YLE > Finland

Tuesday, 21 August, 10:27

Liknande nyheter

Taggar: Long, PlayAllt , fler, finska, barn, äter, läkemedel, avsedda, för psykos ingen vet vilka effekter det får på lång sikt
YLE - 14 aug 16 kl. 05:00

Long Play ny kanal för grävande journalistik på svenska

I dag publicerar nätpublikationen Long Play för första gången en tvåspråkig upplaga.
Ämnet är nigerianska offer för människohandel som avvisas till Italien eller Nigeria.
Trots att de har små barn och trots att de ofta hamnar tillbaka på gatan.

YLE - 03 maj 17 kl. 14:19

Long Play avslöjar: Färdiga mallar styr Migris negativa asylbeslut

Nättidningen Long Play avslöjar att Migrationsverkets asylbeslut har fattats av delvis inkompetent personal och under stor brådska. Long Play-artikeln har skrivits av freelancejournalisten Jeanette Björqvist. Long Play har för artikeln intervjuat sex anställda vid Migri.

YLE - 08 jul 18 kl. 18:40

Long Play: Finska Polars app avslöjar hur hundratals soldater rör sig och var de bor

Polars träningsapplikation Flow har visat hur och var användare rör sig, avslöjar finska Long Play i samarbete med holländska De Correspondent och medborgarjournalistgruppen Bellingcat..

YLE - 03 jun 17 kl. 21:55

Polisen rannsakar sig själv efter Long Play-avslöjanden

Polisstyrelsen har beslutat utreda om polisens praxis kring övervakningen av utlänningar är lagenlig. Etnisk profilering är förbjuden i Finland. Beslutet fattades på lördag kväll, samma dag som nättidningen Long Play avslöjat att rasistiska diskussioner förts i en hemlig Facebookgrupp för poliser.

YLE - 01 sep 14 kl. 11:33

Long Play: Talvivaaras ledning kände tidigt till miljöproblemen

Talvivaaragruvans ledning kände till miljöproblemen vid gruvan redan år 2009 rapporterar nättidskriften Long Play, som koncentrerar sig på undersökande journalistik. Tidigare anställda vid gruvan berättar att ledningen inte reagerade på de växande miljöproblemen. Long Play har fått tag i polisens förundersökningsmaterial kring de misstänkta miljöbrotten vid gruvan.

YLE - 05 jun 17 kl. 22:14

Long Play: Över hundra har lämnat polisernas rasistiska Facebook-grupp

Över hundra medlemmar har lämnat polisernas hemliga Facebookgrupp, rapporterar nättidskriften Long Play. Dessutom har åtminstone ett inlägg som citerades i artikeln tagits bort. Long Play har avslöjat de rasistiska inläggen på polisernas hemliga Facebook-sida.

YLE - 30 jun 15 kl. 13:28

Long Play: Delfinariet i Tammerfors sprider lögner

De problem som delfinerna i Särkänniemi djurpark lider av, har under åren tigits ihjäl skriver webbtidningen Long Play. Enligt tidningen har man flera gånger till exempel hemlighållit att delfinungar dött. Särkänniemi förnekar uppgifterna.

YLE - 03 jun 17 kl. 15:46

Long Play: Poliser gjorde narr av självmordsförsök i hemlig Facebook-grupp

Nyhetssidan Long Play rapporterar om en öppet rasistisk debatt i polisernas hemliga Facebook-grupp. Det visar över hundra skärmdumpar som har sänts till Long Play. Poliserna har bland annat kommenterat en asylsökandes försök att hänga sig på Järnvägstorget i Helsingfors genom att skriva att: "Inte ens det kan de" och "såg ut som ett odugligt försök".

YLE - 27 jun 17 kl. 12:04

För första gången steriliserades fler finska män än kvinnor

I fjol steriliserades för första gången fler män än kvinnor i Finland, visar preliminär statistik från Institutet för hälsa och välfärd (THL). Sammanlagt gjordes 5 000 steriliseringar i fjol, och 56 procent av personerna som steriliserades var män. Ännu till exempel år 2000 var 80 procent av alla som steriliserades i Finland kvinnor.

