GT > Nyheter

Monday, 18 February, 14:18

GT - 09 aug 18 kl. 10:44

Varningen: Nu kommer kraftiga sommarstormenEfter sommarens soliga väder väntas en rejält blåsig fredag i hela Västsverige.Värst drabbas Västkusten, där SMHI har utfärdat klass 2-varning för stormbyar.– Man ska hålla sig på land och förbereda sig, till exempel rensa i trädgården och plocka bort bråte som kan flyga i väg, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm Geo..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Västsverige, Västkusten, SMHI, Tora Tomasdottir, Storm Geo

Dela artikeln

2770 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: VarningenNu kommer , kraftiga, sommarstormen
GT - 08 sep 17 kl. 12:26

Varningen: Kraftiga skyfall och åskrisk

Kraftiga skyfall och risk för åska på flera håll.Helgens väderprognos lovar ostadigt väder i hela landet.– Totalt sett kan det bli ganska stora regnmängder.

SVT - 21 sep 18 kl. 07:15

Varningen: Kraftiga vindar kan komma oväntat – i hela södra Sverige

Under fredagen drar stormen Knud in över Sverige. Flera tåg är inställda och SMHI har gått ut med varningar i hela södra Sverige. – Det kan vara extremt blåsigt med stormvindar under korta stunder nästan var som helst i södra Sverige, säger Tora Tomasdottir, SVT:s meteorolog..

Expressen - 09 jul 15 kl. 09:40

Varningen: Nu slår sommarstormen till

Efter solsken kommer regn och blåst – det är väderprognosen för de kommande dagarna. I Danmark varnar man nu för en kraftig sommarstorm – som även väntas blåsa in och drabba stora delar av Sverige. – Kraftiga vindar drar över landet, säger Marianne Aabrekk, meteorolog på väderinstitutionen Storm..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Varning: Då kommer sommarstormen

Först hetta, sen regn – och nu verkar det som att en riktig sommarstorm kommer att slå till. Det är Expressen som rapporterar om att det kan bli rejält blåsigt och dessutom regnigt i slutet av veckan.– Kraftiga vindar drar över landet, säger Marianne Aabrekk, meteorolog på väderinstitutionen Storm till tidningen.

YLE - 27 aug 16 kl. 12:43

De flesta har återfått strömmen efter sommarstormen

Lördagens storm orsakade elavbrott på många håll. Som mest på lördag kväll var närmare 200 000 hushåll på olika håll i landet utan ström. Under söndagen har antalet minskat kraftigt och vid 17-tiden var drygt 20 000 hushåll strömlösa, visar uppgifter från Finsk Energiindustri.

YLE - 18 jun 17 kl. 10:13

Varning för kraftiga åskskurar under söndagen

Det kan bli kraftiga åskskurar i en del av landet i dag, varnar Meteorologiska institutet. Varningen gäller i Satakunta, Egentliga Tavastland, Päijänne-Tavastland, Birkaland, Södra Österbotten, Mellersta Finland, Kymmenedalen, Södra Karelen och Södra Savolax. I de här landskapen bildas åskskurar och i samband med dem förekommer kraftiga åskbyar på söndag eftermiddag.

Expressen - 21 aug 14 kl. 07:19

Nya SMHI-varningen för översvämningar

Regnkaoset fortsätter i södra Sverige. Och nu växer området där SMHI varnar för höga vattenflöden. – Vi har haft en klass 3-varning och nu har vi även utfärdat en klass 2-varning.

GT - 21 aug 14 kl. 07:19

Nya SMHI-varningen för översvämningar

Regnkaoset fortsätter i södra Sverige. Och nu växer området där SMHI varnar för höga vattenflöden. – Vi har haft en klass 3-varning och nu har vi även utfärdat en klass 2-varning.

BT - 07 jun 11 kl. 07:41

Varning för nya kraftiga åskväder under dagen

Under tisdagen varnar SMHI för mer kraftig åska i Sjuhärad. I samband med åskan väntas också regnskurar, som lokalt kan bli mycket kraftiga. Temperaturen ligger på drygt 25 grader, men i samband med regn sjunker den till runt 20 grader.

