Expressen > Nyheter

Monday, 21 January, 18:41

Expressen - 10 aug 18 kl. 07:50

Flyktingars nya väg till Europa – spanska solkustenALGECIRAS. Den spanska solkusten är ett av svenskarnas populäraste turistmål. Nu har området i Spanien förvandlats till ”Den nya porten till Europa” efter att Italien stängt gränsen mot Medelhavet.– Vi var tolv personer i båten och den började tidigt ta in vatten, säger Fanta Keita, 25, om resan.– Det är en väldig kontrast, säger Jonas Tevik, 40, som turistar i området.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Algeciras, Spanien, Den, Europa, Italien, Medelhavet, Fanta Keita, Jonas Tevik

Dela artikeln

1419 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flyktingarsnya , vägtill , Europa, spanska, solkusten
SVT Debatt - 08 okt 13 kl. 06:00

Arbetarrörelsen bidrar till flyktingars död

MIGRATION Det spelar ingen roll hur höga murar Europa sätter upp gentemot omvärlden – levnadsstandarden är så hög att utsatta människor kommer att söka sig hit ändå. En av krafterna som vill hålla dem ute är fackförbunden och deras politiska partier. LO:s främsta funktion är att utgöra en kartell, och sådana har som mål och drivkraft att kontrollera och begränsa utbudet.

Sydsvenskan - 02 okt 15 kl. 17:36

Håll hårt på lagar och regler. För framtida flyktingars skull.

Flyktingströmmen till Europa visar inga tecken på att minska. Cirka tusen personer söker nu asyl i Sverige varje dag. Åtskilliga kommer till landet via Öresundsbron och Ekot uppmärksammade på fredagen att Malmöpolisen enbart under september har gripit 45 personer som misstänks för människosmuggling över Bron.

Helsingborgs Dagblad - 02 okt 15 kl. 17:36

Håll hårt på lagar och regler. För framtida flyktingars skull.

Flyktingströmmen till Europa visar inga tecken på att minska. Cirka tusen personer söker nu asyl i Sverige varje dag. Åtskilliga kommer till landet via Öresundsbron och Ekot uppmärksammade på fredagen att Malmöpolisen enbart under september har gripit 45 personer som misstänks för människosmuggling över Bron.

Nyan - 11 sep 15 kl. 10:51

Manifestation för flyktingars rätt imorgon

I morgon lördag ordnas en manifestation på torget för välkomnandet av flyktingar till Åland. Initiativet kommer från Ålands feministparaply och Åland mot rasism.

– Många känner att det är viktigt att stå upp för sina värderingar och välkomna människor som flyr från krig och våld, säger Martha Hannus som samordnar manifestationen.

Trelleborgs Allehanda - 02 feb 11 kl. 04:00

De kartlägger flyktingars öde

Eleverna i klass SP3B på Sundsgymnasiet vill skriva en bok om judiska flyktingar som kom till Söderslätt vid slutet av andra världskriget. Nu söker de därför efter både flyktingar och människor som jobbade med att ta emot dem.
I samband med krigsslutet 1945 kom många judiska flyktingar från det krigshärjade Europa till sydvästra Skåne.

Dagen - 18 nov 11 kl. 03:00

George Joseph vill visa på flyktingars livsöden

Migration handlar ofta om statistik och abstrakta frågeställningar. George Joseph tycker det är viktigare att visa på människors livsöden. Under veckan reser han runt i Sverige som en av huvudaktörerna i Kyrkornas globala vecka.

SR - 07 sep 15 kl. 05:40

Leva eller dö tillsammans - syriska flyktingars val

En stor del av de flyktingar som nu försöker ta sig till Europa kommer från krigets Syrien. Den här veckan kommer Ekot att följa flyktvägen som tusentals människor färdas längs just nu. Vår korrespondent Katja Magnusson har träffat en syrisk familj i Kilis, precis vid gränsen mellan Turkiet och Syrien..

EU-Parlamentet - 18 feb 16 kl. 18:52

Artikel - Flyktingars integration på arbetsmarknaden: fördelar & utmaningar - Utskottet för sysselsättning och sociala frågor

Europa står inför den största folkförflyttningen sedan andra världskriget. Huruvida flyktingar som flytt från krig och fattigdom får chansen att bygga sig ett nytt liv i EU beror till stor del på hur snabbt de integreras på våra arbetsmarknader. Att ha ett jobb underlättar den sociala integrationen.

