GT > Nyheter

Monday, 17 December, 04:51

GT - 09 aug 18 kl. 10:44

Varningen: Nu kommer kraftiga sommarstormenEfter sommarens soliga väder väntas en rejält blåsig fredag i hela Västsverige.Värst drabbas Västkusten, där SMHI har utfärdat klass 2-varning för stormbyar.– Man ska hålla sig på land och förbereda sig, till exempel rensa i trädgården och plocka bort bråte som kan flyga i väg, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm Geo..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Västsverige, Västkusten, SMHI, Tora Tomasdottir, Storm Geo

Dela artikeln

2770 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: VarningenNu kommer , kraftiga, sommarstormen
GT - 08 sep 17 kl. 12:26

Varningen: Kraftiga skyfall och åskrisk

Kraftiga skyfall och risk för åska på flera håll.Helgens väderprognos lovar ostadigt väder i hela landet.– Totalt sett kan det bli ganska stora regnmängder.

SVT - 21 sep 18 kl. 07:15

Varningen: Kraftiga vindar kan komma oväntat – i hela södra Sverige

Under fredagen drar stormen Knud in över Sverige. Flera tåg är inställda och SMHI har gått ut med varningar i hela södra Sverige. – Det kan vara extremt blåsigt med stormvindar under korta stunder nästan var som helst i södra Sverige, säger Tora Tomasdottir, SVT:s meteorolog..

Expressen - 09 jul 15 kl. 09:40

Varningen: Nu slår sommarstormen till

Efter solsken kommer regn och blåst – det är väderprognosen för de kommande dagarna. I Danmark varnar man nu för en kraftig sommarstorm – som även väntas blåsa in och drabba stora delar av Sverige. – Kraftiga vindar drar över landet, säger Marianne Aabrekk, meteorolog på väderinstitutionen Storm..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Varning: Då kommer sommarstormen

Först hetta, sen regn – och nu verkar det som att en riktig sommarstorm kommer att slå till. Det är Expressen som rapporterar om att det kan bli rejält blåsigt och dessutom regnigt i slutet av veckan.– Kraftiga vindar drar över landet, säger Marianne Aabrekk, meteorolog på väderinstitutionen Storm till tidningen.

YLE - 27 aug 16 kl. 12:43

De flesta har återfått strömmen efter sommarstormen

Lördagens storm orsakade elavbrott på många håll. Som mest på lördag kväll var närmare 200 000 hushåll på olika håll i landet utan ström. Under söndagen har antalet minskat kraftigt och vid 17-tiden var drygt 20 000 hushåll strömlösa, visar uppgifter från Finsk Energiindustri.

YLE - 18 jun 17 kl. 10:13

Varning för kraftiga åskskurar under söndagen

Det kan bli kraftiga åskskurar i en del av landet i dag, varnar Meteorologiska institutet. Varningen gäller i Satakunta, Egentliga Tavastland, Päijänne-Tavastland, Birkaland, Södra Österbotten, Mellersta Finland, Kymmenedalen, Södra Karelen och Södra Savolax. I de här landskapen bildas åskskurar och i samband med dem förekommer kraftiga åskbyar på söndag eftermiddag.

Expressen - 21 aug 14 kl. 07:19

Nya SMHI-varningen för översvämningar

Regnkaoset fortsätter i södra Sverige. Och nu växer området där SMHI varnar för höga vattenflöden. – Vi har haft en klass 3-varning och nu har vi även utfärdat en klass 2-varning.

GT - 21 aug 14 kl. 07:19

Nya SMHI-varningen för översvämningar

Regnkaoset fortsätter i södra Sverige. Och nu växer området där SMHI varnar för höga vattenflöden. – Vi har haft en klass 3-varning och nu har vi även utfärdat en klass 2-varning.

BT - 07 jun 11 kl. 07:41

Varning för nya kraftiga åskväder under dagen

Under tisdagen varnar SMHI för mer kraftig åska i Sjuhärad. I samband med åskan väntas också regnskurar, som lokalt kan bli mycket kraftiga. Temperaturen ligger på drygt 25 grader, men i samband med regn sjunker den till runt 20 grader.

