YLE > Finland

Sunday, 21 October, 23:27

Liknande nyheter

Taggar: Long, PlayAllt , fler, finska, barn, äter, läkemedel, avsedda, för psykos ingen vet vilka effekter det får på lång sikt
YLE - 14 aug 16 kl. 05:00

Long Play ny kanal för grävande journalistik på svenska

I dag publicerar nätpublikationen Long Play för första gången en tvåspråkig upplaga.
Ämnet är nigerianska offer för människohandel som avvisas till Italien eller Nigeria.
Trots att de har små barn och trots att de ofta hamnar tillbaka på gatan.

YLE - 03 maj 17 kl. 14:19

Long Play avslöjar: Färdiga mallar styr Migris negativa asylbeslut

Nättidningen Long Play avslöjar att Migrationsverkets asylbeslut har fattats av delvis inkompetent personal och under stor brådska. Long Play-artikeln har skrivits av freelancejournalisten Jeanette Björqvist. Long Play har för artikeln intervjuat sex anställda vid Migri.

YLE - 08 jul 18 kl. 18:40

Long Play: Finska Polars app avslöjar hur hundratals soldater rör sig och var de bor

Polars träningsapplikation Flow har visat hur och var användare rör sig, avslöjar finska Long Play i samarbete med holländska De Correspondent och medborgarjournalistgruppen Bellingcat..

YLE - 03 jun 17 kl. 21:55

Polisen rannsakar sig själv efter Long Play-avslöjanden

Polisstyrelsen har beslutat utreda om polisens praxis kring övervakningen av utlänningar är lagenlig. Etnisk profilering är förbjuden i Finland. Beslutet fattades på lördag kväll, samma dag som nättidningen Long Play avslöjat att rasistiska diskussioner förts i en hemlig Facebookgrupp för poliser.

YLE - 01 sep 14 kl. 11:33

Long Play: Talvivaaras ledning kände tidigt till miljöproblemen

Talvivaaragruvans ledning kände till miljöproblemen vid gruvan redan år 2009 rapporterar nättidskriften Long Play, som koncentrerar sig på undersökande journalistik. Tidigare anställda vid gruvan berättar att ledningen inte reagerade på de växande miljöproblemen. Long Play har fått tag i polisens förundersökningsmaterial kring de misstänkta miljöbrotten vid gruvan.

YLE - 05 jun 17 kl. 22:14

Long Play: Över hundra har lämnat polisernas rasistiska Facebook-grupp

Över hundra medlemmar har lämnat polisernas hemliga Facebookgrupp, rapporterar nättidskriften Long Play. Dessutom har åtminstone ett inlägg som citerades i artikeln tagits bort. Long Play har avslöjat de rasistiska inläggen på polisernas hemliga Facebook-sida.

YLE - 30 jun 15 kl. 13:28

Long Play: Delfinariet i Tammerfors sprider lögner

De problem som delfinerna i Särkänniemi djurpark lider av, har under åren tigits ihjäl skriver webbtidningen Long Play. Enligt tidningen har man flera gånger till exempel hemlighållit att delfinungar dött. Särkänniemi förnekar uppgifterna.

YLE - 03 jun 17 kl. 15:46

Long Play: Poliser gjorde narr av självmordsförsök i hemlig Facebook-grupp

Nyhetssidan Long Play rapporterar om en öppet rasistisk debatt i polisernas hemliga Facebook-grupp. Det visar över hundra skärmdumpar som har sänts till Long Play. Poliserna har bland annat kommenterat en asylsökandes försök att hänga sig på Järnvägstorget i Helsingfors genom att skriva att: "Inte ens det kan de" och "såg ut som ett odugligt försök".

YLE - 27 jun 17 kl. 12:04

För första gången steriliserades fler finska män än kvinnor

I fjol steriliserades för första gången fler män än kvinnor i Finland, visar preliminär statistik från Institutet för hälsa och välfärd (THL). Sammanlagt gjordes 5 000 steriliseringar i fjol, och 56 procent av personerna som steriliserades var män. Ännu till exempel år 2000 var 80 procent av alla som steriliserades i Finland kvinnor.

