Expressen > Kultur

Sunday, 21 October, 23:43

Liknande nyheter

Taggar: Skamoch , förvirringi , Luiza, Saumas, debutroman
SVT Debatt - 20 sep 13 kl. 13:23

Våra abortbilder visar den sanning vården döljer

ABORTER I utvecklade länder ger vårdpersonal sina patienter relevant medicinsk information ? även om patienten inte vill höra den. Samma sak borde gälla för abort.

SVT Debatt - 09 sep 13 kl. 16:35

Skamligt att Svenska kyrkan ger anti-abortfolket fritt spelrum

ABORTMOTSTÅND Ett av anti-abortlobbyns starkaste vapen är att skapa skam och skuld hos de kvinnor som funderar på att göra abort. Rörelsens stjärna, amerikanske Gregg Cunningham, befinner sig just nu på föreläsningsturné i Sverige ? och i morgon gästar han Svenska kyrkans lokaler i Göteborg.

YLE - 05 mar 17 kl. 07:08

De gåtfulla runorna i Vörå III: I jakt på bevis

En serie runfynd görs i Vörå mellan 1978 och 1993. Enligt en näst intill enhetlig forskarkår är ristningarna moderna. Men varför tillät Museiverket inte ett borrprov som skulle åldersbestämma runorna?

Kristianstadsbladet - 26 jan 13 kl. 16:32

Var är jobben?


Kommunstyrelsen (ks) ska tydligen byta namn till arbete- och kommunstyrelsen och då borde också arbete- och välfärdsnämnden byta namn till bara välfärdsnämnden. Helene Fritzon (S) brukar tala om fritt fall i socialförvaltningen och det är ingen överdrift. Nu har ks totalt omyndigförklarat densamma genom att ta ifrån förvaltningen dess uppgifter.

SVT Debatt - 02 jul 13 kl. 13:37

Våra aktioner är ett rop på frihet

FEMENS MOSKÉAKTION Vi tvingar ingen att ta av sig sina kläder, FEMEN står upp för det fria valet. Och även om våra metoder kan uppfattas som både polariserande och upprörande, så gör dom skillnad, skriver FEMENaktivisten Jenny, i ett svar till Bahareh Mohammadi Andersson och Hanna Gadban. Kära Bahareh & Hanna, jag förstår att ni känner er missförstådda, så tack för dialogen.

BT - 05 okt 13 kl. 00:30

Diethysteri i kanelbullens land

I går var det kanelbullens dag och vi lär ha köpt nästan fyra miljoner smör- och sockerstinna bullar. I dag väljer många att kompensera utsvävningen med lite mer spartanskt tilltugg till kaffet. Många håller igen mer än så.

SmålandsPosten - 16 jan 14 kl. 09:35

?Pappa var tryggheten?

För två år sedan kom författaren Ester Roxbergs pappa ut som kvinna. Boken Min pappa Ann-Christine handlar om tre generationers föräldraskap, om att få vara sig själv och om ilskan över att berövas sin barndoms trygghet. Det är lätt att förstå intresset för Ann-Christine Roxberg.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 timmar sedan

Magiskt marionettspel hos Alice i Underlandet

Margareta Sörenson har skrivit en kortversion av "Alice i Underlandet".Amelie Björck känner sig trollbunden på Marionetteatern..

Expressen - 11 timmar sedan

Persbrandt är mer Molière än revolutionär

Persbrandts Argon är en hommage till Molière.Maria Edström ser en hypokonder som kunde varit mer revolutionär..

Expressen - 16 timmar sedan

Tanken på undergången är för absurd för att ta in

Hur lever man med vetskapen om att planeten är på väg att bli obeboelig?Jens Liljestrand återvänder till klimatdebatten efter sommaren katastroftorka..

Expressen - Igår: 20:00

De sovjetiska affischerna är fantastiska

Det ryska avantgarde som frodades under 1920-talet är unikt i sitt slag.Hynek Pallas ser en fantastisk affischutställning på Liljevalchs i Stockholm..

Expressen - Igår: 15:28

Kvinnor i grupp som utmanar gränser

Metoo visar sig vara utmärkt att gestalta med nycirkus.Hanna Johansson tycker dock att Cirkus Cirkörs budskap blir lite för bokstavligt..

Expressen - Igår: 07:00

Så gjorde vanliga tyskar uppror mot nazismen

Vita rosen, den kortlivade tyska motståndsrörelsen under nazismen, ägnas nu en gedigen fackbok av historikern Miriam Gebhardt.Joel Halldorf fördjupar sig i en legendarisk grupp och dess motiv, med förankring i bildning och religion..

Expressen - Igår: 06:00

Ruskig thriller om stalinismens grymhet

I finska Katja Kettus nya roman står den kvinnliga erfarenheten från finsk-rysk historia i centrumNina Lekander läser en metaforrik och omtumlande bladvändare med förgreningar från vinterkriget till Putin..

Expressen - I förrgår: 11:59

Tämligen anonyma män räddar inte Akademien

Karin Olsson om Svenska Akademiens nya inval av ledamöter..

Expressen - I förrgår: 07:00

Lunch med Montelius: Kvinnan som charkdisk

I det nya avsnittet äter Gunilla och Martina lunch på ett brasseri och pratar om slitna politiska metaforer, kvinnokroppen som charkdisk och de långdragna konsekvenserna av att inte ta en öl efter Opinion live..

Expressen - I förrgår: 07:00

Redan de gamla grekerna tvekade vid Medelhavet

Kulturhuset Stadsteatern spelar Aischylos som svensk-palestinsk reading.Maria Edström ser en föreställning som inte riktigt litar på publiken..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.