SVT > Inrikes

Saturday, 23 March, 03:19

SVT - 10 aug 18 kl. 13:19

Billström: M kan styra även om Alliansen inte blir störstÄven om de rödgröna partierna blir störst efter valet så har Moderaterna en utarbetad strategi för hur man ska kunna regera landet. Det säger Moderaternas gruppledare Tobias Billström till Dagens Industri. Billström säger också att Moderaterna kommer behöva luta sig på SD i de frågor där de rödgröna partierna står enade..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Alliansen, Moderaterna, Moderaternas, Tobias Billström, Dagens Industri, SD

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BillströmM kan , styra, ävenom , Allianseninte blir , störst
TA - 18 mar 13 kl. 13:26

Billström ber om ursäkt

Migrationsminister Tobias Billström ber nu om ursäkt för sina uttalanden i Dagens Nyheter i dag om dem som gömmer flyktingar. "Jag förstår att folk blivit provocerade av denna formulering", säger han till TT.
Det uttalande som väckt uppmärksamhet och kritiserats är att Billström ifrågasätter om de som gömmer flyktingar verkligen gör dem de gömmer en tjänst.

Nerikes Allehanda - 17 apr 14 kl. 05:12

Simma lugnt, Tobias Billström!

Nu har en minister gjort bort sig igen. Han har så att säga simmat ut på för djupt vatten. Eller inte bottnat riktigt i verkligheten.

Alliansfritt Sverige - 13 apr 14 kl. 12:31

Billström är för erfaren för att råka säga grumliga saker – det är sådan han är

I dagens upplaga av Sydsvenskan får migrationsminister Tobias Billström (M) rött ljus. Eller, tidningen väljer den lite mer handgripliga formuleringen ”ren lögn”. Han påstår att ”Det finns klasser i Malmö där så många som 25 procent av eleverna är undantagna från simundervisning”.

DN - 24 apr 18 kl. 16:41

Billström (M): Centerns besked påverkar trovärdigheten för Alliansen

Moderaternas gruppledare Tobias Billström tycker att det faktum att det nu finns en riksdagsmajoritet för regeringens förslag om ensamkommande är ”mycket oroande”.  – Att tre allianspartier är emot förslaget är en tung markering i sig. Sen är det klart att det påverkar trovärdigheten för alliansen, säger Billström till DN.

Alliansfritt Sverige - 15 sep 13 kl. 19:59

Det här har Alliansen gjort för att sabba för sig själva vecka 37

Denna vecka har vi kunnat rapportera en hel del om hur självaste Alliansen jobbat hårt för ett Alliansfritt Sverige. Alliansen har i både Tidaholm och Karlstad beslutat sig att inte gå till val tillsammans 2014. I Kungälv är det ännu bättre - de har spruckit redan nu.

YA - 09 jan 14 kl. 06:30

Billström besökte omtalat boende

Foto: Mark Hanlon
Hammenhögsbornas engagemang för de asylsökande har nått regeringens öron. I går besökte migrationsminister Tobias Billström byns flyktingförläggning och diskuterade flyktingmottagande.
– När jag fått mitt uppehållstillstånd ska jag studera, berättade den syriska skådespelaren Yazan Alqaq när han tog emot Tobias Billström på sitt rum på förläggningen.

BT - 29 sep 14 kl. 18:50

Alliansen släpper fram Löfven

Alliansen kommer att lägga ned sina röster och släppa fram Stefan Löfven (S) i statsministeromröstningen, meddelar Folkpartiets ledare Jan Björklund. Detta efter att Jonas Sjöstedt klargjort att också V tänker lägga ned sina röster.FP-ledaren Jan Björklund fick hos riksdagens nyvalda talman Urban Ahlin (S) veta att Vänsterpartiet tänker släppa fram Löfven och konstaterar därmed att en ny regering har större stöd i riksdagen än Alliansens partier.

SVT - 29 jun 18 kl. 16:55

Billström: Ingen splittring i Alliansen

I veckan avslöjade SVT att Alliansen öppnade för att ge Sverigedemokraterna poster som utskottsordförande i riksdagen. Efter det riktade både Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) kritik mot Moderaternas gruppledare. Nu dementerar Tobias Billström (M) att det skulle ha uppstått någon splittring inom Alliansen..

Expressen - 09 aug 18 kl. 21:49

Billström: Moderaterna kan styra med SD:s stöd

Moderaterna planerar för att styra landet även om det rödgröna blocket blir störst.Detta med stöd av SD, säger M:s gruppledare till Dagens industri..

