YLE > Svenskfinland

Tuesday, 21 August, 22:22

Liknande nyheter

Taggar: En av Finlands, varmaste, sjöarfinns i , Korsnäs, Hinjärv, träsk är stor men grund
YLE - 12 aug 18 kl. 08:04

En av Finlands varmaste sjöar finns i Korsnäs - Hinjärv träsk är en stor men grund sjö

Österbottens största naturliga sjö är Hinjärv träsk finns i Korsnäs. Sjön klassas som en av Finlands varmaste med temperaturer som når över 25 grader..

YLE - 30 aug 17 kl. 04:42

Nu börjar rivandet av Finlands äldsta vindkraftspark

På onsdagen börjar nedmonteringen av Finlands äldsta vindkraftspark i Korsnäs. De fyra kraftverken byggdes 1991 och har nu kommit till vägs ände. Under onsdagen ska man med hjälp av lyftkranar ta sig upp till toppen av kraftverken.

YLE - 30 aug 17 kl. 04:42

Nu rivs Finlands äldsta vindkraftspark

På onsdagen började nedmonteringen av Finlands äldsta vindkraftspark i Korsnäs. De fyra kraftverken byggdes 1991 och har nu kommit till vägs ände. Under onsdagen tog man sig med hjälp av lyftkranar upp till toppen av kraftverken.

YLE - 11 nov 17 kl. 14:25

Korsnäsmöllorna gick att återvinna – glasfibret med i internationellt experiment

I slutet av augusti inleddes rivningen av Finlands äldsta vindkraftspark i Korsnäs. En bit av framdelen på ena möllan blev bidraget till ett internationellt återvinningsexperiment av glasfiber..

YLE - 23 apr 17 kl. 05:03

Finlandssvenska elever äter dyrast i Korsnäs, billigast i Vanda - kolla vad skolmaten kostar i din kommun

Priset på skolmat varierar stort mellan kommunerna i Finland. Den mat som en elev äter per dag kan kosta allt mellan 1,67 euro i Vanda och 8,28 euro i Puumala i Södra Savolax. De mest påkostade måltiderna i Svenskfinland äter eleverna i Korsnäs.

YLE - 01 sep 15 kl. 13:34

Regnbågen slutar i Korsnäs

Christoffer Strandberg och Succémorgons turistbyrå piffar upp Finlands lyckligaste kommuns image.Lite fakta om Korsnäs Korsnäs (Korsnäs) Grundad 1442 Landskap Österbotten Folkmängd 2 221 (2014) Sevärdhet: En socialdemokrat Sagt om Korsnäs: ”Alla är glada! Alla mår bra!

YLE - 23 feb 17 kl. 05:30

Korsnäsborna får kanske stanna hemma på valdagen

I Korsnäs kämpar man för att få ihop ett fulltaligt fullmäktige. Är kandidaterna för få blir det inget kommunalval. Kommundirektör Christina Båssar ser ett mindre fullmäktige som en vettigare lösning än en kommunsammanslagning.

YLE - 11 dec 15 kl. 05:33

Fullt hus på Korsnäs kurscenter

Vid Korsnäs kurscenter finns en av Finlands flyktingförläggningar. Sedan några veckor tillbaka bor 160 asylsökande där. Förmannen Henrik Ingo säger att det inte enbart har varit lugnt och att polis tillkallats en gång.

YLE - 11 dec 15 kl. 05:33

Fullt hus på flyktingförläggningen vid Korsnäs kurscenter

Vid Korsnäs kurscenter finns en av Finlands flyktingförläggningar. Sedan några veckor tillbaka bor 160 asylsökande där. Förmannen Henrik Ingo säger att det inte enbart har varit lugnt och att polis tillkallats en gång.

YLE - 11 dec 15 kl. 05:33

Fullt hus på flyktingförläggningen i Korsnäs

Vid Korsnäs kurscenter finns en av Finlands flyktingförläggningar. Sedan några veckor tillbaka bor 160 asylsökande där. Förmannen Henrik Ingo säger att det inte enbart har varit lugnt och att polis tillkallats en gång.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Färre arbetslösa österbottningar i juli i år jämfört med ifjol – också ungdomsarbetslösheten har minskat

Österbotten har den näst lägsta arbetslöshetsgraden på fastlandet i Finland. 8,1 procent av österbottningarna gick arbetslösa i juli på området som hör till NTM-centralen i Österbotten..

YLE - 13 timmar sedan

Wärtsilä investerar stort i teknologicentrum på Vasklot i Vasa och lämnar centrum

Wärtsilä bygger ett centrum för innovation och tillverkning på Vasklot i Vasa. Bolaget investerar totalt 200 miljoner euro på Vasklot och flyttar från sitt område i centrum av Vasa..

YLE - 11 timmar sedan

Efterlysningen 21.8

Denna vecka efterlystes bär, äpplen, bildelar och hjälp med att bygga förrådstak - bland annat! Här hittar du alla efterlysningar och telefonnummer..

YLE - 13 timmar sedan

Wärtsilä bygger teknologicentrum på Vasklot i Vasa – "en glädjens dag"

Wärtsilä bygger ett centrum för innovation och tillverkning på Vasklot i Vasa. Bolaget investerar 83 miljoner euro på Vasklot och flyttar från sitt område i centrum av Vasa..

YLE - 12 timmar sedan

Lammen lever farligt just nu - årets vargungar lär sig jaga

Just nu, i månadsskiftet augusti-september, löper fårfarmarna stor risk att få besök av vargar. Finlands viltcentral säger att årets vargungar nu börjar röra sig med varghonorna, och lär sig jaga..

YLE - 13 timmar sedan

Wärtsilä bygger teknologicentrum på Vasklot i Vasa – lämnar centrum

Wärtsilä bygger ett centrum för för innovation och tillverkning på Vasklot i Vasa. Bolaget investerar 83 miljoner euro på Vasklot och flyttar från sitt område i centrum och Vasa..

YLE - 16 timmar sedan

För lite lön betalades åt tusentals kommunalt anställda under flera år – nu väntar en mångmiljonräkning för kommunerna

Kommunerna kan ha en räkning på flera miljoner euro att vänta på grund av att de i flera års tid har betalat för låga löner åt en del av de kommunalt anställda. Enligt Yles finska nyhetsredaktion har en del kommuner tolkat kollektivavtalet fel..

YLE - 14 timmar sedan

Mellersta Österbottens förbund söker fyra nya chefer

Totalt fyra chefsposter kommer att lediganslås inom Mellersta Österbottens förbund i Karleby i höst. Förbundet söker förutom ny landskapsdirektör också förvaltningschef, utvecklingschef och regionplaneringschef..

YLE - 16 timmar sedan

Mångmiljontvist seglar vidare – Baltic Yachts överklagar till HD

Baltic Yachts i Jakobstad som byggt världens största segelbåt i kolfiber, S/y Hetairos, är indraget i ett skiljedomsförfarande i mångmiljonklassen med båtens köpare. Något slut på tvisten kan ännu inte skönjas..

YLE - 17 timmar sedan

Rektorsvalet i Larsmo fortfarande ovisst – kommunen har väntat på besked i två år

Det är två och ett halvt år sedan Ben Snellman valdes till rektor för Cronhjelmskolan i Larsmo. I juni samma år tog förvaltningsdomstolen emot två besvär mot valet av Snellman. Sedan dess har ärendet stampat på stället..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.