SVT > Inrikes

Sunday, 16 December, 20:37

SVT - 10 aug 18 kl. 13:19

Billström: M kan styra även om Alliansen inte blir störstÄven om de rödgröna partierna blir störst efter valet så har Moderaterna en utarbetad strategi för hur man ska kunna regera landet. Det säger Moderaternas gruppledare Tobias Billström till Dagens Industri. Billström säger också att Moderaterna kommer behöva luta sig på SD i de frågor där de rödgröna partierna står enade..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Alliansen, Moderaterna, Moderaternas, Tobias Billström, Dagens Industri, SD

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BillströmM kan , styra, ävenom , Allianseninte blir , störst
TA - 18 mar 13 kl. 13:26

Billström ber om ursäkt

Migrationsminister Tobias Billström ber nu om ursäkt för sina uttalanden i Dagens Nyheter i dag om dem som gömmer flyktingar. "Jag förstår att folk blivit provocerade av denna formulering", säger han till TT.
Det uttalande som väckt uppmärksamhet och kritiserats är att Billström ifrågasätter om de som gömmer flyktingar verkligen gör dem de gömmer en tjänst.

Nerikes Allehanda - 17 apr 14 kl. 05:12

Simma lugnt, Tobias Billström!

Nu har en minister gjort bort sig igen. Han har så att säga simmat ut på för djupt vatten. Eller inte bottnat riktigt i verkligheten.

Alliansfritt Sverige - 13 apr 14 kl. 12:31

Billström är för erfaren för att råka säga grumliga saker – det är sådan han är

I dagens upplaga av Sydsvenskan får migrationsminister Tobias Billström (M) rött ljus. Eller, tidningen väljer den lite mer handgripliga formuleringen ”ren lögn”. Han påstår att ”Det finns klasser i Malmö där så många som 25 procent av eleverna är undantagna från simundervisning”.

DN - 24 apr 18 kl. 16:41

Billström (M): Centerns besked påverkar trovärdigheten för Alliansen

Moderaternas gruppledare Tobias Billström tycker att det faktum att det nu finns en riksdagsmajoritet för regeringens förslag om ensamkommande är ”mycket oroande”.  – Att tre allianspartier är emot förslaget är en tung markering i sig. Sen är det klart att det påverkar trovärdigheten för alliansen, säger Billström till DN.

Alliansfritt Sverige - 15 sep 13 kl. 19:59

Det här har Alliansen gjort för att sabba för sig själva vecka 37

Denna vecka har vi kunnat rapportera en hel del om hur självaste Alliansen jobbat hårt för ett Alliansfritt Sverige. Alliansen har i både Tidaholm och Karlstad beslutat sig att inte gå till val tillsammans 2014. I Kungälv är det ännu bättre - de har spruckit redan nu.

YA - 09 jan 14 kl. 06:30

Billström besökte omtalat boende

Foto: Mark Hanlon
Hammenhögsbornas engagemang för de asylsökande har nått regeringens öron. I går besökte migrationsminister Tobias Billström byns flyktingförläggning och diskuterade flyktingmottagande.
– När jag fått mitt uppehållstillstånd ska jag studera, berättade den syriska skådespelaren Yazan Alqaq när han tog emot Tobias Billström på sitt rum på förläggningen.

BT - 29 sep 14 kl. 18:50

Alliansen släpper fram Löfven

Alliansen kommer att lägga ned sina röster och släppa fram Stefan Löfven (S) i statsministeromröstningen, meddelar Folkpartiets ledare Jan Björklund. Detta efter att Jonas Sjöstedt klargjort att också V tänker lägga ned sina röster.FP-ledaren Jan Björklund fick hos riksdagens nyvalda talman Urban Ahlin (S) veta att Vänsterpartiet tänker släppa fram Löfven och konstaterar därmed att en ny regering har större stöd i riksdagen än Alliansens partier.

SVT - 29 jun 18 kl. 16:55

Billström: Ingen splittring i Alliansen

I veckan avslöjade SVT att Alliansen öppnade för att ge Sverigedemokraterna poster som utskottsordförande i riksdagen. Efter det riktade både Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) kritik mot Moderaternas gruppledare. Nu dementerar Tobias Billström (M) att det skulle ha uppstått någon splittring inom Alliansen..

