarkin.

Skånskan - 16 timmar sedan

Tjuv klättrade in via taket

KLÅGERUP Via uterummets tak tog sig en eller flera tjuvar in i ett hus på Korsnäbbsgränd i Klågerup.Enligt polisanmälan upptäcktes inbrottet i fredags strax efter klockan halv fem på eftermiddagen men det var initialt oklart vad som stulits från bostaden.
Klart står dock att en eller flera gäningspersoner har klättrat upp på uterummets tak och vidare in i huset.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.