YLE > Svenskfinland

Tuesday, 22 January, 13:53

YLE - 12 aug 18 kl. 08:04

En av Finlands varmaste sjöar finns i Korsnäs - Hinjärv träsk är stor men grundÖsterbottens största naturliga sjö är Hinjärv träsk finns i Korsnäs. Sjön klassas som en av Finlands varmaste med temperaturer som når över 25 grader..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finlands, Korsnäs, Hinjärv

Dela artikeln

226 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En av Finlands, varmaste, sjöarfinns i , Korsnäs, Hinjärv, träsk är stor men grund
YLE - 12 aug 18 kl. 08:04

En av Finlands varmaste sjöar finns i Korsnäs - Hinjärv träsk är en stor men grund sjö

Österbottens största naturliga sjö är Hinjärv träsk finns i Korsnäs. Sjön klassas som en av Finlands varmaste med temperaturer som når över 25 grader..

YLE - 30 aug 17 kl. 04:42

Nu börjar rivandet av Finlands äldsta vindkraftspark

På onsdagen börjar nedmonteringen av Finlands äldsta vindkraftspark i Korsnäs. De fyra kraftverken byggdes 1991 och har nu kommit till vägs ände. Under onsdagen ska man med hjälp av lyftkranar ta sig upp till toppen av kraftverken.

YLE - 30 aug 17 kl. 04:42

Nu rivs Finlands äldsta vindkraftspark

På onsdagen började nedmonteringen av Finlands äldsta vindkraftspark i Korsnäs. De fyra kraftverken byggdes 1991 och har nu kommit till vägs ände. Under onsdagen tog man sig med hjälp av lyftkranar upp till toppen av kraftverken.

YLE - 11 nov 17 kl. 14:25

Korsnäsmöllorna gick att återvinna – glasfibret med i internationellt experiment

I slutet av augusti inleddes rivningen av Finlands äldsta vindkraftspark i Korsnäs. En bit av framdelen på ena möllan blev bidraget till ett internationellt återvinningsexperiment av glasfiber..

YLE - 23 apr 17 kl. 05:03

Finlandssvenska elever äter dyrast i Korsnäs, billigast i Vanda - kolla vad skolmaten kostar i din kommun

Priset på skolmat varierar stort mellan kommunerna i Finland. Den mat som en elev äter per dag kan kosta allt mellan 1,67 euro i Vanda och 8,28 euro i Puumala i Södra Savolax. De mest påkostade måltiderna i Svenskfinland äter eleverna i Korsnäs.

YLE - 01 sep 15 kl. 13:34

Regnbågen slutar i Korsnäs

Christoffer Strandberg och Succémorgons turistbyrå piffar upp Finlands lyckligaste kommuns image.Lite fakta om Korsnäs Korsnäs (Korsnäs) Grundad 1442 Landskap Österbotten Folkmängd 2 221 (2014) Sevärdhet: En socialdemokrat Sagt om Korsnäs: ”Alla är glada! Alla mår bra!

YLE - 23 feb 17 kl. 05:30

Korsnäsborna får kanske stanna hemma på valdagen

I Korsnäs kämpar man för att få ihop ett fulltaligt fullmäktige. Är kandidaterna för få blir det inget kommunalval. Kommundirektör Christina Båssar ser ett mindre fullmäktige som en vettigare lösning än en kommunsammanslagning.

YLE - 11 dec 15 kl. 05:33

Fullt hus på Korsnäs kurscenter

Vid Korsnäs kurscenter finns en av Finlands flyktingförläggningar. Sedan några veckor tillbaka bor 160 asylsökande där. Förmannen Henrik Ingo säger att det inte enbart har varit lugnt och att polis tillkallats en gång.

YLE - 11 dec 15 kl. 05:33

Fullt hus på flyktingförläggningen vid Korsnäs kurscenter

Vid Korsnäs kurscenter finns en av Finlands flyktingförläggningar. Sedan några veckor tillbaka bor 160 asylsökande där. Förmannen Henrik Ingo säger att det inte enbart har varit lugnt och att polis tillkallats en gång.

