YLE > Finland

Tuesday, 21 August, 10:28

Liknande nyheter

Taggar: Johanna, Winberg, inleder, höstterminen, långtfrån , hemlandetnya , lärarjobbet, är i oljelandet Qatar
DalaDemokraten - 18 sep 13 kl. 05:50

Föräldrars livspussel inleder höstterminen

Borlänge Nu har Föräldrar emellan i Borlänge gjort klart sitt höstprogram. Första föreläsningen blir Balans ? inte livspussel.

Nya Wermlands Tidningen - 14 aug 14 kl. 06:00

Sommarmusik inleder hösten

I dag sparkar The Magic Players från Åmåls musikskola i gång höstterminen med en sista sommarkonsert i Örnäsparken. Spelningen förbereddes med ett minilägger på Derrenäs..

Corren - 04 okt 17 kl. 13:11

De inleder hösten på John Doe

Popklubben John Doe i Linköping firar 25 år och startar under torsdagskvällen höstterminen..

YLE - 09 aug 16 kl. 03:47

Glada vi till skolan gå – i morgon eller om en vecka

Barn och unga i Åbo hinner ännu njuta av sommaren, men i Lojo, Vichtis och Uleåborg börjar de svenska skolorna redan på onsdag. Sommarlovets längd varierar stort mellan olika kommuner. Åbo hör till de sista som inleder höstterminen - först den 18 augusti - mer än en vecka efter de tidigaste kommunerna.

BT - 26 jun 12 kl. 00:30

Schlaug: Bland laxsnittar och konsultjobb i Almedalen

För en vanlig dödlig riksdagsledamot avslutas riksdagsåret under festliga former. Talmannen, som sällan är ett under av humor, önskar de folkvalda en god och närande sommar med tid för reflektion och vila. Allt i syfte, kan man tro, att de skall återkomma utvilade för att entusiastiskt kasta sig över motionstiden som inleder höstterminen.

YLE - 12 aug 13 kl. 07:38

Grundskolornas läsår börjar

Grundskolorna i Västnyland inleder höstterminen den här veckan. I dag (12.8) börjar skolorna i Sjundeå, Hangö och Lojo.

YLE - 09 aug 17 kl. 14:31

Skolstart i problemskola i Sjundeå

Eleverna i Aleksis Kiven koulu i centrum av Sjundeå inleder skolåret i morgon, torsdag, i det egentliga skolhuset. Efter ungefär en månad flyttar eleverna till barackerna norr om kommunhuset. Trots att skolbyggnaden har dålig inneluft, väljer kommunen att inleda skolåret i skolhuset.

YLE - 10 aug 14 kl. 09:49

Stödtelefonerna laddar upp inför skolstarten

Skolbyte, förlorade vänner och en känsla av utanförskap. Det ställs många barn och unga inför när skolorna inleder höstterminen nästa vecka. Skolstarten innebär bråda tider för stödtelefoner och -chattar.

YLE - 14 aug 18 kl. 05:21

Två dagar längre sommarlov för unga i Karleby - gymnasiet hinner inte flytta till skolstarten

Svenska gymnasiet i Karleby inleder höstterminen först på torsdag, och inte på tisdagen som övriga skolor i staden. Orsaken är att flytten till Hälsovägen inte är klar..

Barometern - 22 aug 13 kl. 08:00

Elever får vara utomhus när hall renoveras

Sporthallen är stängd till i december. Idrottsundervisningen i skolan har ­därför flyttats till Frövi idrottsplats. För idrottslärare Johanna Bergqvist vid Fröviskolan kom det inte som en överraskning att sporthallen skulle vara stängd en period, då renoveringar inleddes så snart skolan ­slutade inför sommarlovet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

För lite lön betalades till tusentals kommunalt anställda under flera år – nu väntar en mångmiljonräkning för kommunerna

Kommunerna kan ha en räkning på flera miljoner euro att vänta på grund av att de i flera års tid har betalat för låga löner till en del av de kommunalt anställda. Enligt Yles finska nyhetsredaktion har en del kommuner tolkat kollektivavtalet fel..

YLE - 30 minuter sedan

Arbetsmarknaden överträffade prognoserna – OP förutspår att arbetslösheten blir under åtta procent i år

OP-gruppen har publicerat sin ekonomiska prognos och där framgår det att tillväxten fortsätter på den globala marknaden. Också i Finland fortsätter tillväxten, och speciellt på arbetsmarknaden är draget bra..

YLE - 2 timmar sedan

Finländsk bitcoinmiljonär råkade ut för brottsliga i Thailand - lurades på många miljoner

En ung finländsk man har råkat ut för ett sällsynt omfattande bedrägeri i Thailand. Finländaren hade gjort en förmögenhet på affärer med kryptovalutan bitcoin, och en thailändsk liga såg honom som ett lämpligt offer..

YLE - 2 timmar sedan

Villa Grantorp såld för en dryg halv miljon

Villa Grantorp vid Pojovikens östra strand har funnit nya ägare. Raseborgs stad satte villan i nyrenässansstil till försäljning som en del av stadens åtgärdsprogram 2020..

YLE - 4 timmar sedan

För lite lön betalades åt en del kommunalt anställda under flera år – nu väntar en mångmiljonräkning för kommunerna

Kommunerna kan ha en räkning på flera miljoner euro att vänta på grund av att de i flera års tid har betalat för låga löner åt en del av de kommunalt anställda. Enligt Yles finska nyhetsredaktion har en del kommuner tolkat kollektivavtalet fel..

YLE - 4 timmar sedan

Morgonkollen: 50 år har gått sedan Warszawapaktens trupper invaderade Tjeckoslovakien, och för kommunerna väntar räkning på flera miljoner efter tolkningsmiss av kollektivavtal

Barnträdgårdsläraren Katja Tuomi fick för lite lön i flera år, muslimer i Kina upplever att deras rättigheter begränsas, och det har gått 50 år sedan trupper ledda av Sovjet ockuperade Tjeckoslovakien..

YLE - 4 timmar sedan

Känslig information om din hälsa kan ligga uppe på Kanta-databasen utan att du vet om det: "Det är i första hand läkaren som avgör vad hen laddar upp"

Databasen Kanta anklagas för att innehålla för känslig information med tanke på hur många som kan använda den. Kanta svarar att det är undantagsfall och att det är din läkare som avgör vad som finns i din elektroniska fil..

YLE - 5 timmar sedan

Raseborg fortsätter stöda olönsam busstrafik - en tillfällig lösning till årsskiftet

Raseborg fortsätter stöda lokala bussbolag fram till årsskiftet. Totalt handlar det om 50 000 euro..

YLE - 5 timmar sedan

Elever: Trots att fattigdom orsakar mobbning tas frågan ofta inte upp i skolklasserna – expertgrupp på ministerium analyserar heller inte frågan

Rädda barnens rapport behandlar kopplingen mellan mobbning och fattigdom. Undervisnings- och kulturministeriets digra rapport som publicerades i år tar ändå inte upp fattigdom som en orsak till mobbning..

YLE - 13 timmar sedan

För få vill bo i stadens hyreshus i Hangö - nu beviljas stadens hyresbolag företagssanering

En ständigt minskande befolkning leder till problem för Hangö Hyreshus. Bolaget ägs av Hangö stad och nu har Statskontoret godkänt bolagets begäran från år 2015 om frivillig företagssanering..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.