Skånskan > Opinion

Tuesday, 21 August, 18:06

Skånskan - 11 aug 18 kl. 18:00

Överklagar dom om sexuellt övergreppSjöbo Den man i 35-årsåldern som dömdes för grovt sexuellt övergrepp mot barn samt sexuellt ofredande av en tonårsflicka vid Ystad tingsrätt i juli har nu överklagat domen till hovrätten.Mannen anser att han är oskyldig och vill att hovrätten ska ta upp ärendet för prövning. Han önskar dock att datum för förhandling inte fastställs än då ny bevisning kan läggas fram.
Det var i mitten på juli som Ystad tingsrätt dömde mannen till ett år och fyra månader för grovt sexuellt övergrepp mot ett litet barn och tio fall av sexuellt ofredande mot en tonårsflicka. Utöver vittnesförhör ansåg tingsrätten att de sökningar på barnporr som påträffats i mannens dator, bland annat, styrkte brott.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Den, Ystad, Facebooks, Messenger

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Överklagar, domom , sexuellt, övergrepp
YA - 09 aug 18 kl. 16:16

Överklagar dom om grovt sexuellt övergrepp mot barn

Tingsrätten dömde mannen till 16 månaders fängelse för grovt sexuellt övergrepp mot barn samt sexuellt ofredande. Nu har mannen överklagat till hovrätten, som han vill ska avvakta datum för förhandling i väntan på att ny bevisning kan inkluderas i förundersökningen. .

Sydsvenskan - 12 jun 15 kl. 11:37

Efterlängtad dom om övergrepp

I en efterlängtad dom från Högsta domstolen (HD) slår man fast att den som förmår ett barn att genomföra sexuella handlingar på sig själv kan dömas för sexuellt övergrepp mot barn.Det har tidigare funnits en osäkerhet kring hur lagen ska tolkas. I flera stora nätpedofilmål där åklagarna åtalat för just sexuellt övergrepp mot barn har domstolarna istället valt andra brottsrubriceringar..

Helsingborgs Dagblad - 12 jun 15 kl. 11:37

Efterlängtad dom om övergrepp

I en efterlängtad dom från Högsta domstolen (HD) slår man fast att den som förmår ett barn att genomföra sexuella handlingar på sig själv kan dömas för sexuellt övergrepp mot barn.Det har tidigare funnits en osäkerhet kring hur lagen ska tolkas. I flera stora nätpedofilmål där åklagarna åtalat för just sexuellt övergrepp mot barn har domstolarna istället valt andra brottsrubriceringar..

Newsmill - 26 feb 13 kl. 10:51

Ska gärningsmannen bestämma vad som är ett sexuellt övergrepp?

http://www.newsmill.se/trackback/49396Svea Hovrätt, anförda av Ingela Perklev, vill att det är gärningsmannen som bestämmer vad som är ett sexuellt övergrepp.

YLE - 05 mar 14 kl. 16:24

Att överleva ett sexuellt övergrepp

Hälften av kvinnorna i Finland har blivit utsatt för fysiskt eller sexuellt våld under sin livsstid. Myteriet har pratat med en kvinna som varit med om ett sexuellt övergrepp. Det här är hennes berättelse.

Skånskan - 19 jul 18 kl. 11:35

Man döms för grovt sexuellt övergrepp mot barn

sjöbo En 35-årig Sjöboman döms för grovt sexuellt övergrepp mot ett litet barn och tio fall av sexuellt ofredande mot en tonårsflicka.
Straffet blev fängelse i ett år och fyra månader.Den tidigare ostraffade 35-åringen, som häktades i mars i år, ska enligt åtalet ha börjat med de sexuella övergreppen mot ett litet barn i september 2016, vid tillfällen då han har passat barnet.

Nerikes Allehanda - 25 okt 16 kl. 16:23

Hovrätten mildrar dom för sexuellt övergrepp mot barn

Hovrätten sänker fängelsestraffet med sex månader för en örebroare som dömts för sexuellt övergrepp mot barn, barnpornografi, dopnings- och narkotikabrott..

NSD - 31 okt 17 kl. 10:00

Ung flicka utsatt för sexuellt övergrepp

Hovrätten fastställer tingsrättens dom för en 20-årig man som dömts till fängelse i två månader för sexuellt övergrepp mot barn och olaga hot..

UNT - 12 jun 15 kl. 11:35

Efterlängtad dom om övergrepp

I en efterlängtad dom från Högsta domstolen (HD) slår man fast att den som förmår ett barn att genomföra sexuella handlingar på sig själv kan dömas för sexuellt övergrepp mot barn..