YLE - 11 dec 15 kl. 05:33

Fullt hus på flyktingförläggningen i Korsnäs

Vid Korsnäs kurscenter finns en av Finlands flyktingförläggningar. Sedan några veckor tillbaka bor 160 asylsökande där. Förmannen Henrik Ingo säger att det inte enbart har varit lugnt och att polis tillkallats en gång.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Kronobystyrelsen står fast: Påras skola stänger

Måndagens skolstrejk lyckades inte vända politikerna i Kronoby. Kommunstyrelsen står fast vid att Påras skola stänger efter avslutat läsår..

YLE - 1 timme sedan

Grov misshandel i Karleby – polisen söker vittnen

Polisen i Karleby utreder en misstänkt grov misshandel. Offret, en man från annan ort, vill själv inte uppge vad som har hänt. Därför ber polisen om tips från allmänheten..

YLE - 8 timmar sedan

Kommunikationskonsult Elli Flén: Kyrkan måste bestämma sig för vad man ska tycka om homosexualitet

Uttalandena om homosexualitet som kyrkoherden och en kaplan i Kristinestads svenska församling kommit med i offentligheten är ytterligare en kris för kyrkans image. Så länge kyrkans anställda är delade då det gäller synen på homosexualitet kommer dylika mediekriser att fortsätta blossa upp och det är absolut inte bra för kyrkan, säger kommunikationskonsult Elli Flén..

YLE - Igår: 09:06

Sökoperationen i Tamokdalen fortsatte med helikopter – Recco-sökare gav åtta utslag

Polisen i Troms försökte på måndagen lokalisera den fjärde skidåkaren med hjälp av Recco-sökare, men eftersökningen gav inget konkret resultat. Sökaren gav åtta utslag, men den reagerar på många olika saker..

YLE - 21 timmar sedan

Kollission grusade Haaralas chanser på paradsträckan – drömde om en VM-medalj på hemmaplan: "Jättebesviken"

IF Minkens Juuso Haarala hoppades på framgång i den klassiska sprinten i junior-VM i Lahtis. Men då en amerikansk motståndare vurpade framför honom försvann chanserna till avancemang. Eveliina Piippos JVM-premiär var i sin tur över redan efter kvalet..

YLE - Igår: 09:06

Sökoperationen i Tamokdalen fortsätter med helikopter – ett lavinoffer saknas ännu

Polisen i Tromsö fortsätter sökoperationen i Tromsö idag med en Recco-sökare från helikopter. Inga andra eftersökningar görs under måndagen efter den fjärde omkomna skidåkaren..

YLE - Igår: 12:21

Olycksutredningscentralen: Gammal utrustning från 1980-talet bidrog till farosituation på Karleby-Jakobstad flygplats

Den föråldrade utrustningen i flygledartornet i Kronoby borde uppdateras och flygledarna borde utbildas i specialsituationer. Det rekommenderar Olycksutredningscentralen (Otkes) i sin rapport om det allvarliga tillbudet vid Karleby-Jakobstad flygplats för ett knappt år sedan..

YLE - Igår: 09:44

Pohjalainen: GigaVaasa förhandlar med två kinesiska batterifabriker

Två kinesiska batterifabriker är intresserade av att bygga en batterifabrik i Vasa. Det står klart efter att en delegation från Vasa besökte Kina i början av månaden..

YLE - Igår: 09:06

NRK: Sökoperationen i Tamokdalen tar paus – ett lavinoffer saknas ännu

Polisen i Tromsö meddelar att det inte blir någon sökoperation i Tamokdalen under måndagen, istället ska de lägga upp en strategi för det fortsatta arbetet. Tre av de fyra omkomna skidåkarna har hittats..

YLE - Igår: 07:12

Flera tillfällen för folket att diskutera fusionsförslaget

Förslaget till fusionsavtal mellan Vasa och Korsholm ska nu diskuteras på publiktillfällen i båda kommunerna. I Korsholm ordnas fyra informations- och diskussionstillfällen, och i Vasa ges också möjlighet till närdiskussioner..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.