Aftonbladet - 26 jun 13 kl. 11:15

Jazz i long play-land

Konceptuellt och progressivt av Magnus Öström.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Skolmat, städtjänster, bibliotek och annat - så här påverkas Svenskfinland av JHL:s strejk

I skolor, daghem och inom äldreomsorgen serveras eventuellt ingen mat under strejken. Strejken syns också inom städtjänsterna..

YLE - 4 timmar sedan

Danske Bank, Nordea och Handelsbanken bekräftar: Boris Rotenberg stämmer bankerna för avtalsbrott

Den ryske oligarken och finska medborgaren Boris Rotenberg har stämt ett antal banker för avtalsbrott, till följd av USA:s sanktioner mot Ryssland. Nyhetsbyrån Bloomberg rapporterade om stämningsansökan redan i fredags..

YLE - 8 timmar sedan

Ny port gör det lättare att hitta Tulluddens naturstig i Hangö

Det har varit svårt för besökare att hitta platsen där Tulluddens naturstig i Hangö börjar. Därför har Hangö stad byggt en ingångsport i början av naturstigen..

YLE - 8 timmar sedan

Ligaspelarna Hanna och Matilda betalar 200 euro per månad för att spela ishockey medan killarna får betalt: “Jag skulle vara glad om jag fick spela gratis”

Medan killar som spelar ishockey på liganivå får lön för att spela måste Hanna Brofelt och Matilda Eriksson kämpa med sena träningskvällar och tidiga jobbmorgnar, ekonomi och jämlikhet. Men de brinner för sin sport och ser också att det har hänt en del positivt inom damhockeyn det senaste året..

YLE - 8 timmar sedan

Diskussionen om yrkesskolorna går vidare: Olyckligt med nedskärningar och reform samtidigt

Det var bättre förr, tycker vissa. Andra hävdar att man själv bestämmer hur man använder sina resurser, även om de är knappa. Diskussionen om nedskärningarna och reformerna inom yrkesutbildningen går igen het efter söndagens artikel på temat..

YLE - 9 timmar sedan

Utrikespolitiska institutets Aaltola: Oroande, men inte överraskande att USA planerar lämna avtal om medeldistansrobotar

Bekymrande, men inte helt oväntat. Så kommenterar Utrikespolitiska institutets programdirektör Mika Aaltola USA:s hot om att dra sig ur nedrustningsavtalet INF gällande medeldistansrobotar..

YLE - 12 timmar sedan

Stjärnkock vill äta upp all skarv och säl

Inför strömmingsmarknaden i Åbo presenterar stjärnkocken Michael Björklund en ny strömmingspizza och berättar varför vi borde äta mera inhemsk fisk. Han berättar om också hur sälen och skarven blir god mat..

YLE - 13 timmar sedan

Hårda vindar och regn i natt

Den nya veckan inleds med blåsigt väder. Speciellt de som rör sig till sjöss ska vara uppmärksamma, säger meteorologerna..

YLE - 14 timmar sedan

HS: Lärare i yrkesskolor vittnar om allt fler elever som aldrig borde få ett riktigt jobb

Det finns allt fler så svaga elever vid yrkesskolorna att de exempelvis inte kan skickas ut på praktik till riktiga arbetsplatser, berättar lärare vid yrkesskolor till Helsingin Sanomat..

YLE - 14 timmar sedan

Forskare: Finländska SS-män gjorde sig skyldiga till krigsbrott och nästan hälften bekände sig till fascismen

Brev och dagböcker tyder på att även finländska SS-män deltog i avrättningen av judar och krigsfångar under andra världskriget. Docent André Swanströms nyutgivna bok Hakaristin ritarit omkullkastar den traditionella bilden av den finska Pantbataljonen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.