Expressen > Nyheter

Sunday, 19 August, 15:13

Expressen - 10 aug 18 kl. 07:50

Flyktingars nya väg till Europa – spanska solkustenALGECIRAS. Den spanska solkusten är ett av svenskarnas populäraste turistmål. Nu har området i Spanien förvandlats till ”Den nya porten till Europa” efter att Italien stängt gränsen mot Medelhavet.– Vi var tolv personer i båten och den började tidigt ta in vatten, säger Fanta Keita, 25, om resan.– Det är en väldig kontrast, säger Jonas Tevik, 40, som turistar i området.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Algeciras, Spanien, Den, Europa, Italien, Medelhavet, Fanta Keita, Jonas Tevik

Dela artikeln

1414 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flyktingarsnya , vägtill , Europa, spanska, solkusten
SVT Debatt - 08 okt 13 kl. 06:00

Arbetarrörelsen bidrar till flyktingars död

MIGRATION Det spelar ingen roll hur höga murar Europa sätter upp gentemot omvärlden – levnadsstandarden är så hög att utsatta människor kommer att söka sig hit ändå. En av krafterna som vill hålla dem ute är fackförbunden och deras politiska partier. LO:s främsta funktion är att utgöra en kartell, och sådana har som mål och drivkraft att kontrollera och begränsa utbudet.

Sydsvenskan - 02 okt 15 kl. 17:36

Håll hårt på lagar och regler. För framtida flyktingars skull.

Flyktingströmmen till Europa visar inga tecken på att minska. Cirka tusen personer söker nu asyl i Sverige varje dag. Åtskilliga kommer till landet via Öresundsbron och Ekot uppmärksammade på fredagen att Malmöpolisen enbart under september har gripit 45 personer som misstänks för människosmuggling över Bron.

Helsingborgs Dagblad - 02 okt 15 kl. 17:36

Håll hårt på lagar och regler. För framtida flyktingars skull.

Flyktingströmmen till Europa visar inga tecken på att minska. Cirka tusen personer söker nu asyl i Sverige varje dag. Åtskilliga kommer till landet via Öresundsbron och Ekot uppmärksammade på fredagen att Malmöpolisen enbart under september har gripit 45 personer som misstänks för människosmuggling över Bron.

Nyan - 11 sep 15 kl. 10:51

Manifestation för flyktingars rätt imorgon

I morgon lördag ordnas en manifestation på torget för välkomnandet av flyktingar till Åland. Initiativet kommer från Ålands feministparaply och Åland mot rasism.

– Många känner att det är viktigt att stå upp för sina värderingar och välkomna människor som flyr från krig och våld, säger Martha Hannus som samordnar manifestationen.

Trelleborgs Allehanda - 02 feb 11 kl. 04:00

De kartlägger flyktingars öde

Eleverna i klass SP3B på Sundsgymnasiet vill skriva en bok om judiska flyktingar som kom till Söderslätt vid slutet av andra världskriget. Nu söker de därför efter både flyktingar och människor som jobbade med att ta emot dem.
I samband med krigsslutet 1945 kom många judiska flyktingar från det krigshärjade Europa till sydvästra Skåne.

Dagen - 18 nov 11 kl. 03:00

George Joseph vill visa på flyktingars livsöden

Migration handlar ofta om statistik och abstrakta frågeställningar. George Joseph tycker det är viktigare att visa på människors livsöden. Under veckan reser han runt i Sverige som en av huvudaktörerna i Kyrkornas globala vecka.

SR - 07 sep 15 kl. 05:40

Leva eller dö tillsammans - syriska flyktingars val

En stor del av de flyktingar som nu försöker ta sig till Europa kommer från krigets Syrien. Den här veckan kommer Ekot att följa flyktvägen som tusentals människor färdas längs just nu. Vår korrespondent Katja Magnusson har träffat en syrisk familj i Kilis, precis vid gränsen mellan Turkiet och Syrien..

EU-Parlamentet - 18 feb 16 kl. 18:52

Artikel - Flyktingars integration på arbetsmarknaden: fördelar & utmaningar - Utskottet för sysselsättning och sociala frågor

Europa står inför den största folkförflyttningen sedan andra världskriget. Huruvida flyktingar som flytt från krig och fattigdom får chansen att bygga sig ett nytt liv i EU beror till stor del på hur snabbt de integreras på våra arbetsmarknader. Att ha ett jobb underlättar den sociala integrationen.

