Sydsvenskan > Utrikes

Monday, 22 October, 20:28

Liknande nyheter

Taggar: Turisterfrån , Senegalskulle , hälsa, släktingar, hamnadei , förvaret i Åstorp
YLE - 01 jul 16 kl. 05:21

Svenska turister ökar i Österbotten

Trenden har vänt och allt fler svenskar tar båten över till Vasa för att turista i Österbotten. Under juni månad bokades 54 procent fler hotellnätter i Vasa via Wasaline jämfört med förra året. Än så länge är det överlag fler som åker från Vasa till Umeå än tvärtom men som det ser ut för tillfället blir det i juli fler hotellövernattningar i Vasa än i Umeå, enligt Wasalines vd Peter Ståhlberg.

Helsingborgs Dagblad - 12 aug 18 kl. 07:45

Turister från Senegal skulle hälsa på släktingar – hamnade i förvaret i Åstorp

Utvisning kan leda till att bröderna blir utestängda från Europa i fem år..

Skånskan - 12 aug 18 kl. 10:08

Skulle ha semester – avvisas från landet

Skåne Semesterplanerna blev till en mardröm när två män 23 och 25 år, reste till Sverige för att hälsa på sin kusin. De sitter just nu instängda på förvaret i Åstorp i väntas på avvisning.Två kusiner till Julia Brandelius sambo skulle hälsa på i Sverige på semester.

SVT Debatt - 03 jun 13 kl. 06:10

Välvilliga volontärer lockas in i barnhemsindustrin

BARNHEMSTURISM Allt fler ungdomar åker till fattiga länder för att volontärarbeta på barnhem. Det är fantastiskt med all denna goda vilja ? problemet är att den kan skada mer än den hjälper.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Glöm andning via mun – för minnets skull

Genom att andas med näsan i stället för munnen kan minnen av lukter lagras bättre. Detta gäller efter att en lukt lärts in, konstaterar forskare från Karolinska institutet (KI). "Vår studie visar att vi minns lukter bättre om vi andas genom näsan när mi.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Rånare övermannades av kunder – rånförsök misslyckades

En man försökte råna en en livsmedelsbutik på Emblas gata på Linero under måndagskvällen. Rånförsöket stoppades av kunder..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Tallest Man gör fem Sverigekonserter i vår

Efter att hans två ynka spelningar i år snabbt blev utsålda återvänder New York-baserade dalasonen Tallest Man On Earth för fem spelningar i Sverige. I mars nästa år kommer Kristian Mattson, som han egentligen heter, till Malmö, Uppsala, Umeå, Örebro oc.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Språkprispengar delas med papperslös

Den ideella föreningen Historieberättarna får det första 100-språkspriset av Reggio Emilia-institutet och Loris Malaguzzis insamlingsstiftelse. Historieberättarna får priset för "sitt värnande om unga nyanländas rätt att få uttrycka sig genom olika kult.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Brittisk supergrupp ger ut nytt album

Den brittiska supergruppen The Good, the Bad and the Queen meddelar nu att man kommer med en ny, andra skiva. Bandet består av medlemmar från tidigare legendariska band som Blur (Damon Albarn), The Clash (Paul Simonon), The Verve (Simon Tong) och Afro b.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Därför slutade Julia Roberts med rom-coms

Julia Roberts karriär byggdes av romantiska komedier som "Pretty woman", "Notting Hill" och "Min bäste väns bröllop", men nu avslöjar stjärnan att hon inte kommer att spela någons kärleksintresse i framtiden. – Det kom till en punkt där folk trodde att.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Singelolycka i Skanör

En singelolycka har inträffat på Storevångsvägen i Skanör..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Vilt äter skog och grödor för miljarder

Vilda djur bedöms varje år orsaka miljardförluster för svenska skogsägare och bönder. På Berga gård i Södermanland blir betet uppätet av dovhjortar. – Dovhjortarna skövlar som gräsklippare, de tar allt, säger lantbrukaren Ulf Thunell.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Vänner för livet – Greta och Ronnys vänskap har varat i mer än sjuttio år

Några tjejer i Bjuv började hänga med varandra på 1940-talet. Idag finns bara två av dem kvar..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

SD:s Stefan Borg hoppar den "historiska" topposten" i Hörby

Nytt bakslag för SD.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.