DN > Kultur

Monday, 20 August, 03:37

DN - 10 aug 18 kl. 11:50

Malin Ullgren: Jag tyckte klimatfrågan var töntig fram till nuDet verkade löjligt och meningslöst att sopsortera. Men ingen har längre råd att avfärda någon aspekt av klimatfrågan. Malin Ullgren undrar varför det tog henne så lång tid att ta till sig allt som hade med ”miljö” att göra..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Ullgren

Dela artikeln

605 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Malin, UllgrenJag , tyckte, klimatfråganvar , töntigfram till nu
Politikerbloggen - 04 feb 13 kl. 13:00

Klimatfrågan kan inte längre ignoreras


DEBATT. Alliansregeringens klimatpolitik får gång på gång underkänt i internationella jämförelser och i nuvarande omställningstakt når vi EU:s utsläppsmål först 2173 ? 123 år för sent.

Supermiljöbloggen - 03 jul 17 kl. 12:18

Vart försvann klimatfrågan i Sjöstedts tal?

Klimatfrågan lyser med sin frånvaro i Vänsterpartiets tal under Almedalsveckans första dag.  Igår, söndag den 2 juli, inleddes årets upplaga av Almedalsveckan på Gotland. Partierna har, precis som tidigare år, varsin dag under veckan där fokus ligger på just deras politik.

Politikerbloggen - 09 feb 13 kl. 11:13

Gör 2013 till året för samarbete i klimatfrågan!


DEBATT. Jag kandiderar till språkrör för Grön Ungdom för att tillsammans med våra medlemmar göra år 2013 till året för samarbete i klimatfrågan. Vi unga har stor betydelse i inte bara framtidens utan även dagens klimatarbete.

SmålandsPosten - 22 sep 14 kl. 07:04

Klimatfrågan ? en utmaning

Klimatfrågan är en etisk och andlig utmaning lika mycket som en vetenskaplig och politisk fråga, skriver undertecknade. Aldrig tidigare har människan haft en så stor kapacitet att påverka ekosystemen, basen för våra liv på jorden, och aldrig tidigare har vi vetat så mycket om globala processer.
Enligt den säkraste kunskap vi har lever vi nära eller över gränsen för jordens kapacitet till återhämtning på flera områden.

Supermiljöbloggen - 09 jul 15 kl. 12:18

Allt fler svenska artister engagerar sig i klimatfrågan

Musiker, artister och forskare gör gemensam sak på Malmöfestivalen den 19 augusti. Supermiljöbloggen har tidigare skrivit om Stormvarning – ett initiativ som vill lyfta klimatfrågan tillbaka in i det offentliga samtalet och som tagit musiker, artister och forskare till sin hjälp. I augusti förra året arrangerades bland annat en välbesökt klimatkonsert i Vitabergsparken i Stockholm.

Västerbottens Folkblad - 28 mar 14 kl. 23:00

Satsa på klimatfrågan om ni vill ha framtidens väljare

Två tredjedelar av Sveriges unga uppger att partiets engagemang i klimatfrågan kommer att påverka vilket parti de kommer att rösta på, skriver Mariann Eriksson från Världsnaturfonden och Kim Jakobsson från Ungdomar.se och We_Change med anledning av en ny undersökning om ungdomars syn på klimatfrågan. Det är de unga som är framtiden.

DalaDemokraten - 22 sep 14 kl. 18:14

När klimatfrågan försvann

Under några års tid före finanskraschen i september 2008 exploderade klimatfrågan i medier, i politik och bland vanliga människor. Flera tunga vetenskapliga rapporter publicerades som gav bränsle åt en mer passionerad klimatdebatt än någonsin tidigare och plötsligt var klimatfrågan på allas läppar och till och med på kvällstidningarnas löpsedlar. Det är knappt man idag tror att det är sant att en så livaktig debatt fördes.

Supermiljöbloggen - 15 okt 15 kl. 07:53

”Klimatfrågan handlar om rättvisa”

Ansvar måste utkrävas från de som har det största ansvaret för utsläppen - till förmån för de som drabbats hårdast, det skriver Anna Axelsson, Diakonia, och Martin Vogel, Svenska kyrkan. Diakonias och Svenska kyrkans internationella arbetes utgångspunkt i klimatfrågan är alla människors lika värde och lika rätt till utveckling. Klimatfrågan handlar om rättvisa, eftersom de människor som drabbas hårdast av klimatförändringarna är de som historiskt bidragit minst till de globala utsläppen av växthusgaser.

