SVT Debatt > Opinion

Tuesday, 21 August, 18:07

SVT Debatt - 11 aug 18 kl. 09:15

Professorn: ”Så kan gängkriminalitet förstås – och åtgärdas””Gäng är särskilt attraktiva i första hand för dem som ser inte ser framtidsutsikter i det ”ordinarie” samhället”, skriver Torbjörn Forkby, professor i socialt arbete, i ett debattinlägg om hur samhället kan motarbeta gängkriminalitet..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Torbjörn Forkby

Dela artikeln

528 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professorn, kan , gängkriminalitet, förståsoch , åtgärdas

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 7 timmar sedan

”Idrott – en suverän väg till integration”

”Det mervärde som idrottsrörelsen kan skapa är fantastiskt. Våra idrottsföreningar har genom åren erbjudit verksamhet som innehållit språkcafé, datakurser, kulturkvällar med musik och dans varvat med spel och lek eller drop-in-träna-svenska”, skriver.

SVT Debatt - 11 timmar sedan

”Kallberg har fel, men ger märkligt syre åt idéfattig debatt”

”Kallberg föreslår bland annat införandet av brottsprovokation som metod vid brottsutredningar, att tillåta kronvittnen i svensk rätt och att belöna den som polisanmäler någon annan för illegalt vapeninnehav med 50 000 svenska kronor. Motorn rusar. Frågan är vem som har händerna på ratten.

SVT Debatt - Igår: 14:31

”Tiggeriet är ovärdigt och hör inte hemma i Sverige”

”Det är även känt att tiggeriet allt mer kopplas till människohandel och prostitution i ett desperat försök att få tag i pengar. Inte sällan utnyttjas tiggare av kriminella”, skriver Hampus Magnusson (M)..

SVT Debatt - Igår: 11:41

Därför poserade Hanif Bali (M) med vapen på ”skola”

I en tweet på måndagen riktar Jan Björklund (L) skarp kritik mot Hanif Bali (M), som tillsynes poserat med skjutvapen på en grundskola i Stockholm..

SVT Debatt - Igår: 07:00

”Det dolda hotet – mikroplasten på våra åkrar”

”Forskning visar att stora mängder mikropartiklar av plast och textilfibrer finns i hushållens avloppsvatten. En världsomfattande undersökning visade nyligen att vi har plastpartiklar även i vårt dricksvatten/flaskvatten. Politikerna måste ta större ansvar i hela landet.

SVT Debatt - 17 aug 18 kl. 14:17

Moderaterna: ”Vi välkomnar Kallbergs åtgärder”

Kallbergs nio förslag vilar på tre teser: riv undan gängens inkomstkällor, bryt upp lojaliteterna och sänk statusen. Flera överlappar med Moderaternas politik, till exempel föreslår vi att det ska vara möjligt att utmäta tillgångar på distans, skriver Anna König Jerlmy (M), Finansborgarrådskandidat i Stockholms stad, i en replik till Jan Kallberg..

SVT Debatt - 17 aug 18 kl. 13:48

SVT: ”Vi är medvetna om att vi inte alltid lyckas”

”De avtal SVT har med produktionsmusikförlag hänvisar till att credit ska ges enligt gällande lagstiftning. I de fall SVT medvetet inte anger upphovsman följer vi alltså lag och avtal”, skriver förhandlingschef Rebecca Barzegar i sin replik..

SVT Debatt - 17 aug 18 kl. 08:31

”Vi tänker inte ge upp för busarna”

”Det måste bli ordentliga påföljder för sånt här. Men vi stannar kvar. Har man bott här i 30 år så ska de inte få köra bort en”, säger Sten Cederquist som nyss hemkommen från sin sommarsemester såg hur bilar brändes på parkeringen utanför hans lägenhet..

SVT Debatt - 17 aug 18 kl. 13:39

”Klara besked: Vi kommer inte att förhandla med SD!”

”Svaret på hur S kommer att göra väntar vi dock fortfarande på. Allt tyder på att S inte kommer att få väljarnas stöd för att regera Sverige i ensamt majestät. Är S då beredda att ta ansvar och diskutera med Alliansen hur Sverige ska styras?

SVT Debatt - 17 aug 18 kl. 07:00

”Regeringen har moralpanik om surrogatmödraskap”

”Idag föds mellan 50 och 80 svenska barn tack vare en värdmoder utomlands. Inom två år väntas dessa barn överstiga antalet barn som tillkommer genom adoptioner från utlandet. Detta är ett faktum, alldeles oavsett vad regeringen tycker i frågan”, skriver Maria Weimer (L) och Barbro Westerholm (L)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.