YLE > Finland

Sunday, 21 October, 23:16

Liknande nyheter

Taggar: Johanna, Winberg, inleder, höstterminen, långtfrån , hemlandetnya , lärarjobbet, är i oljelandet Qatar
DalaDemokraten - 18 sep 13 kl. 05:50

Föräldrars livspussel inleder höstterminen

Borlänge Nu har Föräldrar emellan i Borlänge gjort klart sitt höstprogram. Första föreläsningen blir Balans ? inte livspussel.

Helsingborgs Dagblad - 25 sep 18 kl. 15:00

Danskt klangkollektiv inleder höstterminen i Båstad

Det blir både det väntade och oväntade när den danska kvinnliga kvartetten "We like we" spelar på Båstads bibliotek..

Nya Wermlands Tidningen - 14 aug 14 kl. 06:00

Sommarmusik inleder hösten

I dag sparkar The Magic Players från Åmåls musikskola i gång höstterminen med en sista sommarkonsert i Örnäsparken. Spelningen förbereddes med ett minilägger på Derrenäs..

Corren - 04 okt 17 kl. 13:11

De inleder hösten på John Doe

Popklubben John Doe i Linköping firar 25 år och startar under torsdagskvällen höstterminen..

YLE - 09 aug 16 kl. 03:47

Glada vi till skolan gå – i morgon eller om en vecka

Barn och unga i Åbo hinner ännu njuta av sommaren, men i Lojo, Vichtis och Uleåborg börjar de svenska skolorna redan på onsdag. Sommarlovets längd varierar stort mellan olika kommuner. Åbo hör till de sista som inleder höstterminen - först den 18 augusti - mer än en vecka efter de tidigaste kommunerna.

BT - 26 jun 12 kl. 00:30

Schlaug: Bland laxsnittar och konsultjobb i Almedalen

För en vanlig dödlig riksdagsledamot avslutas riksdagsåret under festliga former. Talmannen, som sällan är ett under av humor, önskar de folkvalda en god och närande sommar med tid för reflektion och vila. Allt i syfte, kan man tro, att de skall återkomma utvilade för att entusiastiskt kasta sig över motionstiden som inleder höstterminen.

YLE - 12 aug 13 kl. 07:38

Grundskolornas läsår börjar

Grundskolorna i Västnyland inleder höstterminen den här veckan. I dag (12.8) börjar skolorna i Sjundeå, Hangö och Lojo.

YLE - 09 aug 17 kl. 14:31

Skolstart i problemskola i Sjundeå

Eleverna i Aleksis Kiven koulu i centrum av Sjundeå inleder skolåret i morgon, torsdag, i det egentliga skolhuset. Efter ungefär en månad flyttar eleverna till barackerna norr om kommunhuset. Trots att skolbyggnaden har dålig inneluft, väljer kommunen att inleda skolåret i skolhuset.

YLE - 10 aug 14 kl. 09:49

Stödtelefonerna laddar upp inför skolstarten

Skolbyte, förlorade vänner och en känsla av utanförskap. Det ställs många barn och unga inför när skolorna inleder höstterminen nästa vecka. Skolstarten innebär bråda tider för stödtelefoner och -chattar.

YLE - 14 aug 18 kl. 05:21

Två dagar längre sommarlov för unga i Karleby - gymnasiet hinner inte flytta till skolstarten

Svenska gymnasiet i Karleby inleder höstterminen först på torsdag, och inte på tisdagen som övriga skolor i staden. Orsaken är att flytten till Hälsovägen inte är klar..

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Skolmat, städtjänster, bibliotek och annat - så här påverkas Svenskfinland av JHL:s strejk

I skolor, daghem och inom äldreomsorgen serveras eventuellt ingen mat under strejken. Strejken syns också inom städtjänsterna..

YLE - 4 timmar sedan

Danske Bank, Nordea och Handelsbanken bekräftar: Boris Rotenberg stämmer bankerna för avtalsbrott

Den ryske oligarken och finska medborgaren Boris Rotenberg har stämt ett antal banker för avtalsbrott, till följd av USA:s sanktioner mot Ryssland. Nyhetsbyrån Bloomberg rapporterade om stämningsansökan redan i fredags..

YLE - 7 timmar sedan

Ny port gör det lättare att hitta Tulluddens naturstig i Hangö

Det har varit svårt för besökare att hitta platsen där Tulluddens naturstig i Hangö börjar. Därför har Hangö stad byggt en ingångsport i början av naturstigen..

YLE - 8 timmar sedan

Ligaspelarna Hanna och Matilda betalar 200 euro per månad för att spela ishockey medan killarna får betalt: “Jag skulle vara glad om jag fick spela gratis”

Medan killar som spelar ishockey på liganivå får lön för att spela måste Hanna Brofelt och Matilda Eriksson kämpa med sena träningskvällar och tidiga jobbmorgnar, ekonomi och jämlikhet. Men de brinner för sin sport och ser också att det har hänt en del positivt inom damhockeyn det senaste året..

YLE - 8 timmar sedan

Diskussionen om yrkesskolorna går vidare: Olyckligt med nedskärningar och reform samtidigt

Det var bättre förr, tycker vissa. Andra hävdar att man själv bestämmer hur man använder sina resurser, även om de är knappa. Diskussionen om nedskärningarna och reformerna inom yrkesutbildningen går igen het efter söndagens artikel på temat..

YLE - 9 timmar sedan

Utrikespolitiska institutets Aaltola: Oroande, men inte överraskande att USA planerar lämna avtal om medeldistansrobotar

Bekymrande, men inte helt oväntat. Så kommenterar Utrikespolitiska institutets programdirektör Mika Aaltola USA:s hot om att dra sig ur nedrustningsavtalet INF gällande medeldistansrobotar..

YLE - 12 timmar sedan

Stjärnkock vill äta upp all skarv och säl

Inför strömmingsmarknaden i Åbo presenterar stjärnkocken Michael Björklund en ny strömmingspizza och berättar varför vi borde äta mera inhemsk fisk. Han berättar om också hur sälen och skarven blir god mat..

YLE - 12 timmar sedan

Hårda vindar och regn i natt

Den nya veckan inleds med blåsigt väder. Speciellt de som rör sig till sjöss ska vara uppmärksamma, säger meteorologerna..

YLE - 14 timmar sedan

HS: Lärare i yrkesskolor vittnar om allt fler elever som aldrig borde få ett riktigt jobb

Det finns allt fler så svaga elever vid yrkesskolorna att de exempelvis inte kan skickas ut på praktik till riktiga arbetsplatser, berättar lärare vid yrkesskolor till Helsingin Sanomat..

YLE - 14 timmar sedan

Forskare: Finländska SS-män gjorde sig skyldiga till krigsbrott och nästan hälften bekände sig till fascismen

Brev och dagböcker tyder på att även finländska SS-män deltog i avrättningen av judar och krigsfångar under andra världskriget. Docent André Swanströms nyutgivna bok Hakaristin ritarit omkullkastar den traditionella bilden av den finska Pantbataljonen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.