BT - 24 jun 12 kl. 11:38

Kraftiga regn väntas hela dagen

SMHI har sänt ut en klass 1-varning för mycket kraftiga regn i Sjuhärad under måndagsdygnet. Det väntas regna lika mycket på en dag som det brukar göra i hela juni. Under måndagen kan det komma så mycket som 45 millimeter regn.

Fler nyheter från GT

GT - 9 timmar sedan

Kvinnorna träder fram i nya "Fanny och Alexander"

Kvinnoödena lyfts fram i "Fanny och Alexander" på Göteborgs stadsteater.Hanna Johansson blir framför allt imponerad av Carina Bobergs farmor Ekdahl..

GT - 13 timmar sedan

Klart: Billy Nordström har hittat en ny klubb

IFK Göteborg och Billy Nordström, 23, gick nyligen skilda vägar. Nu har trotjänaren hittat ny klubb. – Billy har stor möjlighet att utvecklas hos oss i vårt sätt att spela, säger BP:s tränare Roberth Björknesjö.

GT - 14 timmar sedan

Uppgifter: Lämnade Gais – på väg till Öis

Carl Wede, 28, kom inte överens med Gais om ett nytt avtal. Nu är han på väg till lokalkonkurrenten Öis, uppger GP. – Inga kommentarer, säger Öis klubbchef Niklas Allbäck till tidningen.

GT - 16 timmar sedan

Minibuss i diket – väg avstängd

En minibuss och en personbil har krockat utanför Alingsås, skriver polisen på sin hemsida.Minibussen har hamnat i diket.Den aktuella vägen är helt avstängd..

GT - 16 timmar sedan

Dansbandssångaren Anders drag – för att stoppa mystiske mannen

När dansbandssångaren Anders Nordlund, 47, förstod att den mystiske mannen höll på att ta sig in i deras buss fick han snabbt en idé.– Jag tänkte: Hoppas du kommer hit, så ska du få dig ditt livs överraskning, säger han.Sedan skred han till verket..

GT - 17 timmar sedan

Göteborg behöver ett amfibieregemente

Göteborg måste ta sin del av ansvaret för att stärka skyddet av Västkusten, skriver Maria Nilsson (L) och Kristina Bergman Alme (L)..

GT - 19 timmar sedan

”Han skickade ett par boxhandskar till mig…”

GÖTEBORG. Elias Pettersson och Rasmus Dahlin jagar titeln som årets rookie i NHL.Men den svensk som har det högsta snittet under första säsongen i världens bästa liga är det inte många utanför Göteborg som har koll på:Jörgen Pettersson, 62 – tillsammans med Peter Forsberg den ende som snittat över en poäng per match under sin första NHL-säsong.

GT - 21 timmar sedan

Ulla, 70, blev ihjälkörd vid kyrkan efter gudstjänsten

Ulla Berg, 70, hade varit på söndagsgudstjänsten i Spekeröds kyrka utanför Stenungsund.I kyrkbacken blev hon ihjälkörd av en äldre manlig bilist – som själv uppgett att han inte hittade bromspedalen.– Hon blev utsatt för ett fruktansvärt våld som inte går att ta in, säger dottern Hanne Berg.

GT - Igår: 20:44

Kungafamiljens lugna jul efter Mette-Marits sjukdomsbesked

Norska kronprinsessan Mette-Marit har haft ett tufft år. Julen kommer dock bli en lugn familjehögtid, skriver Svensk Damtidning, och hänvisar till norska hovet. Inför det stundande julfirandet har det norska kungahuset också släppt flera nya familjebilder..

GT - Igår: 15:50

Man hittats död i lägenhet – två misstänkta för brott

En man har hittats död i en lägenhet i Göteborg.Polisen utreder händelsen som mord. Två är misstänkta för brottet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.