SVT > Inrikes

Wednesday, 17 October, 04:58

SVT - 10 aug 18 kl. 13:19

Billström: M kan styra även om Alliansen inte blir störstÄven om de rödgröna partierna blir störst efter valet så har Moderaterna en utarbetad strategi för hur man ska kunna regera landet. Det säger Moderaternas gruppledare Tobias Billström till Dagens Industri. Billström säger också att Moderaterna kommer behöva luta sig på SD i de frågor där de rödgröna partierna står enade..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Alliansen, Moderaterna, Moderaternas, Tobias Billström, Dagens Industri, SD

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BillströmM kan , styra, ävenom , Allianseninte blir , störst
TA - 18 mar 13 kl. 13:26

Billström ber om ursäkt

Migrationsminister Tobias Billström ber nu om ursäkt för sina uttalanden i Dagens Nyheter i dag om dem som gömmer flyktingar. "Jag förstår att folk blivit provocerade av denna formulering", säger han till TT.
Det uttalande som väckt uppmärksamhet och kritiserats är att Billström ifrågasätter om de som gömmer flyktingar verkligen gör dem de gömmer en tjänst.

Nerikes Allehanda - 17 apr 14 kl. 05:12

Simma lugnt, Tobias Billström!

Nu har en minister gjort bort sig igen. Han har så att säga simmat ut på för djupt vatten. Eller inte bottnat riktigt i verkligheten.

Alliansfritt Sverige - 13 apr 14 kl. 12:31

Billström är för erfaren för att råka säga grumliga saker – det är sådan han är

I dagens upplaga av Sydsvenskan får migrationsminister Tobias Billström (M) rött ljus. Eller, tidningen väljer den lite mer handgripliga formuleringen ”ren lögn”. Han påstår att ”Det finns klasser i Malmö där så många som 25 procent av eleverna är undantagna från simundervisning”.

DN - 24 apr 18 kl. 16:41

Billström (M): Centerns besked påverkar trovärdigheten för Alliansen

Moderaternas gruppledare Tobias Billström tycker att det faktum att det nu finns en riksdagsmajoritet för regeringens förslag om ensamkommande är ”mycket oroande”.  – Att tre allianspartier är emot förslaget är en tung markering i sig. Sen är det klart att det påverkar trovärdigheten för alliansen, säger Billström till DN.

Alliansfritt Sverige - 15 sep 13 kl. 19:59

Det här har Alliansen gjort för att sabba för sig själva vecka 37

Denna vecka har vi kunnat rapportera en hel del om hur självaste Alliansen jobbat hårt för ett Alliansfritt Sverige. Alliansen har i både Tidaholm och Karlstad beslutat sig att inte gå till val tillsammans 2014. I Kungälv är det ännu bättre - de har spruckit redan nu.

YA - 09 jan 14 kl. 06:30

Billström besökte omtalat boende

Foto: Mark Hanlon
Hammenhögsbornas engagemang för de asylsökande har nått regeringens öron. I går besökte migrationsminister Tobias Billström byns flyktingförläggning och diskuterade flyktingmottagande.
– När jag fått mitt uppehållstillstånd ska jag studera, berättade den syriska skådespelaren Yazan Alqaq när han tog emot Tobias Billström på sitt rum på förläggningen.

BT - 29 sep 14 kl. 18:50

Alliansen släpper fram Löfven

Alliansen kommer att lägga ned sina röster och släppa fram Stefan Löfven (S) i statsministeromröstningen, meddelar Folkpartiets ledare Jan Björklund. Detta efter att Jonas Sjöstedt klargjort att också V tänker lägga ned sina röster.FP-ledaren Jan Björklund fick hos riksdagens nyvalda talman Urban Ahlin (S) veta att Vänsterpartiet tänker släppa fram Löfven och konstaterar därmed att en ny regering har större stöd i riksdagen än Alliansens partier.

SVT - 29 jun 18 kl. 16:55

Billström: Ingen splittring i Alliansen

I veckan avslöjade SVT att Alliansen öppnade för att ge Sverigedemokraterna poster som utskottsordförande i riksdagen. Efter det riktade både Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) kritik mot Moderaternas gruppledare. Nu dementerar Tobias Billström (M) att det skulle ha uppstått någon splittring inom Alliansen..

