Nyteknik > Teknik

Tuesday, 21 August, 22:21

Liknande nyheter

Taggar: Forskare, varnar, blått, ljusfrån din , smartphonekan , göra, dig blind
YLE - 27 aug 17 kl. 11:10

Forskare varnar för fisk från sura, bruna sjöar

Fisk från humusrika sjöar kan innehålla för höga halter kvicksilver, visar forskning som Finlands Akademi har finansierat. Kvicksilverhalterna kan vara så höga att fisken är skadlig att äta. Det gäller fisk från små sura sjöar med mörkbrunt vatten - sjöar som Finland är fullt av.

YLE - 27 aug 17 kl. 11:10

Forskare varnar för fisk från sura, bruna insjöar

Fisk från humusrika insjöar kan innehålla för höga halter kvicksilver, visar forskning som Finlands Akademi har finansierat. Kvicksilverhalterna kan vara så höga att fisken är skadlig att äta. Det gäller fisk från små sura insjöar med mörkbrunt vatten - sjöar som Finland är fullt av.

BT - 15 dec 11 kl. 16:00

Så här snabbt övertänds ett rum - brandkåren varnar för levande ljus

3-4 minuter. Längre tid tar det inte för en lägenhetsbrand att bli helt utvecklad. 80 procent av alla bränder kring jul beror på slarv med levande ljus.

BT - 15 dec 11 kl. 16:00

TV: Så här snabbt övertänds ett rum - brandkåren varnar för levande ljus

3-4 minuter. Längre tid tar det inte för en lägenhetsbrand att bli helt utvecklad. 80 procent av alla bränder kring jul beror på slarv med levande ljus.

YLE - 24 mar 15 kl. 12:07

Wärtsilä i Vasa varnar för ljus och bommar

Wärtsilä i Vasa har öppnat en ny ut- och infart för sina tunga transporter och ber nu att allmänheten ska respektera bommarna längs Träskgatan. Arbetet har pågått ända sedan sommaren, men nu börjar det vara klart. Enligt Marica Lassus, informationschef på Wärtsilä, kommer den nya öppningen till fabriken att börja användas alltmer.

YLE - 22 okt 16 kl. 06:05

Experter varnar för kryptovalutan Onecoin

Experter varnar för kryptovalutan Onecoin Kryptovalutan Onecoins budskap har spridits över Finland. Grandiosa möjligheter målades upp på rekryteringsmöten. I dag är det tystare.

YLE - 02 jan 17 kl. 10:01

Forskare: Terrorismen när sig på vår överdimensionerade rädsla

År 2016 har präglats av exceptionellt många terrorattentat, ett allt hårdare samhällsklimat och en allt mera tillspetsad politisk retorik. Att människor känner sig räddare än på länge är förståeligt. Men rädslan riskerar att bli en tumör som slår rot i samhällssjälen och förpestar samhällsdebatten, varnar forskaren Karin Creutz.

Nyteknik - 13 mar 15 kl. 06:30

Forskare: Nytt ljus på gatorna risk för sömnen

Att ersätta äldre belysning med lysdioder kan innebära hälsorisker, varnar VTI-forskare..

Kristianstadsbladet - 20 nov 11 kl. 20:15

"Varde ljus" ur vakuum

Forskare vid Chalmers är först med att skapa ljus ur vakuum, som inte är så tomt som man tror. Där finns partiklar som bara existerar i ett ögonblick. Forskarna har fått vissa av dem att stabiliseras och avge ljus.

BT - 20 maj 14 kl. 05:45

Forskare vill skapa materia av ljus

Brittiska forskare påstår att de har utvecklat en metod för att omvandla ljus till materia - och hoppas kunna bevisa teorin inom det närmaste året. Men det handlar än så länge om partiklar som är mindre än atomer. En brasklapp är på sin plats: Ingen vet om det verkligen kommer att fungera, men forskarna på Imperial College London i Storbritannien känner sig säkra på att det går att skapa materia ur ljus, och att tekniken finns tillgänglig för att utföra ett lyckat test, skriver The Guardian.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 4 timmar sedan

Roboten laddar elbilen åt dig

I framtiden kan du slippa att stiga ur elbilen på resan. I Graz har forskare tagit ram en robot som på egen hand kopplar fordonet till snabbladdaren. Och systemet sägs fungera även om bilen står snett..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Flygchefen: Några riktigt jobbiga minuter

Varningslarmet från Jas Gripenplanet följdes av ett haverilarm och piloten hann skjuta ut sig innan flygplanet störtade i skogen utanför Ronneby. Vattenbombning behövdes för att släcka branden på haveriplatsen..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Flygplansmotorer sårbara mot fågelkrockar

Flygplansmotorer är sårbara vid kollisioner med fåglar eftersom en skyddsanordning skulle störa luftströmmarna. Varje år inträffar hundratals fågelkrockar – men det är ovanligt att incidenterna leder till krascher..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Mercedes-Benz fjärrstyrda lastbil kommer till Sverige

I höstas inleddes försök med att låta självkörande lastbilar röja snö på en tysk flygplats. Nu ska lastbilen köra runt själv på inhägnat område vid transportmässan Elmia Lastbil i Jönköping..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Före detta Gripenpilot: ”Kan aldrig skydda sig helt”

Gripen har förmodligen kolliderat med tusentals fåglar. Men det är mycket ovanligt att det får allvarliga konsekvenser, enligt före detta piloten Mikael Grev som dock minns en händelse med försvarets andra plan som kunde ha slutat illa..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Så ska Sverige ta tillvara på den industriella automationen

2017 stod automatiserad industriproduktion för en marknadsomsättning på 1 310 miljarder kronor. Fram till år 2023 väntas den siffran stiga med 50 procent enligt en amerikansk forskningsrapport från Solution..

Nyteknik - 8 timmar sedan

MC-organisationen kämpade för elcykelpremien

När förslaget om elcykelpremie först presenterades av regeringen så var elmotorcyklar inte inkluderade. Nu har 1340 personer fått bidrag för sina elmotorcyklar..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Så fungerar Gripenplanets raketstol

Raketstolen – en process i flera riskabla steg måste genomföras på bråkdelar av sekunder..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Microsoft upptäckte ryskt hackningsförsök

En ökänd rysk hackergrupp misstänkt för att ha påverkat den amerikanska valutgången 2016 verkar ha slagit till igen..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Google lät AI sköta kylningen – sänkte elförbrukningen med 30 procent

För nio månader sedan lämnade Google över ansvaret på att kyla ett av företagets datacenter till en artificiell intelligens. Sedan dess har energiförbrukningen minskat radikalt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.