SVT > Inrikes

Tuesday, 14 August, 13:18

SVT - 10 aug 18 kl. 13:19

Billström: M kan styra även om Alliansen inte blir störstÄven om de rödgröna partierna blir störst efter valet så har Moderaterna en utarbetad strategi för hur man ska kunna regera landet. Det säger Moderaternas gruppledare Tobias Billström till Dagens Industri. Billström säger också att Moderaterna kommer behöva luta sig på SD i de frågor där de rödgröna partierna står enade..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Alliansen, Moderaterna, Moderaternas, Tobias Billström, Dagens Industri, SD

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BillströmM kan , styra, ävenom , Allianseninte blir , störst
TA - 18 mar 13 kl. 13:26

Billström ber om ursäkt

Migrationsminister Tobias Billström ber nu om ursäkt för sina uttalanden i Dagens Nyheter i dag om dem som gömmer flyktingar. "Jag förstår att folk blivit provocerade av denna formulering", säger han till TT.
Det uttalande som väckt uppmärksamhet och kritiserats är att Billström ifrågasätter om de som gömmer flyktingar verkligen gör dem de gömmer en tjänst.

Nerikes Allehanda - 17 apr 14 kl. 05:12

Simma lugnt, Tobias Billström!

Nu har en minister gjort bort sig igen. Han har så att säga simmat ut på för djupt vatten. Eller inte bottnat riktigt i verkligheten.

Alliansfritt Sverige - 13 apr 14 kl. 12:31

Billström är för erfaren för att råka säga grumliga saker – det är sådan han är

I dagens upplaga av Sydsvenskan får migrationsminister Tobias Billström (M) rött ljus. Eller, tidningen väljer den lite mer handgripliga formuleringen ”ren lögn”. Han påstår att ”Det finns klasser i Malmö där så många som 25 procent av eleverna är undantagna från simundervisning”.

DN - 24 apr 18 kl. 16:41

Billström (M): Centerns besked påverkar trovärdigheten för Alliansen

Moderaternas gruppledare Tobias Billström tycker att det faktum att det nu finns en riksdagsmajoritet för regeringens förslag om ensamkommande är ”mycket oroande”.  – Att tre allianspartier är emot förslaget är en tung markering i sig. Sen är det klart att det påverkar trovärdigheten för alliansen, säger Billström till DN.

Alliansfritt Sverige - 15 sep 13 kl. 19:59

Det här har Alliansen gjort för att sabba för sig själva vecka 37

Denna vecka har vi kunnat rapportera en hel del om hur självaste Alliansen jobbat hårt för ett Alliansfritt Sverige. Alliansen har i både Tidaholm och Karlstad beslutat sig att inte gå till val tillsammans 2014. I Kungälv är det ännu bättre - de har spruckit redan nu.

BT - 29 sep 14 kl. 18:50

Alliansen släpper fram Löfven

Alliansen kommer att lägga ned sina röster och släppa fram Stefan Löfven (S) i statsministeromröstningen, meddelar Folkpartiets ledare Jan Björklund. Detta efter att Jonas Sjöstedt klargjort att också V tänker lägga ned sina röster.FP-ledaren Jan Björklund fick hos riksdagens nyvalda talman Urban Ahlin (S) veta att Vänsterpartiet tänker släppa fram Löfven och konstaterar därmed att en ny regering har större stöd i riksdagen än Alliansens partier.

SVT - 29 jun 18 kl. 16:55

Billström: Ingen splittring i Alliansen

I veckan avslöjade SVT att Alliansen öppnade för att ge Sverigedemokraterna poster som utskottsordförande i riksdagen. Efter det riktade både Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) kritik mot Moderaternas gruppledare. Nu dementerar Tobias Billström (M) att det skulle ha uppstått någon splittring inom Alliansen..

YA - 09 jan 14 kl. 06:30

Billström besökte omtalat boende

Foto: Mark Hanlon
Hammenhögsbornas engagemang för de asylsökande har nått regeringens öron. I går besökte migrationsminister Tobias Billström byns flyktingförläggning och diskuterade flyktingmottagande.
– När jag fått mitt uppehållstillstånd ska jag studera, berättade den syriska skådespelaren Yazan Alqaq när han tog emot Tobias Billström på sitt rum på förläggningen.

