Nyteknik > Teknik

Tuesday, 22 January, 13:13

Nyteknik - 10 aug 18 kl. 09:51

Vattenfall slog på ström – orsakade skogsbrandPå onsdagen uppstod en kraftig skogsbrand som omfattade totalt omkring 50.000 kvadratmeter i Harg utanför Östhammar. Nu står det klart att det var elbolaget Vattenfall som orsakade branden, rapporterar TV4 Nyheterna..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Harg, Östhammar, Vattenfall, TV4 Nyheterna

Dela artikeln

55 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vattenfall, slog, ström, orsakade, skogsbrand
BT - 30 jan 14 kl. 22:45

Strömfel orsakade tågstopp i Kiruna

Problem med strömförsörjningen orsakade ett flera timmar långt stopp i tågtrafiken utanför Kiruna på torsdagen. Strömmen försvann längs järnvägen vid 15-tiden. - Strömproblemen gör att man inte kan lägga om växlarna, sade Trafikverkets informatör Katarina Wolfram till TT på eftermiddagen.

UNT - 30 jan 14 kl. 22:43

Strömfel orsakade tågstopp i Kiruna

Problem med strömförsörjningen orsakade ett flera timmar långt stopp i tågtrafiken utanför Kiruna på torsdagen. Strömmen försvann längs järnvägen vid 15-tiden..

DN - 31 jan 14 kl. 00:37

Strömfel orsakade tågstopp i Kiruna

Problem med strömförsörjningen orsakade ett flera timmar långt stopp i tågtrafiken utanför Kiruna på torsdagen. Strömmen försvann längs järnvägen vid 15-tiden..

SvD - 30 jan 14 kl. 22:43

Strömfel orsakade tågstopp i Kiruna

Problem med strömförsörjningen orsakade ett flera timmar långt stopp i tågtrafiken utanför Kiruna under eftermiddagen och kvällen..

Helsingborgs Dagblad - 04 jul 12 kl. 16:54

Strömavbrottet orsakade växelkrasch

I flera timmar gick kommunens växel inte att nå efter strömavbrottet på tisdagseftermiddagen. Ett programvarufel gjorde att växeln först fungerade på onsdagsmorgonen..

DalaDemokraten - 20 feb 15 kl. 22:20

Strömavbrott orsakade brandlarm

På fredagsmorgonen inträffade ett strömavbrott i Äppelbo. Detta fick till följd att brandlarmet vid sågen i Rågsveden utlöstes. Räddningstjänsten fick larmet klockan 06.

GöteborgsPosten - 25 jul 15 kl. 19:44

Strömavbrott orsakade stopp i tågtrafiken

Under kvällen har det varit strömavbrott för alla tåg i Syd- och Västsverige. Felet är nu återställt, men förseningar och hastighetsbegränsningar spökar fortfarande..

GöteborgsPosten - 28 jul 15 kl. 18:09

Strömavbrott orsakade problem i Göteborg

Under 45 minuter lamslogs stora delar av Göteborg. Kollektivtrafik, mobiltelefoni och karuseller påverkades av det stora strömavbrottet..

Dalarnas tidningar - 12 jun 17 kl. 17:34

Strömavbrott orsakade tågförseningar

Under måndagen var stora delar av Grängesberg utan ström – något som påverkade tågtrafiken..

Nerikes Allehanda - 12 jun 17 kl. 17:34

Strömavbrott orsakade tågförseningar

Under måndagen var stora delar av Grängesberg utan ström – något som påverkade tågtrafiken..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 30 minuter sedan

Satelliter ska bilda enorma reklamskyltar i rymden

Företagets kubsatelliter ska ha ett 49 km2 stort segel som reflekterar solens ljus. Tillsammans bildar de pixlar i enorma logotyper. Ryska Startrocket vill skicka upp reklamskyltarna i omloppsbana inom två år..

Nyteknik - 30 minuter sedan

Volvo återkallar 37000 bilar i Sverige

Volvo återkallar flera bilmodeller efter att fel upptäckts i slängen i bränsleledningen. Totalt rör det sig om 37000 bilar, rapporterar Aftonbladet..

Nyteknik - 1 timme sedan

Toyota och Panasonic startar batterisamarbete

Två giganter formar ett nytt batterisamarbete för att möta konkurrensen från Kina. Panasonic och Toyota bekräftar nu att de startar gemensamt bolag..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Låg kontroll och höga krav på jobbet gör dig tjock

Personer med låg kontroll i arbetet ökar rejält i vikt. Höga krav på jobbet gör att kvinnor går upp i vikt men samma effekt har inte höga krav på männen. Det framgår av en studie på drygt 3 800 svenskar som gjorts på Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitet..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Efter kritiken – Tesla ändrar priserna på superchargers igen

Efter kritiken väljer Tesla att delvis dra tillbaka prishöjningen på de egna laddstationerna. Det nya Sverigepriset landar 2,30 kronor per kilowattimme..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Då skrotar Microsoft sitt Windows 10 Mobile

Nu läggs mobilversionen av Windows ner på allvar. Byt till Andoroid eller IOS, uppmanar Microsoft..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Nu utreder Ivo digitala vårdtjänster

Att söka vård hos nätläkare blev alltmer populärt bland svenskarna under 2018. Men utvecklingen kan innebära risker, ett faktum som har fått Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) att inleda en nationell tillsyn av både nätläkare och andra digitala vårdtjänster, rapporterar Sveriges Radio Ekot..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Uppgifter: Volvo lanserar svänghjulsteknik i år

Ett svänghjul som tar till vara på energin vid inbromsning och lagrar den som rörelse. Enligt uppgifter lanserar Volvo Cars i år den sedan länge omtalade tekniken Kers..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Klätterrobotar från LTU ska inspektera flygplan

Klättrande robotar som inspekterar flygplan inför avfärd. Det kan bli verklighet inom en snar framtid..

Nyteknik - 6 timmar sedan

”Fossilförbudet är ett luftslott som sätter krokben för lösningarna”

DEBATT. Den nya regeringen vill både öka produktionen av biodrivmedel och samtidigt förbjuda bilarna som ska använda de fossilfria bränslena. Överenskommelsen saknar helt verklighetsförankring, skriver Ulf Svahn på Svenska petroleum och biodrivmedel institutet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.