Skånskan - 04 jan 17 kl. 10:00

Lyfter klimatfrågan i färgstark bok

Naturlitteratur 1996 gjorde naturfotografen och författaren Felix Heintzenberg från Lund sin första resa till Arktis. 20 år och många resor senare resulterade det i hans och den norska kollegan Ole Jørgen Lioddens Augustnominerade bok Arktis, liv i en värld av is och snö där de beskriver vildmarken de mött i text och bild men också lyfter klimatfrågan och vad vi riskerar att förlora.
– Det är storheten man fastnar för, att man själv får känna sig liten och att det är naturen som bestämmer, säger Felix Heintzenberg om sin fascination för Arktis.

Expressen - 12 maj 17 kl. 16:25

Klimatfrågan nobbas – skarp kritik mot SVT

De nobbar klimatfrågan under partiledardebatten. Nu riktar miljörörelsen skarp kritik mot SVT-programmet "Agenda" för att de väljer bort klimat och miljö i söndagens politiska debatt. – Det är mycket allvarligt att partiledarna inte får tillfälle att diskutera och lägga fram lösningar på klimatfrågan, säger Frode Pleym, tillförordnad chef för Greenpeace Sverige..

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

New York Times svarar Donald Trump

Donald Trump riktar återigen skarp kritik mot New York Times, efter en artikel om Vita huset-advokaten Don McGahn och Rysslandsutredningen. Tidningen har svarat att de står fast vid artikeln. .

DN - 8 timmar sedan

Fiasko för Kevin Spaceys nya film på premiärdagen

Filmen ”Billionair Boys Club”, där skådespelaren Kevin Spacey har en biroll, drog under premiärdagen in 1000 svenska kronor i biljettintäkter i Storbritannien. I USA drog den sammanlagt in drygt 1100 kronor. .

DN - 10 timmar sedan

Kulturprofilen: Jag har aldrig lagt mig i Akademiens inre angelägenheter

Kulturprofilen förnekar att han lagt sig i Svenska Akademiens rekrytering av Sara Danius, i ett uttalande till SVT Nyheter. Både Sara Danius och Peter Englund har tidigare vittnat om motsatsen..

DN - 17 timmar sedan

Nigeriansk cover på Childish Gambinos ”This is America” förbjuds av myndigheterna

Nigerianska rapparen Falzs cover på Childish Gambinos ”This is America” förbjuds av en statlig myndighet i landet. Covern, som lyfter samhällsproblem i Nigeria, anses vara för vulgär, skriver CNN.  .

DN - 19 timmar sedan

Palle: Mannen i panik innan deadline

Kåseri. Knappt hinner jag ro ihop det allra sista arbetsmaterialet som ska med innan vi hastar mot Arlanda. .

DN - 21 timmar sedan

14 skadade när Backstreet Boys skulle spela

Minst 14 personer fick föras till sjukhus efter det att entrén till ett konsertområde blåst omkull i Oklahoma, rapporterar CNN..

DN - Igår: 22:39

”Strängens” sista album släpps postumt

Gitarristen Robert ”Strängen” Dahlqvist avled i februari 2017. Nu släpps albumet han arbetade på sin sista tid i livet..

DN - Igår: 22:09

John Ashberys poesi söker friheten till varje pris

Den amerikanske poeten John Ashbery hedras i en stor översatt samlingsvolym. "Rörligt, elegant och melankoliskt", skriver Anna Hallberg om författarskapet..

DN - Igår: 21:08

CNN gör dokumentär om Anthony Bourdain

Stjärnkocken Anthony Bourdain avled på ett hotellrum i Frankrike tidigare i somras. Kocken och matjournalisten var på senare tid känd som profil i tv-programmet ”Parts unknown” på CNN..

DN - Igår: 21:00

Mittvatten, del 57 av 57

Följ med i DN:s spännande följetong med detektiverna Sam Berger och Molly Blom..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.