BT - 24 jun 12 kl. 11:38

Kraftiga regn väntas hela dagen

SMHI har sänt ut en klass 1-varning för mycket kraftiga regn i Sjuhärad under måndagsdygnet. Det väntas regna lika mycket på en dag som det brukar göra i hela juni. Under måndagen kan det komma så mycket som 45 millimeter regn.

Fler nyheter från GT

GT - 30 minuter sedan

Hermanssons besked: Vägrar gå på S-möte

Ann-Sofie Hermansson har avsatts som gruppledare för Socialdemokraternas fullmäktigegrupp i Göteborg.Nu väljer hon att inte gå på gruppens möte i kväll.– Det här är det värsta jag har varit med om, säger Ann-Sofie Hermansson..

GT - 1 timme sedan

Rasmus Dahlins pappa blir tränare – i Frölunda

Först gjorde Rasmus Dahlin, 18, stor succé i Frölunda.Nu kommer nästa familjemedlem in i föreningen.Från och med nästa säsong kommer hans pappa Martin, 43, att vara ansvarig för klubbens J18-lag.

GT - 1 timme sedan

Man dödade med yxa – döms till åtta års fängelse

En man i 20-årsåldern döms till åtta års fängelse för att med en yxa ha huggit ihjäl en man, skriver Borås Tidning..

GT - 3 timmar sedan

Attacken: ”Det är så man dödar sporten”

GÖTEBORG. Lindås sladdar i botten av superligan.Samtidigt får nykomlingarnas spelstil frän kritik från motståndare.

GT - 4 timmar sedan

Polisinsats på skola

En polisinsats pågår just nu på en gymnasieskola i Arvika efter att obehöriga personer befunnit sig i området.Polis och väktare är på plats i skolan och bevakar situationen. – Vi har gjort en säkerhetsbedömning, därför har vi både polis och väktare i skolan, säger polisens presstalesperson i Värmland, Stefan Wickberg..

GT - 9 timmar sedan

Svenskt krångel skapar nidbild av EU

Den tydliga nyttan av den ekonomiska och politiska integrationen mellan Europas huvudstäder har tyvärr inte automatiskt nått mindre orter. En stor del av regelkrånget återfinns dock inte hos EU utan i den svenska byråkratin som gör det svårt att få överblick över de olika stöden..

GT - 18 timmar sedan

Peter Harryson allvarligt sjuk – inlagd på sjukhus

Folkkäre skådespelaren Peter Harryson, 70, är dubbelt aktuell i tv under söndagen.Samtidigt återhämtar han sig efter en lång period med svår sjukdom.Han ligger på sjukhus sedan i julas då han drabbades av en allvarlig blodförgiftning.

GT - 18 timmar sedan

Det yttersta ansvaret vilar på Hermansson

Diskussionen om hur Socialdemokraterna i Göteborg går vidare måste både handla om framtiden och om hur vi hamnade där vi nu är, skriver Karin Greenberg Gelotte (S) i en replik till Ann-Sofie Hermansson (S)..

GT - 19 timmar sedan

Sjuksköterskan Marias ilska mot nedskärningarna

NU-sjukvården ska spara pengar – 200 miljoner dras in på uppdrag av hälso- och sjukvårdsnämnden.20 av dem ska komma från ambulanssjukvården, vilket fått sjuksköterskan Maria Svensson att reagera och dragit i gång ett namnupprop.– De omfattande riskanalyserna visar att det här kan få katastrofala följder och orsaka livsfara, säger hon.

GT - 20 timmar sedan

Överens med Blåvitt – återvänder till klubben

Sebastian Eriksson återvänder till allsvenskan.Enligt GT:s uppgifter är mittfältaren överens om ett treårskontrakt med IFK Göteborg.30-åringen väntas bli presenterad inom kort..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.