Expressen > Kultur

Tuesday, 22 January, 13:59

Expressen - 12 aug 18 kl. 06:00

Skam och förvirring i Luiza Saumas debutromanEn grotesk familjehemlighet står i centrum i "Kött och ben och vatten".Martina Montelius läser en intelligent konstruerad debutroman om det brasilianska klassamhället..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Luiza Saumas, Kött, Montelius

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skamoch , förvirringi , Luiza, Saumas, debutroman
SVT Debatt - 20 sep 13 kl. 13:23

Våra abortbilder visar den sanning vården döljer

ABORTER I utvecklade länder ger vårdpersonal sina patienter relevant medicinsk information ? även om patienten inte vill höra den. Samma sak borde gälla för abort.

SVT Debatt - 09 sep 13 kl. 16:35

Skamligt att Svenska kyrkan ger anti-abortfolket fritt spelrum

ABORTMOTSTÅND Ett av anti-abortlobbyns starkaste vapen är att skapa skam och skuld hos de kvinnor som funderar på att göra abort. Rörelsens stjärna, amerikanske Gregg Cunningham, befinner sig just nu på föreläsningsturné i Sverige ? och i morgon gästar han Svenska kyrkans lokaler i Göteborg.

YLE - 05 mar 17 kl. 07:08

De gåtfulla runorna i Vörå III: I jakt på bevis

En serie runfynd görs i Vörå mellan 1978 och 1993. Enligt en näst intill enhetlig forskarkår är ristningarna moderna. Men varför tillät Museiverket inte ett borrprov som skulle åldersbestämma runorna?

Kristianstadsbladet - 26 jan 13 kl. 16:32

Var är jobben?


Kommunstyrelsen (ks) ska tydligen byta namn till arbete- och kommunstyrelsen och då borde också arbete- och välfärdsnämnden byta namn till bara välfärdsnämnden. Helene Fritzon (S) brukar tala om fritt fall i socialförvaltningen och det är ingen överdrift. Nu har ks totalt omyndigförklarat densamma genom att ta ifrån förvaltningen dess uppgifter.

SVT Debatt - 02 jul 13 kl. 13:37

Våra aktioner är ett rop på frihet

FEMENS MOSKÉAKTION Vi tvingar ingen att ta av sig sina kläder, FEMEN står upp för det fria valet. Och även om våra metoder kan uppfattas som både polariserande och upprörande, så gör dom skillnad, skriver FEMENaktivisten Jenny, i ett svar till Bahareh Mohammadi Andersson och Hanna Gadban. Kära Bahareh & Hanna, jag förstår att ni känner er missförstådda, så tack för dialogen.

BT - 05 okt 13 kl. 00:30

Diethysteri i kanelbullens land

I går var det kanelbullens dag och vi lär ha köpt nästan fyra miljoner smör- och sockerstinna bullar. I dag väljer många att kompensera utsvävningen med lite mer spartanskt tilltugg till kaffet. Många håller igen mer än så.

SmålandsPosten - 16 jan 14 kl. 09:35

?Pappa var tryggheten?

För två år sedan kom författaren Ester Roxbergs pappa ut som kvinna. Boken Min pappa Ann-Christine handlar om tre generationers föräldraskap, om att få vara sig själv och om ilskan över att berövas sin barndoms trygghet. Det är lätt att förstå intresset för Ann-Christine Roxberg.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 timmar sedan

Farlig äventyrsresa in i Systemets spritdimmor

Måns Wadensjös nya roman utforskar Systembolaget som arbetsplats.Martina Montelius läser en skräckskildring av ett psykologiskt totalhaveri..

Expressen - 17 timmar sedan

Den sexuella extasen gör oss alla till förlorare

 Klarar samhället av att vi tappar kontrollen i extasens ögonblick?  Helena Granström skriver om männens oro i Arnault-domens spår. .

Expressen - 18 timmar sedan

Barnen får demonstrera i Farsta – för att det är konst

Alla får inte plats i det offentliga rummet.Dan Hallemar ser en protest-performance med barn i Farsta centrum..

Expressen - 23 timmar sedan

Ja, en riktig hippie som kulturminister!

Karin Olsson om den nya kultur, medie- och idrottsministern Amanda Lind..

Expressen - Igår: 06:30

Kärleken till hunden får oss att uthärda Hitler

Hédi Fried har tillsammans med Stina Wirsén gjort en bilderbok baserad på egna upplevelser av Förintelsen.Jens Liljestrand läser om den älskade hunden som blir trygghetssymbol i en värld av ofattbar ondska..

Expressen - Igår: 22:00

Lunch med Montelius live på Teater Brunnsgatan 4

På onsdag är det dags för Lunch med Montelius klang- och jubelavsnitt.Podcasten spelar in sitt 150:e avsnitt live på Teater Brunnsgatan 4..

Expressen - Igår: 19:00

När alkoholen tar över faller hela livet igenom

Går det att skapa och leva utan att dricka alkohol? Nina Lekander läser två välskrivande kvinnors uppgörelser med spriten..

Expressen - Igår: 16:00

Carmen har blivit PK på Kungliga Operan

Johanna Garpes "Carmen" skruvar ner schablonerna.Loretto Villalobos ser en uppdaterad version av den flitigt spelade operan..

Expressen - I förrgår: 11:30

Vackra kroppar undgår allt analytiskt motstånd

Hanna Nordenhök ser "Hålla andan" på Dramaten..

Expressen - I förrgår: 06:30

Vi har ett ansvar att göra motstånd

Imorgon tillträder en ny regering i en tid där både Sveriges och världens politiska kartor ritas om.Alice Bah Kuhnke sammanfattar och avslutar sin tid som kultur- och demokratiminister med att reflektera över fyra år i maktens och kulturens centrum..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.