Sydsvenskan > Opinion

Tuesday, 22 January, 13:15

Liknande nyheter

Taggar: Väljarnavill , byggautanför , centrala, Vellinge, politikernavill , förtäta
Trelleborgs Allehanda - 10 aug 11 kl. 16:30

Tre bilinbrott i centrala Vellinge

Under natten till tisdagen blev tre bilar, alla parkerade i Vellinge centrum, utsatta för inbrott.
En bil stod parkerad på Stortorget. Eftersom ägaren skulle ut och fiska hade denne redan packat fiskeutrustningen i bagaget.

Trelleborgs Allehanda - 19 apr 17 kl. 15:00

Klart med nya centrala lägenheter i Vellinge

FB Bostad har fått uppdraget att bygga 162 nya lägenheter i centrala Vellinge, varav minst 58 ska bli hyresrätter..

Barometern - 29 jun 16 kl. 15:09

Polisen slog till mot jordgubbsförsäljarna

Ett antal poliser slog på onsdagseftermiddagen till mot jordgubbsförsäljarna i centrala Kalmar. Poliserna granskade tillstånden och försäljarna tvingades flytta sina bord..

Sydsvenskan - 30 aug 17 kl. 22:05

Omfattande brand i ladugård i Vellinge – brann senast för två dagar sedan

Det brann i samma ladugård i centrala Vellinge i måndags..

Expressen - 27 jun 13 kl. 04:29

Dyrt och krångligt att bygga för unga

Bullerregler gör det svårt att bygga centrala bostäder för unga, regel-verket behöver förenklas och förtydligas, skriver Hägglund och Attefall..

Sydsvenskan - 02 sep 15 kl. 17:35

Vellinge måste bidra till att lindra flyktingkatastrofen

Vellingepolitikern Carina Wutzler (M) med flera skriver i en debattartikel att de vill att kommunerna ska ha möjlighet att förbjuda tiggeri utan att ange något alternativ. Det är ett förslag som bidrar till att ytterligare stämpla Vellinge som en kommun präglad av egoism och främlingsfientlighet. Det är också röstfiske i grumliga vatten.

Skånskan - 24 apr 18 kl. 17:34

Vellinge krävde gratis mark för bygglov

HÖLLVIKEN Med hjälp av Centrum för rättvisa stämmer Höllvikenparet Tommie och Lena Dahlström Vellinge kommun för att felaktigt ha krävt att de avstod en del av sin fastighet till kommunen för att beviljas bygglov.I våras överlämnade Centrum för rättvisa ett kravbrev till Vellinge kommun för makarna Dahlströms räkning men inget har hänt. På tisdagen lämnade paret in en stämningsansökan till Malmö tingsrätt och yrkar att kommunen ska ersätta dem för marken som de menar tvingats från dem.

Trelleborgs Allehanda - 10 sep 18 kl. 14:00

Stort tapp för Moderaterna i Vellinge: ”Behövs lite rannsakning”

I kommunvalet är Moderaterna fortsatt starka i Vellinge. Däremot sviker väljarna i Vellinge partiet i riksdagsvalet. Sedan 2010 har partiet gått från 59,1 av rösterna till 39,6 procent.

Skånskan - 01 feb 17 kl. 06:00

Vill bygga privat äldreboende i Svedala

SVEDALA Veidekke vill bygga ett privat äldreboende med 54 platser på Segestrandsområdet. Istället för att bygga bostadsrätter på området har man nu tänkt om och presenterar ett nytt koncept för Svedala kommun. ERWP.

Sydsvenskan - 12 jan 15 kl. 19:56

Väljarna föses in i populism

Det är kanske en svensk specialitet, i varje fall mänsklig svaghet, att rygga för kärnan i ett allvarligt problem. Men den svagheten får inte accepteras i ett ansvarsfullt toppledarskap som en statsledning utgör.Den centrala makteliten i Sverige vill ta bort migrationsfrågan från riksdagens bord genom att neutralisera Sverigedemokraterna.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 3 minuter sedan

Amerikansk back till Linköping

Nu har Linköping hittat ersättaren till den danska landslagsförsvaren Janni Arnth, som nyligen lämnat den damallsvenska klubben för Arsenal. Det är amerikanskan Julia Ashley, 22, som närmast kommer från universitetslaget North carolina Tar Heels. Ashley.

Sydsvenskan - 5 minuter sedan

Haak ryktas till världens bästa klubb – kan få mångmiljonkontrakt

Skånska succéspelaren drömmer om spel i Turkiet – och det kan bli nästa steg..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Ingrosso om hatet: Blev självskadebeteende

Som en av huvudpersonerna i "Wahlgrens värld" blev Bianca Ingrosso tv-stjärna nästan över en natt. Men kändisskapet har en baksida. Nyligen blev näthatet mot henne för mycket.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Rekordmånga sedelförfalskningar i Malmö

Polisen uppmanar till vaksamhet – stort antal falska sedlar i omlopp..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Kattstrid efter separation avgjord i domstol

När ett par i Blekinge separerade häromåret lämnades parets katt kvar hos mannen. Men enligt honom fanns det ingen dokumentation som sade att han skulle ta hand om den, skriver Sydöstran. Han ska flera gånger ha försökt lämna tillbaka katten till kvinna.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Obasi till AIK – för tredje gången

Fotbollsspelaren Chinedu Obasi är klar för AIK. Den meriterade anfallaren, som har spelat i AIK två gånger tidigare, har skrivit på för allsvenska mästarklubben över säsongen 2019. "Chinedu Obasi är en spelare som ska bidra till att befästa och utveckla.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Köttjuv misshandlade butikspersonal – slängde stöldgodset på gatan

En man stal kött och misshandlade butikspersonal på en livsmedelsbutik vid Möllan..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Vad som döljs i snö

Carolina Söderholm: Konstnärernas relation till snö har förändrats radikalt..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Labour öppnar upp för ny brexitröst

Oppositionspartiet Labour öppnar nu upp för tanken på en ny folkomröstning om det brittiska medlemskapet i EU. I ett ändringsförslag som lagts fram i det brittiska parlamentet vill Labour att underhuset ska få tid att debattera och rösta om olika altern.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Säsongens kallaste natt i norr

Vinterkylan har tagit norra Sverige i besittning och den gångna natten uppmättes säsongens hittills lägsta temperatur, minus 35,6 grader i Geilas i södra Lapplandsfjällen. – De senaste tre dagarna har säsongsrekordet putsats nedåt och det kan bli nytt s.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.