Skånskan > Opinion

Tuesday, 11 December, 03:35

Skånskan - 11 aug 18 kl. 18:00

Överklagar dom om sexuellt övergreppSjöbo Den man i 35-årsåldern som dömdes för grovt sexuellt övergrepp mot barn samt sexuellt ofredande av en tonårsflicka vid Ystad tingsrätt i juli har nu överklagat domen till hovrätten.Mannen anser att han är oskyldig och vill att hovrätten ska ta upp ärendet för prövning. Han önskar dock att datum för förhandling inte fastställs än då ny bevisning kan läggas fram.
Det var i mitten på juli som Ystad tingsrätt dömde mannen till ett år och fyra månader för grovt sexuellt övergrepp mot ett litet barn och tio fall av sexuellt ofredande mot en tonårsflicka. Utöver vittnesförhör ansåg tingsrätten att de sökningar på barnporr som påträffats i mannens dator, bland annat, styrkte brott.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Den, Ystad, Facebooks, Messenger

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Överklagar, domom , sexuellt, övergrepp
YA - 09 aug 18 kl. 16:16

Överklagar dom om grovt sexuellt övergrepp mot barn

Tingsrätten dömde mannen till 16 månaders fängelse för grovt sexuellt övergrepp mot barn samt sexuellt ofredande. Nu har mannen överklagat till hovrätten, som han vill ska avvakta datum för förhandling i väntan på att ny bevisning kan inkluderas i förundersökningen. .

Sydsvenskan - 12 jun 15 kl. 11:37

Efterlängtad dom om övergrepp

I en efterlängtad dom från Högsta domstolen (HD) slår man fast att den som förmår ett barn att genomföra sexuella handlingar på sig själv kan dömas för sexuellt övergrepp mot barn.Det har tidigare funnits en osäkerhet kring hur lagen ska tolkas. I flera stora nätpedofilmål där åklagarna åtalat för just sexuellt övergrepp mot barn har domstolarna istället valt andra brottsrubriceringar..

Helsingborgs Dagblad - 12 jun 15 kl. 11:37

Efterlängtad dom om övergrepp

I en efterlängtad dom från Högsta domstolen (HD) slår man fast att den som förmår ett barn att genomföra sexuella handlingar på sig själv kan dömas för sexuellt övergrepp mot barn.Det har tidigare funnits en osäkerhet kring hur lagen ska tolkas. I flera stora nätpedofilmål där åklagarna åtalat för just sexuellt övergrepp mot barn har domstolarna istället valt andra brottsrubriceringar..

Blekinge Läns tidning - 03 sep 18 kl. 10:48

Dom: Utsatte 14-åring för sexuellt övergrepp

20-åringen från Karlskrona utsatte en flicka för ett sexuellt övergrepp i ett trapphus i Växjö, men slipper fängelse. Tingsrätten anser att villkorlig dom är ett tillräckligt straff..

Newsmill - 26 feb 13 kl. 10:51

Ska gärningsmannen bestämma vad som är ett sexuellt övergrepp?

http://www.newsmill.se/trackback/49396Svea Hovrätt, anförda av Ingela Perklev, vill att det är gärningsmannen som bestämmer vad som är ett sexuellt övergrepp.

YLE - 05 mar 14 kl. 16:24

Att överleva ett sexuellt övergrepp

Hälften av kvinnorna i Finland har blivit utsatt för fysiskt eller sexuellt våld under sin livsstid. Myteriet har pratat med en kvinna som varit med om ett sexuellt övergrepp. Det här är hennes berättelse.

Skånskan - 19 jul 18 kl. 11:35

Man döms för grovt sexuellt övergrepp mot barn

sjöbo En 35-årig Sjöboman döms för grovt sexuellt övergrepp mot ett litet barn och tio fall av sexuellt ofredande mot en tonårsflicka.
Straffet blev fängelse i ett år och fyra månader.Den tidigare ostraffade 35-åringen, som häktades i mars i år, ska enligt åtalet ha börjat med de sexuella övergreppen mot ett litet barn i september 2016, vid tillfällen då han har passat barnet.

Nerikes Allehanda - 25 okt 16 kl. 16:23

Hovrätten mildrar dom för sexuellt övergrepp mot barn

Hovrätten sänker fängelsestraffet med sex månader för en örebroare som dömts för sexuellt övergrepp mot barn, barnpornografi, dopnings- och narkotikabrott..

