YLE > Finland

Thursday, 17 January, 18:21

Liknande nyheter

Taggar: Long, PlayAllt , fler, finska, barn, äter, läkemedel, avsedda, för psykos ingen vet vilka effekter det får på lång sikt
YLE - 14 aug 16 kl. 05:00

Long Play ny kanal för grävande journalistik på svenska

I dag publicerar nätpublikationen Long Play för första gången en tvåspråkig upplaga.
Ämnet är nigerianska offer för människohandel som avvisas till Italien eller Nigeria.
Trots att de har små barn och trots att de ofta hamnar tillbaka på gatan.

YLE - 03 maj 17 kl. 14:19

Long Play avslöjar: Färdiga mallar styr Migris negativa asylbeslut

Nättidningen Long Play avslöjar att Migrationsverkets asylbeslut har fattats av delvis inkompetent personal och under stor brådska. Long Play-artikeln har skrivits av freelancejournalisten Jeanette Björqvist. Long Play har för artikeln intervjuat sex anställda vid Migri.

YLE - 08 jul 18 kl. 18:40

Long Play: Finska Polars app avslöjar hur hundratals soldater rör sig och var de bor

Polars träningsapplikation Flow har visat hur och var användare rör sig, avslöjar finska Long Play i samarbete med holländska De Correspondent och medborgarjournalistgruppen Bellingcat..

YLE - 03 jun 17 kl. 21:55

Polisen rannsakar sig själv efter Long Play-avslöjanden

Polisstyrelsen har beslutat utreda om polisens praxis kring övervakningen av utlänningar är lagenlig. Etnisk profilering är förbjuden i Finland. Beslutet fattades på lördag kväll, samma dag som nättidningen Long Play avslöjat att rasistiska diskussioner förts i en hemlig Facebookgrupp för poliser.

YLE - 01 sep 14 kl. 11:33

Long Play: Talvivaaras ledning kände tidigt till miljöproblemen

Talvivaaragruvans ledning kände till miljöproblemen vid gruvan redan år 2009 rapporterar nättidskriften Long Play, som koncentrerar sig på undersökande journalistik. Tidigare anställda vid gruvan berättar att ledningen inte reagerade på de växande miljöproblemen. Long Play har fått tag i polisens förundersökningsmaterial kring de misstänkta miljöbrotten vid gruvan.

YLE - 05 jun 17 kl. 22:14

Long Play: Över hundra har lämnat polisernas rasistiska Facebook-grupp

Över hundra medlemmar har lämnat polisernas hemliga Facebookgrupp, rapporterar nättidskriften Long Play. Dessutom har åtminstone ett inlägg som citerades i artikeln tagits bort. Long Play har avslöjat de rasistiska inläggen på polisernas hemliga Facebook-sida.

YLE - 30 jun 15 kl. 13:28

Long Play: Delfinariet i Tammerfors sprider lögner

De problem som delfinerna i Särkänniemi djurpark lider av, har under åren tigits ihjäl skriver webbtidningen Long Play. Enligt tidningen har man flera gånger till exempel hemlighållit att delfinungar dött. Särkänniemi förnekar uppgifterna.

YLE - 03 jun 17 kl. 15:46

Long Play: Poliser gjorde narr av självmordsförsök i hemlig Facebook-grupp

Nyhetssidan Long Play rapporterar om en öppet rasistisk debatt i polisernas hemliga Facebook-grupp. Det visar över hundra skärmdumpar som har sänts till Long Play. Poliserna har bland annat kommenterat en asylsökandes försök att hänga sig på Järnvägstorget i Helsingfors genom att skriva att: "Inte ens det kan de" och "såg ut som ett odugligt försök".

YLE - 27 jun 17 kl. 12:04

För första gången steriliserades fler finska män än kvinnor

I fjol steriliserades för första gången fler män än kvinnor i Finland, visar preliminär statistik från Institutet för hälsa och välfärd (THL). Sammanlagt gjordes 5 000 steriliseringar i fjol, och 56 procent av personerna som steriliserades var män. Ännu till exempel år 2000 var 80 procent av alla som steriliserades i Finland kvinnor.

