Nyteknik > Teknik

Monday, 18 February, 02:45

Nyteknik - 10 aug 18 kl. 12:14

Forskare varnar: blått ljus från din smartphone kan göra dig blindNej, du kommer inte få fyrkantiga ögon om du sitter för länge framför skärmen. Men forskare varnar för det blåa ljuset som kan påskynda blindhet..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

31 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskare, varnar, blått, ljusfrån din , smartphonekan , göra, dig blind
YLE - 27 aug 17 kl. 11:10

Forskare varnar för fisk från sura, bruna sjöar

Fisk från humusrika sjöar kan innehålla för höga halter kvicksilver, visar forskning som Finlands Akademi har finansierat. Kvicksilverhalterna kan vara så höga att fisken är skadlig att äta. Det gäller fisk från små sura sjöar med mörkbrunt vatten - sjöar som Finland är fullt av.

YLE - 27 aug 17 kl. 11:10

Forskare varnar för fisk från sura, bruna insjöar

Fisk från humusrika insjöar kan innehålla för höga halter kvicksilver, visar forskning som Finlands Akademi har finansierat. Kvicksilverhalterna kan vara så höga att fisken är skadlig att äta. Det gäller fisk från små sura insjöar med mörkbrunt vatten - sjöar som Finland är fullt av.

BT - 15 dec 11 kl. 16:00

Så här snabbt övertänds ett rum - brandkåren varnar för levande ljus

3-4 minuter. Längre tid tar det inte för en lägenhetsbrand att bli helt utvecklad. 80 procent av alla bränder kring jul beror på slarv med levande ljus.

BT - 15 dec 11 kl. 16:00

TV: Så här snabbt övertänds ett rum - brandkåren varnar för levande ljus

3-4 minuter. Längre tid tar det inte för en lägenhetsbrand att bli helt utvecklad. 80 procent av alla bränder kring jul beror på slarv med levande ljus.

YLE - 24 mar 15 kl. 12:07

Wärtsilä i Vasa varnar för ljus och bommar

Wärtsilä i Vasa har öppnat en ny ut- och infart för sina tunga transporter och ber nu att allmänheten ska respektera bommarna längs Träskgatan. Arbetet har pågått ända sedan sommaren, men nu börjar det vara klart. Enligt Marica Lassus, informationschef på Wärtsilä, kommer den nya öppningen till fabriken att börja användas alltmer.

YLE - 22 okt 16 kl. 06:05

Experter varnar för kryptovalutan Onecoin

Experter varnar för kryptovalutan Onecoin Kryptovalutan Onecoins budskap har spridits över Finland. Grandiosa möjligheter målades upp på rekryteringsmöten. I dag är det tystare.

YLE - 02 jan 17 kl. 10:01

Forskare: Terrorismen när sig på vår överdimensionerade rädsla

År 2016 har präglats av exceptionellt många terrorattentat, ett allt hårdare samhällsklimat och en allt mera tillspetsad politisk retorik. Att människor känner sig räddare än på länge är förståeligt. Men rädslan riskerar att bli en tumör som slår rot i samhällssjälen och förpestar samhällsdebatten, varnar forskaren Karin Creutz.

Nyteknik - 13 mar 15 kl. 06:30

Forskare: Nytt ljus på gatorna risk för sömnen

Att ersätta äldre belysning med lysdioder kan innebära hälsorisker, varnar VTI-forskare..

Kristianstadsbladet - 20 nov 11 kl. 20:15

"Varde ljus" ur vakuum

Forskare vid Chalmers är först med att skapa ljus ur vakuum, som inte är så tomt som man tror. Där finns partiklar som bara existerar i ett ögonblick. Forskarna har fått vissa av dem att stabiliseras och avge ljus.

BT - 20 maj 14 kl. 05:45

Forskare vill skapa materia av ljus

Brittiska forskare påstår att de har utvecklat en metod för att omvandla ljus till materia - och hoppas kunna bevisa teorin inom det närmaste året. Men det handlar än så länge om partiklar som är mindre än atomer. En brasklapp är på sin plats: Ingen vet om det verkligen kommer att fungera, men forskarna på Imperial College London i Storbritannien känner sig säkra på att det går att skapa materia ur ljus, och att tekniken finns tillgänglig för att utföra ett lyckat test, skriver The Guardian.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 14 timmar sedan

Minska stressen – så blir drömjobbet lättare ditt

Jakten på ett nytt jobb tar tid och kan leda till utmattning. Men det går att minska stressen..

Nyteknik - Igår: 06:00

”Nu är det dags för alternativ till forskningsinstituten”

När företag låter forskningsinstitut utvärdera en ny innovation blir resultaten hemliga. Kanske behövs en ny testinstans, skriver Ny Tekniks reporter Linda Nohrstedt..

Nyteknik - I förrgår: 18:24

Samsung One UI – enkelhet och användaren i fokus

Idag ser vi på våra smartphones som mer än bara telefoner. Vi använder dem som kameror, underhållningshubbar, portabla datorer och mycket mer. När allt fler funktioner läggs till ställs också högre krav på användargränssnittet.

Nyteknik - I förrgår: 16:18

Telia välkomnar friande dom

Telias styrelseordförande Marie Ehrling välkomnar Stockholms tingsrätts friande dom i muträttegången mot tre före detta Teliachefer, däribland ex-vd:n Lars Nyberg..

Nyteknik - I förrgår: 15:18

Airbus: Allmänheten på väg att acceptera flygande taxis

I Mexico City kan 67 procent tänka sig att ta en flygande taxi. Stadens innevånare var de mest positiva i Airbus globala studie. Enligt bolaget visar deras enkäter att allmänheten börjar acceptera framtidens mobilitet..

Nyteknik - I förrgår: 14:11

Här är ingenjörerna som höjde lönerna mest – och minst 2018

Civilingenjörer inom statlig sektor tillhör förlorarna när det gäller löneutvecklingen under 2018. För övriga ingenjörer är förändringen liten jämfört med föregående år, visar ny statistik från Sveriges ingenjörer..

Nyteknik - I förrgår: 11:12

Teliachefer frias från mutbrott

Ex-vd Lars Nyberg och två andra tidigare Teliachefer frias från mutbrott, meddelar Stockholms tingsrätt..

Nyteknik - I förrgår: 12:37

Stormen Alfrida orsakade skador för 266 miljoner

Försäkringsbolagen har hittills betalat ut 266 miljoner kronor i ersättning för skador orsakade av stormen Alfrida, som drabbade Sverige i januari..

Nyteknik - I förrgår: 11:30

Elon Musk-bolagets AI skrämmer upphovsmakarna

Av rädsla för de potentiella konsekvenserna har Open AI valt att inte lansera sin nya textgenerator. Resultaten är helt enkelt för bra..

Nyteknik - I förrgår: 10:31

Din android kan hackas bara genom att du tittar på en bild

Att titta på en bild, det är allt som krävs för att en hackare ska kunna ta över din android-telefon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.