Aftonbladet - 26 jun 13 kl. 11:15

Jazz i long play-land

Konceptuellt och progressivt av Magnus Öström.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

För lite lön betalades till tusentals kommunalt anställda under flera år – nu väntar en mångmiljonräkning för kommunerna

Kommunerna kan ha en räkning på flera miljoner euro att vänta på grund av att de i flera års tid har betalat för låga löner till en del av de kommunalt anställda. Enligt Yles finska nyhetsredaktion har en del kommuner tolkat kollektivavtalet fel..

YLE - 30 minuter sedan

Arbetsmarknaden överträffade prognoserna – OP förutspår att arbetslösheten blir under åtta procent i år

OP-gruppen har publicerat sin ekonomiska prognos och där framgår det att tillväxten fortsätter på den globala marknaden. Också i Finland fortsätter tillväxten, och speciellt på arbetsmarknaden är draget bra..

YLE - 1 timme sedan

Finländsk bitcoinmiljonär råkade ut för brottsliga i Thailand - lurades på många miljoner

En ung finländsk man har råkat ut för ett sällsynt omfattande bedrägeri i Thailand. Finländaren hade gjort en förmögenhet på affärer med kryptovalutan bitcoin, och en thailändsk liga såg honom som ett lämpligt offer..

YLE - 2 timmar sedan

Villa Grantorp såld för en dryg halv miljon

Villa Grantorp vid Pojovikens östra strand har funnit nya ägare. Raseborgs stad satte villan i nyrenässansstil till försäljning som en del av stadens åtgärdsprogram 2020..

YLE - 4 timmar sedan

För lite lön betalades åt en del kommunalt anställda under flera år – nu väntar en mångmiljonräkning för kommunerna

Kommunerna kan ha en räkning på flera miljoner euro att vänta på grund av att de i flera års tid har betalat för låga löner åt en del av de kommunalt anställda. Enligt Yles finska nyhetsredaktion har en del kommuner tolkat kollektivavtalet fel..

YLE - 4 timmar sedan

Morgonkollen: 50 år har gått sedan Warszawapaktens trupper invaderade Tjeckoslovakien, och för kommunerna väntar räkning på flera miljoner efter tolkningsmiss av kollektivavtal

Barnträdgårdsläraren Katja Tuomi fick för lite lön i flera år, muslimer i Kina upplever att deras rättigheter begränsas, och det har gått 50 år sedan trupper ledda av Sovjet ockuperade Tjeckoslovakien..

YLE - 4 timmar sedan

Känslig information om din hälsa kan ligga uppe på Kanta-databasen utan att du vet om det: "Det är i första hand läkaren som avgör vad hen laddar upp"

Databasen Kanta anklagas för att innehålla för känslig information med tanke på hur många som kan använda den. Kanta svarar att det är undantagsfall och att det är din läkare som avgör vad som finns i din elektroniska fil..

YLE - 5 timmar sedan

Raseborg fortsätter stöda olönsam busstrafik - en tillfällig lösning till årsskiftet

Raseborg fortsätter stöda lokala bussbolag fram till årsskiftet. Totalt handlar det om 50 000 euro..

YLE - 5 timmar sedan

Elever: Trots att fattigdom orsakar mobbning tas frågan ofta inte upp i skolklasserna – expertgrupp på ministerium analyserar heller inte frågan

Rädda barnens rapport behandlar kopplingen mellan mobbning och fattigdom. Undervisnings- och kulturministeriets digra rapport som publicerades i år tar ändå inte upp fattigdom som en orsak till mobbning..

YLE - 13 timmar sedan

För få vill bo i stadens hyreshus i Hangö - nu beviljas stadens hyresbolag företagssanering

En ständigt minskande befolkning leder till problem för Hangö Hyreshus. Bolaget ägs av Hangö stad och nu har Statskontoret godkänt bolagets begäran från år 2015 om frivillig företagssanering..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.