Nyteknik > Teknik

Thursday, 17 January, 17:50

Liknande nyheter

Taggar: Sommarens, torka, synsfrån , rymden, här , sågdet , ut förra året
Skånskan - 21 nov 18 kl. 09:00

Fleråriga effekter väntar efter sommarens torka

På landet Kraftigt försämrad likviditet för många lantbrukare och fortsatt foderbrist är bara några av de effekter som dröjer sig kvar efter sommarens torka. Och effekterna kommer ta flera år att hantera. Det menar Christine Andersson, rådgivare på LRF konsult.

Länstidningen i Jämtland - 15 jul 18 kl. 10:21

Regeringen utlovar ekonomiskt stöd till bönder som drabbats av sommarens torka

Regeringen har meddelat att bönder som drabbats av sommarens torka ska få ekonomiskt stöd, skriver TT..

DN - 18 aug 18 kl. 06:30

Mjölkpriser väntas stiga efter sommarens torka

Bristen på djurfoder efter sommarens torka får stora konsekvenser för landets lantbrukare. De små skördarna kan på sikt även göra mjölken dyrare för konsumenter..

Skånskan - 20 aug 18 kl. 05:00

Mådde inte bra av sommarens torka

Hörby På grund av sommarens torka kan 28 träd på Storgatan – som egentligen var tänkta att stå kvar även efter centrumombyggnaden – komma att bytas ut.Det var när ombyggnaden på Storgatan drog igång igen efter sommaruppehållet som man upptäckte att tre av träden såg vissna ut.
– Det är svårt att säga om de hämtar sig eller inte, säger Peter Ragnarsson som är projektledare för centrumombyggnaden.

BT - 28 aug 18 kl. 08:59

Sommarens torka slår hårt mot bönderna

Jordbruksverket underskattar följderna av sommarens torka. – Det tror vi i LRF Västra Götaland, sa Sofia Karlsson som är ordförande..

DN - 29 aug 18 kl. 21:00

Miljonsatsning på åtgärder mot vattenbrist efter sommarens torka

Efter sommarens torka och vattenbrist satsar nu regeringen totalt 135 miljoner kronor på åtgärder mot vattenbrist. Bevattningsbehov i lantbruket och nödvattentankar ingår i satsningen. Samtidigt tillsätts ett nationellt expertråd för klimat­anpassning..

Länstidningen i Jämtland - 03 okt 18 kl. 06:00

Slutsatsen efter sommarens torka - "En del kommer ha ett stålbad, andra ser ut att ha klarat sig bra"

Under sommarens torka rådde katastrofläge för de som är beroende av växtlighet som foder åt sina....

Barometern - 08 okt 18 kl. 10:55

Sommarens torka gav skjuts åt lokala foderföretaget

För tre år sedan startade Nina och Sophie Fornander sitt företag Ekoladies. Sommarens torka med foderbrist har givit företaget en extra kick..

Nyteknik - 10 okt 18 kl. 08:43

Sommarens torka slog mot fotosyntesen

Sommarens torka gjorde att skogens kapacitet att ta upp koldioxid blev sämre. Det rapporterar Vetenskapsradion som tagit del av en forskningsstudie kring extremvärmens påverkan på fotosyntesen..

YA - 06 nov 18 kl. 19:00

Efter sommarens torka: nu tvingas hon sälja sina alpackor

Stall Ryadal utanför Lövestad har under lång tid varit synonymt med både hästar och alpackor. Men nu gör sommarens torka att de säljer av alpackor då fodret inte räcker till..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

Ford utvecklar elektrisk pickup i F-serien

F-150 är en stor pickup – och en av de bäst säljande bilarna i USA. Nu meddelar Ford att den eller ett F-syskon kommer att släppas som elbil..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Spotify testar ett nytt billäge

Strömningsföretaget Spotify har börjat rulla ut en ny funktion som gör det säkrare att använda tjänsten i bilen. Men frågan är om finessen kommer att nå Sverige..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Ai-stjärnskottet Horizon Robotics tar in 5 miljarder

AI-bolaget Horizon Robotics, som utvecklar smarta chipp för autonoma bilar, håller på att stänga en investeringsrunda som uppges vara värd 600 miljoner dollar..

Nyteknik - 3 timmar sedan

BMW presenterar nya 7-serien

Uppgraderade drivlinor, mer teknik – och större grill. BMW:s flaggskepp 7-serien kommer nu i en ny tappning. I mars landar bilen hos de svenska handlarna..

Nyteknik - 4 timmar sedan

”Häv blockeringen av viktig teknik”

DEBATT. Blockkedjetekniken skulle kunna motverka falska produkter, avslöja korruption och minska svinnet av varor. Men potentialen med tekniken bromsas av juridiska frågetecken, skriver EU-parlamentarikern Aleksander Gabelic (S)..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Kärnvapenförbud "skadligt för Sverige"

Frågan om ett svenskt stöd till ett globalt kärnvapenförbud splittrar både experter och riksdag..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Island först i världen – nu är det olagligt att betala ojämlika löner

Island blev först i världen med att lagstifta om att män och kvinnor ska ha lika mycket betalt om de utför samma arbete..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Ångdrivna farkosten kan utforska rymden i evig tid

Wine borrar efter sitt drivmedel – och solpaneler förvandlar vattnet till ånga. Teoretiskt innebär tekniken att det inte finns någon gräns för hur länge rymdfarkosten kan utforska nya världar..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Randig kroppsmålning skyddar mot insektsbett

Ränder på kroppen skyddar inte bara zebror, utan också människor från insektsbett. Mest lockande för bromsar är omålat mörkt skinn..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Snoop Dogg investerar i svenska betaltjänsten Klarna

Rapparen Snoop Dogg, som egentligen heter Calvin Broadus, blir minoritetsägare i det svenska betaltjänstföretaget Klarna, rapporterar Forbes..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.