YLE - 01 jul 17 kl. 12:22

Finska flyktingars liv filmades i Raseborg

Dramafilmen "Syksyn jälkeen saapuu kevät" (Efter hösten kommer våren) spelades in i idylliska västnyländska landskap, bland annat i Fiskars, Svartå och Bromarv. Finskt flyktingskap skildras på vitduken i form av en 50 minuter lång fiktiv dramafilm. Den handlar om evakueringen av en karelsk familj som flyr undan kriget till Norra Savolax åren 1944 och 1947.

SR - 19 jan 15 kl. 04:00

Syriska flyktingar vittnar om misshandel vid EU-gränsen

Syriska flyktingar som försöker ta sig till Europa över medelhavet riskerar att med våld tvingas tillbaka, innan de ens nått land. Ekot har under tio månader följt ett 70-tal syriska flyktingar vars mål är att ta sig till Europa, och flera av dem vittnar om hur de misshandlats av kustbevakning och gränspolis i Grekland. Fortress Europe: Följ Syriska flyktingars resor mot Europa på kartan.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Nya detaljen på Arlas paket: ”Vi vill hjälpa folk att förstå”

Nu inför Arla den nya detaljen på mjölkpaketen som de hoppas ska minska matsvinn och därmed också klimatpåverkan.En stämpel ska hjälpa folk inse att de kan lukta, smaka och titta på produkterna för att avgöra om de är ätbara – i stället för att bara lita blint på bäst föredatum..

Expressen - 30 minuter sedan

Spårvagn och bil i kollision

En spåvagn och en personbil har kolliderat mellan Stigbergstorget och Masthuggstorget i Göteborg.Räddningstjänsten har ryckt ut på larmet..

Expressen - 45 minuter sedan

Sno Meghans, Kates & Pippas budgetstil

De brittiska hertiginnorna har blivit stilikoner, vars outfits säljer slut på nolltid.Men ibland är deras kläder faktiskt mindre exklusiva – inhandlade på Topshop, Zara eller J.Crew.

Expressen - 1 timme sedan

V kräver uppmärksammad kandidat att ta avstånd från valaffischer

Riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh (V) har tidigare petats från Vänsterpartiets riksdagslista.Nu kräver partiet att hon ska ta avstånd från att människor satt upp valaffischer med en bild på henne och budskapet "feminism ska gälla alla".– Det är folket som väljer, jag kan inte stoppa människor från att rösta på mig, säger Amineh Kakabaveh..

Expressen - 1 timme sedan

Så blev Ivanka och Jared Vita husets mäktigaste par

NEW YORK. Ivanka Trump är fast besluten att vara kvar i Washington.Hon och maken Jared Kushner har överlevt sina fiender och beskrivs nu som mäktigare än någonsin.

Expressen - 1 timme sedan

Eva Engbergs mördare vill slippa fängelse – nobbas

Amir Zamani, 52, utvisades på livstid för 21 år sen – men stannade kvar i Sverige och fortsatte begå brott.2017 mördade han Eva Engberg, 60.Zamani är dömd till livstids fängelse för mordet – men han vill inte ta straffet.

Expressen - 4 timmar sedan

Oväntat stor spridning för MP:s lådcykeluttalande

MP-politikern Karin Svensson Smiths uttalande om lådcyklar har spridit sig som en löpeld.Det har nu engagerat mer än vad Miljöpartiets alla Facebookinlägg har gjort totalt – hittills i år.– Andra fokuserar på att missförstå oss, säger partiets språkrör Gustav Fridolin..

Expressen - 2 timmar sedan

Drottning Margrethes ord om svenska invandringen

När drottning Margrethe tog emot franska journalister inför Emmanuel Macrons kommande statsbesök var hon tydlig med en sak.Om man vill bo i Danmark, ska man följa det danska sättet att leva på.– Det är viktigt att de som kommer till vårt land vet att de nu är i Danmark, och att det finns ett visst sätt att leva på – som de inte kan undgå, sa hon till Ekstrabladet.

Expressen - 2 timmar sedan

SD-kvinna om svenskhet: ”Född och ha svenska föräldrar”

I en intervju med Aftonbladet hävdade lokalpolitikern Elisabeth Peterson att man ska vara född som svensk och ha svenska föräldrar för att vara svensk. Nu ska Sverigedemokraternas Medlemsutskott ta upp frågan.– Generellt gäller dock att den som inte ställer sig bakom principen om öppen svenskhet inte kan vara medlem eller företrädare för SD på någon nivå, kommenterar Mattias Karlsson, gruppledare för Sverigedemokraterna, enligt Sveriges Radio P4..

Expressen - 2 timmar sedan

Tre bilar i trafikolycka

Tre bilar är inblandade i en trafikolycka vid Skåneporten, i Örkelljunga.En av förarna klagar på bröstsmärta och kommer att föras till sjukhus med ambulans.Polis och ambulans finns på plats..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.