Expressen - 09 aug 18 kl. 21:49

Billström: Moderaterna kan styra med SD:s stöd

Moderaterna planerar för att styra landet även om det rödgröna blocket blir störst.Detta med stöd av SD, säger M:s gruppledare till Dagens industri..

Alliansfritt Sverige - 18 mar 13 kl. 09:30

Billström säger mot sig själv och all anständighet

BORTGJORD. Migrationsminisnter Tobias Billström har på en och samma dag lyckats göra bort sig inte mindre än två gånger i samma DN-artikel. Först säger han mot sin egen utredning och sen har han ett helt barockt citat om de som gömmer papperslösa.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

M och KD gör kraftiga nedskärningar i Naturvårdsverkets budget

Den nyligen klubbade miljöbudgeten i riksdagen för 2019 innebär att Naturvårdsverkets budget och de projektanslag som myndigheten hanterar minskar med 40 procent. Det motsvarar en nedskärning med 2,7 miljarder kronor jämfört med 2018, uppger generaldirektören Björn Risinger. – Min reaktion är att det är väldigt stora neddragningar för miljöverksamheten, säger han..

SVT - 1 timme sedan

Julskinkan säljer allt sämre

Julskinkan är fortfarande svenskarnas favoriträtt på julbordet. Men den blir mindre och mindre populär. Försäljningen har minskat flera år i rad och trenden spås fortsätta även i år..

SVT - 2 timmar sedan

Polisen kräver åtgärder mot det dödliga skjutvåldet

Nästan 300 skjutningar har inträffat i år, 44 av dem med dödlig utgång. Det är fler än något annat år. I en ny skrivelse till Justitiedepartementet kallar Polismyndigheten utvecklingen för ”djupt oroväckande”..

SVT - 2 timmar sedan

Varför så få höga politiker i Agenda?

Trots en dramatisk politisk höst har det varit skralt med partiföreträdare som gäster i Agenda. Svenska väljare har rätt att få höra hur politikerna ser på Sveriges framtid..

SVT - 4 timmar sedan

Stefan Löfven håller jultal i Avesta

SVT sänder direkt från Avesta klockan 15.55, där statsminister Stefan Löfven ska hålla sitt jultal..

SVT - 6 timmar sedan

Stefan Löfven svarar på frågor om regeringsbildningen

Klockan 14.10 sänder SVT direkt från pressträffen med Stefan Löfven om de många turerna i regeringsbildningen..

SVT - 6 timmar sedan

Drottning Silvia om pappans nazistskandal: ”Det var en stor chock”

”Väldigt närgående och en stor chock”, så beskriver drottning Silvia sin reaktion efter avslöjandet om att hennes far varit medlem i nazistpartiet. – När jag fick se det, svart på vitt så jag fick ju acceptera det, säger drottning Silvia i SVT:s program Drottning Silvia 75 år..

SVT - 10 timmar sedan

Hon växte upp med två familjemedlemmar i fängelse

Trots att barn med föräldrar i fängelse löper stor risk att själva hamna i kriminalitet upplever många att stödet från samhället är knappt. En av dem är Jessica, som vuxit upp med två familjemedlemmar i fängelse. – Jag kände mig väldigt ensam och bortglömd, säger hon..

SVT - 10 timmar sedan

Psykolog: “Viktigt att prata om känslorna”

Att separeras från en förälder som hamnar i fängelse kan vara jobbigt och väcker ofta en massa olika känslor och frågor hos barn. Camilla Orellana, psykolog utbildad i Spanien och familjestödjare på BUFFF, har träffat många barn med föräldrar i fängelse. I videon berättar hon om några av de vanligaste tankarna..

SVT - 10 timmar sedan

Studie bekräftar – sämre livschanser för barn till föräldrar i fängelse

Barn till föräldrar som döms till fängelse löper betydligt större risk att själva begå brott eller inte få jobb, jämfört med barn vars föräldrar får andra typer av straff. Det visar en ännu opublicerad studie som SVT Nyheter tagit del av..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.