Expressen - 09 aug 18 kl. 21:49

Billström: Moderaterna kan styra med SD:s stöd

Moderaterna planerar för att styra landet även om det rödgröna blocket blir störst.Detta med stöd av SD, säger M:s gruppledare till Dagens industri..

Alliansfritt Sverige - 18 mar 13 kl. 09:30

Billström säger mot sig själv och all anständighet

BORTGJORD. Migrationsminisnter Tobias Billström har på en och samma dag lyckats göra bort sig inte mindre än två gånger i samma DN-artikel. Först säger han mot sin egen utredning och sen har han ett helt barockt citat om de som gömmer papperslösa.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

SD presenterar nya klimatförslag

Klockan 13 presenterar Sverigedemokraterna nya förslag på klimat- och energiområdet ur kommande valmanifest..

SVT - 45 minuter sedan

Inte hängt med i nyhetsflödet i sommar – här är får du en snabbkoll

Skogsbränder i Sverige och världen, instängda pojklaget i thailändska grottan och Fotbolls-VM. Har du inte hängt med i nyhetsflödet under din semester? Här sammanfattar SVT Nyheter några av de största händelserna..

SVT - 1 timme sedan

Torkan – bra för undervattenskogarna

Sommarens torka har bidragit till historiskt klart vatten och gynnsamma förhållanden för västkustens undervattenskogar. Detta tack vare att snabbväxande alger inte fått någon näring. – På 40 år har vi bara uppmätt bättre sikt en gång tidigare och då var siktdjupet 16 meter så det är nästan rekord, berättar Kerstin Johannesson, professor i marin ekologi vid Göteborgs Universitet..

SVT - 5 timmar sedan

Fler döda i MC-olyckor hittills i år än samma period förra året

Enligt Transportstyrelsens preliminära siffror var 19 procent av alla omkomna i trafiken januari – juli 2018 MC-förare. Det är den högsta procentenheten sedan 2013. Samtidigt har det totala antalet omkomna MC-förare ökat till 33 från 22 samma period 2017.

SVT - 9 timmar sedan

Kristersson (M): ”Det gör mig faktiskt rasande”

Ett 80-tal bilar skadades av bränder och stenkastning i Göteborg och Trollhättan under måndagskvällen. Flera politiker reagerade starkt i sociala medier under natten. ”I praktiken har Sverige tolererat detta alldeles för länge.

SVT - 14 timmar sedan

Han tog nyblivne Europamästaren Duplantis till Sverige

Sex meter och fem centimeter. Det var där ribban låg när supertalangen Armand Duplantis i svenska färger blev europeisk mästare i stavhopp. Men hade det inte varit för Jonas Anshelm, landslagsledare för juniorlandslaget, hade han kanske hoppat för USA..

SVT - 19 timmar sedan

Eldningsförbud hävs runt om i landet

Brandrisken har minskat tack vare lågtrycket, men är inte borta. Samtidigt som lusten att grilla kanske avtar hävs förbudet att grilla på egen tomt i fler län..

SVT - Igår: 11:03

Läkare: Läkarbrist äventyrar patientsäkerheten

Läget inom primärvården och på vårdcentralerna i landet är just nu mycket ansträngt. På grund av läkarbrist inom vissa specialistområden blir det svårare att ställa rätt diagnoser i tid och enligt Marina Tuutma, orförande för svenska distriktsläkarföreningen, äventyrar det rådande läget patientsäkerheten..

SVT - Igår: 09:03

Stor enighet när partierna debatterade brott och straff

I SVT debatt debatterades det igår om brottslighet och gängkriminalitet. På plats fanns representanter från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Moderaterna och Sverigedemokraterna, och enligt SVT:s Elisabeth Marmorstein var det egentligen bara Vänsterpartiet som stack ut..

SVT - Igår: 06:36

Bostadsbristen i landet allt värre – ”Unga har inte råd”

Den svåra bostadsbristen i Sverige är på väg förvärras ytterligare enligt Boverket. Ändå har bostadsfrågan lyst med sin frånvaro i valrörelsen. Men i dag kommer utspel och förslag från både regeringslägret och allianssidan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.