YLE - 01 jul 17 kl. 12:22

Finska flyktingars liv filmades i Raseborg

Dramafilmen "Syksyn jälkeen saapuu kevät" (Efter hösten kommer våren) spelades in i idylliska västnyländska landskap, bland annat i Fiskars, Svartå och Bromarv. Finskt flyktingskap skildras på vitduken i form av en 50 minuter lång fiktiv dramafilm. Den handlar om evakueringen av en karelsk familj som flyr undan kriget till Norra Savolax åren 1944 och 1947.

SR - 19 jan 15 kl. 04:00

Syriska flyktingar vittnar om misshandel vid EU-gränsen

Syriska flyktingar som försöker ta sig till Europa över medelhavet riskerar att med våld tvingas tillbaka, innan de ens nått land. Ekot har under tio månader följt ett 70-tal syriska flyktingar vars mål är att ta sig till Europa, och flera av dem vittnar om hur de misshandlats av kustbevakning och gränspolis i Grekland. Fortress Europe: Följ Syriska flyktingars resor mot Europa på kartan.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Simlärare fick utslag – bassängen stängs

Varmbadet på Valhalla i Göteborg har fått stängas sedan simlärare fått allergiska hudutslag.Bassängen renoverades under hösten och hann bara hålla öppet i en månad.– Det är jättetråkigt.

Expressen - 15 minuter sedan

Nya bevisningen i terrormålet: Chattade om bombtillverkning

Rättegången mot de tre män som misstänks för att ha planerat ett terrordåd med sprängmedel fortsätter. På måndagen presenterade åklagaren ny bevisning i fallet. Enligt åklagaren styrker materialet att misstänkte David Idrisson haft kännedom om hur man tillverkar en bomb.

Expressen - 30 minuter sedan

Olycka vid E6 – lyktstolpe över vägen

En olycka har inträffat vid E6 i höjd med Kodemotet.Flera bilar ska vara inblandade – och enligt räddningstjänsten har en bil hamnat i diket.– Det ligger en nedkörd lyktstolpe över vägen, så det går inte att köra förbi, säger Lars Larsson vid räddningstjänsten..

Expressen - 1 timme sedan

LIVE-TV: Mays nya plan för Brexit

 .

Expressen - 2 timmar sedan

JUST NU: Theresa May ger besked om plan B för Brexit

Det är en avgörande dag för Theresa May.Nu ska hon presentera sin plan B för det brittiska parlamentet – som ska förhindra att landet kraschar ur EU utan avtal.– Det går väldigt bra tack, säger Brexitminister Stephen Barclay till Sky News..

Expressen - 2 timmar sedan

Så många vapen tog polisen i Araby 2018

En polis blev under 2018 knivskuren i Araby i Växjö.Samtidigt ser polisen att det intensiva arbetet i området gett resultat.– Vi har jobbat intensivt i Araby under ett antal år med målet att Araby ska kunna strykas från listan över särskilt utsatta områden, säger gruppchefen Admir Smailagic i ett uttalande..

Expressen - 2 timmar sedan

Busch Thor sågar Ygemans comeback

Efter IT-skandalen på Transportstyrelsen gör Anders Ygeman comeback i regeringen som energi- och digitaliseringsminister.Han har nytt förtroende av Stefan Löfven – men misstroendet i oppositionen lever kvar.– Det säger någonting om Stefan Löfvens ledarskap.

Expressen - 3 timmar sedan

Bildts hyllning – till nya EU-ministern

Toppdiplomat, delansvarig för den kritiserade tsunamihanteringen och mångårig rådgivare åt Olof Palme.Den nya EU-ministern Hans Dahlgren har en lång politisk bakgrund – och hyllas nu av den tidigare statsministern Carl Bildt.– Kompetent och erfaren, ingen tvekan om det, säger Bildt om Dahlgren i en video på Twitter..

Expressen - 3 timmar sedan

Flera ombud kan säga upp avtal med Postnord

Paketkaos och utrymmesbrist får postombuden att gå på knä.Flera Ica-butiker väljer att inte förnya sina avtal med Postnord och fler mindre utlämningsställen kan välja samma väg.– Vi tycker det är jättetråkigt och hade gärna sett att de fanns med i nästa avtalsperiod också, säger Anette Ryhagen, chef för Postnords ombudsnät i Sverige..

Expressen - 3 timmar sedan

Sveriges 50 mäktigaste vd:ar – så mycket tjänar toppcheferna

De är Sveriges 50 största bolag.46 av dem leds av en manlig vd – enbart fyra har en kvinna i absoluta toppen.– Tyngsta posten är fortfarande reserverad för män, säger Amanda Lundeteg på Allbright.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.