Uppsalanyheter.se - 17 nov 15 kl. 04:19

62-årig man döms för sexuellt övergrepp på treåring

En 62-årig man från Enköping dömdes i fredags vid Uppsala Tingsrätt till 1 år och 8 månaders fängelse för grovt sexuellt övergrepp på ett treårigt barn.En 62-årig man från Enköping dömdes i fredags vid Uppsala Tingsrätt till 1 år och 8 månaders fängelse för grovt sexuellt övergrepp på ett treårigt barn.   Händelsen har enligt åtalet utspelat sig under en helg i september i år när mannen suttit barnvakt.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 minuter sedan

Nya ägare till hus i Hörby

Hörby Jane Camilla Veronica Svensson, 38, och Johan Marcus Jönsson, 34, har tagit över fastigheten på adressen Kylestorp 5288 i Hörby från Jean Göran Strand. Ägarbytet blev klart i juli 2018 och köpesumman blev 2 800 000 kronor. Husets byggår är 1991 och det har en boyta på 143 kvadratmeter.

Skånskan - 5 minuter sedan

Fastighet såld i Sjöbo kommun

Försäljningen av fastigheten Åsum 17:20 i Sjöbo kommun är nu klar. Nya ägare blir David Andersson, 30, och Corinne Persson, 28, från Sjöbo, som köpte fastigheten av Joacim Martin Malmborg. Ägarbytet gjordes i juli 2018 och priset blev 800 000 kronor.

Skånskan - 5 minuter sedan

Hus på 140 kvadratmeter i Rydsgård har fått nya ägare

Rydsgård Fastigheten på adressen Magnus Anders Väg 2 i Rydsgård har fått nya ägare. Köpare är Maja och Thilina Udesh Dissanayake, 27 och 28 år, och säljare är Linda och Mattias Svensson. Köpet blev klart i juli 2018 och priset blev 2 910 000 kronor.

Skånskan - 5 minuter sedan

20-talshus i Eslöv har fått ny ägare

Eslöv Martin Holmberg, 23 år, har tagit över fastigheten på Bosarp 1801 i Eslöv från Niklas Nilsson. Ägarbytet blev klart i juli 2018 och köpesumman blev 800 000 kronor. Huset byggdes 1929 och har en boyta på 86 kvadratmeter I maj såldes en fastighet lite mer än kilometer därifrån, på Bosarp 102.

Skånskan - 3 timmar sedan

Händelseförloppet efter brand utreds

TRELLEBORG Ingen misstänkt är i nuläget gripen för den våldsamma rån- och mordbranden på Fagerängen i Trelleborg.
– Det första vi måste få klart för oss är vad som faktiskt hänt, själva händelseförloppet, säger Ann-Christine Sjöbeck, polisens förundersökningsledare.Brandplatsen där butiken Trelleborgs Bazar bokstavligen gick upp i rök natten mellan söndagen och måndagen var under tisdagen fortsatt avspärrad i väntan på en teknisk undersökning under eftermiddagen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Borttappad kvarleva överlämnades

lund Tack vare en slump kunde skelettet från en aboriginsk man hittas i Lunds univeritets samlingar. Efter mycket forskning och undersökning kunde universitetet lämna över kvarlevan till sitt rätt land, Australien.Det var en mycket formell begravningsceremoni som hölls i den gamla biskopshuset i centrala Lund under tisdagen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Höst på Victoria med ny flygel

Nästa vecka, fredag 31 augusti, drar höstsäsongen i gång på Victoriateatern i Malmö. På programmet finns bland annat flygelinvigning med Per Tengstrand, Caroline af Ugglas, klassisk lundarock och besök av grönländska sångaren Nive Nielsen och hennes band The Deer Children.Först ut på Victoriateatern i höst, 31 augusti, är den brittiska trion The Shackelton Trio som spelar musik influerad av den brittiska, amerikanska och skandinaviska folktraditionen.

Skånskan - 6 timmar sedan

Nya valplakatsabotage

ESLÖV Liberalerna har fått sina valaffischer nerrivna på tre orter i Eslövs kommun.
Valplakaten stod på Stora Torg i Marieholm, Karl Axels väg i Harlösa samt på Kvarngatan i Eslöv. Skylt, stativ och ramar är skadade på alla ställena.

Skånskan - 6 timmar sedan

Vandaler på tågstationen

MARIEHOLM Trafikverket har polisanmält att någon vandaliserat vid pågatågsstationen i Marieholm. En informationsskylt som visar tågtider och en stolpe med sångnummer var förstörda.
Skadegörelsen ägde rum torsdag 19 juli..

Skånskan - 6 timmar sedan

Fimpar brann på balkong

ESLÖV Grannen kastar fimpar som landar på kvinnas balkong. Hon har nu polisanmält beteendet.
Det handlar om en fastighet vid Stora Torg i Eslöv.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.