Expressen - 09 aug 18 kl. 21:49

Billström: Moderaterna kan styra med SD:s stöd

Moderaterna planerar för att styra landet även om det rödgröna blocket blir störst.Detta med stöd av SD, säger M:s gruppledare till Dagens industri..

Alliansfritt Sverige - 18 mar 13 kl. 09:30

Billström säger mot sig själv och all anständighet

BORTGJORD. Migrationsminisnter Tobias Billström har på en och samma dag lyckats göra bort sig inte mindre än två gånger i samma DN-artikel. Först säger han mot sin egen utredning och sen har han ett helt barockt citat om de som gömmer papperslösa.

Fler nyheter från SVT

SVT - 7 timmar sedan

Studenter med utländska betyg kritiska till nytt system

Inför höstterminen 2019 gör Universitets- och högskolerådet om sitt system för värdering av utländska betyg. Beslutet gör att flera studenter får sina meritvärden sänkta och därför kan ha svårare att komma in på utbildningar. På sociala medier är rådet överrösta av kritik..

SVT - 9 timmar sedan

Vet du vilken sida sparkcykeln ska åka på?

Promenera gör man till vänster om vägen och cykla till höger, det fastslog regeringen nyligen. Men alla vet inte vilken sida som gäller om man förflyttar sig på andra sätt med exempelvis skateboard eller segway..

SVT - 9 timmar sedan

Guide: Vad händer om vi inte får någon ny regering?

Hur länge kan regeringskrånglet fortsätta och vad händer om politikerna aldrig kommer överens? SVT Nyheter reder ut vad som kan hända..

SVT - 14 timmar sedan

Tredubbling av antidepressiva läkemedel till barn

Antalet barn som får antidepressiva läkemedel har tredubblats sedan 2007, visar siffror från Socialstyrelsen. Förra året fick nästan 5 700 barn upp till 14 år antidepressiva medel..

SVT - 18 timmar sedan

Stefan Löfvens samtal har inletts – träffar Alliansen i dag

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven sitter just nu i samtal med moderatledaren Ulf Kristersson, skriver Expressen. Detta en dag efter att han tagit över stafettpinnen och försöket att bilda en ny regering..

SVT - 18 timmar sedan

Svårt läge för Löfven – små chanser att locka C och L

Bollen ligger nu hos S-ledaren Stefan Löfven i försöket att bilda en ny regering. För att han ska lyckas måste han få med sig framför allt C, men även L. Löfvens chanser att lyckas verkar dock inte vara särskilt stora, enligt SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein..

SVT - 18 timmar sedan

100 000 lever i materiell fattigdom i Sverige

Ungefär en procent av befolkningen i Sverige lever i allvarlig materiell fattigdom i Sverige, enligt SCB:s senaste rapport. Det är lägst i Europa..

SVT - 19 timmar sedan

KD-ledaren räds inte att L och C lämnar Alliansen

KD-ledaren Ebba Busch Thor räds inte att C och L ska överge Alliansen och stödja en regering med Stefan Löfven (S) som statsminister. Detta säger hon dagen efter att Löfven tagit över stafettpinnen. – Alla mina Allianskollegor och jag är tydliga med att vi vill hålla ihop Alliansen, säger hon..

SVT - 20 timmar sedan

Nya kryddburken väcker ilska: ”Det bor en liten Donald Trump i oss alla”

Kryddtillverkaren Santa Maria har varit i blåsväder de senaste dagarna. Anledningen är den nya kryddburken, som fått ett lock med ett större hål än den gamla. Detta har väckt stor ilska i sociala medier och folk är väldigt upprörda.

SVT - 23 timmar sedan

Regeringsbildningen drar ut på tiden – nu höjs röster för grundlagsändring

Fem veckor efter valet finns ännu ingen ny regering i sikte. Och att bilda en ny regering kan i praktiken ta hur lång tid som helst. Nu höjs röster för att grundlagen borde ändras och en maxgräns införas.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.