Expressen > Nyheter

Monday, 22 October, 15:56

Expressen - 10 aug 18 kl. 07:50

Flyktingars nya väg till Europa – spanska solkustenALGECIRAS. Den spanska solkusten är ett av svenskarnas populäraste turistmål. Nu har området i Spanien förvandlats till ”Den nya porten till Europa” efter att Italien stängt gränsen mot Medelhavet.– Vi var tolv personer i båten och den började tidigt ta in vatten, säger Fanta Keita, 25, om resan.– Det är en väldig kontrast, säger Jonas Tevik, 40, som turistar i området.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Algeciras, Spanien, Den, Europa, Italien, Medelhavet, Fanta Keita, Jonas Tevik

Dela artikeln

1419 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flyktingarsnya , vägtill , Europa, spanska, solkusten
SVT Debatt - 08 okt 13 kl. 06:00

Arbetarrörelsen bidrar till flyktingars död

MIGRATION Det spelar ingen roll hur höga murar Europa sätter upp gentemot omvärlden – levnadsstandarden är så hög att utsatta människor kommer att söka sig hit ändå. En av krafterna som vill hålla dem ute är fackförbunden och deras politiska partier. LO:s främsta funktion är att utgöra en kartell, och sådana har som mål och drivkraft att kontrollera och begränsa utbudet.

Sydsvenskan - 02 okt 15 kl. 17:36

Håll hårt på lagar och regler. För framtida flyktingars skull.

Flyktingströmmen till Europa visar inga tecken på att minska. Cirka tusen personer söker nu asyl i Sverige varje dag. Åtskilliga kommer till landet via Öresundsbron och Ekot uppmärksammade på fredagen att Malmöpolisen enbart under september har gripit 45 personer som misstänks för människosmuggling över Bron.

Helsingborgs Dagblad - 02 okt 15 kl. 17:36

Håll hårt på lagar och regler. För framtida flyktingars skull.

Flyktingströmmen till Europa visar inga tecken på att minska. Cirka tusen personer söker nu asyl i Sverige varje dag. Åtskilliga kommer till landet via Öresundsbron och Ekot uppmärksammade på fredagen att Malmöpolisen enbart under september har gripit 45 personer som misstänks för människosmuggling över Bron.

Nyan - 11 sep 15 kl. 10:51

Manifestation för flyktingars rätt imorgon

I morgon lördag ordnas en manifestation på torget för välkomnandet av flyktingar till Åland. Initiativet kommer från Ålands feministparaply och Åland mot rasism.

– Många känner att det är viktigt att stå upp för sina värderingar och välkomna människor som flyr från krig och våld, säger Martha Hannus som samordnar manifestationen.

Trelleborgs Allehanda - 02 feb 11 kl. 04:00

De kartlägger flyktingars öde

Eleverna i klass SP3B på Sundsgymnasiet vill skriva en bok om judiska flyktingar som kom till Söderslätt vid slutet av andra världskriget. Nu söker de därför efter både flyktingar och människor som jobbade med att ta emot dem.
I samband med krigsslutet 1945 kom många judiska flyktingar från det krigshärjade Europa till sydvästra Skåne.

Dagen - 18 nov 11 kl. 03:00

George Joseph vill visa på flyktingars livsöden

Migration handlar ofta om statistik och abstrakta frågeställningar. George Joseph tycker det är viktigare att visa på människors livsöden. Under veckan reser han runt i Sverige som en av huvudaktörerna i Kyrkornas globala vecka.

SR - 07 sep 15 kl. 05:40

Leva eller dö tillsammans - syriska flyktingars val

En stor del av de flyktingar som nu försöker ta sig till Europa kommer från krigets Syrien. Den här veckan kommer Ekot att följa flyktvägen som tusentals människor färdas längs just nu. Vår korrespondent Katja Magnusson har träffat en syrisk familj i Kilis, precis vid gränsen mellan Turkiet och Syrien..

EU-Parlamentet - 18 feb 16 kl. 18:52

Artikel - Flyktingars integration på arbetsmarknaden: fördelar & utmaningar - Utskottet för sysselsättning och sociala frågor

Europa står inför den största folkförflyttningen sedan andra världskriget. Huruvida flyktingar som flytt från krig och fattigdom får chansen att bygga sig ett nytt liv i EU beror till stor del på hur snabbt de integreras på våra arbetsmarknader. Att ha ett jobb underlättar den sociala integrationen.