Alliansfritt Sverige - 18 mar 13 kl. 09:30

Billström säger mot sig själv och all anständighet

BORTGJORD. Migrationsminisnter Tobias Billström har på en och samma dag lyckats göra bort sig inte mindre än två gånger i samma DN-artikel. Först säger han mot sin egen utredning och sen har han ett helt barockt citat om de som gömmer papperslösa.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Spelbolag bötfälls av Spelinspektionen

För första gången sedan den nya spellagen trädde i kraft har Spelinspektionen delat ut böter till två spelbolag för att de har brutit mot den. – I båda fallen handlar det om avstängningsregistret Spelpaus.se och att spelare trots att de varit avstängda, kunnat spela hos bolagen, säger My Hamrén, pressansvarig på Spelinspektionen, till SVT Nyheter..

SVT - 6 timmar sedan

Socialstyrelsen öppnar för ett tredje kön i officiell statistik

Nu öppnar Socialstyrelsen för ett tredje kön i officiell svensk statistik. De vill att landets statistikmyndigheter ska diskutera om man kan införa fler definitioner än man och kvinna. – Ett binärt könsbegrepp som man och kvinna gör att alla inte kan känna igen sig, säger Lars Grönvik, enhetschef på Socialstyrelsen..

SVT - 9 timmar sedan

Sömnforskaren Matthew Walker: ”Avskaffa sommartiden”

Omställningen till sommar- och vintertid påverkar oss på ett mycket tydligt sätt, menar sömnforskaren Matthew Walker. Spela klippet ovan för att höra honom berätta varför han tycker att systemet ska avskaffas. – På våren, dagen efter att vi förlorat en sömntimme, ökar antalet hjärtinfarkter och trafikolyckor..

SVT - 9 timmar sedan

Mobilsvar hos Tele2 har kunnat avlyssnas

Tele 2 har haft en säkerhetslucka som gjort det möjligt att lyssna på andra personers röstmeddelanden, rapporterar Dagens Nyheter. Mobilföretaget fick kännedom om problemet tidigare i dag och har vidtagit åtgärder. -Vi känner inte till att några kunder har drabbats, säger Fredrik Hallstan, presstalesperson på Tele 2 till SVT Nyheter.

SVT - 10 timmar sedan

Ulf Kristersson: Vi ska samtala men inte särskilt förhandla med SD

Under torsdagen öppnade Kristdemokraterna för politiska samtal med Sverigedemokraterna. Nu går även Moderaternas partiledare Ulf Kristersson ut och säger att partiet kan samtala med SD – men inte ”särskilt förhandla”. ”Vi moderater kan samtala med alla partier – men vi bildar inga nya block”, skriver han i ett Facebookinlägg..

SVT - 13 timmar sedan

Olle sköts under joggingrunda – nu åtalas jägaren

En tidig morgon i november sköts den 75-årige Olle Rosdahl på en joggingtur utanför Klippan. Nu åtalas jägaren för mordförsök och grovt jaktbrott. En viktig del av bevisningen är en film från kikarsiktet..

SVT - 14 timmar sedan

Per Bolund föreslås bli nytt språkrör för MP

Finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund föreslås efterträda Gustaf Fridolin som manligt språkrör för Miljöpartiet. Det meddelade partiets valberedning under fredagen. Man föreslår också att Isabella Lövin blir omvald som kvinnligt språkrör..

SVT - 14 timmar sedan

Birgitta Ohlsson tackar nej till EU-lista

Liberalernas Birgitta Ohlsson kommer inte ställa upp som kandidat för Liberalerna i EU-parlamentsvalet i maj. Hon ger samtidigt sitt stöd till hårt kritiserade Cecilia Wikström, som tidigare den här månaden petats från partiets EU-vallista. ”Förlåtelse är svårt, men samtidigt mycket stort”, skriver Birgitta Ohlsson på sin Facebooksida..

SVT - 17 timmar sedan

SVT:s reporter om Swedbanks utredning: ”Det finns många kritiska frågor kvar”

Swedbank, som misstänks för omfattande penningstvätt i Baltikum, presenterade under fredagen slutsatserna från en extern utredning som tillsattes efter Uppdrag granskning och SVT Nyheters avslöjande. – Det finns ingenting i det här materialet som dementerar UG:s uppgifter. Det här bekräftar ytterligare att vi hade rätt och att vd Birgitte Bonneson vilseledde marknaden, säger Axel Gordh Humlesjö, reporter på Uppdrag granskning, i SVT:s Morgonstudion..

SVT - 18 timmar sedan

Aktiespararna: Ingen ansvarsfrihet för Swedbanks vd

– Utredningen är fullständigt ofullständig, säger Joacim Olsson, vd i Aktiesparna till SVT Nyheter. Han kommer inte att rekommendera att Swedbanks vd Birgitte Bonnesen ska få ansvarsfrihet vid den kommande stämman..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.