Kristianstadsbladet > Lokalt

Tuesday, 23 October, 03:08

Kristianstadsbladet - 11 aug 18 kl. 17:13

Rymden: Spektakulärt himlafenomen syns inattI natt väntas årets mest spektakulära meteorregn – Perseiderna – synas som bäst över Sverige. Jorden passerar genom kometrester som lyser upp stjärnhimlen när meteorregnet brinner upp i atmosfären..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rymden, Spektakulärt, himlafenomen, syns, inatt
SmålandsPosten - 30 nov 16 kl. 23:17

Himlafenomen sågs över länet

Ett spektakulärt himlafenomen kunde ses över Kronoberg och stora delar av Sydsverige under onsdagskvällen. En rymdsten, eller bolid som det heter, gick igenom atmosfären. Läsare hörde av sig till Smålandsposten..

Kristianstadsbladet - 26 jul 18 kl. 09:00

RYMDEN: Långvarigt himlafenomen utlovas på fredag

Lyft blicken på fredag. Då inträffar det här århundradets långvarigaste månförmörkelse. Samtidigt kan du njuta av planeten Mars, som inte har varit så nära jorden på femton år..

DalaDemokraten - 15 dec 15 kl. 09:12

Spektakulärt himlafenomen med meteorregn och norrsken

Han berättar att med över 50 meteorer per timme från en mörk himmel är Gemeniderna en av de mest tillförlitliga meterskurarna under året. Den återkommer årligen runt lucia..

YLE - 09 apr 14 kl. 05:43

Rymden, månen och liv utanför jorden

Det finns intelligent liv någonstans där ute. Det är astronauten och partikelfysikerna Christer Fuglesang övertygad om. I tisdags besökte han Vasa.

NSD - 28 maj 12 kl. 10:48

Sorkspår syns från rymden

Spåren efter sorkar och lämlar syns från satelliter. Gnagarnas effekt på vegetationen är så stor att den kan observeras från rymden, visar en studie från Umeå universitet..

SR - 29 dec 14 kl. 07:46

Julfirandet syns från rymden

Alla våra ljusslingor och annan julbelysning gör att det syns att det är jul även ute i rymden..

Sydsvenskan - 03 okt 15 kl. 16:01

Rymdkalender: Håll koll på rymden

Missade du den blodröda supermånen som nyligen visade sig? Eller såg du den och vill se mer? Här är datumen som du bör ha koll på för att inte missa fascinerande himlafenomen som kan ses från Sverige..

Helsingborgs Dagblad - 03 okt 15 kl. 16:01

Rymdkalender: Håll koll på rymden

Missade du den blodröda supermånen som nyligen visade sig? Eller såg du den och vill se mer? Här är datumen som du bör ha koll på för att inte missa fascinerande himlafenomen som kan ses från Sverige..

BT - 09 aug 18 kl. 21:33

Torkan syns ända från rymden

Efter tre månader med regnfattigt väder ser Sverige inte ut som det brukar. Sommaren har varit den varmaste och torraste på länge varpå landets växtlighet mognat i förtid - alternativt inte kommit i gång över huvud taget. Och vädrets avtryck på naturen syns ända uppifrån rymden.

Sydöstran - 09 aug 18 kl. 21:33

Torkan syns ända från rymden

Efter tre månader med regnfattigt väder ser Sverige inte ut som det brukar. Sommaren har varit den varmaste och torraste på länge varpå landets växtlighet mognat i förtid - alternativt inte kommit i gång över huvud taget. Och vädrets avtryck på naturen syns ända uppifrån rymden.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Köpte tösalt för 140 kronor kilot

Kristianstad finns med bland de kommuner som betalat ”saltade” räkningar från varningslistade företag. Totalt rör det sig om drygt 300 000 kronor sedan 2012..

Kristianstadsbladet - 8 timmar sedan

Nu inleds miljonsatsningen – entreprenör sätter upp omdiskuterat staket

Det blir NCC som ska utföra omgestaltningen av kyrkogården runt Heliga Trefaldighets kyrka. Satsningen uppskattas landa på 12 miljoner kronor och inleds om ett par veckor. Till våren sätts det nya och så debatterade smidesstaketet upp..

Kristianstadsbladet - 9 timmar sedan

Vem gör vad när barn mår dåligt – hjälp kan finnas på flera ställen

”Hitta rätt direkt” heter en ny broschyr med kontaktuppgifter till alla verksamheter i kommunen och Region Skåne som kan få unga att må bättre. Samtidigt fortsätter bland andra skola, psykiatri och socialtjänst att öka sin samverkan. .

Kristianstadsbladet - 10 timmar sedan

Största skogsägarna i nordöstra Skåne – här är hela listan

Dagens Industri har listat landets största ägare av skogsmark. På listan finns bland annat staten och kommuner, men den största privata ägaren har vi i Kristianstad..

Kristianstadsbladet - 17 timmar sedan

Fler invånare ska cykla – ”Ingen ska behöva dö”

Fler ska cykla, gå och åka kollektivt i stället för att ta bilen. Det är kommunens plan för cyklingen i staden. ”Vi vill vi kunna erbjuda ett bra cykelvägnät”, säger trafikplanerare Åsa Hammarstedt..

Kristianstadsbladet - 21 timmar sedan

SD:s valframgång ger klirr i kassan

Sverigedemokraternas valframgångar i Kristianstad gör att partiet får nära 160 000 mer i kommunalt partistöd per år. Socialdemokraternas nederlag ger ett stort tapp på över 120 000 kronor..

Kristianstadsbladet - 21 timmar sedan

Kommunen riskerar miljonkostnad för tomt äldreboende

Kommunen tar över Attendos äldreboende, men har ingen som kan driva det. Nu riskerar kommunen att stå med hyreskostnaden för ett tomt boende i ett år framöver. Kostnad: 7,4 miljoner.

Kristianstadsbladet - Igår: 22:00

Kristianstad: Önskan om cykelväg vid nya E22-broar

Kristianstadsbladet - Igår: 21:00

Trafikpolisen: ”Vi har alla ett ansvar”

18 procent av alla cykelolyckor i Kristianstad sker mellan cyklister och motorfordon. Men vad är det egentligen för trafikregler som gäller?.

Kristianstadsbladet - Igår: 20:00

Region Skåne anställer för att minska sjukfrånvaron

Region Skåne satsar på att förbygga sjukskrivning hos sina anställda. Målet är att minska antalet sjukdagar per anställd med 7 procent till årsskiftet 2019–2020..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.