Aftonbladet - 26 jun 13 kl. 11:15

Jazz i long play-land

Konceptuellt och progressivt av Magnus Öström.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Sjukhuspersonal från Ekåsens tider bekantade sig med Raseborgs nya stadshus: "Viktigast är fortfarande respekt för den andra"

Tjänstemännen slog upp dörrarna till sitt nyrenoverade hus och bjöd in sina arbetsgivare, invånarna i Raseborg..

YLE - 1 timme sedan

Tanja växte upp på ryskt barnhem i Sibirien under sovjettiden: "Det var inte vackert men det var ett liv"

Tanja Ljungqvist är uppväxt på ryskt barnhem i Sibirien. Nu bor Tanja i Ingå och planerar en gemensam resa tillbaka till sin sibiriska barndomsmiljö tillsammans med sin vuxna dotter som aldrig tidigare varit där..

YLE - 2 timmar sedan

Här är fjolårets populäraste hundraser – labradoren fortfarande lika omtyckt, men allt fler väljer också traditionella finska raser

Labradoren toppar Finska kennelförbundets lista på de mest registrerade hundraserna år efter år. På plats nummer två är för första gången någonsin den finska lapphunden. Även två andra inhemska hundraser finns med på top tio-listan år 2018..

YLE - 3 timmar sedan

Svenska Yles Annvi Gardberg får Topeliuspriset för outröttligt sanningssökande och stort civilkurage

En lyhörd sanningssökare och en mångmedial grävande journalist som kompromisslöst står på journalistikens sida. Så lyder prismotiveringen som ger Svenska Yles Annvi Gardberg Topeliuspriset. Hennes program och artiklar om silvervatten och alternativa cancervårdformer har väckt stor debatt..

YLE - 3 timmar sedan

De sista Emsalöborna får vatten i kranen på torsdag - ska inte drickas ännu, men att duscha går bra

Vattenläckan på Emsalö i Borgå är reparerad och stamledningen desinficerad. Snart har alla Emsalöbor tryck i rören igen, men vissa ska vänta lite till innan vattnet går att dricka..

YLE - 3 timmar sedan

Chakib Hocine lämnar Ekenäs IF för hemlandet Kanada

Den 27-åriga mittbacken Chakib Hocine återvänder hem till Kanada och börjar spela för Halifaxlaget HFX Wanderers FC..

YLE - 7 timmar sedan

Staten skulle tjäna 6 miljoner om året om studerande fick förtjäna mer – Sampo Terho: "Alldeles utmärkt förslag"

En färsk rapport från [link:http://www.labour.fi/tiedotteet/opintotuen-tulorajoja-voitaisiin-nostaa-reippaasti/;Löntagarnas forskningsinstitut;standard;] visar att inkomstgränsen för studiestöd kunde höjas med hela 50 procent utan att staten förlorar något på det.

YLE - 5 timmar sedan

Ögonläkare: Fyrverkerigrytorna lämnade fula spår efter nyår – fler svåra skador än tidigare

På olika orter i Finland vårdades sammanlagt 13 patienter med ögonskador efter nyår. Det är fler än under de två tidigare åren..

YLE - 6 timmar sedan

Lokalt live: Följ med när sjukhuspersonal från Ekåsens tider vandrar runt i Raseborgs nya stadshus

Nu slår tjänstemännen upp dörrarna till sitt nyrenoverade hus och bjuder in sina arbetsgivare, invånarna i Raseborg..

YLE - 7 timmar sedan

Staten skulle tjäna 6 miljoner i året om studerande fick förtjäna mer – Sampo Terho: "Otroligt bra nyhet"

En färsk rapport från [link:http://www.labour.fi/tiedotteet/opintotuen-tulorajoja-voitaisiin-nostaa-reippaasti/;Löntagarnas forskningsinstitut;standard;] visar att inkomstgränsen för studiestöd kunde höjas med hela 50 procent utan att staten förlorar något på det.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.