Nyteknik > Teknik

Monday, 10 December, 11:30

Nyteknik - 10 aug 18 kl. 12:14

Forskare varnar: blått ljus från din smartphone kan göra dig blindNej, du kommer inte få fyrkantiga ögon om du sitter för länge framför skärmen. Men forskare varnar för det blåa ljuset som kan påskynda blindhet..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

31 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskare, varnar, blått, ljusfrån din , smartphonekan , göra, dig blind
YLE - 27 aug 17 kl. 11:10

Forskare varnar för fisk från sura, bruna sjöar

Fisk från humusrika sjöar kan innehålla för höga halter kvicksilver, visar forskning som Finlands Akademi har finansierat. Kvicksilverhalterna kan vara så höga att fisken är skadlig att äta. Det gäller fisk från små sura sjöar med mörkbrunt vatten - sjöar som Finland är fullt av.

YLE - 27 aug 17 kl. 11:10

Forskare varnar för fisk från sura, bruna insjöar

Fisk från humusrika insjöar kan innehålla för höga halter kvicksilver, visar forskning som Finlands Akademi har finansierat. Kvicksilverhalterna kan vara så höga att fisken är skadlig att äta. Det gäller fisk från små sura insjöar med mörkbrunt vatten - sjöar som Finland är fullt av.

BT - 15 dec 11 kl. 16:00

Så här snabbt övertänds ett rum - brandkåren varnar för levande ljus

3-4 minuter. Längre tid tar det inte för en lägenhetsbrand att bli helt utvecklad. 80 procent av alla bränder kring jul beror på slarv med levande ljus.

BT - 15 dec 11 kl. 16:00

TV: Så här snabbt övertänds ett rum - brandkåren varnar för levande ljus

3-4 minuter. Längre tid tar det inte för en lägenhetsbrand att bli helt utvecklad. 80 procent av alla bränder kring jul beror på slarv med levande ljus.

YLE - 24 mar 15 kl. 12:07

Wärtsilä i Vasa varnar för ljus och bommar

Wärtsilä i Vasa har öppnat en ny ut- och infart för sina tunga transporter och ber nu att allmänheten ska respektera bommarna längs Träskgatan. Arbetet har pågått ända sedan sommaren, men nu börjar det vara klart. Enligt Marica Lassus, informationschef på Wärtsilä, kommer den nya öppningen till fabriken att börja användas alltmer.

YLE - 22 okt 16 kl. 06:05

Experter varnar för kryptovalutan Onecoin

Experter varnar för kryptovalutan Onecoin Kryptovalutan Onecoins budskap har spridits över Finland. Grandiosa möjligheter målades upp på rekryteringsmöten. I dag är det tystare.

YLE - 02 jan 17 kl. 10:01

Forskare: Terrorismen när sig på vår överdimensionerade rädsla

År 2016 har präglats av exceptionellt många terrorattentat, ett allt hårdare samhällsklimat och en allt mera tillspetsad politisk retorik. Att människor känner sig räddare än på länge är förståeligt. Men rädslan riskerar att bli en tumör som slår rot i samhällssjälen och förpestar samhällsdebatten, varnar forskaren Karin Creutz.

Nyteknik - 13 mar 15 kl. 06:30

Forskare: Nytt ljus på gatorna risk för sömnen

Att ersätta äldre belysning med lysdioder kan innebära hälsorisker, varnar VTI-forskare..

Kristianstadsbladet - 20 nov 11 kl. 20:15

"Varde ljus" ur vakuum

Forskare vid Chalmers är först med att skapa ljus ur vakuum, som inte är så tomt som man tror. Där finns partiklar som bara existerar i ett ögonblick. Forskarna har fått vissa av dem att stabiliseras och avge ljus.

BT - 20 maj 14 kl. 05:45

Forskare vill skapa materia av ljus

Brittiska forskare påstår att de har utvecklat en metod för att omvandla ljus till materia - och hoppas kunna bevisa teorin inom det närmaste året. Men det handlar än så länge om partiklar som är mindre än atomer. En brasklapp är på sin plats: Ingen vet om det verkligen kommer att fungera, men forskarna på Imperial College London i Storbritannien känner sig säkra på att det går att skapa materia ur ljus, och att tekniken finns tillgänglig för att utföra ett lyckat test, skriver The Guardian.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

Deras system kan spara miljontals liter diesel om året

Uppgraderingen av mjölktankbilarna ska ge enorma miljövinster. Enligt Semcons kommer deras nya lösning spara miljontals liter diesel. "Det finns ett stort intresse för tekniken, inte bara mejerier utan även i andra branscher", säger projektledaren John Emil Halden..

Nyteknik - 30 minuter sedan

De skapar möjligheternas Stockholm

Stockholms stad ska möjliggöra 140 000 nya bostäder fram till 2030. Den snabba utökningen kräver spetskompetens, bland annat byggprojektledare. Här har du möjlighet att vara med i arbetet med utvecklingen av Stockholm..

Nyteknik - 1 timme sedan

ÅF lägger bud på finska Pöyry

Ingenjörs- och konsultföretaget ÅF lägger bud på Pöyry. Budet är på 10:20 euro per aktie vilket värderar hela bolaget till 611 miljoner euro, motsvarande cirka 6,3 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande..

Nyteknik - 1 timme sedan

Första sonden på väg mot månens "mörka sida"

Fram till för 60 år sedan hade vi knappt någon aning om vad som fanns där. Nu är människans första sond på väg till månens baksida..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Deras unika flödesmotor ska revolutionera framtidens fordon

Vid första anblick, en spännande sexhjuling – men Ferox Azaris är mycket mer än så. Den demonstrerar företagets flödesmotor. Ett system som enligt tillverkaren kan revolutionera framtidens fordon..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Nasas sond studerar hotfulla asteroiden Bennu

Innehåller asteroiden Bennu ledtrådar till livets ursprung på jorden – och blir den om 150 år ett akut hot mot just livet på vår planet? Sonden Osiris-Rex är nu framme för att ta reda på det..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Fords algoritm kan förutse faror

I London har Ford loggat motsvarande 20 varv med bil runt jorden – detta för att identifiera platser med hög olycksrisk. Resultatet är en algoritm som kan förutse faror..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Över hälften av jordens befolkning är online

Runt 3,9 miljarder människor i världen använder internet. Det är första gången som över hälften av jordens befolkning är uppkopplad, meddelar FN-organet Internationella teleunionen (ITU)..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Simuleringarnas motsvarighet till GPS

Hur många av oss vet egentligen exakt hur en GPS fungerar?.

Nyteknik - 3 timmar sedan

Japanska åklagare åtalar Ghosn och Nissan

Åklagare i Japan har lämnat in ett formellt åtal mot den avsatte Nissan-ordföranden Carlos Ghosn för ekonomiska oegentligheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.