YLE > Svenskfinland

Monday, 22 October, 21:11

Liknande nyheter

Taggar: En av Finlands, varmaste, sjöarfinns i , Korsnäs, Hinjärv, träsk är stor men grund
YLE - 12 aug 18 kl. 08:04

En av Finlands varmaste sjöar finns i Korsnäs - Hinjärv träsk är en stor men grund sjö

Österbottens största naturliga sjö är Hinjärv träsk finns i Korsnäs. Sjön klassas som en av Finlands varmaste med temperaturer som når över 25 grader..

YLE - 30 aug 17 kl. 04:42

Nu börjar rivandet av Finlands äldsta vindkraftspark

På onsdagen börjar nedmonteringen av Finlands äldsta vindkraftspark i Korsnäs. De fyra kraftverken byggdes 1991 och har nu kommit till vägs ände. Under onsdagen ska man med hjälp av lyftkranar ta sig upp till toppen av kraftverken.

YLE - 30 aug 17 kl. 04:42

Nu rivs Finlands äldsta vindkraftspark

På onsdagen började nedmonteringen av Finlands äldsta vindkraftspark i Korsnäs. De fyra kraftverken byggdes 1991 och har nu kommit till vägs ände. Under onsdagen tog man sig med hjälp av lyftkranar upp till toppen av kraftverken.

YLE - 11 nov 17 kl. 14:25

Korsnäsmöllorna gick att återvinna – glasfibret med i internationellt experiment

I slutet av augusti inleddes rivningen av Finlands äldsta vindkraftspark i Korsnäs. En bit av framdelen på ena möllan blev bidraget till ett internationellt återvinningsexperiment av glasfiber..

YLE - 23 apr 17 kl. 05:03

Finlandssvenska elever äter dyrast i Korsnäs, billigast i Vanda - kolla vad skolmaten kostar i din kommun

Priset på skolmat varierar stort mellan kommunerna i Finland. Den mat som en elev äter per dag kan kosta allt mellan 1,67 euro i Vanda och 8,28 euro i Puumala i Södra Savolax. De mest påkostade måltiderna i Svenskfinland äter eleverna i Korsnäs.

YLE - 01 sep 15 kl. 13:34

Regnbågen slutar i Korsnäs

Christoffer Strandberg och Succémorgons turistbyrå piffar upp Finlands lyckligaste kommuns image.Lite fakta om Korsnäs Korsnäs (Korsnäs) Grundad 1442 Landskap Österbotten Folkmängd 2 221 (2014) Sevärdhet: En socialdemokrat Sagt om Korsnäs: ”Alla är glada! Alla mår bra!

YLE - 23 feb 17 kl. 05:30

Korsnäsborna får kanske stanna hemma på valdagen

I Korsnäs kämpar man för att få ihop ett fulltaligt fullmäktige. Är kandidaterna för få blir det inget kommunalval. Kommundirektör Christina Båssar ser ett mindre fullmäktige som en vettigare lösning än en kommunsammanslagning.

YLE - 11 dec 15 kl. 05:33

Fullt hus på Korsnäs kurscenter

Vid Korsnäs kurscenter finns en av Finlands flyktingförläggningar. Sedan några veckor tillbaka bor 160 asylsökande där. Förmannen Henrik Ingo säger att det inte enbart har varit lugnt och att polis tillkallats en gång.

YLE - 11 dec 15 kl. 05:33

Fullt hus på flyktingförläggningen vid Korsnäs kurscenter

Vid Korsnäs kurscenter finns en av Finlands flyktingförläggningar. Sedan några veckor tillbaka bor 160 asylsökande där. Förmannen Henrik Ingo säger att det inte enbart har varit lugnt och att polis tillkallats en gång.

YLE - 11 dec 15 kl. 05:33

Fullt hus på flyktingförläggningen i Korsnäs

Vid Korsnäs kurscenter finns en av Finlands flyktingförläggningar. Sedan några veckor tillbaka bor 160 asylsökande där. Förmannen Henrik Ingo säger att det inte enbart har varit lugnt och att polis tillkallats en gång.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Inga ledsna miner bland eleverna i Karleby trots utebliven skollunch

Under måndagen och tisdagen är det matsäck som gäller för skoleleverna i Karleby. Det på grund av den strejk som facket JHL utlyst bland sina medlemmar i protest mot regeringens planer på att försvaga uppsägningsskyddet..

YLE - 5 timmar sedan

Kaskö hamn växer – "inte gått så här bra sen 2013"

En stadig tillväxt med 20 procent, så kan man beskriva Kaskö hamns tredje kvartal i år jämfört med fjolåret. Så goda siffror har hamnen i Kaskö inte kunnat visa sedan 2013..

YLE - 7 timmar sedan

Fortfarande inga löften om riksväg 8 – minister Berner har sista ordet om stomvägnätet

De har hört oss så många gånger, nu hoppas jag att de också ska lyssna. Det säger landskapsdirektör Kaj Suomela på Österbottens förbund efter att han deltagit i ett möte om förslaget till stomnätverk. I slutändan är det minister Anne Berner som avgör om riksväg 8 tas med eller inte..

YLE - 15 timmar sedan

"Risken är att vi inte orkar" – barnskyddet i Vasa vill ha fler anställda

Barnskyddet i Vasa hoppas på fler anställda. Men det råder brist på socialarbetare. En brist som ett antal unga studerande på Åbo Akademi med tiden kan hjälpa till att lindra..

YLE - 16 timmar sedan

Allvaret inom idrotten gör att barn och unga inte vågar sluta: “Föräldrarna skulle bli så ledsna”

Christoph Treier träffar hela tiden unga som vill sluta idrotta men de vågar inte då tränaren, föräldrarna eller föreningen skulle ta så illa upp. Men ut med allvaret och in med glädjen och teamarbetet - det behövs för att lyckas inte minst i lagsporter. Och här släpar det finländska skolsystemet efter jämfört med resten av Norden, säger Treier..

YLE - Igår: 17:33

Första starten på över två år – men hemmadebuten i Spartak blev ingen succé för Eremenko

Hemmadebuten utvecklades till en mindre mardröm för Roman Eremenko. Finländaren fick sin första chans i Spartak Moskvas startelva efter dopningsavstängningen, men han blev utbytt och fick se laget åka på en stjärnsmäll..

YLE - Igår: 12:20

Gymnastikglädje i Vasa – "Fantastiskt att se vilken utveckling som skett"

Tävlingsnerver, fokus och koncentration är några av ingredienserna som trängs i Volthallen i Vasa under helgen. Men lika stor plats får rörelseglädje och kamratskap. Redskapsgymnastiken är på frammarsch i Österbotten..

YLE - Igår: 06:30

"Som en boj som lossat från sina förtöjningar" - Kjell Westö, Li Andersson, Jontti Granbacka och Ellen Strömberg berättar om sin ensamhet

Framgång, vänner, sammanhang. Trots att man har allt detta kan man drabbas av stark ensamhetskänsla. Kjell Westö, Li Andersson, Jontti Granbacka och Ellen Strömberg berättar om sina ensammaste stunder..

YLE - Igår: 06:00

Du får inte dö på länge än, Gösta Ågren!

Vem finns kvar, när Gösta Ågren inte längre finns? Vem skildrar dagens Österbotten, som det är? Här och nu?

YLE - I förrgår: 17:50

Koski har inga planer på att byta valkrets – "Mig driver man inte hemifrån"

Riksdagsledamot Susanna Koski (Saml.) räds inte kritiken från partikamraterna, hon säger att hon sällan tar saker personligt. Och hon har inga som helst planer på att byta valkrets..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.