Expressen > Kultur

Tuesday, 21 August, 18:07

Expressen - 12 aug 18 kl. 06:00

Skam och förvirring i Luiza Saumas debutromanEn grotesk familjehemlighet står i centrum i "Kött och ben och vatten".Martina Montelius läser en intelligent konstruerad debutroman om det brasilianska klassamhället..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Luiza Saumas, Kött, Montelius

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skamoch , förvirringi , Luiza, Saumas, debutroman
SVT Debatt - 20 sep 13 kl. 13:23

Våra abortbilder visar den sanning vården döljer

ABORTER I utvecklade länder ger vårdpersonal sina patienter relevant medicinsk information ? även om patienten inte vill höra den. Samma sak borde gälla för abort.

SVT Debatt - 09 sep 13 kl. 16:35

Skamligt att Svenska kyrkan ger anti-abortfolket fritt spelrum

ABORTMOTSTÅND Ett av anti-abortlobbyns starkaste vapen är att skapa skam och skuld hos de kvinnor som funderar på att göra abort. Rörelsens stjärna, amerikanske Gregg Cunningham, befinner sig just nu på föreläsningsturné i Sverige ? och i morgon gästar han Svenska kyrkans lokaler i Göteborg.

YLE - 05 mar 17 kl. 07:08

De gåtfulla runorna i Vörå III: I jakt på bevis

En serie runfynd görs i Vörå mellan 1978 och 1993. Enligt en näst intill enhetlig forskarkår är ristningarna moderna. Men varför tillät Museiverket inte ett borrprov som skulle åldersbestämma runorna?

Kristianstadsbladet - 26 jan 13 kl. 16:32

Var är jobben?


Kommunstyrelsen (ks) ska tydligen byta namn till arbete- och kommunstyrelsen och då borde också arbete- och välfärdsnämnden byta namn till bara välfärdsnämnden. Helene Fritzon (S) brukar tala om fritt fall i socialförvaltningen och det är ingen överdrift. Nu har ks totalt omyndigförklarat densamma genom att ta ifrån förvaltningen dess uppgifter.

SVT Debatt - 02 jul 13 kl. 13:37

Våra aktioner är ett rop på frihet

FEMENS MOSKÉAKTION Vi tvingar ingen att ta av sig sina kläder, FEMEN står upp för det fria valet. Och även om våra metoder kan uppfattas som både polariserande och upprörande, så gör dom skillnad, skriver FEMENaktivisten Jenny, i ett svar till Bahareh Mohammadi Andersson och Hanna Gadban. Kära Bahareh & Hanna, jag förstår att ni känner er missförstådda, så tack för dialogen.

BT - 05 okt 13 kl. 00:30

Diethysteri i kanelbullens land

I går var det kanelbullens dag och vi lär ha köpt nästan fyra miljoner smör- och sockerstinna bullar. I dag väljer många att kompensera utsvävningen med lite mer spartanskt tilltugg till kaffet. Många håller igen mer än så.

SmålandsPosten - 16 jan 14 kl. 09:35

?Pappa var tryggheten?

För två år sedan kom författaren Ester Roxbergs pappa ut som kvinna. Boken Min pappa Ann-Christine handlar om tre generationers föräldraskap, om att få vara sig själv och om ilskan över att berövas sin barndoms trygghet. Det är lätt att förstå intresset för Ann-Christine Roxberg.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 timmar sedan

Jag har varit mer förövare än feminist

Jenny Nordlanders bok om att vara kvinna och journalist ger Linda Skugge en obehaglig insikt..

Expressen - 13 timmar sedan

Maja Lundgrens ljusnande framtid är vår

Framtiden har anlänt till den svenska samtidslitteraturen. Men inget liknar det vildsinta ljudet av Maja Lundgrens prosa. Hanna Nordenhök njuter av bångstyrig futurism som egentligen handlar om oss..

Expressen - Igår: 16:46

Knytblusen är tillbaka hos borgerligheten

Camilla Thulin designade knytblusen som användes av Sara Danius. Nu visas Thulins senaste kollektion av borgerliga profiler som Alice Teodorescu och Dominika Peczynski. Emil Arvidson om den nya borgerliga kulturkvinnan.

Expressen - Igår: 12:23

När fascismen växer går ingen säker

Med "Krilon" fortsätter Carolina Frände och Joakim Sten sitt utforskande av människans ansvar. Maria Edström drabbas av existentiellt svårmod på Kulturhuset Stadsteatern..

Expressen - Igår: 12:03

Han dog med det Israel som han kämpat för

Göran Rosenberg minns Uri Avnery, den outtröttlige israeliske journalisten, politikern och fredsaktivisten..

Expressen - Igår: 06:00

Är Margaret Thatcher en förebild för min dotter?

Barnboken är politisk. Sommaren före valet tittar vi närmare på det aktuella utbudet. Jens Liljestrand läser "Godnattsagor för rebelltjejer" och funderar på systerskapets gränser..

Expressen - I förrgår: 17:00

Utan kristendom hänger människovärdet löst

Gud har återuppstått, och Joel Halldorf har skrivit en bok om hur det gick till.Carl Rudbeck tar sig an en solskenssaga om religionens lockelse..

Expressen - 18 aug 18 kl. 08:37

Inget kunde trösta Vilhelm Moberg efter succén

Vilhelm Moberg utvandrarserie var en formidabel succé men författaren blev ändå inte lycklig – snarare tvärtom.Ett exklusivt utdrag från Jens Liljestrands biografi "Mannen i skogen" berättar om grälsjukan och vilsenheten..

Expressen - 18 aug 18 kl. 07:00

Västerlandet har redan gått under

När man inte längre kan räkna med att allt ska bli bättre – innebär det att förtvivlan är allt som återstår?Bokaktuella Joel Halldorf och Kent Wisti skriver om hur vi måste återerövra hoppet..

Expressen - 17 aug 18 kl. 15:09

Ett barn skulle nog göra det här bättre

Är det bra att vara god? Den frågan ställde "Aktuellt" igår.Ida Ölmedal önskar att de hade gått till botten med saken..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.