YLE - 01 jul 17 kl. 12:22

Finska flyktingars liv filmades i Raseborg

Dramafilmen "Syksyn jälkeen saapuu kevät" (Efter hösten kommer våren) spelades in i idylliska västnyländska landskap, bland annat i Fiskars, Svartå och Bromarv. Finskt flyktingskap skildras på vitduken i form av en 50 minuter lång fiktiv dramafilm. Den handlar om evakueringen av en karelsk familj som flyr undan kriget till Norra Savolax åren 1944 och 1947.

SR - 19 jan 15 kl. 04:00

Syriska flyktingar vittnar om misshandel vid EU-gränsen

Syriska flyktingar som försöker ta sig till Europa över medelhavet riskerar att med våld tvingas tillbaka, innan de ens nått land. Ekot har under tio månader följt ett 70-tal syriska flyktingar vars mål är att ta sig till Europa, och flera av dem vittnar om hur de misshandlats av kustbevakning och gränspolis i Grekland. Fortress Europe: Följ Syriska flyktingars resor mot Europa på kartan.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 minuter sedan

Risk för snökaos när vintern slår till tidigt

Nyss var det högsommarvärme långt uppe i Norrland. Nu trycker vintern tillbaka med snö och kyla.Ett nederbördsområde som väntas ge säsongens första snöfall över norra Götaland och södra Svealand bildas över Nordsjön.

Expressen - 10 minuter sedan

Bil voltade i olycka – ligger på taket

Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats om en trafikolycka i Skanör där en bil uppges ha voltat.Det är oklart om någon har skadats fysiskt..

Expressen - 15 minuter sedan

Första snön på väg in över Sydsverige

Nu är hösten på väg.På tisdagen får Sydsverige hård vind, och fram emot helgen kan det bli snöfall.– Det blir ordenligt kallt i hela landet, säger meteorologen Tora Tomasdottir..

Expressen - 30 minuter sedan

Flicka påkörd av bil

En flicka blev vid 14-tiden påkörd av en bil i Överkalix i Norrbotten.Hon ska föras med ambulanshelikopter till sjukhus. Skadeläget är oklart..

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Stefan Borg, SD, avgår från sin post

Stefan Borg, Sverigedemokraternas gruppledare i Hörby, skulle ha blivit partiets förste kommunstyrelseordförande i landet. Men nu avgår han, meddelar partiet i ett pressmeddelande. ”Den mediala uppmärksamhet som riktats mot min person har gjort det omöjligt för partiet i Hörby att i stället fokusera på det som är det viktiga” skriver Stefan Borg i pressmeddelandet..

Expressen - 1 timme sedan

Mammans förvåning när hon tittade in i sonens mun

Den nyblivna tvåbarnsmamman Tara O'Byrne fick en chock när hon vaknade upp på morgonen och gjorde den minst sagt oväntade upptäckten i sin elva veckor gamle son Oscars mun. – Jag blev livrädd men nu kan jag se det roliga med det hela, säger Tara..

Expressen - 2 timmar sedan

Det pekar uppåt för Donald Trump

USA:s president Donald Trump har haft en del goda nyheter på sistone.Här kommer en till.Han har aldrig varit så här populär som president..

Expressen - 2 timmar sedan

Miljarder står på spel i handeln med Saudiarabien

Det är Tyskland som sticker ut i kritiken mot Saudiarabien över mordet på journalisten Jamal Khashoggi.Sverige har hittills hållit en lägre profil i kritiken.Många miljarder står på spel i handeln med Saudiarabien..

Expressen - 2 timmar sedan

Betyg ändrades – efter intrång i skolans databas

En okänd person har tagit sig in i en friskolas betygskatalog.Intrånget avslöjades av en rutinkontroll.– Det är hemskt om någon elev är så desperat att komma in på en utbildning, säger rektor Joakim Olefeldt..

Expressen - 2 timmar sedan

Kvinna överfölls – fick inte ringa 112

En kvinna som blev utsatt för ett misstänkt våldtäktsförsök hamnade i en sådan lång telefonkö hos polisen att hon på kvällen för brottet valde att ge upp att försöka kontakta dem.Istället valde hon att prata med en polispatrull som träffade på av en slump dagen därpå, uppger polisen på sin hemsida.”Det är beklagligt att kontaktytorna till polisen i det här fallet orsakat att polisen inte kan vidta viktiga utredningsåtgärder i anslutning till att brottet har begåtts”, skriver polisen i Värmland i ett pressmeddelande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.