NSD - 31 okt 17 kl. 10:00

Ung flicka utsatt för sexuellt övergrepp

Hovrätten fastställer tingsrättens dom för en 20-årig man som dömts till fängelse i två månader för sexuellt övergrepp mot barn och olaga hot..

UNT - 12 jun 15 kl. 11:35

Efterlängtad dom om övergrepp

I en efterlängtad dom från Högsta domstolen (HD) slår man fast att den som förmår ett barn att genomföra sexuella handlingar på sig själv kan dömas för sexuellt övergrepp mot barn..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Så kan vi vässa tand­häl­san

Den svenska tand­vården är bland de bästa i världen och vuxna svenskars tand­häl­sa har blivit allt bättre. Det är en glädjande ut­veck­ling som har sin ut­gångs­punkt i en ut­bild­ning i världs­klass samt ett sta­bilt och väl­fun­ge­ran­de tand­vårds­sys­tem, där pri­vat och of­fent­lig tand­vård ar­betat sida vid sida i de­cen­ni­er.
Tand­vården är dess­utom po­pu­lär bland pa­ti­enterna.

Skånskan - 9 timmar sedan

Danius knytblus skapar uppmärksamhet

Nobelfest Sara Danius klänning på Nobelprisutdelningen har fått många reaktioner.Somliga gillar den.
Andra tycker att den cerise capen med rostbrun klänning under tar för mycket uppmärksamhet från pristagarna.

Skånskan - 11 timmar sedan

Totte blev ihjälbiten under sin lunchrunda

SJÖBO Blandrashunden Totte finns inte mer. Under lunchpromenaden i fredags attackerades han av en stor, aggressiv hund och skadades så allvarligt att han avled.
Nu vill Tottes matte uppmana ägare till både små och stora hundar att vara mer uppmärksamma.

Skånskan - 13 timmar sedan

Nytt försök att störa störande råkor

SJÖBO Snön gjorde att det inte blev någon rivning i februari.
Men i februari nästa år ska bojakten i några av kommunens råkkolonier bli av.I varje fall vill nu tekniska förvaltningen ha in anbud från klätterkunniga borivare.

Skånskan - 13 timmar sedan

Anmälde nekad semester för elev

SJÖBO Eleven ville vara ledig i sex dagar för att kunna åka på semester.
Men skolan bedömde inte att det skulle vara bra för eleven utan sa nej.Avslaget gjorde Skolinspektionen fick ta emot en anmälan om att Emanuelskolan inte följer skollagens bestämmelser om ledighetsansökningar.

Skånskan - 13 timmar sedan

Äldrevården får högt betyg igen

Sjöbo Sjöboborna är fortfarande nöjda med kommunens äldrevård. Men äldre som har hemtjänst tycker att personalen har mindre tid för dem. Det visar den enkätundersökning som Socialstyrelsen gjort bland äldre och deras anhöriga.

Skånskan - 13 timmar sedan

Krigsskadad man nekas assistans

SKURUP Den 58-årige mannen har fått skador i krig i arm, fot och ben och har svårt att klara sig på egen hand.
Men politikerna tycker inte mannen är så allvarligt funktionshindrad att han har rätt till personlig assistans.Mannen ansökte av året om att få hjälp att klara sin vardag.

Skånskan - 13 timmar sedan

Nu är Musikhjälpen redo att dra igång

I kväll drar den igång, årets Musikhjälpen, och det var tre förväntansfulla programledare som mötte pressen några timmar innan de låstes in.
– Jag har förberett mig genom att läsa om alla engagemang som redan startat. Först då förstod jag hur stort det här är, säger Daniel Adams-Ray.

Skånskan - 14 timmar sedan

Militär sprängdeg använt vid bombdåd

Malmö Skottlossning och två sprängdåd. Polisen har klart för sig att helgens händelser är relaterade till pågående gängkonflikter. Den svårt skadade 18-åring misstänks för att ha använt militär sprängdeg för att avancera i hierarkin.

Skånskan - 15 timmar sedan

Tjuv klättrade in via taket

KLÅGERUP Via uterummets tak tog sig en eller flera tjuvar in i ett hus på Korsnäbbsgränd i Klågerup.Enligt polisanmälan upptäcktes inbrottet i fredags strax efter klockan halv fem på eftermiddagen men det var initialt oklart vad som stulits från bostaden.
Klart står dock att en eller flera gäningspersoner har klättrat upp på uterummets tak och vidare in i huset.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.