Nyteknik > Teknik

Friday, 19 October, 21:28

Nyteknik - 10 aug 18 kl. 12:14

Forskare varnar: blått ljus från din smartphone kan göra dig blindNej, du kommer inte få fyrkantiga ögon om du sitter för länge framför skärmen. Men forskare varnar för det blåa ljuset som kan påskynda blindhet..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

31 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskare, varnar, blått, ljusfrån din , smartphonekan , göra, dig blind
YLE - 27 aug 17 kl. 11:10

Forskare varnar för fisk från sura, bruna sjöar

Fisk från humusrika sjöar kan innehålla för höga halter kvicksilver, visar forskning som Finlands Akademi har finansierat. Kvicksilverhalterna kan vara så höga att fisken är skadlig att äta. Det gäller fisk från små sura sjöar med mörkbrunt vatten - sjöar som Finland är fullt av.

YLE - 27 aug 17 kl. 11:10

Forskare varnar för fisk från sura, bruna insjöar

Fisk från humusrika insjöar kan innehålla för höga halter kvicksilver, visar forskning som Finlands Akademi har finansierat. Kvicksilverhalterna kan vara så höga att fisken är skadlig att äta. Det gäller fisk från små sura insjöar med mörkbrunt vatten - sjöar som Finland är fullt av.

BT - 15 dec 11 kl. 16:00

Så här snabbt övertänds ett rum - brandkåren varnar för levande ljus

3-4 minuter. Längre tid tar det inte för en lägenhetsbrand att bli helt utvecklad. 80 procent av alla bränder kring jul beror på slarv med levande ljus.

BT - 15 dec 11 kl. 16:00

TV: Så här snabbt övertänds ett rum - brandkåren varnar för levande ljus

3-4 minuter. Längre tid tar det inte för en lägenhetsbrand att bli helt utvecklad. 80 procent av alla bränder kring jul beror på slarv med levande ljus.

YLE - 24 mar 15 kl. 12:07

Wärtsilä i Vasa varnar för ljus och bommar

Wärtsilä i Vasa har öppnat en ny ut- och infart för sina tunga transporter och ber nu att allmänheten ska respektera bommarna längs Träskgatan. Arbetet har pågått ända sedan sommaren, men nu börjar det vara klart. Enligt Marica Lassus, informationschef på Wärtsilä, kommer den nya öppningen till fabriken att börja användas alltmer.

YLE - 22 okt 16 kl. 06:05

Experter varnar för kryptovalutan Onecoin

Experter varnar för kryptovalutan Onecoin Kryptovalutan Onecoins budskap har spridits över Finland. Grandiosa möjligheter målades upp på rekryteringsmöten. I dag är det tystare.

YLE - 02 jan 17 kl. 10:01

Forskare: Terrorismen när sig på vår överdimensionerade rädsla

År 2016 har präglats av exceptionellt många terrorattentat, ett allt hårdare samhällsklimat och en allt mera tillspetsad politisk retorik. Att människor känner sig räddare än på länge är förståeligt. Men rädslan riskerar att bli en tumör som slår rot i samhällssjälen och förpestar samhällsdebatten, varnar forskaren Karin Creutz.

Nyteknik - 13 mar 15 kl. 06:30

Forskare: Nytt ljus på gatorna risk för sömnen

Att ersätta äldre belysning med lysdioder kan innebära hälsorisker, varnar VTI-forskare..

Kristianstadsbladet - 20 nov 11 kl. 20:15

"Varde ljus" ur vakuum

Forskare vid Chalmers är först med att skapa ljus ur vakuum, som inte är så tomt som man tror. Där finns partiklar som bara existerar i ett ögonblick. Forskarna har fått vissa av dem att stabiliseras och avge ljus.

BT - 20 maj 14 kl. 05:45

Forskare vill skapa materia av ljus

Brittiska forskare påstår att de har utvecklat en metod för att omvandla ljus till materia - och hoppas kunna bevisa teorin inom det närmaste året. Men det handlar än så länge om partiklar som är mindre än atomer. En brasklapp är på sin plats: Ingen vet om det verkligen kommer att fungera, men forskarna på Imperial College London i Storbritannien känner sig säkra på att det går att skapa materia ur ljus, och att tekniken finns tillgänglig för att utföra ett lyckat test, skriver The Guardian.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 5 timmar sedan

Tysklands mäktigaste svensk tar över Daimler

Svensken Ola Källenius får nästa år ett av bilvärldens absoluta toppjobb - högste chef på Daimlerkoncernen. Affärsvärlden träffar Ola Källenius, som i maj tar över vd-posten på fordonkoncernen Daimler..

Nyteknik - 5 timmar sedan

F-117 Nighthawk – science fiction på sjuttiotalet

GRAFIK. Se illustrationen över Lockheed F-117: Planet som en gång var pionjär inom smygtekniken..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Samsung ryktas döda notch-design 2019 med Galaxy S10

Den eviga debatten om notch-designen på mobiltelefoner kan få sig en vändning under 2019. Nu ryktas Samsung designa en fullskärmstelefon för Galaxy S10..

Nyteknik - 7 timmar sedan

De klarar allt från fordonskomponenter till jätteskor

Fråga: vad har en två meter lång Pumasko och fordonsindustrin gemensamt? Svar: den unika kompetens och den konceptverkstad som Havd Group har byggt upp..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Samsung ryktas döda notch-design 2019 med Galaxy 10

Den eviga debatten om notch-designen på mobiltelefoner kan få sig en vändning under 2019. Nu ryktas Samsung designa en fullskärmstelefon för Galaxy 10..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Här är bildtekniken som kan avbilda mumiers vävnader

Tekniken gör det möjligt att se rester av fettceller, blodkärl, nerver och möjligtvis spår av sjukdomar i mumifierade kroppsdelar..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Fetma knyts allt starkare till cancer

Fetma ökar risken för betydligt fler cancerformer än vad man hittills trott. Enligt Världscancerfonden WCRF kan fyra av tio cancerfall förebyggas med rätt kost och motion..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Efter test: Det här var mest utmanande för självkörande tekniken

Över 70 procent av förare tror att man redan i dag kan köpa självkörande bilar – det visar Euro NCAP:s undersökning. Nu har de utvärderat förarstödet hos tio modeller..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Trots avgasproblem levererar Volvo – men aktien svajar

Fordonstillverkaren Volvo klår förväntningarna och levererar sitt hittills starkaste resultat för ett tredje kvartal. Trots goda siffror svajar aktien på Stockholmsbörsen..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Trots avgasproblem – Volvo levererar

Fordonstillverkaren Volvo klår förväntningarna och levererar sitt hittills starkaste resultat för ett tredje kvartal..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.